Last news in Fakti

28 Декември, 2023 20:29 10 514 180

Русия и Китай подготвят военен съюз, който може да измести САЩ като най-голямата световна сила

  • си дзинпин-
  • владимир путин-
  • русия-
  • нато-
  • китай-
  • тайван

Някои експерти по китайска политика обаче изразяват опасения, че Москва винаги ще дава приоритет на собствените си интереси пред всяко съобразяване с двустранните връзки

Русия и Китай подготвят военен съюз, който може да измести САЩ като най-голямата световна сила - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В продължение на десетилетия военната мощ на САЩ бе неоспорима, коментира в анализ изданието "Бизнес инсайдър".

След разпадането на Съветския съюз през 1991 г. САЩ бяха единствената военна суперсила в света, като силите им бяха разположени по целия свят, за да защитават съюзниците си и да възпират агресията. Но с наближаването на края на 2023 г. по света се разпалват конфликти, а Русия и Китай стават все по-агресивни в общия си стремеж да изместят САЩ като най-голямата световна сила, отбелязва изданието.

Техните авторитарни лидери, Си Цзинпин в Китай и Владимир Путин в Русия, се стремят да се възползват от глобалната нестабилност, за да навредят на САЩ и техните съюзници, твърдят наблюдатели, и се приближават към евентуалното създаване на военен съюз, който би представлявал най-голямата заплаха за САЩ от десетилетия насам.

"Ясно е, че двете държави възприемат себе си като военни партньори и това партньорство става все по-дълбоко и по-опитно, дори и да не е официален съюз в западния смисъл на думата", каза пред "Бизнес инсайдър" Джонатън Уорд, главен изпълнителен директор на "Атлас груп".

Си и Путин се приближават към внушителен военен съюз

В конфликтите по целия свят се вижда съперничеството между САЩ и партньорството между Русия и Китай.

Китай предостави на Русия жизненоважна икономическа и дипломатическа подкрепа при нейното непровокирано нахлуване в Украйна, докато САЩ дадоха милиарди като помощи на Киев.

В Близкия изток Русия и Китай се съюзиха с Иран и разкритикуваха нападенията на Израел в ивицата Газа с цел унищожаване на подкрепяното от Техеран палестинско ислямистко движение "Хамас". Междувременно САЩ предоставиха военна помощ и дипломатическа подкрепа на Израел.

Китай, твърдят експертите, вероятно с внимание наблюдава какъв ще бъде изходът от войната в Украйна, за да получи сигнали за това как ще реагира светът, ако предприеме действия във връзка с плановете си да установи контрол върху Тайван.

И тъй като се сближават, Китай и Русия все повече координират военните си ресурси, отбелязва "Бизнес инсайдър".

"Руско-китайското "всеобхватно стратегическо партньорство за координация към нова ера" винаги е било свързано с военната мощ", каза Уорд.

През последните две години Русия и Китай започнаха съвместни военноморски учения в Японско море, Русия даде на Китай технология за подводници, която може да му осигури предимство във война със съюзниците на САЩ в Тихия океан, а лидерите им обещаха да си сътрудничат в разработването на високотехнологични оръжия, както обяви Путин през ноември.

Русия също така е продала на Китай самолети Су-25, хеликоптери Ми-17 и системи за противовъздушна отбрана С-400.

Въпреки че лидерите им не са подписали официален военен съюз, подобни стъпки трябва да предизвикват огромна загриженост у САЩ и техните съюзници, отбелязва Челс Михта в неотдавнашно проучване на Центъра за анализ на европейската политика.

"Пълномащабен съюз между Китай и Русия би представлявал за САЩ заплаха, каквато те не са срещали от края на Студената война насам", пише Михта.

Американската армия е призована да се обърне към новата заплаха

По време на Студената война Пентагонът планираше да бъде в състояние да води едновременно една голяма и две по-малки войни. Но пред лицето на променящите се заплахи той промени стратегията си, за да може да води една голяма война и да възпира други атаки.

През октомври комисията за стратегическата позиция на САЩ в американския Конгрес заяви, че сега страната е изправена пред заплахи, "коренно различни (от) всичко, което са изпитвали в миналото, дори в най-мрачните дни на Студената война", поради възхода на Китай и Русия.

Комисията призова Пентагона да преразгледа плановете си, за да бъде готов за възможността за война с Китай и Русия едновременно.

"Оста Русия-Китай представлява огромна заплаха за САЩ, като се има предвид, че ще трябва да се справяме със сигурността както в Европа и Азия, така и в Близкия изток с риск да бъдем разпънати, докато Пекин и Москва се координират, за да преследват съответните си регионални амбиции", посочи Уорд.

Някои експерти обаче остават скептично настроени по отношение на стабилността на руско-китайския съюз, като посочват дългогодишното напрежение между двете сили и желанието на Китай да запази тесни връзки с доходоносните западни пазари.

Но възможността за военен пакт между авторитарните им лидери е такава, за която според наблюдателите САЩ трябва да се подготвят, твърди "Бизнес инсайдър".

Глобалните съюзи на САЩ са изключително важни за способността им да неутрализират заплахата, която представляват съперничещите си свръхсили. Особено в Европа те трябва спешно да увеличат своя военен капацитет, смята Уорд.

"САЩ все още могат да се справят и с двете заплахи, но това ще изисква значително увеличение при споделянето на отговорността, особено сред европейските им съюзници, които вече видяха истинските последици от геополитическата "координация" между Русия и Китай след нахлуването в Украйна", добави Уорд.

Все по-близките отношения между Китай и Русия се изграждат от десетилетия, но нахлуването на Русия в Украйна още повече засили прегръдката им, отбелязва в анализ сп. "Форин полиси".

Двете страни направиха ясен стратегически избор да дадат приоритет на отношенията помежду си предвид това, което възприемат като обща заплаха от страна на Запада, воден от САЩ. Задълбочаването на двустранните връзки е съпроводено от съвместен стремеж към глобално преустройство, тъй като и двете държави използват незападни многостранни институции като форума на групата БРИКС и Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), за да разширят влиянието си в развиващия се свят, коментира списанието.

Въпреки че в момента нито Пекин, нито Москва имат планове за създаване на официален военен съюз, големи сътресения, като например евентуален китайско-американски конфликт във връзка с Тайван, биха могли да го предизвикат.

Какво следва? Най-вероятно е китайско-руското сближаване да продължи, прогнозира сп. "Форин полиси".

Списанието отбелязва, че това обаче не е неизменно, тъй като напредъкът може да ускори, забави или обърне посоката си. При липса на външни сътресения може да не се наложи Пекин и Москва да подобрят значително отношенията си в сравнение със сегашната им посока на развитие.

Си и Путин споделят сходни възгледи за враждебния Запад и признават стратегическите предимства на по-тясното си сближаване. Но те остават предпазливи един към друг, като никой от тях не желае да носи отговорност или да бъде подчинен на другия.

Големи промени или сътресения обаче биха могли да ги сближат с по-бързи темпове, отбелязва сп. "Форин полиси". Ако Русия претърпи опустошителен военен неуспех в Украйна, който рискува да срине режима на Путин, Китай може да преразгледа въпроса за значителна военна помощ. Ако на свой ред Китай се окаже в голяма криза по отношение на Тайван или в конфликт със САЩ, Пекин може да се опре повече на Москва.

По време на евентуален конфликт за Тайван Русия би могла да се ангажира и с изгодна за нея агресия на друго място, която да обвърже Китай и Русия в очите на международната общност, дори ако действията на Москва не са координирани с Пекин, посочва в анализа си списанието, като допълва, че е възможна и промяна на посоката към все по-тесни китайско-руски връзки, макар че тя е далеч по-малко вероятна.

Някои експерти по китайска политика изразяват опасения, че Русия винаги ще дава приоритет на собствените си интереси пред всяко съобразяване с двустранните връзки. Ако например бившият президент на САЩ Доналд Тръмп спечели още един мандат, той може да намали подкрепата на САЩ за Украйна и да предложи на Путин подобряване на отношенията.

Това, от своя страна, би могло да намали готовността на Кремъл да подкрепи Китай срещу САЩ. Не е ясно дали тези опасения се споделят от висшите китайски или руски лидери, но взаимното недоверие и скептицизъм към другия остават и у двете страни, заключава сп. "Форин полиси".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    148 155 Отговор
    Бункерният страхливец от кремъл ще се бие до последния руснак.Праща пушечното месо на сигурна смърт в украйнската месомелачка,Над един милион руски торяци са дали фира до момента.С това темпо ще настигнат бройката от ВСВ и дай боже !

    Коментиран от #7, #150

  • 2 Русофил

    125 120 Отговор
    Драконът погълна мечката...

    Коментиран от #17, #23, #31, #92, #171

  • 3 Бесен-_ Язовец

    155 154 Отговор
    ФАЩ никога не бил световна сила. ФАЩ са световна сила само в платената пропаганда на соросн.ята

    Коментиран от #21, #29, #156

  • 4 Делю Хайдутин

    130 22 Отговор
    Дядо Иван е на Дунава !Месете погачите!

    Коментиран от #19, #163

  • 5 Хохо Бохо

    128 20 Отговор
    Краварски кошмар некъв. Не стига БРИКС и ШОС, а сега и тва им дойде на главата. 404 солено ще им излезе

    Коментиран от #20

  • 6 Здрасти ,че бързам

    22 103 Отговор
    Пекин се гаври с Кремъл: Силата на Сибир-2 ще го платите вие, но ще ни дадете още отстъпки

    Китайските власти не пропускат нито една възможност да рекетират изолираната от световните пазарни отношения Москва, която е притисната отвсякъде от международни санкции заради агресията срещу Украйна.
    Китай не желае да инвестира средства в газопровода "Силата на Сибир-2", който трябва да замести европейския пазар на Русия. Вместо това китайските власти са предложили на Кремъл руснаците да платят изцяло многомилиардната сметка за строителството, а също така настояват за допълнителни отстъпки от цената на руския газ, съобщава The South China Morning Post, позовавайки се на източник в Москва.
    Според публикацията отстъпката за Китай ще се увеличи до 46% през следващата година. Газът от "Силата на Сибир" ще струва 271,6 долара за хиляда кубически метра, а за Турция и Европа - 481,7 долара. Но това не е достатъчно за Китай, Поднебесната империя иска още по-големи отстъпки от Кремъл.Все още не е ясно дали Газпром ще намери пари за изграждането на газопровода. След спирането на газа за европейските страни компанията е реализирала нетна загуба от трилион рубли за годината, твърдят източниците на The South China Morning Post. От "паричната възглавница" от 2 трилиона рубли, с която Газпром разполагаше преди войната, към юли 2023 г. са останали около 700 милиарда.Изданието отбелязва, че в тази ситуация Путин едва ли има избор. Руският президент е "подложен на огромен натис

    Коментиран от #13, #24, #26

  • 7 Хохо Бохо

    79 9 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тва само в електронните игри, реалността е друга
  • 8 тути фрути

    103 15 Отговор
    крайно време беше да се подсигориат срещу обезумелите западняци

    Коментиран от #165

  • 9 стоян георгиев

    112 20 Отговор
    Световна сила винаги е била само една и тя има 12 часови зони и започва от курилите архипелага и свършва до Финландия.

    Коментиран от #34, #94

  • 10 Блогър от Москва

    27 82 Отговор
    Все повече се надига недоволството в Русия от многобройните жертви! Главния пропагандатор на Кремъл и на руската ОРТ Симонян каза "Какъв е смисъла да стоим в окупираните територии като Крим и Донецк ,като всеки момент може да ни убият" , и е права ,миналата вечер убиха заедно с оше 79 военни руската актриса и музикант Менших докато изнасяше концерт по повод празника на ракетните войски на Русия в окупиран Донецк с ракета HIMARS , а през деня близкия до Путин пропагандатор Максудов!
  • 11 Браво

    102 16 Отговор
    на Русия и Китай! Злото САЩ, трябва постепенно да се изолира.
  • 12 ...............

    105 18 Отговор
    Офицер от ЦРУ: Успехите на Путин не са само в Украйна, а в целия свят (видео)

    Путин постигна успех не само в Украйна, но и в останалия свят, заяви бившият офицер от ЦРУ Рей Макгавърн в интервю за Dialogue Works. Анализаторът обаче е разтревожен от факта, че на руският лидер му се налага да „наблюдава Вашингтон с такава загриженост и предпазливост“. Обкръжението на Байдън е фокусирано само върху личните си интереси и ще използва всяка лъжа, за да прибегне до „нещо по-сериозно“ в тази война срещу Русия.
    «Мога само да кажа, че Путин изглежда енергичен, здрав и уверен в себе си човек.
    Той постигна успехи не само в Украйна, но и по целия свят.
    Думите, че САЩ са изолирали Русия, приличат на неумела шега.
    Всъщност се случи обратното: САЩ и останалия «бял» Запад се оказаха в изолаця от останалия свят, от хората с друг цвтя на кожата и от Русия»."
  • 13 Хохо Бохо

    46 12 Отговор

    До коментар #6 от "Здрасти ,че бързам":

    Тея мантри помагат ли? Спират ли тремора предизвикан от страх?
  • 14 Хохо Бохо

    24 53 Отговор
    Хи хи хи :)))
    Русия щяла да стане световна икономическа сила...
  • 15 Бесен-_ Язовец

    24 86 Отговор
    Путин излезе абсолютен психопат, глупак и престъпник. Съсипа авторитета на Русия, изтрепа над милион и 300 хиляди православни руснаци негови сънародници без капка жал. Нанесе вреда повече от западна ядрена бомба.
  • 16 Хохо Бохо

    24 74 Отговор
    Руската тактика винаги е една и съща. Изпращат повече хора от колкото муниции има противника. Така побеждават, човешкия живот в русия е по-евтин от един снаряд. Русия няма война, в която да са имали по-малко жертви от противника. ВСВ Германия има 7 млн жертви, а СССР 27 млн.

    Коментиран от #133

  • 17 Доктор Психо ::::Китайците са умни люде

    17 56 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    За разлика от монголоидния кгб- еец с комплекса за малоценност

    Коментиран от #22

  • 18 Блогър от Москва

    14 60 Отговор
    Путин изпраща на фронта предимно бедняците като пушечно месо и такива от Абхазия ,Ингушетия и Дагестан! Тях Укрите избиват като пилци! И второ Путин така с един куршум уцелва 2 заека! Отърва бюджета на РФ от тези нещастни хорица които тежат на руската хазна като воденичен камък и трето така занулява мунициите на противника и техните снаряди! И четвърто освен руски бедняци от милион и 375-те хиляди убити наши братя руси 34 процента са затворници осъдени за различни престъпления ...А в братска Русия има 1 млн.и 950 хиляди затворници! Така че всичко е под контрол! Жива сила имаме

    Коментиран от #30

  • 19 Дядо ти Иван

    12 38 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Е още на другият край на Днепър.
  • 20 Гост

    9 26 Отговор

    До коментар #5 от "Хохо Бохо":

    Именно и кво ? Още не могат да ги изместят .. прави си изводите!
  • 21 Беден_Ядовец

    28 10 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен-_ Язовец":

    Бегай у дупката
  • 22 Това е безспорен

    7 21 Отговор

    До коментар #17 от "Доктор Психо ::::Китайците са умни люде":

    Факт.
  • 23 Руската Мечка

    22 41 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    е плюшена

    Коментиран от #168

  • 24 Бок Лук т Ъп

    21 10 Отговор

    До коментар #6 от "Здрасти ,че бързам":

    стига си копипейстил
  • 25 ТаУмВзе

    20 58 Отговор
    Путин каза в ноща на инвазията в Украйна: Украйна не трябва да съществува ! Само че сметките на кремълските варвари излязоха криви, за учудване на тях самите !!!?
  • 26 ежко

    48 8 Отговор

    До коментар #6 от "Здрасти ,че бързам":

    Туй в "Бесарабски фронт ли го прочете"?Щото каквото става между Русия и Китай можем само да гадаем.
    Такива статии са написани за твоя консумация -да ти гали егото.
  • 27 Къде бляха американците,

    10 30 Отговор
    когато даваха технологии на китайците и руснаците?
  • 28 Хохо Бохо

    17 44 Отговор
    Някой накисна джуджето да нападне Украйна,като го излъга,че" за три дни ще свършим таз работа и ставаш Велик...
    Ама няма да е Война,щото тя се прекратява само с Капитулация,а ше я кръстим Спец.Операция,дето можем да си я прекратим когато искаме..."И Джуджето им се върза...Осъдиха го в Хага,че е Военнопрестъпник и не е Велик...

    Коментиран от #53

  • 29 Путин е на ръст

    14 37 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен-_ Язовец":

    1,23 обаче от горе на долу е 23,1 -Тоест нищо няма в кратунката
  • 30 Блогър от Москва.Крим е руски завинаги

    29 9 Отговор

    До коментар #18 от "Блогър от Москва":

    абе ка Вал,в ус Тата
  • 31 Как ще

    17 31 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    излезе мечката от корема на дракона. Сигурно като едно голямо л....
  • 32 Бесен-_ Язовец

    67 10 Отговор
    Световна сила няма 5 лв в хазната и почна да обира дори и сиромасите от България с рисунки на самолети и рисунки на реактори хахаха световна сила?

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 БОЗА

    29 5 Отговор
    Не "може",а ГО измести...затова е този вой...сащисаните го осъзнават...и не се радват нещо...;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 36 Статус куо

    18 39 Отговор
    Дали им били Су25 и С400..Китай след 10 години ще е два пъти по-напреднал от безаналоговите ошанки просто ги ползват за отвличане на вниманието както и фанатиците от Иран и картофените хора от Беларус и Северна Корея..ще подържат режима на сдухания Путин докато им е изгодно ще ги правят все по-зависими докато не се окаже че ония бачкат за тях..световна война няма как да има защото запада е силен и във флота и в бомбардировките на цивилни цели и общо взето азиатските туземци никога няма да имат паритет в авиацията
    и не на последно място погрома на руската армия в Украйна е видим с просто око..Русия се явява слабия и зависим съюзник а който е чел китайски автори знае какво значи това
  • 37 Що,бе?

    28 8 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен-_ Язовец":

    Да не би и в САЩ да са свършили яйцата?

    Коментиран от #49, #55, #60

  • 38 Блогър от Москва

    18 43 Отговор
    Преди няколко месеца когато Финландия предложи членство в НАТО смазаните руснаци заплашиха Финландците с " необратими последици", викингите им показаха среден пръст и сега Путлер има 1300 хиляди кв.км граница с НАТО,дели ги една преграда! Ватниците се снишиха и затраяха! А уж започнаха война за да не влезе Украйна в НАТО и да имат граница с алианса а заради агресията имат още по голяма и обширна! Защо не нападнаха и скандинавците преди приемането им! Аааа мухахха

    Коментиран от #48

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сатана Z

    40 19 Отговор
    САЩ си заминават.Ще се ометат от България както го направиха в Афганистан .Но след това не Русия,а Турция ще дойде за следващите 1000 години
  • 41 Голямата сила

    33 5 Отговор
    ,,голямата сила,, афганистанците по джапанки я за,,сили,,ха
  • 42 САРМАТ

    20 4 Отговор
    НЕЩАТА ЯСНИ,А СТАТИЯ ДЪЛГА!
  • 43 Блогър от Москва.Крим е руски завинаги

    14 6 Отговор

    До коментар #34 от "Как е положението в":

    при мен са 12о руб 10 бр, а при теб?

    Коментиран от #52, #149

  • 44 НОВИНИТЕ

    21 8 Отговор
    Това е КОЗИЯ КОШМАР.
  • 45 Бесен-_ Язовец

    13 29 Отговор
    По план в началото на тридневната специална военна операция, руската армия тръгна към Киев с най дългата военна колона от танкове някога виждана в човешката история, чак от сателит се виждаше от космоса, след това се напих от възторг и сега изтрезнях, не знам какво стана

    Коментиран от #57

  • 46 Правилно индоктриниран при Мутрофанова

    10 27 Отговор
    Какъв съюз бе? Руснаци с очуканите уазки от 60-те и чайници със свръхмодерно въоръжение от откраднати чертежи и направени с евтина АБС пластмаса.....

    Коментиран от #74

  • 47 Хора,бдете!

    9 28 Отговор
    Ако имате приятели русофили и ги намирате за читави, пазете ги! Крийте ги по мазета и тавани, защото догодина като стане войнъта и дойдат братята поляци и братята израелци няма да им простят!Събирайте пари, за да ги откупите!.Ще настане масов морррр..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Взе че позна

    13 3 Отговор

    До коментар #37 от "Що,бе?":

    Свършили. Вчера имаше статия за дифицита им. Сигурно си я чел.
  • 50 Равносметка

    10 31 Отговор
    ISW: информира: Над милион и 300 000 руснаци вече станаха по добри в Украйна!
    Това се посочва в новия доклад на Института за изследване на войната (ISW). Данните са потвърдени чрез геолокационни данни, които показват, жестоката касапница за руснаците.
    Според данните броят на руските жертви в Украйна от началото на пълномащабната война до днес вече надхвърлят 1 милион и 300 000. През последните 24 часа са ликвидирани още 1870 руски нашественици.

    В Украйна вече 6211 руски танка са превърнати в скрап - 31 само за последите 24 часа, а също така и 9804 бойни бронирани машини (39 за последното денонощие.

    Коментиран от #56, #70, #87

  • 51 стоян георгиев

    39 5 Отговор
    Световна сила САЩ която има налягане да воюва само с държави били повече от 10 години под оръжейно ембарго Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан, Сирия вс бяха под оръжейно ембарго преди Световна сила САЩ да ги нападне с коалицията си евро лакеи от НАТО.
  • 52 Излишен въпрос,

    4 8 Отговор

    До коментар #43 от "Блогър от Москва.Крим е руски завинаги":

    При месечна заплата 2 200 €

    Коментиран от #61

  • 53 Блогър от Москва.Крим е руски завинаги

    19 5 Отговор

    До коментар #28 от "Хохо Бохо":

    от хага само БГ се страхува
  • 54 Мишел

    34 7 Отговор
    Този съюз само не е обявен.
    САЩ отдавна не са първа военна сила и продължават все по бързо да деградира тотално военно - флотът, авиацията, сухопътните сили. Сега се разпада ядрената им триада - не са в състояние да се въоръжат нито с нови стратегически ракети на мястото на 70 годишните Минитмън, нито да модернизират ядрените си оръжия.
  • 55 Голям смях

    12 3 Отговор

    До коментар #37 от "Що,бе?":

    На каквото се сня, това им дойде до главата. Липсват и там.Пресата им гърми.🤣😂🤣😂🤣😂
  • 56 Убивай....без милост

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Равносметка":

    Нека танците от радост започнат ...
  • 57 Гостомел

    18 9 Отговор

    До коментар #45 от "Бесен-_ Язовец":

    За 24 часа руснаците бяха стигнали до Киев.

    Коментиран от #69

  • 58 Не го четох, но

    41 8 Отговор
    САЩ винаги са били и ще бъдат световна сила по алчност и наглост. Нищо повече. Но вече прекалиха и ще им свият сърмите доста.
  • 59 Това

    24 4 Отговор
    Реално е факт и не е новина
  • 60 Реалист

    33 7 Отговор

    До коментар #37 от "Що,бе?":

    А дядо Джоузеф помилва пуйки, а руснаците превземат град след град
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 САЩ са терористична държава

    37 9 Отговор
    Фалирала и жалка. Няма просто какво да коментираме
  • 63 Владимир Путин

    23 3 Отговор
    Разбрали сме се с китайските си партньори.
    На руска земя не могат да се изграждат Чайна Таун или др. анклави на мигранти.
    Ние не искаме подобно нещо в Китай, следователно и обратгното е валидно за китайците.
  • 64 Да ти кажа!

    23 5 Отговор

    До коментар #34 от "Как е положението в":

    Във всяка часова зона,руснаците са ти го...,чак до яйцата...!
  • 65 Българина е с

    34 7 Отговор
    Русия и Китай. Да му мислят подлогите после.

    Коментиран от #78

  • 66 Толкова

    10 18 Отговор
    Има прости решения. Китай разчита на богатите западни пазари. Този достъп се затваря. Западните заводи се изнасят от Китай. Технологичните производства също. И претенциите приключват. Русия не е заплаха.

    Коментиран от #76

  • 67 Мо де Ратора пе Дал

    3 3 Отговор
    пак триеш го Ведо
  • 68 Р.К.И.

    18 12 Отговор
    Никакви военни съюзи няма да има, азиатците играят само сами за себе си. Може да има някакви договори за доставки на нещо, но на военен съюз в смисъл "Ако ви нападнат ,с вас сме" Москва изобщо да не разчита. Най-много хитрите азиатци да ги изиграят.

    Коментиран от #72, #75

  • 69 Когато неук човек пише

    45 13 Отговор

    До коментар #57 от "Гостомел":

    се получава като твоя пост.
    Никога, нито един руснак не е заявявал Киев за три дни.
    Това са думи на ген.Марк Милли: Ако Русия проведе пълномащабна операция, Киев пада за 72 часа.
    Само че Путин обяви СВО.
    Разликата е трудна за безказарменици и то жълтопаветни

    Коментиран от #73

  • 70 Ама то щот...!

    31 7 Отговор

    До коментар #50 от "Равносметка":

    Украинците не дават никакви жертви,че затова им свършиха мъжете,та сега ми правят насилствена спешна мобилизация на 500 000 завалийки-пушечно месо ..!!!
  • 71 ЧУЙ ОЩЕ ВЕДНАЖ ИСТИНАТА ОТ МЕРКЕЛ !!!

    36 7 Отговор
    НЕПРОВОКИРАНО НАХЛУВАНЕ ЛИ ???ЕТО ТОВА, ЧЕ Е ИЗДАВА ПОРЕДНИЯ ПАПАПАГАЛ .
    ФАКТИТЕ ОТ МЕРКЕЛ И ОЛАНД , ПРЕДИ И СЛЕД ТЯХ ,ЗНАЕШ ЛИ ГИ ДЪРДОРКО ИЛИ КАТО ОСТАНАЛИТЕ СЕ КРИЕШ ГУЗНО ЗАД ТЯХ????
    КАТО СИ МНОГО ОТВОРЕН ,Я ОПИШИ ПРИЧИНИТЕ ЗА ВОЙНАТА , ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ КАТО ТЕБЕ, ГУЗНО ОТБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА!!!ЗАЩОТО АКО НЕ БЯХА ГУЗНИ ЩЯХА ДА ПРОГЛОШАТ СВЕТА ! СЕГА КАТО ТЕБ СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ САМО С ПАПАГАЛСКИЯ ИЗРАЗ" Непровокирано нахлуване"
    ФАКТИТЕ, МИШОК ,ФАКТИТЕ СА НЕОПРОВЕРЖИМИ И НЕ СА ВЪВ ВАША ПОЛЗА ,КОМПРОМЕТИРАТ ВИ ТОТАЛНО!!!!!
  • 72 тъпак

    2 7 Отговор

    До коментар #68 от "Р.К.И.":

    110%
  • 73 Ето кога каза

    14 27 Отговор

    До коментар #69 от "Когато неук човек пише":

    От 24 февруари когато джудже Путя нахлу в Украйна -
    Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на "специална военна операция" в Донбас. Това се случи в реч, излъчена в телевизионен ефир.

    Той призова украинските войници да се предадат и да се приберат по домовете си и предупреди, че ако това не се случи, Киев ще носи отговорността за по-нататъшни кръвопролития. И столицата на Украйна ще бъде превзета за 3 дни и режима в Киев ще бъде изправен пред Руски трибунал за военни престъпления...
    П.С. И така тези 3 дни станаха вече 733 а 67 километровата Руска колона тръгнала да превзема Киев си остана в Буча и Ирпин, предградия на Киев. Украинските войници не сложиха оръжие, напротив денацифицираха 920 хиляди клети орки изпратени на смърт от джуджето и наторили Украинската земя...
  • 74 Блогър от Москва.Крим е руски завинаги

    30 9 Отговор

    До коментар #46 от "Правилно индоктриниран при Мутрофанова":

    ти да видиш тез руснаци, с очуканите уазки издържаха 6 месеца на леопарди ,бредлита и сичката най модерна техника , а Абрамсите дори ги изтеглиха.А? кво ще кажеш?

    Коментиран от #86

  • 75 Ама това го знаеш, щото...

    10 1 Отговор

    До коментар #68 от "Р.К.И.":

    ...те питаха,или просто си правиш вятър на устата...?!?!

    Коментиран от #88

  • 76 Р.К.И.

    9 27 Отговор

    До коментар #66 от "Толкова":

    Руснаците тръгнали Барабар Петко с мъжете. Ще се сравняват с Китай и Персия. Китайската и персиийската цивилизации са толкова стари и важни за света исторически ,че те изпитват единствено презрение към руското държавоподобие. Москва ще плаче, навира се там където я презират.
  • 77 Сергей Шойгу мин.на отбраната

    12 28 Отговор
    - Таварищ Путин - разрешете да доложа! В битката с НАТО загубихме 891420 войника, 5701 танка, 6000 БТР-а, 9100 бронирани машини, 508 самолета , 494 хеликоптера , крайцера "Москва" и т.н...
    - А какви са загубите на НАТО?
    - Ми те още не са дошли....
  • 78 Брей

    15 26 Отговор

    До коментар #65 от "Българина е с":

    Голямо заблуждение и лъжа. От 130 години българинът е със Западна Европа. Примери безброй. Всеки, който има възможност праща децата си да учат на Запад. Никой в Русия или Китай. Всеки предпочита западна стока пред китайска. Ето защо това е съветска опорка, ама вече буди присмех.
  • 79 Ауууу, колко страшно. Хахахаха!

    10 23 Отговор
    Копейките се надяват, че Китай ще спаси матушка им от резила. И те самите вече нямат вяра в нея. Сори копейки, нищо не може да спаси матушка ви.
  • 80 Илюминат

    15 14 Отговор
    Хаха, щом близо 18 млн кв км Раша територия и и още близо10 млн кв км Китайска площ тоест бившия СССР и сателита му Китай едвамсега ще се опитват да изместат САЩ която отдавна има затънала икономика и военна сила и с малко съюзници и то само с 9 и нещо млн кв км пплощ то БРИКСА и ШОСА яко са го закъсали, още си мерят оная работа с САЩ яко закъсасвация 10 г подготвока на Китай за няхлуване в малък остров Тайван и първата ядрена сила с 99% избити въоръжени сили и то само в окопоите на Източна Украйна
  • 81 Бесен-_ Язовец

    14 35 Отговор
    Руснаците в Украйна заслужават напълно да бъдат утилизирани масово! Това е бездуховна, тотално пропаднала нация като цяло... С какъв акъл и морал ще влезеш в чужда държава за да я окупираш и анексираш в 21ви век....? Украинците са тези които ще им осигурят пречистването (катарзиса) за да станат нормални хора ...

    Коментиран от #83

  • 82 Транзистор

    5 4 Отговор
    Майтап сега и Китайски воски да участват във Войната в Украйна! Що не, кой ще им каже нещо?Но свят пламнал във война не е място за бизнес а само за военна индустрия което в крайна сметка ще накара големите банкови играчи да се намесят и да усмирят уорхедс.
  • 83 Транзистор

    3 6 Отговор

    До коментар #81 от "Бесен-_ Язовец":

    Съгласен
  • 84 Блогър от Москва

    8 23 Отговор
    Като хлебарки са руснаците.Убиеш един и изкачат още 5.Не съществува друга такава държава като Русия,която във всяка война да дава ненужно голям брой жертви,които даже винаги са петкратно повече от противника

    Коментиран от #100

  • 85 Майко мила, майко мила

    25 7 Отговор
    """""да измести САЩ като най-голямата световна сила"""" Абе вие чувате ли се бре хора ? 4 ден Мексиканската армия и жандармерия си чака 2 рата и 3та заплата от САЩ.(от 14 години са на 3 заплати месечно, две от САЩ) За 4 дена Блинкен два пъти търча до Мексико.... мексиканците казаха или плащайте или се оправяйте .... САЩ реве като девойка и гащи сваля .....ква сила, кви 5 лева.... Само долар ако имат, сила имат, ама вече нямат
  • 86 Верно бе...!

    29 3 Отговор

    До коментар #74 от "Блогър от Москва.Крим е руски завинаги":

    Тия ,,Абрамси",побързаха да ги изтеглят,да не им берат резила,както на прехвалените Леопарди...!Че голямата им реклама,бързо прерастна на фронта, в огромна тяхна - антиреклама...!
  • 87 Мишел

    21 6 Отговор

    До коментар #50 от "Равносметка":

    Фантазираш. Но ако само смениш "руските" с "украинските " всичко става точно.
    В новия обзор на ISW за войната в Украйна, важните неща:
    Първо, че руската армия владее инициативата навсякъде, което не изненадва при 10 снаряда на украинско оръдие на денонощие, Украинците са в глуха отбрана.
    Второ, руснаците са превзели вече над тези 320 кв.км., които украинците смятаха за постижение на великата си контраофанзива.
    Трето - ISW предупреждава, че намаленото финансиране на Украйна ще доведе до бърза загуба на украински територии.
  • 88 Р.К.И.

    3 9 Отговор

    До коментар #75 от "Ама това го знаеш, щото...":

    А ти изобщо някога виждал ли си съюз между държави в тази част на Азия. Нито сега ,нито преди е имало. Там всеки презира всички останали. / Отношенията между Сеул и Токио са провокирани от обстоятелствата, не са спонтанни /
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ха, ха, ха...

    8 21 Отговор
    Всички бивши съюзници на Русия, след прекратяване на отношенията, стават едни от основните им врагове. През ПСВ Англия е в съюз със тях, после Хитлер, през ВСВ САЩ и отново Англия, след разпада на СССР всички страни от СИВ. Не знам колко ще издържат Китай, но в днешната ситуация няма да се учудя ако една от двете престане да съществува. Вероятността да е Китай ми се струва голяма утопия.

    Коментиран от #104

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    8 27 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    То па една мечка, Украина я смачка за полтора года с подръчни средсва❗❗
  • 93 Да им го турна аз на САЩ на

    18 4 Отговор
    """"""най-голямата световна сила"""" .......хахахаха

    Коментиран от #101

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Мнение

    27 8 Отговор
    Едно ще кажа и ще свърша! Империята на злато САЩ,са пътник! Няма вечни империи! Туй човечеството го е преживяло! Преживя края на СССР,ще преживее и края на империята на злато САЩ! Амин,дай Боже!
  • 96 Последния Софиянец

    3 6 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, а и тоалетните ме очакват, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния ватник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях, но всеки си избира пътя, те хванаха тоя за Суходол и Гара Яна, а аз съм си Софиянец все пак, дори и мияч!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 4 Отговор
    Слава на Русия

    Коментиран от #102

  • 99 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 16 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 "най-голямата световна сила"

    28 3 Отговор

    До коментар #93 от "Да им го турна аз на САЩ на":

    Не може 5 тенекии да произведе за 8 години и да ни ги достави даже. Чертежи ни показва ....най-голямата световна сила
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Реалист

    25 4 Отговор

    До коментар #94 от "Гост":

    Токова са супер в САЩ, че не могат да сглобат за България 8 самолета 4 години. Нали знаеш, че и руснаците го виждат това?
  • 104 Блогър от Москва.Крим е руски завинаги

    14 3 Отговор

    До коментар #90 от "ха, ха, ха...":

    абе г лупак, англия 1000 г е враг на Русия

    Коментиран от #114, #117

  • 105 Механик

    19 6 Отговор
    Чакай, чакай,чакай.... Нали Китай и Русия не се разбираха, и там намсиквоси?? Нали Китай щеше да анексира Русия и да прави "руслямците" роби?
    И кво стана ?
    п.п.
    Руските и кЕтаЕците ва спукаха, господа и дами, евро-атланто-жендърляци.
    Поне милион нива са пред вас във всяко едно сравняемо положение.
  • 106 Реалист

    4 17 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.
  • 107 "най-голямата световна сила"....

    14 2 Отговор
    Най на ная, супер-дупер мега-най голямата световна сила..... Жалка фалирала смотана държава
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Няма

    2 13 Отговор
    добро дошло от изток, само злини и терор.
  • 110 Чета сега

    13 0 Отговор
    14 агенти на ДЕА са убити за последните 2 дни в Мексико. Кражба на наркотици от полицейско управление и видео записа излъчен по телевизията. 2 дена по късно 14 агенти на ДЕА са дали фира...... Всички до един участвали в кражбата.....
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 "най-голямата световна сила"....била САЩ

    17 2 Отговор
    Виц ! .....Не може даже платеното от нас авансово да извърши , световна сила била.....
  • 114 ха, ха, ха...

    6 3 Отговор

    До коментар #104 от "Блогър от Москва.Крим е руски завинаги":

    И ти ли си историк?
    Първата световна война е военен конфликт, продължил от 28 юли 1914 до 11 ноември 1918 година. В него се включват повечето Велики сили, обединени в две противостоящи коалиции – Антантата (Франция, Руска империя, Великобритания, Сърбия, впоследствие САЩ и други държави), срещу Централните сили (Германия, Австро-Унгария, Османска империя и България).

    Коментиран от #135

  • 115 Бил съм в САЩ хора

    25 4 Отговор
    Бил съм и в Китай ..... И да ви кажа САЩ няма шанс. Просо "забравете" .....
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 ха, ха, ха...

    4 5 Отговор

    До коментар #104 от "Блогър от Москва.Крим е руски завинаги":

    И още:
    След нападението на Германия над СССР на 22 юни 1941 г., още на 12 юли 1941 г. Великобритания и СССР подписват договор за военно сътрудничество, според който Великобритания се ангажира да снабдява СССР с най-необходимите продукти, техника и боеприпаси срещу Германия. Великобритания е начело с Уинстън Чърчил, а СССР начело с Йосиф Сталин. Чърчил не е склонен да задълбочава „приятелството“ си със Сталин, но президентът на САЩ Франклин Рузвелт настоява за политически договор,
  • 118 """"най-голямата световна сила""""

    18 2 Отговор
    139 000 са минали границата на Мексико със САЩ за 14 дена.....голямата световна сила са САЩ да знаете еййй и още по голяма ще стават. Лошото е че по българските новини това го няма....

    Коментиран от #141

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 САЩ вече е изместен

    20 11 Отговор
    Най голямата грешка на САЩ е че вместо да изгради връзка с Русия се полакоми да я прелапа. Така създаде алианса Русия -Китай
    Вече е късно.

    Коментиран от #125, #134

  • 121 Рядко гледам телевизия

    14 2 Отговор
    Но вчера хванах нещо по БНТ1 и "горд се почувствах" от чуждестранните инвестиции и стартъпи. Баби на 70-76 години надуват масура и коледни играчки за елхата правили некъде у нас.... Направо се напълних със гордост..... Прелях направо
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Крим е Украински, Сибир е Китайски

    13 15 Отговор
    Ха ха ха...."Русия и Китай подготвят военен съюз...??! "

    Всеизвестно е от векове, че КИТАЙ няма приятели и не участва в никакви съюзи, А има само интереси....!!!

    С нахлуването на Русия с военна агресия в Украйна и започналата там война на Путин , най печеливш от тази война ще излезе Китай и скоро освен целия Сибир да е китайски, Китай ще граничи и при Урал с Европа...!!!
  • 124 Стандарта вече пичове е друг

    17 8 Отговор
    И с 5 долара вече САЩ не може да подкупва прошляци кат Желю примерно.... Парите вече са други а САЩ ги нямат...

    Коментиран от #129

  • 125 Тръмп има много поддръжници

    7 16 Отговор

    До коментар #120 от "САЩ вече е изместен":

    Това бе идеята на Тръмп , защото за него не Русия, а Китай бе основния враг на Америка...

    Сега ако Тръмп бъде избран отново за президент на САЩ, освен Китай с този съюз и Русия вече става основен враг на Америка..!!!
  • 126 Ха-ха-ха мокрите мишки

    10 12 Отговор
    Киев, Одеса, Харков, Днепропетровск и Николаев са "временно окупирани руски градове", заяви руският военнопрестъпник и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев. "Всички те все още са маркирани в жълто и синьо на хартиени карти и в електронни таблети", подчерта той и добави, че "специалната операция ще продължи".



    Медведев, който от началото на пълномащабната война на Русия срещу Украйна се изявява като някаква реинкарнация на Жириновски, продължи с опорките на кремълската пропаганда - поред него най-важната и "неизбежна" цел на войната в Украйна оставала "отстраняването на управляващия режим на Бандера".

    Коментиран от #127

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Верно ли? 😂

    8 2 Отговор

    До коментар #124 от "Стандарта вече пичове е друг":

    В кой филм го гледа този епизод?
  • 130 слави

    14 1 Отговор
    " Но с наближаването на края на 2023 г. по света се разпалват конфликти, а Русия и Китай стават все по-агресивни в общия си стремеж да изместят САЩ като най-голямата световна сила, отбелязва изданието." Тези престъпни св...не откакто като държава са образували са вечни войни само 27 години не са воювали. А що се отнася за победите им ако не броим Панама която няма армия никъде не се спечелили само разрушили много страни и след себе си оставили само хаос. Докато бившите страни от Варшавският пакт сами са се предложили да бъдат приети в НАТО нищо чудно да бъдат принудени да воюват и срещу Русия ако конфлiктът се разрасне може би и срещу Китай за Американските интереси .?

    Коментиран от #132

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Киев за три дни

    5 14 Отговор

    До коментар #130 от "слави":

    Щеше да си прав, ако Украйна беше нападнала Русия и ако Тайван беше нападнал Китай! Само че факт е че Русия нападна Украйна, с която имаше договор да я защитава и да уважава суверенитета и! Това за по- простите хора, преведено означава свободата на избор! Ако Украйна, както и България искат да не са РОБИ на Русия , Русия се задължава да защити това право! Само че според руснаците останалите славяни са им длъжни да им се подчиняват, незнайно защо!

    Коментиран от #138, #140

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Киев за три дни

    3 8 Отговор

    До коментар #120 от "САЩ вече е изместен":

    И как точно САЩ е изместен? Милиони американци мечтаят да емигрират в Русия и Китай, или реалността е обратната?

    Коментиран от #136

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Киев за три дни изяде куп г Овна

    11 3 Отговор

    До коментар #134 от "Киев за три дни":

    Ти от къде получи инфо че милиони руснаци и китайци искат да емигрират у краварника??Ти по продажнитеиганьовци не съди ,които загърбиха родата и заминаха.Границите в Русия са отворени,

    Коментиран от #146

  • 137 Киев за три дни изяде куп г Овна

    9 2 Отговор
    Ти от къде получи инфо че милиони руснаци и китайци искат да емигрират у краварника??Ти по продажнитеиганьовци не съди ,които загърбиха родата и заминаха.Границите в Русия са отворени,

    Коментиран от #143

  • 138 като питаш, да ти кажа

    1 12 Отговор

    До коментар #132 от "Киев за три дни":

    "Само че според руснаците останалите славяни са им длъжни да им се подчиняват, незнайно защо!"

    Защото руските "славяни" са болшинството с дръпнати очи. Изобщо ако към славяните в Русия не причислят варяги, буряти, чеченци, татари, фини, чуди, самоеди и още ред други от всичките 193 етнически групи, славяните ще са по малко отколкото в България. Всички те са руски граждани или както казваме руснаци, но руснак не означава славянин.
  • 139 Дедо

    14 1 Отговор
    Това ако стане факт, не ми се мисли. Ще стане военен съюз три пъти по голям от НАТО. Иран, Индия, Северна Корея и кой ли не още също ще се включат.
  • 140 Дедо

    7 1 Отговор

    До коментар #132 от "Киев за три дни":

    Забрави Минските споразумения пич.
  • 141 Дедо

    14 2 Отговор

    До коментар #118 от """""най-голямата световна сила""""":

    В БГ няма Български новини. Свинско-Соросоидни са в лайнян целофан.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Р.К.И.

    7 0 Отговор

    До коментар #137 от "Киев за три дни изяде куп г Овна":

    Ами то България е пълна с китаици и руснаци. Сляп ли си ,глух ли си. И се увеличават. Какво остава за Америка.

    Коментиран от #174

  • 144 Последния Софиянец

    2 10 Отговор

    До коментар #91 от "РУСИЯ ПАЗИ КИМЧО А КИМЧО РУСИЯ":

    Понял, съдраната втарая разчита на дебелото което е 70г под санкции да и дава оръжие, това е магучая, вие за това сте толкова горди в тинята!

    Коментиран от #152

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 12 Отговор

    До коментар #136 от "Киев за три дни изяде куп г Овна":

    Отворени са девушките и пенсионерите които нямат паспорти и са с 150 долара пенсия, иначе всичко останало с чувал под мишка заминава за груз на фронта!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Така Така

    13 1 Отговор
    Империята на злото сащ! Нищо не пазят тия, само окупират територии за създаване на роби и крадят ресурси. България за съжаление е окупирана. А васалното оравителство ближе ли ближе
  • 149 При мен са

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Блогър от Москва.Крим е руски завинаги":

    10 яйца 1,99 евро
  • 150 Тото

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Евтините наркотици и YouTube не са ти простили😂😂😂😂😂!!!!
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Р.К.И.

    5 6 Отговор

    До коментар #144 от "Последния Софиянец":

    Ти ще видиш китаиците какъв номер ще им извъртят. Нама начин руснак да е по-хитър от китаец. Така ще ги изпързалят, че ще се премятат като на шампионат по фигурно пързаляне. Цяла Азия ще им се смее. Азиатецът ти се кланя, но си мисли "Ще ми паднеш, бели дяволе". И сега руснаците са им паднали, ще ги направят на клечки за хранене.
  • 153 Манджа с грозде

    11 3 Отговор
    е целия този доклад!

    А истината простичка и ясна:
    Колкото повече САЩ наглеят и раздават "моралните си ценности" и "законовия си световен ред" , толкова повече ще се заздравява съюза Русия-Китай, а все повече други ще се влючват.
    Ако Пешо и Гошо се карат, а в стаята влезе Тошо с нож в ръка с намерение да ги заколи, Пешо и Гошо ще се съюзят и ще му видят сметката, А и комшиите от блока които Тошо е терикизирал до сега ще са на тяхна страна.

    И каква е тази вероятна прозноза за загуба на Русия и разпарчетосването и с Майдани. Да светна тия "експерти":
    Русия няма да загуби. А дори и теоритично ако НАТО нападне Русия от отчаяние и да предположим, е по-силно от Русия, тогава Китай ще се включи. Защото ако НАТО прелапа ресурсите на Русия, с Китай е свършено и ще е на колене.

    Коментиран от #154

  • 154 Р.К.И.

    5 7 Отговор

    До коментар #153 от "Манджа с грозде":

    Истината се вижда с просто око - Москва е в положение : Удавник за сламка се хваща. И са се разхвърляли да търсят сламката в Пхенян, Техеран, Пекин. Кога е било това руснаците да си признаят, че нещо нямат и че трябва да станат зависими. Защото точно това се случва в момента - Москва се поставя в положение на зависима! Явно състоянието им, политическо, икономическо, военно, е на ниво срив. Иначе никога не бихи си признали пред цял свят, че им трябва помощ. Москва е пред катастрофа. Аз така разчитам тези отчаяни опити да се закачат за някоя друга държава.
  • 155 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    1 2 Отговор

    До коментар #142 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    🇺🇲🇺🇲🇺🇲
    На Г@З@ си роза забоди,
    та Н@СР@Н че си
    да не личи 😝😝😝
  • 156 САЩ винаги са

    28 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен-_ Язовец":

    били ХЕГЕМОН и такива ще си останат завинаги...

    Коментиран от #160

  • 157 Мао

    13 7 Отговор
    Абе аз не мога да разбера, защо българските русороби толкова мразят европейския начин на живот и установените вече ясни правила и норми в Света от САЩ, че се радват на Русия и Китай, че подготвят военен съюз, който може да измести хегемонията на САЩ, като най-голямата световна сила и наясно ли са и знаят ли, какво ги очаква след това...??!!

    Затова на всичките български русороби , русофили и американофоби им пожелавам, Дано китайския комунизъм, да не им дойде на главата И да са зависими от Китай и китаец да не им стане началник в работата и да ги управлява, че сегашното според тях "американско заробване" ще им се види като НАЙ СВОБОДНИЯ "Рай небесен" и най щастливото време в което са живяли,,,!!!

    Коментиран от #159

  • 158 Анджо

    4 7 Отговор
    Руснаците се надяват на технологий от китааай, но те не са толкова прости като Американците , ама америка ако се отегли, какъв ли ще го яде китаеца.
  • 159 Анджо

    6 8 Отговор

    До коментар #157 от "Мао":

    Това което си написал е така, но 100 пъти да го напишеш ,другарите няма да разберът какво си написал . Независимо , че историята паказва какво е да живееш в режим. И ако Америка се оттегли от китай не ми се мисли какво ще стане.
  • 160 Едва ли?

    9 7 Отговор

    До коментар #156 от "САЩ винаги са":

    Вече цял свят узна триковете им. Никой не иска да има нищо общо с тях. Скоро Европа също ще се оттегли. Никой не е съгласен да им бъде още васал. Само малки, загубени, страни, които още вярват на тази лъжа и предишен блясък. Днеска те са вече пред фалит. Опитват се да заробят пак цял свят сега обаче с цифрови "пари"!

    Коментиран от #162

  • 161 Истинският

    9 7 Отговор
    Чета коментарите на някой които желаят много смърта на руснаците,но да не стане така че тези първи да тръгнат да ги посрещат с хляб и сол като му дойде времето!
  • 162 Това го бълнyвате

    6 6 Отговор

    До коментар #160 от "Едва ли?":

    вече почти 1 век русофилите...
  • 163 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Хахаха това като жабата дето казала че заедно с вола тежат 500 кила 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 164 Българин

    5 7 Отговор
    Китайците замазват очите на изпздналите рашки с някакви обещания за съюзи и сътрудничество а реално нямат никакво намерение да носят руските слабаци на гръб.
  • 165 Българин 🇧🇬

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "тути фрути":

    Руски галош , първо научи правописа .

    Коментиран от #170, #176

  • 166 Р.К.И.

    2 11 Отговор
    По време на война с воюващите страни не се сключват веонни съюзи. Защото това означава автоматично включване пряко на всички във войната. Правило. Руснаците не спазват това правило? Ами тогава и украинците да не го спазват и да влязат във военен съюз с НАТО, например.

    Коментиран от #172, #175

  • 167 В. В. Путин

    4 5 Отговор
    Нямаме нужда от военен съюз с Китай. Достатъчен ни е икономическият.
    А за военен Кимчо ще е по-полезен... И настървен...
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Ихааааа …

    1 2 Отговор
    Ще има кюмюр за самолетоносачите!
  • 170 Олга

    5 0 Отговор

    До коментар #165 от "Българин 🇧🇬":

    Потурнак, ще ти разваля рахатлъка: според Галъп половина българи не знаят как и кога се употребява кратък член.
  • 171 на друсофобите,

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    правещи се на русофили, НИЩО не им остава, освен да всяват разправия между дракона и мечката. СЕГА ЗАСЕГА знайте, тъпи евроотлантици1, кой каквото си направи, никой не може да му направи. САЩ насила изправи ес-то срещу Русия. А нещата си вързят по естествения път. Еб----на ви е ма.ма-та, когато двете държави се обединят заедно с другите от БЛИКС и тези десетки, които кандидатстват за него.
    Любезно моля демократичния модератор да не трие истината.

    Коментиран от #173

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Търкача

    1 0 Отговор

    До коментар #171 от "на друсофобите,":

    Не мога , имам заповед , не искам да загубя
    мисирската си работа.
  • 174 М.И.К

    3 1 Отговор

    До коментар #143 от "Р.К.И.":

    Па плодете се бе , кой ви пречи .
    Или си от трето половите.
  • 175 Болен мозък

    4 2 Отговор

    До коментар #166 от "Р.К.И.":

    Си .
    Баба Меркел си каза колко са лъгали и мотали с фалшиви договорки за да подготвят укро нацистите . Явно газят правилата , пълни ментета.
  • 176 Терца

    1 0 Отговор

    До коментар #165 от "Българин 🇧🇬":

    Явно вие не го знаете.

    Коментиран от #178

  • 177 Руска🐻

    5 1 Отговор
    КВА СИЛА СА КРАВАРИТЕ ЕДИН САРМАТ И СА ПОТОПЕНИ
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания