Last news in Fakti

26 Ноември, 2023 05:42 725 4

Висши дипломати от Япония и Китай се срещнаха в Южна Корея преди тристранни регионални преговори ВИДЕО

  • южна корея-
  • япония-
  • кита-
  • министри-
  • среща-
  • ван и

Японският външен министър Йоко Камикава и нейният китайски колега Ван И се срещнаха в южния пристанищен град Пусан в Южна Корея

Висши дипломати от Япония и Китай се срещнаха за двустранни преговори в събота, за да се опитат да разрешат спорове, включително забраната на Китай за японски морски дарове, която засегна японските износители, предаде Асошиейтед прес.

Японският външен министър Йоко Камикава и нейният китайски колега Ван И се срещнаха в южния пристанищен град Пусан в Южна Корея. Те ще се присъединят към своя домакин, Парк Джин, за тристранни разговори в неделя.

Камикава, който встъпи в длъжност през септември и се срещна лично с Уанг за първи път, каза, че срещата им е била „изключително значима“. Тя каза, че са се съгласили да започнат срещи по сигурността и икономиката, но не даде подробности.

Японски и китайски лидери се срещнаха преди 10 дни в Сан Франциско в кулоарите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество и постигнаха неясно споразумение за облекчаване на спора за морските дарове. Забраната на Китай за японски морски дарове е в сила, откакто ударената от цунамито атомна електроцентрала Фукушима започна да изхвърля пречистени радиоактивни отпадъчни води в морето на 24 август.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куту КУЗЛУДУЙ

    0 0 Отговор
    Нужен е Мир а не Война
  • 2 Любопитен

    1 1 Отговор
    Къде отиват тези без Ким, ако Ким каже Не, Тея да си гледат работата. Че да не им прати някоя рукета.Бум.
  • 3 любопитен

    0 0 Отговор
    Колко бяха кандидатите за главен прокурор при избора на Гешев? За един приятел питам!
  • 4 горски

    1 0 Отговор
    Япония изхвърляла забележете "пречистени радиоактивни води" и затова Китай, не им иска морските дарове.
    Ако Китай или Лусия изхвърляше радиоактивни води те щяха да са "отровни".
    Така работи пропагандата.Не че Русия или Китай са светци,но в умовете на хората трябва да се вкарват бацили,за да се насажда мнението ,че едните/нашите/ са инаги от добрите,а онези са винаги от лошите.
Новини по държави: