Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 05:44 822 2

Байдън поздрави новоизбрания президент на Либерия

  • джо байдън-
  • президент-
  • избори-
  • либерия

Джоузеф Боакай спечели вота срещу бившата футболна звезда и досегашен държавен глава Джордж Уеа

Байдън поздрави новоизбрания президент на Либерия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън поздрави Джоузеф Боакай в понеделник за спечелването на президентските избори в Либерия, като същевременно похвали действащия президент Джордж Уеа за признаването на минималното поражение.

„Поздравявам Джоузеф Боакай за избирането му за следващия президент на Либерия“, каза Байдън в изявление от Белия дом. „Искам също така да поздравя президента Уеа за това, че зачита волята на народа и поставя патриотизма над политиката.

"Тези свободни и честни избори и президентски балотаж демонстрираха ангажимента на либерийците да накарат гласовете им да бъдат чути чрез избирателните урни и очаквам с нетърпение да работим заедно, за да продължим да задълбочаваме връзките между нашите нации и хора през следващите години. Мирният преход на властта е ясен пример за Западна Африка и целия свят. Демокрацията е мощен инструмент за напредък и демокрациите могат да дадат резултати за нашите хора", заяви Байдън, цитиран от пресслужбата на Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бинго бонго

    4 0 Отговор
    Най-големият пазар на роби е бил в Либерия през средновековието.
  • 2 роби

    1 0 Отговор
    Посолството ви поздравява, Аве!