Last news in Fakti

28 Декември, 2023 17:17 5 930 100

Тежки сражения в Газа! Огромни поражения и за двете воюващи страни

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Израелците все още до голяма степен подкрепят целите на войната и я разглеждат най-вече като екзистенциална битка, с която да се възстанови чувството за сигурност, загубено при атаките на "Хамас"

Тежки сражения в Газа! Огромни поражения и за двете воюващи страни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Официални данни на министерството на отбраната на Израел сочат, че около 3000 служители на силите за сигурност на страната са били ранени от нападението на "Хамас" на 7 октомври насам, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Около 900 от тях са пострадали след началото на израелски сухопътната офанзива в Газа в края на октомври. През същия период са били убити и над 160 израелски военни.

Войната донесе и безпрецедентни страдания на палестинците в Газа, където вече са убити над 21 000 души, ранените са около 55 000, а ампутациите станаха нещо обичайно, допълва АП. По-голямата част от населението на малкия анклав е разселено.

Израелците все още до голяма степен подкрепят целите на войната и я разглеждат най-вече като екзистенциална битка, с която да се възстанови чувството за сигурност, загубено при атаките на "Хамас". Основните медии в страната почти не отразяват трудностите, понасяни от палестинците, а тяхната съдба много рядко се коментира при публични обсъждания, пише още АП.

В Израел, където военната служба е задължителна за повечето евреи, съдбата на войниците е чувствителна и емоционална тема. Имената на загиналите военнослужещи се съобщават в началото на новинарските емисии, погребенията са пълни с непознати, които идват да изразят солидарност, семействата на убитите военни получават щедра подкрепа от армията. Израелското министерство на отбраната подчерта, че работи с "пълен капацитет" за оказване на помощ на ранените и че облекчава бюрократичните процедури, за да се справи с наплива.

Изключително големият брой ранени в тази война обаче ще напомня за конфликта още дълги години. "Никога не съм виждал подобен обхват и такава интензивност", каза Едан Клейман, ръководител на организацията с нестопанска цел "Ветерани с увреждания", която се грижи за над 50 000 войници, пострадали при този и при предишни конфликти.

Клейман, който е бил ранен по време на операция в ивицата Газа в началото на 90-е години, смята, че израелските власти не осъзнават сериозността на ситуацията. Той прогнозира, че броят на пострадалите военни вероятно ще достигне близо 20 000 души, след като се включат и диагностицираните с посттравматично стресово разстройство.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    82 19 Отговор
    Хазарите затънаха в Газа.Всеки ден губят стотици войници и танкове.
  • 2 Делю Хайдутин

    86 12 Отговор
    Тридневната Специална операция в Газа стана Тримесечна.Ще стане и три годишна.

    Коментиран от #5, #63, #99

  • 3 Трол

    17 61 Отговор
    160/21 000. По-добре им се получава СВО на израелците,отколкото месомелачката на путлер...
  • 4 Последния Софиянец

    17 50 Отговор
    Но все пак, най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!

    Коментиран от #53

  • 5 🇺🇦🇧🇬

    11 27 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Това с 3 дневните разходки беше друго...

    Коментиран от #9, #15, #51

  • 6 Реалист

    63 9 Отговор
    Ако евреите не убият поне 100 деца на денонощие все едно не са воювали.
  • 7 Отец Дионисий

    14 43 Отговор
    Господ да прибере в чувала червените терористи на ботокса и продажните му капейки, Амин!
  • 8 Бе некак си не е много равностойно....

    37 14 Отговор
    160 израелски войника срещу 21000 палестинеца.... С тея темпове скоро не само хамас ами и народ за хамас няма да има...

    Коментиран от #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 аноним

    62 8 Отговор
    Евреите искали да възстановят чувството си за сигурност,но такава дават ли на палестинците? От години ги гонят от родните места, убиват ги мачкат ги по всякакъв начин.Ама видите ли те искали сигурност.

    Коментиран от #31

  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    23 6 Отговор
    Един евреин повече да положат и на капитала все по-дълбока се набива ножът!
  • 12 Реалист

    14 39 Отговор
    А в блатата, за две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 430 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #21, #76

  • 13 Последния Софиянец

    6 25 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!
  • 14 Путин не е Педофил Вече !!!!

    8 17 Отговор
    Не напразно във Русия няма осъден педофил

    Коментиран от #16

  • 15 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    10 27 Отговор

    До коментар #5 от "🇺🇦🇧🇬":

    Да, така е, Киев три дня, а заминаха около 450 000 чувала за оркландия и още около 800 000 чакат в дървени носилки и колички протезиране, всьо по план сказал труса с ботокса от калния бункер, то за това вият на умрело копейките в калта!

    Коментиран от #80

  • 16 Синай Амфжик

    9 21 Отговор

    До коментар #14 от "Путин не е Педофил Вече !!!!":

    Във Русия е най голямата Педофилска общност

    Коментиран от #19

  • 17 Делю Хайдутин

    9 23 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    Александър Сивилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    Дарина Григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    Валентин Вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" Руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    Вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    Вацев каза, че в Русия са издигнати НОВИ 264 паметника на Сталин и според Вацев това било оптимистично.

    Коментиран от #46

  • 18 Българин 🇧🇬

    9 28 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.
  • 19 Десислав Осъждан

    5 13 Отговор

    До коментар #16 от "Синай Амфжик":

    Да над 2 милиона е Групата от Прдофили Във Русия и Путин не очиства от3 години
  • 20 Аарон

    10 26 Отговор
    Вечният Израил ще победи.🇮🇱

    Коментиран от #27, #70

  • 21 Бесен-_ Язовец

    30 10 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Африканци и азиатци претопиха запада. Руснаците се съхраниха като нация, а запада изчезна.
  • 22 Много съм горд 🇮🇱🇧🇬

    11 30 Отговор
    С това, че през втората световна война България спаси от смърт много евреи и сега техните внуци и пра внуци се бият срещу терористите от Хамас и защитават Израел 🇮🇱🇧🇬
  • 23 Киро

    29 9 Отговор
    Спрете тази кървава баня евроатлантици , подали се на агресорите кравари!!! Войните са далече от океаните ,направиха света на бойна арена !! Световни агресори са САЩ ,НАТО ,ЕС ,Канада и Англия !!!

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Не се гаси туй що не гасне

    16 1 Отговор
    Божия план ще надделее !

    Всичкото зло ще отиде отново в тъмнина и забрава.

    Слава на БОГА.
  • 26 НАБЛЮДАТЕЛ

    10 28 Отговор
    За разлика от ислямския примитивизъм евреите имат акъл и могат да смятат. Не си мислете че предварително не са си направили плановете за поне 10 години напред. На мързеливите диваци трябва да се покаже /наложи /, че само с труд може да се постигне нещо. Та това важи и за нашенските путинофили / от един сорт са /
  • 27 От България сме

    10 11 Отговор

    До коментар #20 от "Аарон":

    Господин Нетаняхо ела и в България, че и нас да спасиш от наште палестинци "Като котки са" и са навсякъде.
  • 28 НАБЛЮДАТЕЛ

    6 8 Отговор

    До коментар #23 от "Киро":

    Кире, Кире. Туй пърцуцата дето я сърбаш у селската кръчма с много метил, бе. Превари я поне още един път / тоест - образовай се поне малко /
  • 29 Дааа

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бе некак си не е много равностойно....":

    Убитите ционистки войници са над 1000 и ликвидирани над 700 танкова и бронирани машини на ционистите

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Доктор Индиана Джоунс

    7 22 Отговор

    До коментар #10 от "аноним":

    Това племе дето населява в момента ивицата Газа е циганско, няма такова понятие "палестинци" тия дето се мислят за палестинци са чистокръвни цигани и са пришълци в земите на Израел и само ги оскверняват но вече всичко свърши събират чаршафите и се готвят за ново преселение.

    Коментиран от #73

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 13 Отговор
    От 32 Ало, модераторите. Да не би днес др. Митофанова да плаща двойно?
  • 34 Бе нещо много жертви дават чи футята

    18 5 Отговор
    Особено като се има в предвид, че воюват срещу жени и деца.

    Коментиран от #38

  • 35 Бай-Ангел от Троян

    5 21 Отговор
    Удриййй яко бре бай Нетаняхо цяла България е с теб.
  • 36 Име

    0 8 Отговор
    Няма приятна война, ужасиите нямат край, просто е нещо като катаклизъм. Обаче в такива случаи двете групи не се търпят под никаква фарма.

    Ние с турците имаме съвсем нормални отношения.

    Огромно значение има и социалното неравенство.

    В случая обаче има пълно невежество, фанатизъм.
  • 37 с посттравматично стресово разстройство

    10 1 Отговор
    РАНЕНИТЕ И ЗАБОЛЕЛИ ВОЙНИЦИ СТАВАТ МНОГО, А ПАЛЕСТИНЦИТЕ АКО ПРИБАВЯТ И ТИЯ С ОБИКНОВЕНО РАЗСТРОЙСТВО, КОЛКО СТАВАТ? АМИ ИЗПРАТЕТЕ ИМ БЕЛЬО БЕ, ЧЕ СЪС СТАРОТО НЕ МОЖЕ ДА ГИ ИЗБРОИТЕ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Голям зор вече 3 месеца

    16 5 Отговор
    А са до никъде. Прехвалените супер технологични евреи затънаха в газа. Хиляди цивилни жертви, а убитите хамасци по-малко от колкото застреляни собствени пленници.

    Коментиран от #55

  • 40 Харон

    9 8 Отговор
    Не трябваше да влизат между развалините...Трябваше да изпразнят жилищата, например Овча Купел. До го обкръжат с добре охранена ограда и да наводнят откритите тунели и да чакат. Така се прави и киселите зелки. Изрязваш сърцевината, пълниш със сол, нареждаш в кацата затискаш с голям камък, заливаш до горе с вода и чакаш.... Ако почне да се лигави проточваш 1-2 пъти водата и толкова. Работа повече нямаш....:-)))))
  • 41 Гражданин

    22 4 Отговор
    Най - добрата армия в света освен да убива жени и деца, друго нищо не може.

    Коментиран от #44, #52

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Какво става

    18 2 Отговор
    С Израел
    Спомням си шест дневната война когато за по-малко от една седмица Израел разгроми Египет Сирия Ливан и Йордания и увеличи територията си десет път и
    Сега воюва месеци наред срещу една територия малко по-голяма от един софийски парк и все още не може да се справи

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Кво да става

    9 13 Отговор

    До коментар #43 от "Какво става":

    Тоя път терористите са се окопали яко под земята щото им държи влага но морската вода ще свърши работа.

    Коментиран от #47

  • 46 Хвала

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Делю Хайдутин":

    На тези доценти
  • 47 Хан Тервел

    5 9 Отговор

    До коментар #45 от "Кво да става":

    Мюсюлманин ли е удряй през врата докъто е време.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 12 Отговор
    И що с ядрено оръжие ще скочат ватенките нали са сила в конвенционалните оръжия.Е добре след това можеш ли да предскажеш за колко време ще бъде остъклена РАША или викаш ще им цепят басма.Ти не чу ли самия путин като каза че не може да се мери в конвенционално отношение с нато ама ако бъдела застрашена националната сигурност на русия.Та само сащ имат огромно предимство във въздуха и вода.Да не говорим за доктрината на сащ за превантивен удар и възмездието на ватенките ще дойде от космоса от военните спътници за които РОГОЗИН бившия шеф на роскосмос плачеше пред путин като каза че сащ могат да ни унищожат военната инфраструктура на 95% от спътниците които трябва да разучим.Изглежда той поназнайва какво е състоянието в космоса.А чувал ли си за четирите стратегически ядрени подводници на нато какви подаръци носят за петя.Не броя 14те ядрени подводници на сащ.Но най бързо възмездието ще дойде от космоса каквито и червени локуми да разтягаш.В момента 29 страни от нато нато разполагат с 4436000действащи войници.Изключил съм турция по обективни причини.Така че успокой топката никой няма да пусне гювеч на путлер.Пропуснах япония,ю.корея ,австралия и нова зеландия но не са в нато които се въоръжават здраво ама бъди сигурен че няма да е с безаналогово аналог на руската и китайската оръжие
  • 50 Израелците

    13 2 Отговор
    Дали ще дойдат като туристи някъде в Европа ?а?

    Коментиран от #72, #86

  • 51 Калпазанин

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "🇺🇦🇧🇬":

    Ама няма да мир еввш като днес, че много ракети "които отдавна беха свършили" и ирански дронове са ви паднали на кратуните
  • 52 Гоорил

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Гражданин":

    За втарая ли говориш! Той Залужни я прибра в чувала, остана само леш и скрап, копейка пробита и гладна.
  • 53 Хаха

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Не знам за "грузове" с "блатници", такива няма в ютюб, но там е пълно с кадри с безкрайни кладбища с жълтосини знамена! Не случайно искат още 500 000 всушанки спешно за фронта! В незалежная започна и серийно производство на специални бронежилетки за жени, що ли?! Естественосред тези нови "желаещи" за фронта всушанки няма даима политици, олигарси или децата им!

    Коментиран от #61, #64

  • 54 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    4 10 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 55 Евреите

    4 7 Отговор

    До коментар #39 от "Голям зор вече 3 месеца":

    Ти за нас не се притеснявай всичко тече по мед и масло и по план, гледай собствената си държава, че българите нещо намаляхте и в скоро време ще сменяте името на държавата и ще живеете в гета.

    Коментиран от #60, #62, #81

  • 56 Търновец

    16 3 Отговор
    За около два месеца война Израел уби повече цивилни отколкото Русите за около 2 години в Украйна. Правилно за Русите има закон и санкции, а защо няма санкции за Израел?
  • 57 Израел......тази гнусна нацистка държава

    12 3 Отговор
    Трябва да бъде смазана ! Тази гнусна ционистка и нацистка "държава" извършва терористични актове и в Сирия, и в Ливан, и в Иран, и в Ирак ... И на всякъде по света ,и в България даже....

    Коментиран от #78

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Израел е държава терорист и нацист

    13 3 Отговор
    И никой не може с аргументи да оспори това твърдение. Никой разумен човек
  • 60 Не говори за Евреите !!!!

    2 8 Отговор

    До коментар #55 от "Евреите":

    Евреите нищо общо нямат с израелският нацизъм и ционизъм ! Това са две различни неща пич !... През 1975 г. Генералната асамблея на ООН приема резолюция, която определя ционизма като „форма на расизъм и расова дискриминация”. и никъде тук евреи не са споменати
  • 61 Отец Дионисий

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хаха":

    Ти ще си от първите чадо в чувала, къпи се.
  • 62 Евреите в болшинството си по света

    6 3 Отговор

    До коментар #55 от "Евреите":

    Са анти ционисти !!!! Те казват: колкото всички католици трябва да са във Ватикана, толкова и всички евреи трябва да са в Израел и всички мюсулманин в Мека....
  • 63 оня

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Тя е от 70г:))
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Алексбг

    2 8 Отговор
    Ти не си "последният софиянец" ,а последния комуняга софиянец ,защото повечето не сме комуняги , а сме родени софиянци.Израел ,ще навре, в кучешки задник ,тия проруски агенти -терористи от "Хамас".Вие червените "седалища ",ще плачете безутешно.Съдба ,какво да се прави!-:)-:)
  • 66 Абе хора, само ви питам

    10 2 Отговор
    В тази нацистка държава Израел може ли мюсулманин на мюсулманин имота си да продаде ? А ако пък евреин на мюсулманин го продаде, какво следва а? 15-20 години затвор !!!!
  • 67 Абе хора, само ви питам

    10 2 Отговор
    Не ви ли е ясно че ционизма е доказана еманация на нацизма ? А?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гнус ме е да пиша думата

    8 1 Отговор
    Израел ! Други коментари не са нужни
  • 70 джей

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Аарон":

    кого ще победи.Като убива децо.Ако знаете миналото на тези Израилци много по друго ще пеете.Немците са ги горели живи.Аджаба защо-
  • 71 "Мойше Толкуз" от Дневник съм

    3 4 Отговор
    Булгаристанците винаги сме ги правили луди и ще ги правим. Идиоти сте и така ще бъде
  • 72 Ще дойдат, ще дойдат

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Израелците":

    На Сарафово ......
  • 73 джей

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Доктор Индиана Джоунс":

    ти от кое племе си.Ако знаеш де.По добре питаай баба си.500 годинки не са малко беееееее
  • 74 Евреите в Израел....

    9 1 Отговор
    Има - няма 7 милиона кретена....Толкова са впрочем и 1,42 милиона в Европа. И тряба света с тази сган ненормална ли да се съобразява а ?
  • 75 Еж па тия

    4 1 Отговор
    Е как така огромни загуби и за двете страни ?! Нали евреите баха номер 1 ????? Те не умират и са най-яката армия в света , защо тогава някави смешни араби ги разбирват ?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Търновец

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Израел......тази гнусна нацистка държава":

    Чувал ли сте за т.н. Книга на Хеннох? " Book of Hennoch" - там става дума за свръхчовеци, Юдеите разправят за Митични същества надарени със свръх способности. В някои страни съм чувал че е забранена

    Коментиран от #82

  • 79 Гоорил

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "Тракторист":

    Кои цифри не за верни, подложка гнила, скажи!?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Що дириш тогава тук

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Евреите":

    Бягай в Израел арабите да ти пълнят гАза
  • 82 Чувал съм за друго

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Търновец":

    За така наречените еврейски мускулни атрофии и дистрофии, делеции на хромозоми и т.н .... Не само съм ги чувал а и изучавал .. .
  • 83 Абе плюйте на нациста Израел

    5 1 Отговор
    и това е. И на знамето му, и на нацистките му закони и на посланика им гнусен в София. Аре да не се занимаваме повече със гнусни жидове

    Коментиран от #85

  • 84 ""Да им го турна на жидовете гнусни"""

    4 2 Отговор
    Е казал Вазов !...
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 ще дойдат

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Израелците":

    На Сарафово ще дойдат, ама гледайте само да не сте на около....
  • 87 Смотан жид

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Евреин":

    Е казал Вазов
  • 88 ще ви търсят категорично

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Евреин":

    Ама не ние, а други ще ви "търсят"
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 жалък ли ?

    1 1 Отговор

    До коментар #85 от "Евреин":

    Хммммм.....
  • 91 Жалка пасмина

    6 2 Отговор
    Хамасците ги трепят като плъхове, не смеят да излезнат от танковете. От злоба и яд бомбардират жилищата и убиват жени и деца.
  • 92 Асанпутинофиль

    2 2 Отговор
    Каква е разликата между расия и Израел?! Никаква. Една и съща идеология агресивна, считащи се за богойевани. Окупатори
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Иоб

    3 1 Отговор
    Краят на еврейското статукво почна. Път към червено море, но няма да е като в техните измислена религия и легенда
  • 95 Пръч

    2 1 Отговор
    За да освободят 100 души, ще загинат 1000!? Интересен казус! Само по романтичните филми и приказките като Троянската война, загива цялото село да освободи Красавицата от лапите на ламята!
  • 96 Израел са нацисти

    3 1 Отговор
    Българина мрази нацисти. Точка
  • 97 Израел извършва тероризъм

    4 2 Отговор
    На територията на трети страни. Сирия, Иран, Ирак , Либия, България и т. н. .. Израел са международен терорист. Факт е нали ? Убива учени, журналисти, служители на ООН, писатели, лекари, деца , бременни жени...... Нали?

    Коментиран от #100

  • 98 Долни гнусни предатели, сега го прочетох

    3 1 Отговор
    =======Лорер каза, че изявленията на Ганев отговарят на определението за антисемитизъм....... „Обвиняването на еврейските граждани в по-голяма лоялност към Израел или предполагаемите еврейски приоритети по света, отколкото на интересите на собствените им нации е антисемитизъм”.... !!!!!!!!!!......Същата тази кретения беше повторена и от Александър Оскар, президент на Организацията на евреите в България Шалом....=========
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Само питам

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Израел извършва тероризъм":

    А Русия в Украйна, какво извършва!?