Last news in Fakti

16 Декември, 2023 17:33 2 195 6

Албанският президент с призив към сръбските албанци

  • албания-
  • байрам бегай-
  • сърбия-
  • избори-
  • парламент

Утре в западната ни съседка се провеждат парламентарни избори

Албанският президент с призив към сръбските албанци - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Албания Байрам Бегай днес отправи призив към етническите албанци, които живеят в районите на Прешевската долина, Медведжа и Буяновац в Южна Сърбия, да гласуват масово на утрешните предсрочни парламентарни избори, съобщи АТА.

В посланието си Бегай отбелязва, че изборите в неделя са много важен момент за политическото представителство и за защитата на правата на етническите албанци, уточнява БТА.

„Само чрез масово участие и избора на вашите кандидати може да се постигне тази цел“, заявява Байрам Бегай.

„Като се надявам на демократичен процес, аз ви насърчавам да отидете пред урните и да изберете кандидатите, които одобрявате и които ще ви представляват в новия парламент“, казва Бегай.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще гласуват разбира се

    16 3 Отговор
    Те Тея са като овце, все ходят като стадо през деня, и като глутница през ноща.
  • 2 Долу

    14 2 Отговор
    И в С ърбия ли има етнически партии, има ли и там прасе което да се разпорежда и управлява от името на дълбоката държава?
  • 3 Хлъц

    3 1 Отговор
    Там е същото,както при нашите комшии- секънд хенд българи.Който плюят нас,генетичните им братя.Но в недалечно бъдеще, точно шиптъра ще им такова родителката.Те и сега са 1/3 от населението.А там ,защото са си български манталитет,един гласува за Груе,друг за Даме,трети за Гоше.Докато шиптъра е като стиснат юмрук.Под строй ,и без забежки.До двадест години,полумесеца ще се оформи от днешно Косово,през Шиптърия, включително и част от макето.Скритата цел на шатско,да има вярно куче на Балкните, стиснало в клещи Сърби,а дори и нас.За което,другият ни комшия, изобщо няма да бъде против.

    Коментиран от #4

  • 4 54321

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хлъц":

    Бая конспиративни теории четеш
  • 5 Сръбското ДПС

    1 0 Отговор
    Всички бегом към урните и вас ще използват после яко да крадат.Може и едно корпулентно феноменално мюре да ви дадат.
  • 6 Тагаренко с лопатата!

    1 0 Отговор
    И нашите турченца така им се обаждат да гласуват, нали са против България!!!
Новини по държави: