Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 14:52 1 166 10

Един от заложниците успял да се освободи, но бил върнат в плен от местни жители на Газа

  • газа-
  • заложници-
  • руски гражданин-
  • израел-
  • хамас-
  • освободи

Той е успял да се освободи преди временното примирие в Газа

Един от освободените израелски заложници е успял да избяга за кратко от похитителите си от „Хамас“ преди временното примирие в Ивицата Газа, след като сградата, в която го държали, се е срутила по време на бомбардировка, споделиха негови роднини, предаде Ройтерс.

25-годишният Рони Крибой беше изненадващо допълнение към списъка на заложниците, освободени в неделя, заедно с 13 жени и деца, които бяха предварително договорени в преговорите между Израел и "Хамас".

Позовавайки се на наличието на руско гражданство у Крибой, "Хамас" каза, че той е бил освободен, за да покаже признателност към Москва, единствената световна сила, която открито влезе в диалог с групировката по време на продължаващата вече седем седмици война.

Подобно на други освободения заложници, Крибой е бил държан далеч от медиите в това, което израелските власти описват като "опит да се съсредоточат върху подпомагането на физическото и емоционалното им възстановяване".

Семейството му каза, че Крибой е изчезнал, докато е работил като сценичен помощник на танцово парти на открито, където въоръжени бойци на "Хамас" избиха 364 празнуващи на 7 октомври от общо 1200 загинали. Седмица по-късно израелските власти установиха, че той е сред около 240-те души, взети в плен.

Лелята на Крибой, Йелена Магид, каза в интервю за израелското радио Кан, че е говорила с Крибой след завръщането му.

"Той разказа, че е бил заловен от терористи, които са го държали в сграда, която е била бомбардирана", каза тя, очевидно споменавайки израелския обстрел, добавяйки, че той е получил рани на главата там.

"Той успя да избяга и да се крие сам четири дни. Опита се да стигне до границата. В крайна сметка жителите на Газа го хванаха и го върнаха в ръцете на терористите."

Братовчедът на Крибой, Алекс Магид, даде подобен разказ в интервю за армейското радио на Израел в понеделник, като добави, че бомбардирането на сградата е убило няколко палестински въоръжени мъже.

Шестима заложници, които все още са в Газа, притежават и руско гражданство, според израелското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    20 5 Отговор
    За това ще страдате араби гнусни никаква милост за вас
  • 2 ГанЯ

    15 3 Отговор
    Ма те са толкова добрички и хрисими циганета та, не може да е вярно!
  • 3 Амчи тъй де, ама

    12 3 Отговор
    това че е избягал и са го хванали, че даже и са го върнали говори много за палестиняните... Чука на Тор ще ги оправи...
  • 4 Харон

    13 3 Отговор
    "Той успя да избяга и да се крие сам четири дни. Опита се да стигне до границата. В крайна сметка жителите на Газа го хванаха и го върнаха в ръцете на терористите." Така ги гледай по телевизията газистите, когато хълцат пред камерите, че колко са нещастни....
  • 5 Трол

    7 2 Отговор
    И,З,М,Е,Т!!!
  • 6 Слава Палестина

    3 15 Отговор
    Браво на палестинците, така се прави, никаква аванта за алчните шекели.

    Коментиран от #8

  • 7 Коректен

    11 4 Отговор
    Май няма невинни в Газа, защо ли е това крякане тогава?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нико

    4 0 Отговор
    Така правят "мирните граждани" на Газа, работят в услуга на Хамас.