Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 16:43 6 530 238

НАТО предупреди: Москва не трябва да си повярва, че може да победи в тази война

  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • армия-
  • войници-
  • йенс столтенберг

Това, което не направим в мирно време, няма да бъде готово в случай на криза или война, каза началникът на логистичното командване на JSEC, генерал-лейтенант Александър Солфранк

НАТО предупреди: Москва не трябва да си повярва, че може да победи в тази война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО предупреди своите членове, че твърде много бюрокрация възпрепятства движението на войски в Европа, проблем, който може да причини големи забавяния, ако избухне конфликт с Русия, предава Ройтерс.

"Времето ни изтича. Това, което не направим в мирно време, няма да бъде готово в случай на криза или война", каза началникът на логистичното командване на НАТО JSEC, генерал-лейтенант Александър Солфранк, пред Ройтерс в интервю, публикувано в четвъртък.

Съвместното командване за поддръжка и подпомагане на НАТО (JSEC) в град Улм в южната част на Германия започна да функционира през 2021 г. Неговата задача е да координира бързото придвижване на войски и танкове през континента, както и логистичните подготовки, като например съхранението на боеприпаси в Източния фланг на Алианса.

В резултат на нахлуването на Москва в Украйна през 2014 г. създаването на JSEC отразява оценката, че НАТО, след десетилетия на разведряване след Студената война, отново трябва да бъде готова за война в Европа, която може да избухне по всяко време.

Въпреки това, задачата за бързо разполагане на сили до размер на дивизия с около 20 000 войници, както и разполагането на боеприпаси, гориво, резервни части и провизии, стана по-трудно след Студената война.

Докато войските на НАТО и Варшавския договор в миналото са се изправяли едни срещу други главно в Германия, оттогава алиансът се е разширил с около 1000 километра (600 мили) на изток, умножавайки дължината на източния фланг на НАТО до общо около 4000 километра.

"Просторът на пространството, фактът, че не всички сили са базирани напред - всичко това означава, че Алиансът трябва да бъде бърз в преместването на войски от своите бази до правилното място на източния фланг", отбеляза Солфранк, добавяйки тази необходима подготовка .

"В разгара на войната в Украйна Русия изстрелва по 50 000 артилерийски снаряда на ден. Тези снаряди трябва да стигнат до гаубиците", каза той. "Така че трябва да създадете складове - за боеприпаси, гориво, резервни части и провизии.

В действителност силите на НАТО трябва да се ориентират в различни национални разпоредби, вариращи от предварителното известие, необходимо преди боеприпасите да бъдат изпратени, до допустимата дължина на военните конвои и профилактиката за болести.

"Имаме прекалено много разпоредби, но единственото нещо, което нямаме, е време", предупреди адмирал Роб Бауер, ръководител на военния комитет на НАТО. "Войната на Русия срещу Украйна се оказа война на изтощение - а войната на изтощение е битка за логистика."

Солфранк каза, че би искал да види "военен Шенген", зона за свободно военно преминаване, подобна на политическата Шенгенска зона, която позволява свободно движение в по-голямата част от ЕС.

НАТО не трябва да предизвиква грешни изчисления в Кремъл, създавайки впечатлението, че Москва може да има шанс да спечели, защото Алиансът не е подготвен, предупреди той.

"Трябва да изпреварим кривата. Трябва да подготвим добре сцената, преди да бъде приложен член 5", каза той, имайки предвид клаузата за колективна отбрана на НАТО, която на практика поставя Алианса във война.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    191 21 Отговор
    Тия гащници минаха на предупреждения!А щяха да завземат целия свят,че демокрацията нещо я била окъсала.Смях!!!
  • 2 Знаем

    147 10 Отговор
    И без това се чудите сега как да кажете, че вие сте победили. Четете С. Херш и други независими журналисти.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гал

    150 22 Отговор
    Май пак до Берлин ще трябва да се ходи, че и по далече.

    Коментиран от #32

  • 5 Хирове посмъртно

    153 15 Отговор
    НАТО предупреждава и от наше име, нали сме вътре, без референдум. Стягайте опинците и тичайте преди работа, че руските касетни боеприпаси се оказаха в пъти по-ефективни от сащисаните и трябва да си много пъргав и късметлия, за да им избягаш!
  • 6 Трол

    27 164 Отговор
    Ако се наложи,САЩ ще приключи за няколко месеца рашия,спокойно...

    Коментиран от #12, #196, #234

  • 7 Плебса помни като маймуните – 3 минути

    25 132 Отговор
    Крайцерът „Масква“ според руската пропаганда беше „непотопяем“, „ултрамодерен“ кораб. Но отиде при рибите от една тъпа самоделна украинска ракета.

    Коментиран от #27, #42

  • 8 Тя Москва си е победила

    84 20 Отговор
    Ич не я ене ко сте казали! :)))

    Коментиран от #18

  • 9 ИСТИНАТА

    26 149 Отговор
    Путин излезе абсолютен психопат, глупак и престъпник. Съсипа авторитета на Русия, изтрепа над 997 хиляди православни руснаци негови сънародници без капка жал. Нанесе вреда повече от западна ядрена бомба.

    Коментиран от #13, #118, #215

  • 10 Сиганин

    52 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРЪКА АЛИ":

    Тъп цигански грък

    Коментиран от #15

  • 11 Санкт-Петербург 🌞

    16 104 Отговор
    Путин изпраща на фронта предимно бедняците като пушечно месо и такива от Абхазия ,Ингушетия и Дагестан! Тях Укрите избиват като пилци! И второ Путин така с един куршум уцелва 2 заека! Отърва бюджета на РФ от тези нещастни хорица които тежат на руската хазна като воденичен камък и трето така занулява мунициите на противника и техните снаряди! И четвърто освен руски бедняци от 975-те хиляди убити наши братя руси 34 процента са затворници осъдени за различни престъпления ...А в братска Русия има 1 млн.и 250 хиляди затворници! Така че всичко е под контрол! Жива сила имаме

    Коментиран от #98, #203

  • 12 Не бе малчо

    109 10 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    САЩ никога няма да се намеси, щото това ще е краят на всички ни! И на тези интриганти им е мил живота!

    Коментиран от #35, #160

  • 13 Путинофил

    12 79 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНАТА":

    путин е мой приятел. Той прати ватниците за "зелен хайвер" за 200 години напред.
  • 14 Последния Софиянец

    20 92 Отговор
    Ватата напира за бърз мир, че взеха да свършват ескимосите и затворниците, и ще трябва да започне да праща московчани и питерчани.А тогава вече почва разпада на рушнята
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Колко е прав проф. Иво Христов:

    17 76 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“

    Коментиран от #174

  • 17 Zа родину

    76 8 Отговор
    американски бок....л....ук. цел свет иска да управлява и ограбва.. за хора няма шенген а за оръжие и американци има. Сега всички ще кажат че е прав и така трябва.
  • 18 ...

    13 42 Отговор

    До коментар #8 от "Тя Москва си е победила":

    ...победи глада за известно време,благодарение на запада,но скоро путлер ще го върне,споко ;)

    Коментиран от #24

  • 19 пешо

    82 13 Отговор
    НАТО може да плаши само гаргите
  • 20 Механик

    20 81 Отговор
    Някой накисна джуджето да нападне Украйна,като го излъга,че" за три дни ще свършим таз работа и ставаш Велик...
    Ама няма да е Война,щото тя се прекратява само с Капитулация,а ше я кръстим Спец.Операция,дето можем да си я прекратим когато искаме..."И Джуджето им се върза...Осъдиха го в Хага,че е Военнопрестъпник и не е Велик...

    Коментиран от #164

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Деций

    96 10 Отговор
    Първо това не е война,а СВО,война е в Газа.Ако Русия започне война,само за няколко дни няма да има камък върху камък.Киев за 24 ч ще бъде сринат до основи,само ,че отсреща има хора с глави,с не американци или евреи.
  • 23 ТрампЛин

    14 73 Отговор
    Когато Хамас победи Израел, тогава и русия ще победи Украйна!

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Странен народ са руснаците!

    16 70 Отговор
    В германските заводи бъхтят около 4 милиона руски роба. В германските бардаци бъхтят още около 1 милион рускини. Карат немски коли. Но иначе развяват руски знамена в Германия и крещят: „ Слава путину“!
    Някаква руска умствена перверзия!

    Коментиран от #71

  • 26 Хохо Бохо

    10 47 Отговор
    На наще родни гладни копейки не им е жал за избитите руси макар че все пак и те са човешки същества ,на тях им е в празните кратуни само жужака Путя 🤣😅😆 Преди бе и Женята Пригожин техен идол, средата на юли когато Женя обяви че ще се кандидатира за президент на Украйна и ще съди Зеленски ,наште гладни копейки онанираха от възбуда ,но какво стана копейки несретни? Женя Пригожин е вече главен солист и бу синхронист на концерта на Кобзон където го изпрати другия ваш идол жужака Путя а Зеленски си е президент и жив и здрав! Танцувай копейка пред кофите за смет!
  • 27 ВЪВ ФРАНЦИЯ РЪЦКИ ТЕ ВАЙНИЦИ

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Плебса помни като маймуните – 3 минути":

    ИЗМИСЛИ ХА И ОЩЕ ГИ ИМА КРЪЧМИТЕ. БИСТРА....... ДА НЕ ГИ ПРЕ ОТКРИЯТ И ДА СТАНАТ ЧАСТ ОТ ПЕЙЗАЖА КОНТИНЕНТА НА КОЛУМБ........
  • 28 Гай Турий

    65 10 Отговор
    Това може да се охарактеризира само като комичен опит за зомбиране на "врага". Ама кой ви е враг, освен вие самите командващи НАТО. Никой не ви напада, а вие ни вкарвате в капана на собствените си империалистически ламтежи да разрушите Русия и да лапате от нейните ресурси, както си крадете нефта в Сирия. Долу НАТО, проклета антибългарска структура. Какво добро видяхме от НАТО. Един патрон не са ни подарили. Всичко ни разрушиха, изрязаха, взривиха, подариха на киевската наркохунта и т.н. Голи като пушки и нещастни потурджии направиха армията ни.

    Коментиран от #129

  • 29 Та тя Русия

    48 5 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    не е обявявала война на Украйна! Само СВО! : )) А нейните цели са други!
  • 30 Манията за величие на ватниците

    14 49 Отговор
    Манията за величие на руснаците винаги в историята е завършвала с мизерия!
  • 31 Танцувам ,тааанцуууваммм

    10 62 Отговор
    Вчерашния ден бе изключително урожаен ! Освен 3589 блатни вати бяха пратени при Кобзон от ВСУ основния пропагандатор на Кремъл борис максудов и актрисата полина менших ! Изнасяше концерт в Донецк пред батальон по повод празника на ракетните войски на Русия когато ракета HIMARS ги взриви ...Видеото в интернет е 14 секунди защото се излъчвали на живо и по телевизията ,крясъци от ранени орки и умиращи кълнат жуже Путя в последния си вик. Концертната зала на Кобзон се препълни! Денацифицирани са досега са 987 хилядарки и 870 орки! Слава на героите от ВСУ денацифиращи без милост блатниците . СЛАВА ВСУ

    Коментиран от #46, #67

  • 32 Хахахаха

    16 41 Отговор

    До коментар #4 от "Гал":

    Вие до Авдеевка не може да стигнете 9 години, размечтали се за Берлин.

    😆😆😆😂😂😂
  • 33 Русия най-могъщата

    55 9 Отговор
    Русия ще унищожи НАТО.

    Коментиран от #226

  • 34 Алоу

    50 7 Отговор
    натювците?!Ама нали вие не водехте тази война!Що ви е грижа!?!
  • 35 Трол

    11 42 Отговор

    До коментар #12 от "Не бе малчо":

    Зависи единствено от путлер дали САЩ ще се намеси... Има ли неблагоразумието да нападне натовска държава,само стой и гледай.

    Коментиран от #56

  • 36 МАРШ оттук убиеца на чалгаря от Учиндол

    3 23 Отговор

    До коментар #24 от "Добре малчо":

    Дърта развалина уби чалгата от Учиндол като му срина рейтинга ,путяробска гладна въшка по кофите за смет ,дърта разработена развалина ,като папагал повтарящ едно и също ПАПАПААА ХАХА :))))

    Коментиран от #44

  • 37 Българка

    48 8 Отговор
    Дните на западните фашисти са преброени.
  • 38 Доротея

    48 7 Отговор
    НАТО е в предсмъртна агония.
  • 39 Санкт-Петербург 🌞

    12 35 Отговор
    Гледката снощи бе покъртителна! Народната актриса на Русия Полина Менших удостоена с почетен знак на Кремъл изнася концерт в Донецк свирейки на китара! В залата са стотици руски войници които й пригласят . Изведнъж се чува взрив,ракета HIMARS се взривява настава тъмнина и после се чува тихия жален плач на Менших която почива в болницата по късно и ужасяващите викове на войниците! Досега смърт на живо не бях виждал. Тези укри ни избиват без жал
  • 40 хммм,

    40 2 Отговор
    Стигне ли се до конфликт с война между НАТО и Русия едва ли ще е от голямо значение кой колко е подготвен. Няма да има победители и победени, а просто всички които останат живи ще са жертви в различна степен.
  • 41 Русофил

    31 10 Отговор
    Руската империя ще се простира до Ламанша.

    Коментиран от #45, #51

  • 42 Хехе

    44 6 Отговор

    До коментар #7 от "Плебса помни като маймуните – 3 минути":

    Тая самоделлка я командваха и насочиха от американски самолети над Черно море. САЩ, Великобритания, НАТО като цяло и еврейският ни съюз водят необявена война срещу РФ. Нищо чудно руският парламент да приеме тази намеса за открита война и да изпържи всичките идиоти на Запада, за жалост и нас в тоя кюп, заради предатели като Тошо шпиона и куп други негодяи.
  • 43 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 36 Отговор
    Вчерашния ден бе изключително урожаен ! Освен 3589 блатни вати бяха пратени при Кобзон от ВСУ основния пропагандатор на Кремъл борис максудов и актрисата полина менших ! Изнасяше концерт в Донецк пред батальон по повод празника на ракетните войски на Русия когато ракета HIMARS ги взриви ...Видеото в интернет е 14 секунди защото се излъчвали на живо по телевизията и интернет ,крясъци от ранени орки и умиращи кълнат жуже Путя в последния си вик. Концертната зала на Кобзон се препълни! Денацифицирани са досега са 987 хилядарки и 870 орки! Слава на героите от ВСУ денацифиращи без милост блатниците . СЛАВА ВСУ

    Коментиран от #48

  • 44 Е марш де!

    22 4 Отговор

    До коментар #36 от "МАРШ оттук убиеца на чалгаря от Учиндол":

    Кой те спира? :)) На кой му трябва някоя продала се като мушмула на оная смет САЩ? Тамън да те не стъпча докато ми се търкаляш все в краката! :))

    Коментиран от #52

  • 45 Хехе

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Русофил":

    Ще възстанови пределите на Хон-Българската империя на Атила.
  • 46 Виж

    19 1 Отговор

    До коментар #31 от "Танцувам ,тааанцуууваммм":

    редакцията да те свържат с д-р Гълъбова. Помага жената!!

    Коментиран от #49

  • 47 Танцувам ,тааанцуууваммм

    29 5 Отговор
    Зеленю свърши чувалите и прати укровойниците да мрат на източния бряг на Днепър при руснаците.

    Коментиран от #75

  • 48 Трола на мафията

    21 3 Отговор

    До коментар #43 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    ПП, ДБ и ГЕРБ и НПО-тата на САЩ, в акция крадене на никове, лазене и гърчене! Е как да не мразиш САЩ, като гледаш ко го е направила!
  • 49 Тя помага на хора

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "Виж":

    На отпадък не може да му помогне! Скрап!
  • 50 до 25 коментар

    36 8 Отговор
    В заблуда си,чадо мое.4 милиона работници в Г е р м а н и с т а н,не са руснаци,а турци.1 милион в бардаците не са рускини,а са украинки.Немските автомобили не са немски,а са китайски,БМВ и Мерцедес отдавна си преместиха основното производство в Китай.
  • 51 Мммм дааа,

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "Русофил":

    И на теб ще ти продължат сегашния статут на крепостен селянин
  • 52 МАРШ оттук убиеца на чалгаря от Учиндол

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "Е марш де!":

    С едно нещо ни бе полезен че за 2 години смаза чалгаря с глупостите си защото всички останаха впечатление че феновете му са болни отпадъци и от 27 процента го смъкна на 4 и прати в зоопарка :)))) Иначе си завършена ненужна и дърта развалина с препитание по кофите за смет :))))ПАПАПА...ХАХА

    Коментиран от #59, #61

  • 53 Курд Околянов

    24 4 Отговор
    Близо половин милион избити и осакатени на фронта украинци и близо 20 милиона бежанци. Ся кой на кого да вярва !?
  • 54 Курд Околянов

    31 6 Отговор
    Бисмарк: Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците.
  • 55 Демократ

    22 1 Отговор
    Създаване на кво впечатление?Ами тя Москва вече спечели,Обединеният Въздух под Налягане с лакираните войни на токчета за нищо не става.
  • 56 Да ти повторя ли пак малчо

    38 5 Отговор

    До коментар #35 от "Трол":

    САЩ никога няма да се намеси пряко срещу Русия! Защото за разлика от теб, не играе на компа и да има безброй животи, а знае, че това ще е края на този свят! САЩ може да са смет, интриганти, но не са самоубийци малчо!

    Коментиран от #87, #91

  • 57 Такива щайги ли ще ни пробута САЩ?

    22 3 Отговор
    Предупреждавали, хайде да ги видим на фронта, да дрънка всеки може.
  • 58 ИСТИНАТА

    9 26 Отговор
    Руснаците в Украйна заслужават напълно да бъдат утилизирани масово! Това е бездуховна, тотално пропаднала нация като цяло... С какъв акъл и морал ще влезеш в чужда държава за да я окупираш и анексираш в 21ви век....? Украинците са тези които ще им осигурят пречистването (катарзиса) за да станат нормални хора ...

    Коментиран от #65, #73

  • 59 Стойко

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "МАРШ оттук убиеца на чалгаря от Учиндол":

    Сусс ,бе дол на разпо Ретино,иди наХ!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Истината

    9 24 Отговор
    Московия не е никаква опасност за НАТО, нещата изобщо не са съизмерими между най силния съюз на планетата и регионалната сила наследниците на упадъчната монголска орда .
    Всеки ден украинските герои го доказват и унижават блатните татари.
    От "втората" армия в света ги направи армия фейлетон.

    Коментиран от #66, #68, #70

  • 63 Последния Софиянец

    8 20 Отговор
    Като хлебарки са руснаците.Убиеш един и изкачат още 5.Не съществува друга такава държава като Русия,която във всяка война да дава ненужно голям брой жертви,които даже винаги са петкратно повече от противника

    Коментиран от #74

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Истината

    11 4 Отговор

    До коментар #58 от "ИСТИНАТА":

    Е че си мнооо,ама мнооо тъъъпппп,но сигурно си израснал всред тоуерантни роднини,колеги и приятели,та никой не ти го е казал.
  • 66 БгТопИдиот🇧🇬

    12 4 Отговор

    До коментар #62 от "Истината":

    Спри да се д р.огираш с евтини препарати !
  • 67 Хехе

    9 5 Отговор

    До коментар #31 от "Танцувам ,тааанцуууваммм":

    По твоята статистика руснаците трябва да са изпратили 7-8 милиона украпатоци при Бандера. Обективните специалисти и на Запад пресмятат загубите на укри и руснаци в съотношение 1:8.

    Коментиран от #69

  • 68 Браво на мушмулата

    10 3 Отговор

    До коментар #62 от "Истината":

    на оная смет САЩ! Ще има бонка, за толкова лазене! :))
  • 69 Хехе

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Хехе":

    разбира се се 8:1
  • 70 Обаче

    16 3 Отговор

    До коментар #62 от "Истината":

    Вече не останаха украинци да воюват.
  • 71 Педро

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "Странен народ са руснаците!":

    В германски бардак си заченат ти, май мун.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Реалноста!

    26 7 Отговор

    До коментар #58 от "ИСТИНАТА":

    Твоята истина си я пъхни отзад! Преди да започне войната, между Русия и Украйна имаше споразумение, което бандеровците не спазиха, и сега ще ядат дървото.
  • 74 Курд Околянов

    19 2 Отговор

    До коментар #63 от "Последния Софиянец":

    Така се пазят несметните природни богатства. Щото много наполеоновци и хитлеровци ще се навъдят.
  • 75 Бат Сали-Енергото

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "Танцувам ,тааанцуууваммм":

    Да ми седнеш на шад Равана да ми потанцуваш хубаво с чупка в кръста.
  • 76 Абе

    7 4 Отговор

    До коментар #64 от "МАРШ оттук убиеца на чалгаря от Учиндол":

    Я кажи чалгарино днес по колко вървят мушмулите! Оная смет САЩ, за колко те опростачи та ми се влачиш жалко в краката? :))

    Коментиран от #78, #79

  • 77 ааа

    13 1 Отговор
    Едно е да си приказваш. Друго е пушка да носиш
  • 78 Денис 🇷🇺

    7 4 Отговор

    До коментар #76 от "Абе":

    Ей цървул...Значи си приключил Слави и сега с простотиите си искаш гражданите да намразят и Русия както Слави а? Тежка ръка имам Клес

    Коментиран от #89

  • 79 БгТопИдиот🇧🇬

    4 3 Отговор

    До коментар #76 от "Абе":

    Вярно ли е деменция че си смазал Слави и сега също братята Русия?

    Коментиран от #92

  • 80 БгТопИдиот🇧🇬

    6 17 Отговор
    Руснаците в Украйна заслужават напълно да бъдат утилизирани масово! Това е бездуховна, тотално пропаднала нация като цяло... С какъв акъл и морал ще влезеш в чужда държава за да я окупираш и анексираш в 21ви век....? Украинците са тези които ще им осигурят пречистването (катарзиса) за да станат нормални хора ...

    Коментиран от #213

  • 81 Мхм

    7 0 Отговор
    А ми Русия няма да го напусне а без Крим напрактика е победила
  • 82 КовидманЯк

    3 13 Отговор
    Като хлебарки са руснаците.Убиеш един и изкачат още 5.Не съществува друга такава държава като Русия,която във всяка война да дава ненужно голям брой жертви,които даже винаги са петкратно повече от противника
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Аз само за да се посмея....

    3 0 Отговор
    😆😆😆😆😆😆😆
    😂😂😂😂😂😂😂
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Трол

    5 21 Отговор

    До коментар #56 от "Да ти повторя ли пак малчо":

    Да ти повторя ли пак,голямчо?
    НАТО (в това число и САЩ) ще защити всяка държава от Алианса,ако бъде нападната от който и да е...
    Така че ако ще свършва светът,ще е единствено заради путлер,голямчо...

    Коментиран от #96, #235

  • 88 САМО НАТО

    4 14 Отговор
    Спира Путин от имперските му амбиции
  • 89 Е що се имаш за такава

    15 4 Отговор

    До коментар #78 от "Денис 🇷🇺":

    Не си ли чела книжки? Я виж сега как НПО-тата на оная смет САЩ и националните ни предатели на България, те пазарят като мушмула! :)) Днес колко е килоту на мушмулите? :))

    Коментиран от #95

  • 90 Санкт-Петербург 🌞

    6 14 Отговор
    Според родните гладни пyтярoби войната била НАТО -Русия...Само че не е дeнацифициран нито един НАТО-вeц а 998 хилядaрки орки танцyват казачок на концерта на Кобзон в един много по добър свят ....🤣😅

    Коментиран от #133

  • 91 АМИ НЕКА ПУТИН

    7 12 Отговор

    До коментар #56 от "Да ти повторя ли пак малчо":

    Се тества със САЩ...ако му стиска де.

    Коментиран от #97

  • 92 Та ти се малка още

    11 3 Отговор

    До коментар #79 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Каква деменция? Да се краде никове и да се лъже, е дъно в едно общество! Като дъното ПП, ДБ и ГЕРБ! Виж колко са жалки и как правят от децата мушмули!

    Коментиран от #100, #104

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Феникс

    17 3 Отговор
    Еми натото е голяма работа, и аз съм част от това убаво нато но тук идва голямото НО! Ако ми връчат счупен руски калашник от 68г. първото нещо което ще направя е да го изпразня в някой натовец :)
  • 95 Денис 🇷🇺

    5 8 Отговор

    До коментар #89 от "Е що се имаш за такава":

    Бабке, мислиш че ще сринеш авторитета на Русия така както Слави ли? И че от 15 процента поддръжници на Русия в България ще ги направиш 6 ,както от 27 направи Слави на 4..Ща одера ей ,че за 2 лукчета искаш да се правиш на още по луд колкото си!!!

    Коментиран от #110, #111

  • 96 Така е малчо

    13 5 Отговор

    До коментар #87 от "Трол":

    Но САЩ колкото и да са жалка смет, не са самоубийци и глупаци като някое дитие малчо! Та затова фащай куклите! Има по достоен начин за бонбонка, от лазенето за нея в неумностите на тая смет САЩ!

    Коментиран от #141

  • 97 Ами то е същото бе малчо

    7 3 Отговор

    До коментар #91 от "АМИ НЕКА ПУТИН":

    Никой не е като глупаво дете! Туй не е компа с безброй животи :))
  • 98 Сакатил ефендим

    4 12 Отговор

    До коментар #11 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Ти така си мислиш.Тези, които са осакатени може и 50години да са тежест за Пухляр, като зайците може и да са поврче от два.Семействата им трябва да се грижат постоянно, също и че здравната система също се натоварва с такива.
    Цинично или по-добре е умрелия пред инвалида.Та, вожда ако докара 4-5 милиона инвалиди, то поне 4-5 милиона ще трябва да се грижат за тях и да не работят по някой член от семействата им.
    А като не работиш гладуваш, икономиката спада и т.н
  • 99 НИЕ СМЕ НАТО

    2 10 Отговор
    И нема да жалим кремълския агресор.....
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 НАТО НЕ ЦЕПИ БАСМА

    3 15 Отговор
    На Путин.......и трепе руснаците като хлебарки в украйна
  • 102 Марко

    19 8 Отговор
    Големият проблем на тази война не е, че Москва си вярва, а че Киев бе напомпан с наркотика на убеждението, че бум-бам и руснаците ще се окажат на колене пред украинците.
    Този вярва ще струва много скъпо на Украйна. В крайните сценарии страната ще бъде заличена, всичко по линията Харков-Одеса ще се върне обратно в Русия, останалата част ще бъде разпарчетосана на държавици на конци, руснаците като нищо могат да изтъргуват Волиния с поляците, като чрез преотстъпването й ще получат суверенитет върху Сувалкския коридор.
    Жалко за украинците, можеха да се разминат без война, ако бяха проявили благоразумие и бяха подписали договореното от Минск. Уви, повярваха на спонсорите си и сега губят огромен брой хора, на път са да загубят и суверенитета си....
  • 103 ЖЕКО

    15 4 Отговор
    НАТО ВМЕСТО ДА ГОВОРИ ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕСИ В УКРАИНА, ШУБЕТО Е ГОЛЯМА РАБОТА ЩЕ ИМ СЕ ВИДИ ГОЛЕМИЯ ЗАДНИК ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТС АРМИИ КАТО БЪЛГАРСКАТА МАКЕДОНСКАТА ЛАТВИИСКАТА , ЛИТОВСКАТА ЕСТОНСКАТА АЛБАНСКАТА ЧЕШКАТА

    Коментиран от #107, #109

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 НИЕ СМЕ НАТО

    4 12 Отговор
    Иначе Путин и нас да е Асвободил.....
  • 106 Респект 😆

    4 11 Отговор
    Путин помилва втори канибал за участието му във войната срещу Украйна
  • 107 НИКО

    15 3 Отговор

    До коментар #103 от "ЖЕКО":

    ВСИЧКИТЕ СОЦ СТРАНИ СА ПУДЕЛЧЕТА НА НАТО
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 НАТО СЕ МЕСИ

    3 8 Отговор

    До коментар #103 от "ЖЕКО":

    Ако бъде нападнат...чакаме Путин да се тества с НАТО....

    Коментиран от #127

  • 110 Ами

    10 4 Отговор

    До коментар #95 от "Денис 🇷🇺":

    за къде повече да сриваш авторитета на САЩ бе? :)) Кой плаща за лъжи и опростачва деца и ги пазари като мушмули? ;)) От САЩ направихте жалка и гнусна смет! Днес по колко купуват мушмулите? :)) И без нерви! :)) Сама си избрала да лазиш! :))

    Коментиран от #115, #123

  • 111 Тити

    5 1 Отговор

    До коментар #95 от "Денис 🇷🇺":

    Хихихи...хохохо...За 2 лукчета тоз от старческия дом сринал Трифонов и Русия ли хехе
  • 112 Ццц

    13 5 Отговор
    Първите мобилизирани в случай, че се наложи, трябва да са Борис Джонсън, Макрон, Урсула, Тагаренко и военното му образование по отделно и всички други продажни навлеци, които докараха нещата до там, че да се говори за война с Русия. "....оттогава алиансът се е разширил с около 1000 километра (600 мили) на изток, умножавайки дължината на източния фланг на НАТО...." Цитатът е преди някой да напише нещо за Русия. Колкото и бездарна пропаганда да ръсите се видя ясно, че НАТО не можа да се справи с Русия докато е в "мир" с нея. Така че си прибирайте плъховете по канцелариите и спрете да си играете с огъня. Русваците да обединени зад силен лидер, а ние тук можем само да се подиграваме на нашите. НАТО не само не е готово, но и няма да е ако се чакат доброволци зад Урсула Фон Дер Лайън примерно. А още по-малко лидер може да е артефактът оттатък. Това няма да е конфликт срещу палестинци. Дори там еврохейците могат само да дават ултиматуми и да настояват. Представете си с Русия.
  • 113 Абе

    6 4 Отговор
    Ха ха ха егати мазния пасквил!! Слава на Русия и комунизма!!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Денис 🇷🇺

    4 2 Отговор

    До коментар #110 от "Ами":

    Бабке, мислиш че ще сринеш авторитета на Русия така както Слави ли? И че от 15 процента поддръжници на Русия в България ще ги направиш 6 ,както от 27 направи Слави на 4..Ща одера ей ,че за 2 лукчета искаш да се правиш на още по луд колкото си!!!

    Коментиран от #128

  • 116 Коч Ина

    8 3 Отговор
    така става, като кузеците лежат по диваните, вместо да защитават евроценности на фронта с епилираните си гърди
  • 117 ПУТИН ДА МУ МИСЛИ

    4 8 Отговор
    Гинат руски момчета......ние сме на тихо и топло и гледаме сеира на могучая.

    Коментиран от #122

  • 118 Истината вика

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНАТА":

    Дръжте истината че ми открадна лъжата.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Васко делчев

    13 6 Отговор
    NATO e най-голямата терористична организация, оглавявана от световния сатрап и антихрист Сащ.
  • 121 ПУТИН Ъ ОБРЕЧЕН

    4 10 Отговор
    Да загуби войната, сам срещу света е......
  • 122 Бок Лук

    6 1 Отговор

    До коментар #117 от "ПУТИН ДА МУ МИСЛИ":

    робите винаги сте така...преклонена главица...
  • 123 Санкт-Петербург 🌞

    2 1 Отговор

    До коментар #110 от "Ами":

    Сусс ,бе дол на разпо Ретино,иди наХ..🙄

    Коментиран от #131

  • 124 Ти това

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Русороб":

    От твойта циганка ли го знаеш.
  • 125 Ванга

    4 5 Отговор
    Русия ке падне
  • 126 БгТопИдиот🇧🇬

    5 1 Отговор

    До коментар #119 от "Чети книжки скъпа":

    Не ми се оправдавай кат ученичка цървyле,а отговори защо си сринал Слави и сега опитваш същото с авторитета на Русия в Бг че ща дeрaa с кремък девойко прocтаaa:))))

    Коментиран от #134

  • 127 ЖЕКО

    14 3 Отговор

    До коментар #109 от "НАТО СЕ МЕСИ":

    НАТО ДА НЕ ЧАКА ПУТИН ДА ИЗБИЕ УКРАИНЦИТЕ И ТОГАВА ДА СЕ НАМЕСИ , НЯМА ДА ГО ДОЧАКАТЕ УКРАИНЦИТЕ САМИ ЩЕ ИЗХВЪРЛЯТ ТОЯ ИЗРОД ЗЕЛИНСКИ КОИТО ЗАТРИВА НАРОДА СИ

    Коментиран от #146

  • 128 Абе

    6 3 Отговор

    До коментар #115 от "Денис 🇷🇺":

    не знам Русия и Слави, ама това САЩ, гоуема смет излезе! :))Така опростачва деца и така жалко лазят! Ти им викаш стани, то лази в краката ти! :)) Пък и събра мафията ПП, ДБ и ГЕРБ, да продават България! Страшна смет това САЩ! А мушмулата лази и се продава! И добре, че мушмулите ни погнусиха от тая смет! Фнимавай, че после мноо се дразнят, че са жалки и продадени! :))

    Коментиран от #132

  • 129 стоян

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "Гай Турий":

    До 28 ком - лапаме ли от руските ресурси другар - ами путиновите олигарси защо ги продават - за евраци и долари да си купуват най големите яхти в света и да играят по казината в Монте Карло и Лас Вегас а крепостните са с най малките заплати и пенсии в Европа

    Коментиран от #214

  • 130 Отец Дионисий

    3 11 Отговор
    Русофилските биоотпадъци газ пикаят, че ВСУ вече година и половина унижава "втората в света". Зеленски знае какво говори. Вчерашният ден беше особено "урожаен". Украинците изпратиха при Кобзон около 5762 руски дегенерата и унищожиха над 220 единици бойна техника. Алилуя!
  • 131 Е сус де

    5 3 Отговор

    До коментар #123 от "Санкт-Петербург 🌞":

    На коой му трябва продала се мушмула на оная смет САЩ? Ъ? :))

    Коментиран от #136

  • 132 Денис 🇷🇺

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Абе":

    Бабке, мислиш че ще сринеш авторитета на Русия така както Слави ли? И че от 15 процента поддръжници на Русия в България ще ги направиш 6 ,както от 27 направи Слави на 4..Ща одера ей ,че за 2 лукчета искаш да се правиш на още по луд колкото си!!!

    Коментиран от #135, #138

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Да се крадат никове

    3 4 Отговор

    До коментар #126 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    и да се лъже, е дъно в едно общество! Също като мафията ПП, ДБ и ГЕРБ, продаваща България на САЩ и опростачваща децата, купувайки ги като мушмули!

    Коментиран от #142

  • 135 Тити

    2 1 Отговор

    До коментар #132 от "Денис 🇷🇺":

    Суссс бе Бок Лук,пии дии рууго долнаа.
  • 136 Санкт-Петербург 🌞

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "Е сус де":

    Със бе..😝 че ща кача пак на черешата без гащи ..😆

    Коментиран от #139

  • 137 Защо ли

    12 2 Отговор
    НАТО мисли ,че при военен конфликт русия която е 150 млн ще води конвенционална война с НАТО което е 1 млрд?!? Просто ще се наложи руснаците да прибегнат до ядрената триада и човечеството приключва
  • 138 Мисля стойче

    0 2 Отговор

    До коментар #132 от "Денис 🇷🇺":

    че САЩ е голяма смет, щом опростачва деца и те лазят в краката ми! Ти ко шъ кайш? Смет Ъ? :))
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор

    До коментар #134 от "Да се крадат никове":

    Не ми се оправдавай кат ученичка цървyле,а отговори защо си сринал Слави и сега опитваш същото с авторитета на Русия в Бг че ща дeрaa с кремък девойко прocтаaa:))))

    Коментиран от #152

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 6 Отговор
    Киев три дня и така до капитулаацията и разпада на алкохолната магучая!

    Коментиран от #236

  • 146 НЕ ЗНАМ УКРАЙНА ДА Е В НАТО

    2 5 Отговор

    До коментар #127 от "ЖЕКО":

    Че да се намеси....ако Украйна бе в НАТО......Путин немаше да я пипне....като нас
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 НЕМА ПО ГОЛЕМА СМЕТ

    5 4 Отговор

    До коментар #143 от "Е сус де":

    От Раша.......

    Коментиран от #158

  • 149 Някой

    4 11 Отговор
    Време е НАТО да се намеси по-сериозно и да изтика красная армия в Сибир. Саво така ще настъпи мир. Всеки трябва да си знае мястото!
  • 150 ПУТИНЕ......

    7 8 Отговор
    НАТО забавя но не забравя......
  • 151 Констатирал

    10 8 Отговор
    Русия загуби войната още през март месец миналата година... Сега остава само да бъде доубита.
  • 152 Зацикли ли :))

    3 6 Отговор

    До коментар #142 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Няма се пуашиш Така става с всяка мушмула продала се на оная смет САШ и националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ! А за мен кеф! :)) Безпомощна мушмула! И като знам колко и е гадно....! :))))

    Коментиран от #155

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 ТТомов

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Русороб":

    Те и жена ти и щерките ще забременеят от руските мужици а ти ще станеш кофа разпорена.
  • 155 БгТопИдиот🇧🇬

    3 2 Отговор

    До коментар #152 от "Зацикли ли :))":

    Не ми се оправдавай кат ученичка цървyле,а отговори защо си сринал Слави и сега опитваш същото с авторитета на Русия в Бг че ща дeрaa с кремък девойко прocтаaa:))))

    Коментиран от #165

  • 156 Е сус де

    4 3 Отговор

    До коментар #144 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Не виждам някой да има нужда от продала се като мушмула на оная смет САЩ бе стойче! :))

    Коментиран от #163

  • 157 Денис 🇷🇺

    4 2 Отговор

    До коментар #147 от "Така е":

    Бабке, мислиш че ще сринеш авторитета на Русия така както Слави ли? И че от 15 процента поддръжници на Русия в България ще ги направиш 6 ,както от 27 направи Слави на 4..Ща одера ей ,че за 2 лукчета искаш да се правиш на още по луд колкото си!!!

    Коментиран от #169

  • 158 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #148 от "НЕМА ПО ГОЛЕМА СМЕТ":

    Ква по голяма смет от САЩ, да опростачва деца и да съсипва България?
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Да.........

    1 10 Отговор

    До коментар #12 от "Не бе малчо":

    Писал си: "това ще е краят на всички ни", да така е това ще е краят на комунистически празни тикви. Край на болшевизма, измислен от един болен сифилистик.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Санкт-Петербург 🌞

    1 1 Отговор

    До коментар #156 от "Е сус де":

    Ша ти го отрежа ако го намеря импотентен дядо..:))) Да сринеш Слави за 2 лукчета а сега за 3 и авторитета на Русия тук...

    Коментиран от #171, #172

  • 164 ТаУмВзе

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Факт
  • 165 Ох кеф

    3 2 Отговор

    До коментар #155 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Безпомощна мушмула на мафията ПП, ДБ и ГЕРБ и оная смет САЩ!:))

    Коментиран от #168

  • 166 факуса

    7 2 Отговор
    алоо говедарника,те вашите генерали казаха,че осрайна утече,вие искате русия да не си верва,ами то всичко да тук показва,че русия печели,тва,че не ви отърва е аш проблем

    Коментиран от #176

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Ох кеф

    3 1 Отговор

    До коментар #157 от "Денис 🇷🇺":

    Безпомощна мушмула на мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и оная смет САЩ!
  • 170 Дурхан

    11 3 Отговор
    Ако избухне война между НАТО и Русия аз залагам на Русия ..не че съм русофил но съм реалист ..Турция на султаните , Франция на Наполеон и Германия с Хитлер не успяха ..САЩ с Байден едва ли ще успеят

    Коментиран от #180, #189

  • 171 Е как ще си го режеш! :))

    2 1 Отговор

    До коментар #163 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Ко ви направи мафията ПП, ДБ и ГЕРБ и оная смет САЩ? :)))
  • 172 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Санкт-Петербург 🌞":

    е ти като си скопен , всички ли трябва да са такива ?
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 факуса

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Колко е прав проф. Иво Христов:":

    ами кат не я оставят на мира и току некой реши да се пробва
  • 175 Ох кеф

    1 2 Отговор

    До коментар #168 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Безпомощна и зацииклила мушмула на мафията ПП, ДБ и ГЕРБ и оная смет САЩ!:))

    Коментиран от #178

  • 176 Да питам само

    3 6 Отговор

    До коментар #166 от "факуса":

    Какво печелят ватенките? Стотина хиляди жертви, това ли печели!? Разбита икономика, загуба на пазари, омразата на хората по целия свят...., това ри печелят блатните хора от раша?!
  • 177 браво бе

    4 1 Отговор
    натовци а вярвате ли в задгробния живот те тия от москва си не сакат и акъл им не пречи сринаха един път 44 година берлин до основи да не дава госпот да се повтаря драмата че имам жилише в гармиш
  • 178 БгТопИдиот🇧🇬

    3 1 Отговор

    До коментар #175 от "Ох кеф":

    Не ми се оправдавай кат ученичка цървyле,а отговори защо си сринал Слави и сега опитваш същото с авторитета на Русия в Бг че ща дeрaa с кремък девойко прocтаaa:))))

    Коментиран от #182

  • 179 оня

    6 2 Отговор
    Бла, бла, бла, "В резултат на нахлуването на Москва в Украйна". Как град като Москва нахлу в усрайна?:)) Смешници:))
  • 180 Ако избухне такава война

    10 2 Отговор

    До коментар #170 от "Дурхан":

    Победител няма да има! Точно това ги спира, че не са самоубийци! Но това не пречи на САЩ да съсипе други народи, като украинският!
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Ох кеф

    2 2 Отговор

    До коментар #178 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Безпомощна и зацииклила мушмула на мафията ПП, ДБ и ГЕРБ и оная смет САЩ!:))
  • 183 паси предателят

    11 1 Отговор
    Най- голямата легална престъпна организация в историята на человечествоoто наречена НАТО което е всъщност Америка тая престъпна сган става по агресивен , зъл, проклет, непредсказуем, губейки хегемонията на Световен жандарм е готов да създаде нови и нови конфликти жертвайки другите за своите интереси. Но това няма да е вечно тези убийци ще си го получат наивният глупак Путин трябваше сега да използва превъзходството си във новите ракети с тези красавици като ПОСЕЙДОН, БУЛЕВА,СИНЕВА ТОПОЛ-М и естествено Мечът на възмездието САРМАТ да ги изпрати дъното на двата океана завинаги и човечеството да се отърве от тая чума която разрушава всички човешки ценност като семейство, традиции, култура, морал, справедливост,чест признателност .
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Иванушка 🇷🇺

    1 6 Отговор
    Путин изпраща на фронта предимно бедняците като пушечно месо и такива от Абхазия ,Ингушетия и Дагестан! Тях Укрите избиват като пилци! И второ Путин така с един куршум уцелва 2 заека! Отърва бюджета на РФ от тези нещастни хорица които тежат на руската хазна като воденичен камък и трето така занулява мунициите на противника и техните снаряди! И четвърто освен руски бедняци от 975-те хиляди убити наши братя руси 34 процента са затворници осъдени за различни престъпления ...А в братска Русия има 1 млн.и 250 хиляди затворници! Така че всичко е под контрол! Жива сила имаме

    Коментиран от #206

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 ХаХаХа

    2 6 Отговор

    До коментар #170 от "Дурхан":

    Ти май си чел само руския вариант на историята. Вариант, много далеч от истината. История измислена от руснаците, за да бъдат герои и юнаци.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Бай Дън

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Момче гледай си филмчетата играй си игричките и не се вкарвай в тях.
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Щерев

    5 2 Отговор
    така са мислели франсета, жълтурковци, шваби резултата - капут
  • 199 Мдаа

    3 0 Отговор

    До коментар #191 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Е....това е много грозно и брутално...
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Бай Дън

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Като пилци то затова скоро няма да има украинци. Всички оцелели са инвалиди кой ще им въстановява държавата години още ще продължават да просят.
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Другарю, не бива така!

    3 5 Отговор

    До коментар #185 от "Иванушка 🇷🇺":

    Изказваш се като фашист. Не бива така, не бива да ни разбират че не сме комунисти а сме си чисти фашисти. Ще възстановим ДИКТАТУРАТА на пролетариато, скоро..... Ние комунистите ще присвоим всичко, заработено с честен труд, защото ние така обичаме - да грабим, да трепим, да насилваме... Но не бива никой да разбира, че ние комунистите и путинистите сме такива и това, за крадем, ни е основната цел.
  • 207 ПУТИНЕ,,,,,,,

    1 6 Отговор
    Не ти ли стигат 300 000 руски трупа....
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 ВСУ НА ИЗТОЧНИЯ БРЯГ

    1 7 Отговор
    С подкрепата на НАТО, Путин е обречен.
  • 210 ПУТИНЕ........

    2 8 Отговор
    Щатско оръжие трепе руснаците.......лее се руска кръв.....заради болните амбиции на кремълските велможи....
  • 211 НАТО СПРЯ ПУТИН В УКРАЙНА

    1 5 Отговор
    И ша го върне обратно в бърлогата му....
  • 212 az #СВО

    4 0 Отговор
    Москва вече победи!
  • 213 Реплика

    8 0 Отговор

    До коментар #80 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Морал ли???!Виж София прайд и тогава пиши за морал.И това се пробутва като права на различните,които трябвало да бъдат защитени.Европа е все по- близко до Вавилон и като него или ще изчезне,или ще се промени,за да оцелее.И далеч не са само руснаците,които навлизат в чужди държави,само поводът е различен,но причината винаги е една и съща.
  • 214 Хехе

    9 2 Отговор

    До коментар #129 от "стоян":

    Къде го чукаш, къде се пука. Кво ме интересуват руските олигарси в случая. Те са странична тема. Ами сато те сърби за олигарси - виж в нашия коптор къде са днес Домузите, Пещерняците, ТИМаджиите и т.н. Виж Шишо Магнитски и Боко Магнитски, тъпите киро и асан, как ни въртят на шишове да се изперат, и нагушат още и още.
  • 215 а така ли

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНАТА":

    а 28 милиона руснаци загинали във ВСВ против фашизма а тия дето САЩ ги бомби в Япония с двете атомни бомбички в Херушима и Нагазаки след приключилта ВСВ и утрепаха близо 2 милиона невинни граждани и последствията са и до днес от радиациата за това имаме амнезия или те какво да не бяха коствени жертви или са паднали за кефа на Хитлер или Франклин Рузвелт е бил гребнал повечко бърбън и се е бил качил у джанката когато се е разпоредил да хвърлят двете атомните бомби в Япония. факти защо не се разходят до Виетнам ДА ВИДЯТ ДНЕС какви са последиците от 22 годишната война на сащ там,имам приятели състуденти от там очевидци как се палят мирни ЖИВИ граждани с напалм , е и руснаците сигурно имат напалм ама тия войни са били много хуманни а тия сега са анти -хуманни и с много жертви май жертвите от алкохола от двете страни по нашето черноморие са повече те не се броят на неутрална територия са и май се броят в тая драма там само от едната страна не търкай това са истински факти
  • 216 ха ха

    6 0 Отговор
    "Трябва да изпреварим кривата. Трябва да подготвим добре сцената, преди да бъде приложен член 5", / и на какво основание искат чл 5 ? така е кеф на америка или на някой луд президент
  • 217 спомени спомени

    9 0 Отговор
    нато помнят ли берлин 1944 как беше?ако не ще им го пропомнят...
  • 218 Пенчо

    2 0 Отговор
    А бе Хитлер да не е възкръснал вече!?
  • 219 сноу

    6 0 Отговор
    От всичкото разбрах ,че адмирали и генерали имат здрав сърбел и става все по здрав...Сега ..тоя сол..еди що си ,още не е наясно къде точно го сърби ,ама робиту имаше частични присърбявания и естественно старателни почесвания, та сега я кара по лежерно ...Общо взето цялото нату май има краста, но нейсе..
  • 220 Иван

    2 0 Отговор
    След боклука.......и боеприпасите.
  • 221 Иван

    5 0 Отговор
    През 1940-та година Германия извърши военен Шенген срещу Югославия и Гърция.
  • 222 Иван

    9 0 Отговор
    1000 километра........600 мили........нито един метър няма да се разширяваме на изток от Германия .
  • 223 Само констатирам

    11 0 Отговор
    НАТО въобще не трябва да си мисли , че Русия може да загуби в тази война!
  • 224 Руски аслан=руски .асран

    1 8 Отговор
    Безаналоговото джудже даже не смее да помисли за война с НАТО
  • 225 Иван

    8 0 Отговор
    Значи Юдео-масонските сатанисти подготвят провокация за активирането на член пети......дано провокацията да бъде в Ню Йорк, Вашингтон, Рим, Лондон, Берлин, Мюнхен, Щутгарт, Хага, Брюксел, Осло, Варшава, Хелзинки, Прага, Копенхаген, Брюксел, Загреб.... а не София.
  • 226 гостгост

    1 8 Отговор

    До коментар #33 от "Русия най-могъщата":

    Русия военно е на нивото на Украйна,а Украйна е 22-ра военна сила в света.Къде си тръгнал да буташ Русия при големите не знам.Още малко и Кирибати ще изкараш военен колос.Единствената причина Русия да се опитва да лае е,защото притежава ядрено оръжие от времето на СССР.Реално обаче Русия е един пудел,който може да бъде смазан като хлебарка от всяка една държава от първите 10.

    Коментиран от #227

  • 227 Дали

    6 2 Отговор

    До коментар #226 от "гостгост":

    Само като погледнеш що милиарди и оръжия се наляха в Украйна, а насреща им наемници кадировци и вахнеровци със стари оръжия! :)) Иначе приказките от 1001 нощ дето са напълнили медиите са забавни! :))

    Коментиран от #232

  • 228 Тая Р ви направи крейзи пуделчета!

    5 0 Отговор
    Не само в тази война, във всяка друга ще победи. Така че да се готвите и да не се готвите е все едно . Нямате шанс!!!
    Само не предизвиквайте съдбата си , ако обичате.
    Но понеже сте в кретенска пандемия ,твърде вероятно е да не осъзнае граница на предизвикателство.
  • 229 НАТО ВЪН!

    8 2 Отговор
    Само неграмотни и тези които не са служили в армията може да си фантазират, че могат да победят Русия! Всички правителства които дават пари и оръжия за окрайна извършват престъпление и ограбват народа си.
  • 230 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    Имам бая копирани клонинги !


    Кефффф могу ТопЕдеоти...............
  • 231 Соломон Еленкин

    2 0 Отговор
    Плевню и крадлата го казват.
  • 232 да си знаеш

    0 6 Отговор

    До коментар #227 от "Дали":

    Какви стари оръжия,като на Русия всичко ново и е морално остаряло още от завода.Русия до момента е загубла над един милион броя пушечно месо,пък ти още се успокоявай за разни кадировци и тем подобни наемници.Имай предвид,че армията на Кадиров и наемците са в пъти по-добре обучени и екипирани от редовната руска армия,която се води полуаматьорска армия.Русия реално не трябва въобще да се хвали с редовата си войска,защото тя е най-лошото олицетворение на тази дума.
  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Су57

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Чакам да е свърши. Дажи вече много се притеснявам, че само иска и.... Можи.!?!
  • 235 Велев

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Трол":

    НАТО ще защити всяка държава от алианса?
    Както защитиха алианса през 1974 когато Турция и Гърция се сбиха за Кипър?
    Явно не сте чули натовски генерали напоследък да казват, че САЩ и НАТО нямат силата и ресурса да воюват не против Русия, но дори само против Иран. Това е при положение,че не се използва атомно оръжие.
  • 236 Велев

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    "Киев за 3 дни" - това бяха думи и анализи на натовски генерали в началото на активната фаза на конфликта.
  • 237 Орех

    0 0 Отговор
    После ,на баба ми разправяй,че Натото ,не води тази война.
  • 238 Сън дълбок сън

    0 1 Отговор
    Нато да спи още и тя ватници като нищо ще се ушоборят отново тука така да се кажи да ни "освободят "
Новини по държави: