Last news in Fakti

5 Януари, 2024 10:40 725 6

Жозеп Борел замина за Ливан днес

  • жозеп борел-
  • ливан-
  • замина

Борел ще разговаря с председателя на ливанския парламент

Жозеп Борел замина за Ливан днес - 1
Снимка: Shutterstock

Днес за Ливан замина Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Посещението му ще продължи до края на седмицата, съобщи Европейската служба за външна дейност, предаде БТА.

Борел ще разговаря с председателя на ливанския парламент, с министър-председателя, министъра на външните работи и с командващия на ливанските въоръжени сили. Върховният представител ще има разговори и с ръководителя на мисията и командващ силите на ООН в Ливан.

В съобщението се уточнява, че Борел ще обсъди със събеседниците си обстановката, свързана с Газа и въздействието върху региона след нападението на "Хамас" срещу Израел през октомври миналата година. Отбелязва се, че той ще настоява за избягване на допълнително влошаване на обстановката и за поддържане на потока от осигуряваната хуманитарна помощ. Отчита се, че ЕС увеличи четири пъти хуманитарните доставки за палестинците, до 100 милиона евро.

Борел ще призове за напредък в дипломатическите усилия с регионалните лидери за създаване на условия за постигане на справедлив и траен мир в региона, включително между Израел и палестинците, се добавя в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    15 1 Отговор
    След посещението на този тъпанар, Ливан да се готви за нападение. Това ще е резултата от визитата му.
  • 2 А Ганювците

    11 0 Отговор
    заминаха за Индия , Виетнам и Сингапур - цяла "делегация" на народен гръб !
  • 3 Напикният старец

    11 0 Отговор
    ще ходи да оправя и Близкия изток.....Айде марш в пенсия бе изкуфял продажен старец....
  • 4 ЗОРО

    10 0 Отговор
    Лицемера Борел ще отиде в Ливан, за да моли и заплашва "моля, оставете на мира исрел да поизбива още палестинци, а ЕС ще даде 100 милиона евро"......гарбидж!!!
  • 5 Иван Иванов

    6 0 Отговор
    Борел е испански евреин,Живял и работил години в израелски кибуц, колхоз като агроном,той не е дипломат емоционално мрази арабите и русите иска война,а не мир,Ицхак Рабин премиера на Израел искаше мир израелците го убиха,Мира е нещо добро за всички казваше Исус и Джон Ленън в Imagine ,Но сега всички искат война
  • 6 ами

    1 0 Отговор
    тоя дедо няма ли да го пенсионирате, само го мъчите