Last news in Fakti

23 Декември, 2023 11:10 3 740 90

Гняв срещу Израел и Запада: "Не сме ли и ние човеци"

  • ивицата газа-
  • газа-
  • израел-
  • палестина-
  • цивилни жертви-
  • гняв

Неспирните бомбардировки на Израел в Газа пораждат вълна от ярост в много държави

Гняв срещу Израел и Запада: "Не сме ли и ние човеци" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Омар Рамал е гневен: „Вече не ща да говоря езика им, не ща да гледам филмите им, не ща да им слушам музиката, не ща и да следвам техните звезди в мрежите“ - това написа 26-годишният кинорежисьор в Инстаграм. „За мене те вече всички са еднакви!“ – така лауреатът на кинонагради с почти 800 000 последователи в мрежите описа своето огорчение от западния свят. „Хората там явно смятат, че ние сме по-малко човеци от тях.“

Кадрите шокираха много хора в региона

Рамал е от палестински произход и конфликтът в Газа навярно го засяга доста по-дълбоко в сравнение много други в Близкия изток и в Северна Африка. Но не само той се чувства така. Лавината от кадри и видеа от зоната на военните действия шокира много хора в самия регион, където преобладава ислямът, а на палестинците обикновено се гледа като на „братя“.

Освен това бомбардировките, нарастващият брой жертви и особено множащите се кадри с убити или ранени деца сякаш задълбочават отрицателното отношение към Израел. Показва го и последното допитване на социолозите от“Араб Барометър“. Изследователите от Принстън в САЩ тъкмо бяха преполовили редовното си допитване до общественото мнение в Тунис – и на 7 октомври Хамас извърши терористичното нападение срещу Израел. Втората част от допитването беше приключена вече след началото на бомбардировките в ивицата Газа.

Възгледите се промениха радикално

„Само за 20 дни възгледите на хората в Тунис се промениха толкова силно, колкото никога преди“, обобщават социолозите. Сериозно се е влошил имиджът не само на Израел, но и на негови поддръжници като САЩ, както и на държави като Саудитска Арабия, които търсят сближаване с Израел. Цитираното допитване се отнася само до Тунис, но изявленията на редица политици, кампаниите в социалните мрежи и обществените дебати ясно показват, че същото се случва в целия регион.

Абдула Втори, кралят на Йордания, който е известен като добър приятел на Запада, заяви, че радикализацията в района ще остане на високо ниво за десетилетия напред. А един арабски външен министър, пожелал анонимност, каза пред БиБиСи, че много се тревожи от въздействието на конфликта върху младите хора в неговата страна, защото случващото се в Газа водело до сериозна радикализация. Според него младите хора реагирали с нарастващ гняв на новините и кадрите от случващото се там.

"Сякаш си имаме работа с някаква диктатура"

Египетският журналист Хосам Ел-Хамалауи каза в разговор с ДВ, че и отношението към Германия на неговите съотечественици се е променило. „Безусловната подкрепа на Германия за продължаващите израелски нападения срещу Газа допълнително възмути много египтяни“, казва той. Журналистът гледа с други очи и на мерките за сигурност, които се взимат в Германия срещу антисемитизма. Много хора в арабския свят били шокирани от кадрите, в които полицията взима мерки срещу демонстранти от арабски произход - явно на расов принцип, а протестите им прекратява отчасти с насилие. „Кадрите изглеждат така, сякаш си имаме работа с някаква диктатура“, обобщава журналистът.

Промяната в обществените нагласи в Близкия изток е видима, но дали ще има дългосрочни последствия? Допитванията открай време сочат, че много хора в региона са особено чувствителни във връзка с така наречения „палестински въпрос“. А анкетите през последните месеци показват, че далеч не всички хора са толкова ентусиазирани от сближаването между някои арабски държави и Израел, колкото са политиците.

Социолози от Принстън очакват, че и в бъдеще въпросът за палестинската държавност ще остане в центъра на вниманието в редица страни от Близкия изток и Северна Африка. Не е напълно изключено тази тенденция да доведе и до нарастващи насилия и екстремизъм в Европа и в САЩ. Еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон вече предупреди, че обществената поляризация повишава опасността от насилия в Европа.

Призиви за нападения срещу евреи

От началото на конфликта досега обаче Хамас все още не е предприемал терористични действия извън Израел и палестинските територии, сочат различни източници. В същото време терористични групировки като „Ал Кайда“ или т.нар. „Ислямска държава“, които действат в световен мащаб, вече призовават за нападения срещу евреи, казва пред ДВ Таня Мехра от Международния център за борба срещу тероризма в Хага. „Колкото по-дълго трае конфликтът, толкова повече членове ще могат да набират те“, опасява се тя.

„Да, нарастващата радикализация дава повод за загриженост“, признава Салма Ал-Шами от „Араб Барометър“, но в същото тя време добавя и друг важен акцент. Според нея палестинските територии са важни не само от гледна точка на политиката и сигурността – ключови въпроси там са човешките права, справедливостта и самоопределението. В това отношение тя изразява мнението на много хора от региона: „С действията и нагласите си арабската общественост непрекъснато настоява, че тези ценности заслужават много повече от обичайните празни приказки.“

Автор: Катрин Шеър


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не, не сте

    64 62 Отговор
    Вие сте терористи.
    Ежеседмично правите терористични актове някъде по света срещу невинни хора, изповядващи други религии, крещейки "Аллаху Акбар" а мюсюлманските общности празнуват и се поздравяват при показване на последиците от атентатите.
  • 2 Ми не сте човеци, а

    46 44 Отговор
    сте малко по-лилави семити, те затова и ваште ви недолюбват и не ви щат нийде...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истината:

    80 18 Отговор
    Русия през последното денонощие проведе Изключително мощна атака с дронове над Киев и Рани Цели 2 укри.
    Израел през последното денонощие проведе ограничена атака в Ивицата Газа и Уби Само 2ОО човека!
    Какви идиоти са Руснаците!
    Как не ценят човешкият живот!

    Коментиран от #9, #65

  • 5 Гошката

    52 36 Отговор
    Диваци сте,утре ще ви дадат мир и утре пак ще направите атентат,барабар с децата въоръжени с АК
  • 6 Хи Хи Хи

    46 33 Отговор
    Мюсюлманските държави на палестинците обикновено се гледа като на „братя“.Ами като са им братчета,що си ги не прибраха, а стоят отстрани и само гледат. Аааа..май са им яли попарата на тия братя ми се струва.

    Коментиран от #77

  • 7 Швейк

    31 29 Отговор
    Котето ми е по-човек от вас.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пък украинците

    15 57 Отговор

    До коментар #4 от "Истината:":

    докато си пафкали треволяк в окопите предколедно и се хилели, клъцнали междудругото още 1000+ руски кpaтyнкu.

    Коментиран от #17

  • 10 Костя

    6 32 Отговор
    Да заповядат в България

    Коментиран от #13, #85

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Глупаци

    42 20 Отговор
    А на 7 октомври праскахте кючеце и ви беше добре нали.
  • 13 Копейкин

    19 10 Отговор

    До коментар #10 от "Костя":

    Изтребвали са ни имаме достатъчно от тия в маалата.
  • 14 Калпазанин

    24 17 Отговор
    Нещо което прочетох от дз, но не и до края както винаги. Не вие не сте човеци за евреите религията им го позволява, а то е всички не евреи са низша класа и са длъжни да ни се подчиняват това го казва религията им.

    Коментиран от #86

  • 15 Калпазанин

    16 16 Отговор
    Неслучайно са прокълнати от Господ
  • 16 Хомосапиенс

    21 8 Отговор
    Никой не ги ще тия , защо ли
  • 17 знаем че е празнично

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пък украинците":

    но все пак не прекалявай с цигарките виж до какви неща води…

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 виж ти

    30 11 Отговор
    интересно как всички плюят по палестинците и израелците но никой не обръща внимание че се говори истината за западналия свят и сащисания световен полицай …
  • 20 Гост

    25 6 Отговор
    На 7 октомври много видеа много нещо хвалене ау… Хамас похарчи цивилните в газа без да им мигне окото…
  • 21 Те пафкат,

    6 7 Отговор

    До коментар #17 от "знаем че е празнично":

    за да се поотпуснат, че от тоя груз 200 наоколо е някак тягостно преди коледа. А аз съм на випаджийско бяло с Блек Барел на Джеймсън. До втори Февруари смятам да не спя. Наздраве!

    Коментиран от #22

  • 22 До първи, по точно.

    13 12 Отговор

    До коментар #21 от "Те пафкат,":

    На втори февруари празнуват русофилите.
  • 23 Освен

    23 10 Отговор
    Гняв срещу Израел и Запада .....предимно е ГНУС от Израел и Запада
  • 24 Даааа

    24 13 Отговор
    Израел в Газа поражда вълна от ярост в много държави.... Нацистите от Израел е нужно в пълна изолация да бъдат поставени и посланиците изгонени. Израел се оказа най гнусната държава нацист за жалост
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Стилииянос

    21 13 Отговор
    Когато палестинските терористи убиваха 1200 мирни израелци арабите от цял свят пееха,а сега и за всеки веков ще плачат.

    Коментиран от #29, #55

  • 27 За жалост нацизма си има и рупори

    17 3 Отговор
    Human Rights Watch съобщава за масова цензура на опозицията срещу геноцида в Газа.... публикуваха доклад в четвъртък, в  който се твърди, че компанията за социални медии МЕТА, която притежава Facebook и Instagram, е участвала в „систематична цензура“ на пропалестинско съдържание в своите платформи преди и по време на подкрепяната от САЩ израелска кампания на геноцид в Газа. Документът от петдесет и една страници, озаглавен „Нарушените обещания на Meta“,

    Коментиран от #36

  • 28 Хе-Хе

    28 6 Отговор
    Не знам кое е човешко икой повече или по малко човек, но със сигурност не сте еднакви! Единия красив, другия грозен, единият съзидател, другия единствено консуматор, единия крадле, другия дарява! Единия слуша валсове, другия маанета! Айде, всеки да си знае мястото и стига с тези интеграции! Европа за европейците, Азия - за азиатците, Африка - за потомството на Хам! Както е повелил Бог! Уж белия човек не бивал, бил лош, а все при него гледат да се наместят! Отивайте във вашите си държави и не мрънкайте!
  • 29 Смешко

    19 9 Отговор

    До коментар #26 от "Стилииянос":

    От 1400 станаха 1200.....сега вече са 971 и дори на сайта на Ватикана бройката е публикувана ако провериш..... Колко ли ще станат последно а? И като добавим че повечето са избити от самата израелска армия.....

    Коментиран от #34

  • 30 Да ти кажа..

    15 7 Отговор

    До коментар #18 от "Рошко":

    От кух варел акъл не ща. Я кажи колко пъти тия отказваха да си създадат държава. Сигурен съм, че съм по-голям от тебе и помня много събития, за които ти само си чувал.. Помня например как Арафат обикаляше и Изтока и Запад а, и просеше пари и оръжие, а когато нещата опираха наистина до създаване на Палестинска държава, винаги биеше контрата и даваше заден ход. Така че не се опитвай да ми вееш горещ ветар.Винаги се правеха компромиси , ама сега , като настъпаха мачето по опашката, ше си нагребат от боба с големата лъжица. Пък ти като раздаваш такива умни съвети, що не прибра някой и друг терорист, със сигурност щеше да останеш доволен.
  • 31 Мдааа

    20 12 Отговор
    Вчера гледам един клип в Изрел как евреи иккат да убинат християни, защото са били иделопоклоннизи, тата било пикало в тората ! Май трябва да се съюзим хпистияни с мюсюлвани , защото целия ЕС е укопиран от тия

    Коментиран от #32, #39

  • 32 Едва схванах какво си написал.

    13 7 Отговор

    До коментар #31 от "Мдааа":

    От кой квартал си?
    От Столипиново или от Максуда?

    Коментиран от #33, #80

  • 33 Мдаа

    11 3 Отговор

    До коментар #32 от "Едва схванах какво си написал.":

    От смотания телефон, дето ми редактира думите както си иска! Извинявам се

    Коментиран от #42

  • 34 Стилиянос

    6 14 Отговор

    До коментар #29 от "Смешко":

    Колкото повече,толкова по-добре.
    Убивай без да се замисляш,те са терористи,като руснаците

    Коментиран от #41, #64

  • 35 Има ли някой който

    17 5 Отговор
    Поне една съществена разлика да може да посочи между нацизма и ционизма ? НЕ нали....

    Коментиран от #50

  • 36 Хе-Хе

    14 4 Отговор

    До коментар #27 от "За жалост нацизма си има и рупори":

    Геноцида - меноцида, ако тези тълпи имаха технологиите на Израел, до момента жив микроб нямаше да оставят там и щяха да се прехвърлят и към вас! Сега наблюдавам една групичка вероятно ученици вече в празнична ваканция. Момчета, красиви като аполончета си стоят скромно, ония от електората налитат на момиченцата по най отвратителен начин! То кикотене, то хвърляне на бутилки и опаковки, то нарушаване на личното пространство, то цвилене, то врякане, то неприлични подмятания! Имат право! Иначе - дискриминация! Ай да не говорим повече, че не е коректно и модерно! Па и няма кой да те разбере! Щом разрушихте Паметника, никакъв морал и ценности не са останали у вас, ако изобщо ги е имало!
  • 37 САЩ

    12 9 Отговор
    Защо нападнахте Израел защо

    Коментиран от #47

  • 38 Абе 11-ти,

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Абе,първи":

    как не разбра досегаче цял живот ще си лузър? Все от страната на булката. Ти остъй туй, ами май ти харесва даже....
  • 39 Нацизма на Израел е и срещу християните

    14 3 Отговор

    До коментар #31 от "Мдааа":

    християнското присъствие в териториите на Палестинската автономия и ивицата Газа е намаляло значително през последните 100 години. Например във Витлеем, който има християнски характер и в който се намира църквата "Рождество Христово", броят на християните е намалял от 84 % през 1922 г. до 28 % през 2007 г.
  • 40 А втория и третия какви са,

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Абе,първи":

    другарю маййор от ВКР?
  • 41 Ти усещаш ли се

    10 1 Отговор

    До коментар #34 от "Стилиянос":

    С тези писания като какъв се самоопределяш да те питам ? Терорист на 100% и бъдещ "пациент" на ДАНС
  • 42 А сега вече не ги редактира, така ли?

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Мдаа":

    Ако той ги редактираше, нямаше да са безсмислени. Сега си го включил редактора. Нямаш нито една грешка.
  • 43 ООН

    6 5 Отговор
    Ами не сте човечи... Вие сте терористи!!!
  • 44 Тюхчев

    16 6 Отговор
    Снощи (22.12.23)по северната тангента превозваха американски Срайкара около 12 броя и 5 хамъра, посока магистрала Тракия. Задръсването на изход София бе заради това.
    Войната скоро няма да свърши, а май ще дойде и тук. Често пътувам нощем. От 2-3 месеца насам съм засякал 4 такива колони с техника. Къде я карат не знам. Бургазлии да кажат. Не плаша никого, но за това не се говори. Нещата не ми изглежат добре. Баламосват ни само с паметника и паметници.Пропагандата е в ход. Просто бъдете внимателни.

    Коментиран от #48, #51, #72

  • 45 Хората ги е гнус вече

    17 10 Отговор
    даже да коментират Израел и израелците. Оказаха се най гнусните нацисти в света. Няма значение дали олигархията в САЩ ги подкрепя. Израел е престъпна държава нямаща нищо общо със демокрация и общочовешки ценности. Цялото им законодателство е нацистко и расистко а действията чист геноцид и етническо прочистване. Плюя аз на тази държава гнусна. Нищо общо с демократична държава.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кокорчо

    15 3 Отговор

    До коментар #37 от "САЩ":

    Никой не ги е нападал инсценировка да превземат ивицата за да имат по голям достъп до морето ЕВРЕЙСКИ ТРИК

    Коментиран от #70

  • 48 А дано

    5 9 Отговор

    До коментар #44 от "Тюхчев":

    Ще.им го върнем тъпкано на руснаците за 45 годишната гавра с нас.
  • 49 А защо

    7 6 Отговор
    Ревът арабухите ,нали те вооръжаваха Хамас и ги финансираха ,кефиха се на терористичните им изпълнения ,а сега кой ми с ра в гащите
  • 50 Разликата е единствено

    14 4 Отговор

    До коментар #35 от "Има ли някой който":

    Че ционизма е еманация на нацизма ! Надграждане на нацизма и технологично и идеологично. Иначе принципно са едно и също
  • 51 Не се

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Тюхчев":

    Тюхкай ,няма да живееш вечно

    Коментиран от #59

  • 52 Нали четохте статията ?? :

    16 5 Отговор
    """"ООН е парализирана по отношение на Газа"""" шепа побъркани и озверели от злоба и омраза нацисти-ционисти се гаврят с целият свят. Очевидно доказан терорист е подкрепян от САЩ.

    Коментиран от #56

  • 53 Как

    3 2 Отговор
    И Хаасан е хора!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А когато

    15 6 Отговор

    До коментар #26 от "Стилииянос":

    Точно израелските терористи от хеликоптерите убиваха 1200 мирни израелци на фестивала ???? А? Всички до един на паркинга и в горичката са избити точно от израелската армия. Не знаеш ли ? Писаха го и в израелските медии впрочем..... "Неизяснен брой" .....

    Коментиран от #76

  • 56 Ама точно

    4 5 Отговор

    До коментар #52 от "Нали четохте статията ?? :":

    паралАзирана ли е? Или пак си изключи редактора?

    Коментиран от #58, #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Оп грешка.

    4 6 Отговор

    До коментар #56 от "Ама точно":

    Много съм шоран и нажулен. Още празнувам 3-те свалени Су 34. Извинявай. Тоя път си го написал без грешка.
    Поздравления и наздраве!
  • 59 Тюхчев

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Не се":

    Да така Е!
    От сърце ви пожелавам,
    Весели празници!
    Нека да са хубави и пълни с изненади!
  • 60 Шибек

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Ама точно":

    Цитирал съм заглавието на статията 1/1 (""""ООН е парализирана по отношение на Газа""""
  • 61 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 1 Отговор
    KAМИЛАРИTE И ИHDOБЪЛГАРИТЕ .............. XOРА ЛИ СА ? ? ? ..............
  • 62 Израел е НАЦИСТ N1

    11 2 Отговор
    „Няма друга демократична или НЕдемократична държава в света, която да определя конституционната си идентичност на изключителна расова основа и като обслужваща една етническа група“, ООН !
  • 63 Израел е НАЦИСТ N1

    11 2 Отговор
    Закона за еврейската национална държава НЕ съдържа ангажимент към демократичните норми, нито гаранция за правото на равенство, нито забрана на дискриминацията въз основа на раса, националност, етническа принадлежност или всяка друга категория за всички хора, живеещи под суверенитета на Израел......ООН !
  • 64 Много си зле

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Стилиянос":

    А ако го кажат това за тебе и тръгне някой да те свитка, ще бъдеш ли съгласен с това дето така категорично го препоръчваш? То зад екрана си голям лъв. И на какъв се правиш да определяш кой има право да живее и кого да убиват?! На 100% не можеш и пиле да заколиш, за да се нахраниш, но инак голем го вадиш.
  • 65 стоян

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Истината:":

    До 4 ком - орките и те искат така като евреите ама са некадърни и страхливи - вече 10 гд пред Авдеевка дремят като гладно псе и цял свят им се присмиват
  • 66 Израел е НАЦИСТ N1

    9 3 Отговор
    Този закон (Закона за еврейската национална държава) отрича колективните права на палестинските граждани на Израел, които съставляват 1,5 милиона души или 20 процента от населението на Израел и представляват местна малцинствена група съгласно международното право за правата на човека. ООН !
  • 67 Израел е НАЦИСТ N1

    10 4 Отговор
    И няма в света разумен и непредубеден човек на който този факт да не е ясен. ООН !!!
  • 68 Израел е НАЦИСТ N1

    7 3 Отговор
    На 19 юли 2018 г. израелският Кнесет одобри Закона за еврейската национална държава с 62-55 гласа. Новият основен закон закрепва еврейското върховенство в държавата и подкрепя расовата дискриминация като конституционна ценност, което прави още по-трудно за палестинските граждани да оспорват своето неравенство чрез закона. ООН !!!!
  • 69 Израел е НАЦИСТ N1

    8 2 Отговор
    Законът за националната държава не съдържа ангажимент за демократични норми или равенство, нито забрана за дискриминация въз основа на раса, националност или етническа принадлежност“........ „Поради тези причини този закон носи отличителните характеристики на апартейд и нацизъм, както е дефиниран в международното право.“ ООН !!!!!
  • 70 Напълно си прав

    14 7 Отговор

    До коментар #47 от "Кокорчо":

    Открити са големи находища на газ в морето, близо до палестинската част. Всеки метър брегова ивица е от голямо значение. Та нищо чудно това да е истинската причина за касапницата. А моше е световно известен с прекомерната си любов към паричките. Като имаш в предвид и мракобесната им религия, че само те са хора, а другите не(талмуд, кабала, мишна), всичко си идва на мястото.
  • 71 Ами като

    15 3 Отговор
    мразите Запада напуснете го, има толкова богати арабски държави - кеф ти джамии, мюфтии, дюнерджийници, шербет. За какво стоите в този омразен джендърски Запад?
  • 72 Мдааа

    6 6 Отговор

    До коментар #44 от "Тюхчев":

    За съжаление си прав, и аз виждам така нещата през идната 2024 година ! Ще ни вкарат във война България, Румъния, Полша и Украйна срещу Русия източния вланг на НАТО, а през това време ще поставят еврейна Лорер за министър председател ! Ще си направят същата гавра, както с Украйна поставиха еврейна Зеленски !
  • 73 арабелите

    2 2 Отговор
    като руzcлямските си бротушки са изчезващ вид
  • 74 По-малко са,

    9 1 Отговор
    защото жените им са безправни. Нямат право да излизат сами дори. Родено от такива е по-малко човек от родените от горди независими жени.
  • 75 А ми

    10 1 Отговор
    те и безпричинно избитите от вас 1400 млади хора бяха човеци, но явно не и за вас. Така че, каквото повикало такова се обадило.
  • 76 Хи Хи Хи

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "А когато":

    A стига бе.. ти тва в израелските вестници ли прочете бе? Ч е кога научи иврит.. ти български не знаеш като хората, чак израелски вестници си почнал да четеш. Тия вкиснати партенки ги простирай на друг простор. От къде ви намират такива коагуланти бе...???

    Коментиран от #78

  • 77 Номад

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хи Хи Хи":

    Защото това си е тяхна земя, а юдеите непрекъснато им отнемат и малкото което им е останало

    Коментиран от #90

  • 78 ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Хи Хи Хи":

    Това "коагуланти" много ми хареса! Смях се с глас... коагулантите от петата колона... Сварени яйца от Бае Тодарово време...
  • 79 Хамас е руско оръжие срещу запада

    1 6 Отговор
    Истинските човеци не служат на агресора Путин в битката му срещу запада.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Не не сте

    9 1 Отговор
    Не сте човеци, само изверги могат да направят такива извращения в Израел на 7 октомври.
  • 82 Ха ха ха

    8 0 Отговор
    Иран да си прибира марионетките от Газа и да ги храни.
  • 83 Харон

    8 1 Отговор
    Навярно пращат благодарни картички на лидерите на Хамас и Иран за това положение, че колкото се може повече цивилни да стигнат до Бог заедно с хамасджийските мъченици....Да им благодарят стократно....

    Коментиран от #84

  • 84 Харун

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Харон":

    Все някой ги праща там от твоите любимци.
    Близо 100 години.
    На тях ли да благодарят.
  • 85 Простя параПетков

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Костя":

    По-точно - у дома, да дегустират безглутенови козунак a Ли дето - за десерт;-)...
  • 86 Михлюзин

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Калпазанин":

    А ти за аллахакбаровците човек ли си? Петвековните уроци по приложен ислям малко ли ти бяха!!!?

    Коментиран от #88

  • 87 Тот Атланта

    2 12 Отговор
    Целия "богоизбран" етнос с Ротшилд начело, го товарете на една совалка и през черна дупка да изчезнат и никога повече да не се връщат.
    ТОГАВА И САМО ТОГАВА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЩЕ НАСТЪПИ ВЕЧЕН МИР.
  • 88 Дядо Мраз от праз

    1 13 Отговор

    До коментар #86 от "Михлюзин":

    Пък то ти сега си един правоверен мюсюлманин пардон православен християнин погледни се наоколо колко са ви оставили.

    Не само за тези евреи дето го защитаваш а и техните кукли католиците на запад и отвъд океана.

    Коментиран от #89

  • 89 Даmuговmъкна mо3nра3 оmра3!

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "Дядо Мраз от праз":

    Помниш историята си = защиmаваш eвреumе🤔? Това "следствие" само един n0(o)бъркан ислямист може да го сътвори...
    Прочие - лошо няма: ти сам за пореден път доказваш колко са ви "драги на вас, аллахакбаровците, всички, що не споделят ретроградната ви и мракобесна идеология (т.н." мирна"" религия") 👍.
  • 90 Чергар

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Номад":

    "Тяхната земя" се простира от Мавритания на запад до Оман на изток и от Ирак на север до Судан на юг - там все живеят арабели като тях. Да си хващат дърмите и да се изнасят, ама ... както вече други писаха - никой от братята им мохамедани( не само арапе) не приритват за тях;-).