Last news in Fakti

12 Декември, 2023 13:58 1 127 38

Съби Събев: Без значителното финансиране от САЩ за войната, Украйна ще срещне доста трудности

  • украйна-
  • сащ-
  • нова стратегия

В момента се обсъжда нова стратегия за следващата година. Очаквайки новите въоръжения, които ще получи, Украйна ще бъде в много по-силна военна позиция през 2024 година, смята генералът

Съби Събев: Без значителното финансиране от САЩ за войната, Украйна ще срещне доста трудности - 1

Украинският президент Володимир Зеленски е на визита в САЩ. Посещението идва в критичен за финансирането на страната му момент, след като Конгресът не може да се споразумее по пакета за финансова помощ на президента Байдън заради противоречия, свързани със сигурността на американските граници.

"Политическата обстановка в САЩ е напрегната. В Конгреса и в Камарата на представителите има разделение. В Сената се спира пакета от помощи, поискан от американския президент за Украйна, Израел и Тайван, както и за подобряване на сигурността по южната граница на САЩ", обясни пред БНР ген. Съби Събев.

Това посещение на Зеленски има за цел да разсее някои съмнения в американските конгресмени по отношение на крайната цел на войната, която води Украйна срещу инвазията на Русия, отбеляза генералът в предаването "12+3".

"Без значителното финансиране на САЩ за войната, Украйна ще срещне доста трудности.

Има мнение, че украинската контраофанзива се е провалила, но това е доста пресилена оценка. Основаната цел – да бъде прекъснат земния коридор с Крим и да излезе украинската армия на Азовско море, на този етап не е постиганата, но някои допълнителни цели са поситигнати. Сред тях е нанасянето на максимално поражение на руските окупационни сили и на удари по дълбокия тил. Изгонването на руския черноморски флот от Севастопол също е значителен успех.

Това ще бъде представено пред американския Конгрес, за да видят, че контраофанзивата на Украйна не е пълен провал, както се опитват да я представят някои анализатори".

Ген. Събев очаква, че ще бъде отблокирана тази помощ за Украйна и за Израел.

"Американските конгресмени ще разберат неотложнотта ѝ. Украйна не може да престане да се съпротивлява. Не може да се позволи на Русия да победи, защото това ще промени международния ред и сигурност.

Русия разчита на продължителна война и вече не е сама. Получава помощ от Северна Корея, Иран и някои други държави. Но Украйна е поддържана от близо 50 държави и мисля, че в крайна сметка ще надделее. Най-вероятно през 2024 година ще се получи дългоочакваният прелом във военните действия.

В момента се обсъжда нова стратегия, която да бъде приложена през следващата година. Очаквайки новите въоръжения, които ще получи, Украйна ще бъде в много по-силна военна позиция през 2024 година".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    49 1 Отговор
    За Зъби Зъбев или добро,или нищо.Нищо!
  • 2 Жена

    49 1 Отговор
    Ах, какво откритие. Колкото и да се помага на Осрайна, резулта ще един и същ. Този повтаря като папагай.
  • 3 Вашето Мнение

    45 1 Отговор
    Сащ ще срещат трудности, но и ние също. Бая бесене на такива като теб ще падне.
  • 4 Трол

    37 0 Отговор
    Трудности има и в измъкването по терлици, а САЩ са умна държава и отчитат тези работи.
  • 5 Крум

    47 0 Отговор
    Абе генерале ти как си предствяш да победиш ядрена държава,при това най голямата. С такива напусрени генерали война по добре да се предаваме без бой.

    Коментиран от #18

  • 6 Мнение

    44 0 Отговор
    Гъби Гъбев, да ти кажем, добре, че е Орбан на Унгария да спре поредния транш от 50 милиарда евро за Вовата Селенски. Понеже тия пари ще ги връща обикновения европеец, не Урсула Фон Дьо Тен.
  • 7 Мим33

    34 0 Отговор
    Не знам тоя нормален Ли е.Украйна щяла да победи.Дали си вярва обаче.Укрите нямат никакъв шанс да победят Русия.Ресурсите и истината е при Русия...
  • 8 Сандо

    39 1 Отговор
    Бягай Събев на фронта,стига си давал акъл,стига си ни позорил!
  • 9 Факт

    36 0 Отговор
    Съби Събев през 1987 г. се обучава задълбочено във Военната академия „Юрий Н. Гагарин“ в Монино, СССР.
  • 10 ха ха

    2 25 Отговор
    Нищо няма да се реши през 2024. Просто Западът трябва да се приготви за дългосрочен тлеещ конфликт на руско-украинската граница, докато стане китайско-украинска. При разумна помощ за Украйна в рамките на 5-10 години Русия ще колабира. Тя самата вече не е в състояние да поддържа армията си в Украйна и трябваше да преустрои икономиката си на военна основа - 10% военен бюджет. В скоро време и дългове към Китай. Путин направи вече и редица териториални отстъпки. Помните 60-те години за какво се стреляха с Китай, нали? Е, шампионът по триизмерен шах го отстъпи без една пушка да гръмне.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Вашето Мнение

    25 0 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    От всички коментари тук, твоят е най-смешен. Как мекь и гладен като въшка жинжиляк като тебе ще си представи, че ще диктува условията на Русия? Това как ще свърши конфликта, вече се решава само и единственно от Русия, а ти и цялата евроатлантическа пасмина можете само да подсмърчате от страни и да приемете неизбежното.

    Коментиран от #16

  • 12 Хрис

    20 0 Отговор
    Великият г-л Съби с тази си статия за сега стига до откритието на ХЛАДКАТА вода. Дали някога той ще проумее що е това ТОПЛА вода, според която Украйна без подкрепата на НАТО и най вече на САЩ,не е в състояние да воюва.
  • 13 Украйна е с ясен край

    21 0 Отговор
    Мислете вие национални предатели и продаващи България на САЩ!
  • 14 Цун кай ху

    0 9 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха":

    Крим ваш Сибир наш 😁

    Коментиран от #19

  • 15 Павел пенев

    23 0 Отговор
    Прочетете за лъжлив Съби от Чудомир. Този е същия но евроатлантик, значи още по лъжлив.

    Коментиран от #32

  • 16 Пасмина

    2 15 Отговор

    До коментар #11 от "Вашето Мнение":

    Подобна дума употреби Медведев за нас българите, сган ни нарече, но на тебе ти харесва така да те наричат изглежда 🤔

    Коментиран от #17

  • 17 Вашето Мнение

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пасмина":

    Шамандуро, аз не се отъждествявам с един стадион жълтопаветен шибек. Не бъркай понятията.
  • 18 Афганистан знае как победи

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Крум":

    Варшавския договор не само наСеСеСеРето барабар с 40те хиляди ядрени оръжия които имаше, защото САЩ бяха зад тях
  • 19 Миосука Ташака-Япония

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Цун кай ху":

    Ла Пай , Ду хач Смо тан
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Малка и дребна Украйна

    1 18 Отговор
    Си отвоюва обратно поне половината от вече заграбената територия от великая и могучая, а от Херсон и Киев какво багане с препядствия бягаше втараята в мире този резил ще е в учебниците по история
  • 22 Хохо Бохо

    20 0 Отговор
    Пудел, взема тагаренко, шаламанко и марш на фронта да помагате. Хора трябват за чувалите. Кво чакаш?
  • 23 инфо

    19 0 Отговор
    Събев - поредния бездарник на хранилка. Смешен в анализите, трагичен в изводите, жалък в прогнозите. И за този държавата е похарчила хиляди грешни левчета.

    Коментиран от #24

  • 24 Хахахаха

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "инфо":

    Други си е с рубли ли да ти плаща чужда държава нали така?

    Коментиран от #27

  • 25 Генерала

    1 7 Отговор
    Не дей така бе генерал, вдигаш кръвното на беге пенсионерите, опасно е за тях на тази възраст, това е като да кажеш на малко дето че дядо мраз не съществува
  • 26 Тахумба

    7 0 Отговор
    Ами нека си купуват оръжие от "супера" на Желю войвода. Тези, които са служили в района ще ме разберат. А този хубавец Събев нещо смени плочата.
  • 27 инфо

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хахахаха":

    Явно имаш проблем на четенето с разбиране. Това с рублите го адресирай до други като теб.
  • 28 Събчо като

    10 0 Отговор
    турбонатовци заедно с Тагаренко отивайте да се биете за "братска" Украйна.Може да вземете с вас и мъжката част от родата.
  • 29 Хи хи хи

    6 0 Отговор
    Ами че то на не много умните е ясно, но женерала и той най после го е прозрял, че щом махнат цицата от устата на лакомото си сатанинско изчадаие ще поврещи малко, ще потрепери, ще се сгърчи и ще си замине
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Перо

    9 0 Отговор
    Защо питат тоя варшавски, паркетен, евроатлантик! Тоя е измислен генерал от джендърията, която произвежда генерали и професори на тонаж! Последната излагация беше, когато не знаеше калибъра и вида на нужните бордови картечници за БТР-те, които подаряваме на Украйна, но лобира за подаръка!
  • 32 Тахумба

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Павел пенев":

    Кой чете сега Чудомира, Павле?! Той е "селски" писател. Сега четат Гошето, Господиновото.
  • 33 Дечо

    5 0 Отговор
    Днес го слушах този "генерал" по радиото как Украйна щяла да победи Русия през 2024г!? Представяте ли си как държавата с най много ядрени и космически оръжия в света ще загуби тази война, която за тях е стратегическа за бъдещето им?!

    Коментиран от #34

  • 34 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Дечо":

    То пък един генерал- цялото му генералство беше на бюрото в НАТО да трие ръкавите и да лиже.Както и останалите военни "експерти" О.З. от кучкарника на Пасито.Все отбор лизачи.
  • 35 фбр

    2 0 Отговор
    Смешниек на заплата от краварите , а не генерал !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 БгТопИдиот🇧🇬

    0 0 Отговор
    След спирането на новонапечатките за 404 ще секнат и новонапечатките за кирчовците и събевците .

    ко праим после ??
Новини по държави: