Last news in Fakti

6 Декември, 2023 05:39 1 074 8

Евакуираха коледния базар в Берлин заради пожар, има пострадал

  • берлин-
  • базар-
  • евакуация-
  • пожар

Запалили са се дървени къщички на Александерплац

Коледният базар на Александерплац в Берлин беше евакуиран и затворен снощи след пожар, предаде aussiedlerbote.de. Един човек е бил откаран в болница с леки наранявания, след като два щанда изгоряха вечерта, каза говорител на полицията. Предполага се, че пострадалият е продавач в една от запалилите се дървени лавки. Според вестник "Билд" той е получил изгаряния, докато се опитвал да потуши огъня. Друг човек също е получил леко вдишване на дим.

Полицията е изключила тока, докато ограденият коледен базар е бил разчистен. По време на гасенето са избухнали два малки газови патрона. Пожарът е избухнал около 20:15 часа в къщичка, където са се рисували картини. При пристигането на пожарната вече горяла и съседната къщурка.

„Пожарът е потушен“, съобщи пожарната служба в Берлин чрез X около половин час по-късно. „Мястото е под контрол!

На снимките се вижда, че пламъците са високи няколко метра, а над площада се извиват гъсти облаци дим. Причината за пожара не е ясна и разследването едва сега започва. Пазарът трябва да отвори отново днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гутериш джихадиста

    9 0 Отговор
    Някой джихадист дето толкова тачите.
  • 2 М да

    7 0 Отговор
    Вероятно някой навлек: харабел, пущун или друг дивак му е драснал клечката
  • 3 М и л е н е е е

    6 0 Отговор
    Как можа такива н е к а д ъ р н и ц и. да вземеш на работа.Дървена лавка-смях.Полицията спира тока,за това си има електротехници.Полицията не знае къде се намира главното Ел.табло.Човек е получил леко вдишване на дим.Ужас.И това е ж у р н а л и с т
  • 4 Някой

    7 0 Отговор
    Е, поне е било тихо. Нали нямат музика на берлинския коледен базар...
  • 5 ФЕН

    2 0 Отговор
    Некой от на Меркел гостите ще да е бил...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Без коледни базари в Германия, само курбан байрями за мигрангите. За мен пожара е умишлен но полицията ще го прикрие,както прикрива терористичните актове.
  • 8 Без базари мазари вече

    1 0 Отговор
    Бях веднъж зимъска на подобен базар у Хамбург. Та прасенца се въртяха на шиш, то се лееше греяно вино, то музиката свири, страхотна атмосфера. Ама няма вече Коледи моледи за швабята. Да се стягат там и тия дето не са жендърия с розово-синьо-зелени коси, да слагат бурките
Новини по държави: