Last news in Fakti

4 Декември, 2023 05:55 1 360 9

Палестинско-американски студент, прострелян във Върмонт, е парализиран ВИДЕО

  • студент-
  • върмонт-
  • сащ-
  • палестина-
  • прострелян-
  • парализиран

Набират средства за лечението му

Палестинско-американски студент, прострелян във Върмонт, е парализиран ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Един от тримата палестинско-американски студенти, простреляни хладнокръвно на улица в Бърлингтън, Вирджиния, миналия месец, е парализиран от гърдите надолу, предаде семейството му, цитирано от ydailynews.com.

Хишам Авартани, студент в университета Браун, бил на гости при баба си на Деня на благодарността, когато мъж открил огън по него и двама приятели от детството без провокация или предупреждение. Авартани е прострелян в гърдите, както и Тахсин Ахмед, студент в Тринити Колидж в Хартфорд. Студентът от колежа Хавърфорд Кинан Абдалхамид е бил уцелен в задните части, като е получил наранявания, описани като леки.

„Благодарни сме, че и тримата ще оцелеят при тази атака и се очаква приятелите на Хишам да се възстановят напълно“, каза семейство Авартани в събота в онлайн призив за финансиране за набиране на пари за медицински разходи и рехабилитация. „За Хишам обаче един от куршумите, които го удариха, се заби в гръбнака му и го остави парализиран от гърдите надолу.“

Миналата седмица майката на Авартани, Елизабет Прайс, каза, че той най-вероятно никога повече няма да ходи.

„Той има това, което наричат непълно увреждане на гръбначния стълб, което означава, че може да усеща, но не може да движи зоните, които в момента са парализирани“, каза тя за NBC News. „Той отива на интензивна рехабилитация по-късно тази седмица и се надяваме, че това ще помогне.“

Тримата 20-годишни младежи вървели по улицата на 25 ноември, говорейки смесица от арабски и английски и двама от тях носели традиционните палестински шалове, известни като кефие, когато Джейсън Итън, 48, ги нападнал. Той беше арестуван и не се призна за виновен по три обвинения в опит за убийство.

Авартани избра да остане в САЩ през празниците по настояване на родителите си, защото семейството му смяташе, че тук ще бъде в по-голяма безопасност. Стрелбата, която стана на фона на напрежението по света, произтичащо от войната Израел-Хамас, се разследва като престъпления от омраза.

Призивът за финансиране събра близо 700 000 долара от общо търсените 900 000 долара към неделя вечерта.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 До историка

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Е,това се к а з в а американска":

    А лечението в България е безплатно а? Я се поправи. Тук е в пъти по-скъпо предвид стандарта. И ако се продаваше оръжие у нас както там, си представям какво щеше да е тук.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Комунист

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "До историка":

    По време на бай Тошо беше безплатно. Златните 45 г. за България. Водеща икономическа сила, работа за всеки, армия, нулева престъпност. Блажени са живелите през това време.

    Коментиран от #9

  • 5 Механик

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "До историка":

    Лечението в България стана платено, след като се хванахме за ръцете с твоите любимци от запада. Преди това беше безплатно и забележи- КАЧЕСТВЕНО. На човекасе гледаше като на човек и се правеше всичко за да му бъде помогнато, а не се гледаше като на банкомат, който трябва да бъде издовяван обилно и продължително, както е сега.

    Коментиран от #7

  • 6 Тамън няма

    4 1 Отговор
    да може да се размножава...
  • 7 Някой си...

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Че беше безплатно- беше, ама за качествено... Спомням си че често липсваха качетвени упойки, материали, а за планова операция можеше и година да чакаш..така че..мАни таа работа. Добре бяха големите градове, по селата или малките градчета си бе мизерия. То не че и сега е по-добре..,а за кутиите с шоколдови бонбони и десетачките в тях, що не си спомниш. И колкото повече бяха, толкова повече внимание ти обръщаха.. баш като сега де..
  • 8 Да ти кажа..

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е,това се к а з в а американска":

    Бре..многоси се загрижил бе.... а що не си загрижен за онези мирни граждани в Европа, които бяха убити от мигранти , мм ? Така че на мен за тях ме е грижа, не за тоя..да си е стоял в къщи.
  • 9 комураЗд

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Комунист":

    веднага те пращам при джуровеца