Last news in Fakti

17 Декември, 2023 04:23 687 0

Израел приключи операция край болница в северната част на Газа

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • болница

Военните са открили оръжия и са арестувала около 80 членове на "Хамас"

Израел приключи операция край болница в северната част на Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия обяви, че е открила оръжия и е арестувала около 80 членове на "Хамас" в района на болница в северната част на ивицата Газа - операция, при която е извършила "клане" според палестинското ислямистко движение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В сряда говорителят на Министерството на здравеопазването на "Хамас" заяви, че армията е обстрелвала стаите на пациентите в болницата "Камал Адуан" в град Газа, като осъди "обсадата", продължила няколко дни, и съобщи за ареста на членове на персонала. Днес израелската армия заяви, че е "приключила операцията си" в района, който "е бил използван от "Хамас" като команден и контролен център".

"Войниците арестуваха около 80 терористи, унищожиха терористична инфраструктура и откриха голям брой оръжия", уточни армията, която добави, че медицинският персонал е бил "разпитан".

"Персоналът е признал, че оръжията са били скрити в инкубатори, предназначени да се използват за недоносени бебета", според армията.

"Хамас" осъди "ужасяващото клане" в болницата и заяви, че израелските сили са "разрушили с булдозер палатките на разселените хора", които са намерили убежище там, причинявайки смъртта на някои. Израелските "престъпления" имат за цел "да сплашат нашия народ и да го прогонят от земята му", твърди ислямисткото движение, което пое властта в ивицата Газа през 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА