Last news in Fakti

28 Декември, 2023 14:35 1 327 0

Катарският съд отмени смъртните присъди на осем индийски военноморски офицери

  • катар-
  • смъртни присъди-
  • индийци-
  • военноморски-
  • офицери-
  • катарски съд-
  • шпионаж-
  • израел

Мъжете са били обвинени в шпионаж в полза на Израел

Катарският съд отмени смъртните присъди на осем индийски военноморски офицери - 1
Снимка: Shutterstock

Съд в Катар анулира смъртните присъди, налагани на осем бивши индийски военноморски офицери, които бяха арестувани миналата година, съобщи индийското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Осемте мъже, които бяха осъдени на смърт през октомври, бяха обвинени в шпионаж в полза на Израел, въпреки че Индия и Катар не потвърдиха обвиненията.

Министерството на външните работи на Индия не предостави информация относно новата присъда или наказание, което ще получат мъжете.

В съобщението си, ведомството отбеляза, че днешната присъда от Апелативния съд на Катар "намалява" присъдите, и че се провеждат консултации с правния екип и семействата на засегнатите лица, за да се вземат решения относно следващите стъпки. Въпреки това, дипломатическото ведомство отказа да коментира повече, обяснявайки това с поверителния и чувствителен характер на делото.

Посолствата на Катар и Израел в Ню Делхи не предоставиха незабавен коментар. Преди това, Индия беше изразила шок от първоначалната смъртна присъда, която беше наложена от първоинстанционния съд на Катар на осемте мъже, заети в проект за подводница с частна компания, работеща с катарските власти. Във връзка с делото продължават консултации и разговори с катарските власти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА