Last news in Fakti

17 Декември, 2023 05:28 950 2

Обвиниха в тероризъм, насочен срещу евреите, младеж от Отава

  • канада-
  • арест-
  • тероризъм

Той е предал учебни материали, свързани с експлозивно вещество

Обвиниха в тероризъм, насочен срещу евреите, младеж от Отава - 1
Снимка: Фейсбук

Младеж от Отава е арестуван и обвинен в престъпления, свързани с тероризъм, за които се твърди, че са насочени срещу евреите, предаде ctvnews.

Той е арестуван в петък и е обвинен в подпомагане на терористична дейност чрез предаване на учебни материали, свързани с експлозивно вещество.

Младежът е обвинен и в умишлено инструктиране на лице за извършване на терористична дейност срещу „еврейски лица“.

Полицията казва, че не може да бъде разкрита допълнителна информация за заподозрения поради възрастта му.

От юни т.г. вече бяха арестувани петима младежи за престъпления, свързани с тероризъм.

Националните полицейски сили казват, че виждат тревожна тенденция на насилствен екстремизъм и терористично използване на интернет, включително сред младите хора, и молят възрастните да следят за ранни предупредителни признаци за радикализация.

Те включват агресия към другите, крайни антиправителствени нагласи и ясни изявления за намерение за извършване на насилствени действия.

Политици, полицейски сили и групи за застъпничество вдигат тревога за докладвано нарастване на престъпленията от омраза срещу еврейски и мюсюлмански общности след смъртоносната изненадваща атака на Хамас в Израел на 7 октомври, което подтикна военните на тази страна за офанзивата в Газа.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц

    2 4 Отговор
    Варварство
  • 2 БРАВО !

    4 0 Отговор
    Да помогнем на момчето кой с каквото може
Новини по държави: