Last news in Fakti

19 Декември, 2023 04:47 766 2

Прокуратурата получи имунитета на бившия президент на Албания Сали Бериша

  • сали бериша-
  • имунитет-
  • президент-
  • албания

Той е заподозрян в корупция и злоупотреба със служебното си положение

Прокуратурата получи имунитета на бившия президент на Албания Сали Бериша - 1
Снимка: БГНЕС

Разрешиха снемането на имунитета на бившия премиер на Албания Сали Бериша. Решението беше гласувано от мандатния съвет по искане на Специалната прокуратура на Албания (SPAK), предаде NOVA.

Всички шестима членове на комисията - петима от Социалистическата партия и един от Демократическата партия, гласуваха в подкрепа на свалянето на имунитета му.

Депутатката Клотилда Бушка, ще изготви проектодоклада до 20 декември. След това той ще бъде предаден на Народното събрание като първа точка от дневния ред на сесията на 21 декември 2023 г.

По време на обсъжданията прокурор Арбен Краджа категорично отрече разследването и искането за арест на депутата да имат политически мотив. Бериша е заподозрян в "корупция и злоупотреба със служебно положение", свързани с процеса на приватизация в столицата Тирана, за което неговият зет е обвинен в корупция и пране на пари.

Според разследването Бериша, в качеството си на министър-председател, е одобрил решения, в които съпругът на дъщеря му, Джамарбер Малтези, е бил пряк бенефициент.

Лидерът на Демократическата партия заяви, че обвиненията срещу него и зет му Джамарбери Малтези във връзка с приватизацията на бившия комплекс "Партизани" са "абсолютно неоснователни".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: