Last news in Fakti

27 Декември, 2023 04:38 1 062 0

Хусите поеха отговорност за нападение срещу контейнеровоз на компанията Ем Ес Си

  • йемен-
  • хуси-
  • червено море

Екипажът му пренебрегнал три предупреждения

Хусите поеха отговорност за нападение срещу контейнеровоз на компанията Ем Ес Си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Йеменските бунтовници хуси заявиха, че са извършили ракетно нападение срещу контейнеровоз, пътуващ в Червено море, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Яхия Сареа, военен говорител на хусите, заяви, че военноморските сили на групировката са атакували търговския кораб, управляван от транспортната компания Ем Ес Си (MSC), след като екипажът му е пренебрегнал три предупреждения.

Компанията потвърди в изявление, че корабът ѝ е бил атакуван вчера, докато е пътувал от Саудитска Арабия за Пакистан. "Понастоящем всички членове на екипажа са в безопасност. Няма данни за ранени", заяви компанията, без да предоставя повече подробности за нападението.

От началото на войната в ивицата Газа все повече кораби в Червено море са атакувани от подкрепяните от Иран бунтовници, които контролират големи части от Йемен. Тяхната групировка "Ансар Аллах" настоява за прекратяване на израелските бомбардировки в Газа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА