Last news in Fakti

5 Януари, 2024 04:34 986 0

Поне 24 ранени при сблъсък на два влака на метрото в Ню Йорк ВИДЕО

  • метро-
  • ню йорк-
  • ранени-
  • влакове-
  • сащ

Три линии от внушителната мрежа на един от най-старите метрополитени в света бяха спрени

Поне 24 ранени при сблъсък на два влака на метрото в Ню Йорк ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Най-малко 24 души са леко ранени при сблъсък и дерайлиране на два влака на метрото в Ню Йорк, съобщиха спасителните служби, които отцепиха един от най-натоварените райони в Манхатън, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес..

Три линии от внушителната мрежа на един от най-старите метрополитени в света бяха спрени, а северозападната част на главния остров на мегаполиса - квартал "Горен Уест Сайд" в Манхатън, беше напълно отцепен от пожарната, полицията и линейките.

Няма тежко ранени при сблъсъка. В единия влак е имало пътници, а другият е бил празен и бил спрял на един коловоз, обясниха пред репортери на мястото на инцидента Йън Сордс от службата за спешна помощ и началникът на пожарната служба в Ню Йорк Майк Майърс.

Метрото в Ню Йорк е в много лошо състояние, но катастрофите и произшествията са редки, а броят на пътниците отново расте след значителния спад по време на пандемията и ръста на престъпността между 2020 и 2022 г., отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА