Last news in Fakti

6 Декември, 2023 16:53 1 468 19

Губернаторът на Приморския край на Русия се глези с луксозна яхта за 12 млн. евро

  • яхта-
  • губернатор-
  • русия

White Pearl кара зимата в корабостроителния завод "Звезда"

След началото на войната губернаторът на Приморския край в Русия Олег Кожемяко придобива луксозната яхта White Pearl на стойност почти 1,2 млрд. рубли /около 12 млн. евро/. Тя се съхранява в завода "Звезда", който строи танкери за Роснефт.

Това е 37-метров кораб от модела EVO 120, пуснат на вода през лятото на 2021 г. в италианската корабостроителница Tecnomar. Разполага с четири каюти за гости, в които могат да се настанят осем души през нощта. Списание Itboat отбелязва, че с тази яхта „можете безопасно да пътувате из океаните“.

Според секретни данни от руската митническа статистика корабът е внесен за първи път в Русия през април 2022 г. от Южна Корея. Собственикът на яхтата се е криел зад офшорката WP Management Ltd от Британските Вирджински острови, която е била спедитор.

Губернаторът на Приморския край на Русия се глези с луксозна яхта за 12 млн. евро
Снимка: ТАСС

На митническия пост във Владивосток лодката е регистрирана на името на бившия капитан от Черноморския флот Шакир Джафаров. Според изтекла информация от Федералната данъчна служба поне през 2020 г. Джафаров е получавал заплата в Озерновския рибоконсервен завод № 55, съсобственост на сина на губернатора на Приморие Никита Кожемяко.

През октомври 2023 г. корабът напуска руски води за няколко дни, а при завръщането си този път е регистриран на името на Игор Тивяков. Според същите данни на Федералната данъчна служба през 2020 г. и 2021 г. той е работил в Държавната бюджетна институция „Икономическа администрация на правителството на Приморския край“. Освен това в телефонните указатели на други потребители неговият номер е записан като „Игор капитан на яхтата на губернатора“ и „Лодката на губернатора на Игор“.

Губернаторът на Приморския край на Русия се глези с луксозна яхта за 12 млн. евро
Снимка: interessant.ru

През октомври White Pearl е прибрана за зимата на територията на корабостроителния комплекс "Звезда". Тази информация беше потвърдена и от двама служители на предприятието. Заводът е специализиран в строителството и ремонта на кораби с голям капацитет, по-специално танкери за Роснефт, но не обслужва яхти.

Източник: Телеграм канал Вёрстка


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    17 3 Отговор
    що не пишете за домусчиеви с кво се глезят

    Коментиран от #4, #9, #15, #19

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    17 12 Отговор
    Супер, а гладните продажни копейки вият от глад по сметищата в името на султанчето и яхтите и дворците му❗❗
  • 3 ГРЪКА АЛИ

    7 3 Отговор
    Ей там ще си сменя пола в Женски и ще лапам на Путин и ще лижа на Захарова едновременно чисто голи в тройка
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А фрасето

    7 4 Отговор
    феефски с кво съ глези фъ кти
  • 6 Чудо голямо !

    3 7 Отговор
    Що си мислите,че в Русия трябва някой да не е милионер ? Социализма отдавна си отиде от там.Единствено от него остана безплатното здравеопазване и учението.У нас даже и това го няма !

    Коментиран от #17

  • 7 това е

    4 2 Отговор
    Радост за бгкопейките.
  • 8 Факт

    5 4 Отговор
    Ами,губернатор-глези се,не е стругар.Сенаторите не се ли глезят.Пък любимия Зеленски да не би да няма(има две).В целият свят богатите са така.

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пиночет

    7 0 Отговор
    Очаква го скоро,от специалния руски чай!
  • 11 Лодка в гората

    3 1 Отговор
    Щом е губернатор на приморски край е нормално да има яхта, а тук собствениците на яхти са от планински и горски райони и от софето.
  • 12 Пловдив

    4 1 Отговор
    ...И при новия вид комунизъм ,пак сме равни,нали...?!?
  • 13 ха ха

    3 1 Отговор
    бедняк , тая на зеленски за 12 милиона е само вътрешното обзавеждане
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 555555

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Не прехвърляй топката,коментирай по темата.
  • 16 Р.К.И.

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Тоя е държавен служител на държавна заплата. Щат държавен. Какви милиони за яхти. Ако е частен бизнесмен и танкер да си купува ,ако са му честни парите. Но не е, на хазна е. Каква му е заплатата?
  • 17 555555

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чудо голямо !":

    Щото в Русия никой не е милионер,а са крайни бедняци освен шепата олигарси.
  • 18 Губернатор, ама тарикат!

    1 0 Отговор
    Путин закара на фронта в Украйна и кьораво и сакато ,
    а този си живей ,като плейбой!?
  • 19 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Скоро вожда Путаран ще ги направи всички мужици милионери ... в рубли като долара чукне 1000 рубли ...🤣🤣🤣
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания