Last news in Fakti

12 Декември, 2023 11:30 2 012 13

Разногласия в съюза! Джо Байдън намекна за сложните си отношения с Бенямин Нетаняху

  • сащ-
  • израел-
  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху

По данни на здравните власти в Газа ответното нападение на Израел причини смъртта на 18 205 души, рани близо 50 000 и предизвика остри упреци в САЩ

Разногласия в съюза! Джо Байдън намекна за сложните си отношения с Бенямин Нетаняху - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън загатна за сложните си отношения с израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщава "Ройтерс".

Той намекна, че министър-председателят е в "трудно положение" и че двамата са имали своите разногласия през годините и в момента.

Изказването си Байдън направи на прием в Белия дом за еврейския фестивал Ханука. Той припомни продължаващите си от десетилетия отношения с Нетаняху.

Байдън отбеляза, че е надписал стара снимка на двамата, използвайки прякора на израелския лидер.

"Написах отгоре: "Биби, обичам те, но не съм съгласен с нищо, което трябваше да кажеш".

"Приблизително същото е и днес", посочи той и допълни, че Израел е в "трудно положение" и че той самият е имал "своите различия с някои израелски лидери".

Американският президент не уточни какви различия остават между двамата държавни мъже, въпреки че през последните седмици те включват въпроси относно настоящата война срещу "Хамас" и отношението към палестинците.

Байдън беше остро критикуван за подкрепата си за отговора на Израел на атаката на "Хамас" от 7 октомври, когато екстремистите убиха 1200 души и взеха 240 заложници. Оттогава са освободени около 100 пленници.

По данни на здравните власти в Газа ответното нападение на Израел причини смъртта на 18 205 души, рани близо 50 000 и предизвика остри упреци в САЩ.

Байдън заяви на евреите, събрали се на отбелязването на празника в Белия дом, че като се оставят настрана различията с израелското ръководство, неговият "ангажимент" към "независимата еврейска държава е непоклатим".

"Ако нямаше Израел, нямаше да има евреин в света, който да е в безопасност", изтъкна той.

Президентът увери, че помощта за Израел ще продължи, докато групировката "Хамас" не бъде прогонена, но предупреди, че общественото мнение може да се промени по сериозни начини за сигурността на Израел.

"Трябва да внимаваме. Те трябва да внимават. Общественото мнение на целия свят може да се промени за една нощ. Не можем да позволим това да се случи", категоричен бе Байдън.

По негови думи Съединените щати ще продължат да работят за освобождаване на заложници, които все още са държани в Газа.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    22 1 Отговор
    Лъже като дърт циганин, бай пън подкрепя държавния тероризъм на Израел!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Да така е

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    По наввик
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Асен

    14 1 Отговор
    Гледам и повярвах на очите си ,как наркомана проси милиарди от деменцията ,Но до дрогираният стои усмихната ,щастлива наша Сталинска ,прокарана да подарява пари !!!
  • 6 Да питам Бай Д

    23 3 Отговор
    На мен нещо ми се объркаха представите за това кой е терорист и кой не е! Едните застреляли 300 човека и ги анатемосаха за най-големите терористи и главорези. А другите подкрепяни от световния "елит" сринаха болници, жилищни сгради и градове до основи, убиха над 18000 човека, та те не са терористи, те са потърпевши и може да си пуцат наволя! Та кои са терористите?
  • 7 БОНД

    16 2 Отговор
    Няма такива артисти , като вас . Ако няма САЩ и ИЗРАЕЛ , света ще е едно добро място за живот !
  • 8 Реплика

    9 1 Отговор
    Всъщност разногласие няма.Има диаметрална противоположност между политическите изявления и реалните политически действия.
  • 9 Истината:

    8 1 Отговор
    Авреите вече не слушат Хамериканците!
    Убиват всичко живо е Газа,
    Дори използват забранения бял Фосфор, които им е даден от БайДанчо, за да унищожават арабите.
  • 10 плевен

    10 0 Отговор
    Байдън ще танцува като панаирджийска мечка, точно каквото му кажат евреите. Този който държи парите, той ще спечели и изборите в САЩ. Това е аксиома, която дори не подлежи на обсъждане. А големите донори са евреите. Точка. Те са и основните дарители и на университетите в които се прилагат всички либерални експерименти. Така, че и там който много вряка, ще се прости с преподавателските позиции.
    В момента Израел не го интересува, че електората във Франция, Германия, Испания и т.н. е мюсулмански. Както Зеленски е тотално зависим от Запада, така и Запада е тотално зависим от огромните еврейски пари. И ще се кланя както му се нареди. Такъв е живота.
  • 11 записвайте си го на точен

    2 1 Отговор
    Следващият президент на САЩ ще е Вивек
  • 12 Сък Май Дик

    0 1 Отговор
    Да не би да са преспали?
  • 13 ДРЪН,ДРЪН

    1 1 Отговор
    НЕЩО НЕ СЕ ВЪРЗВАТ ПРИКАЗКИТЕ С ФАКТИТЕ ???