Last news in Fakti

6 Януари, 2024 22:13 2 255 26

Разпоредиха проверка на самолетите "Боинг 737 Макс 9" и спиране на полети ВИДЕО

  • самолети-
  • боинг-
  • инцидент-
  • проверка

Причина за решението е на Американския авиационен регулатор е вчерашният инцидент

Разпоредиха проверка на самолетите "Боинг 737 Макс 9" и спиране на полети ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) разпореди днес незабавна проверка на 171 самолета "Боинг 737 Макс 9", които бяха спрени от полети до второ нареждане, след инцидент, станал в вчера със самолет на американската авиокомпания "Аляска еърлайнс" със 177 души на бода, който извърши аварийно кацане в Орегон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Директивата на американския авиационен регулатор "изисква от операторите (авиокомпаниите) да инспектират самолетите преди нов полет", се казва в прессъобщение на агенцията, като се изчислява, че тази операция изисква между 4 и 8 часа за всеки самолет, което се очаква да доведе до отмяна на 60 полета днес, посочва Ройтерс.

Според данни, предоставени от компанията "Боинг" на АФП, до момента са въведени в експлоатация около 218 самолета от този модел.

Преди съобщението на американския регулатор американската авиокомпания "Аляска еърлайнс" вече беше приземила всичките си 65 самолета от този модел. Подобна директива за инспекция на всички самолети от модела "Боинг 737 Макс 8", собственост на индийски авиокомпании, издаде по-рано днес и индийският авиационен регулатор.

Тези решения бяха взети след инцидент, станал вчера малко след излитането на самолет на "Аляска еърлайнс" от международното летище в Портланд (щата Орегон) около 17:00 ч. местно време, пътуващ за Онтарио (Калифорния), предградие на Лос Анджелис.

Според кадри, публикувани в социалните мрежи, прозорец в самолета се е откъртил и "изхвръкнал" при излитането на машината.

В резултат на това самолетът, който е превозвал 171 пътници и 6 членове екипаж, спешно е предприел аварийно кацане, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    21 15 Отговор
    Всички краварски самолети са боклук
    Падат постоянно и все не летят защото имат забрана за полети

    Коментиран от #2, #7, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вили Месершмидт

    14 4 Отговор
    Къв прозорец ве? Даже и с гугъл транслейт не можете да работитенмисирчета плоскомозъчни. Тва на прозорец ли ви прилича? Врата на авариен изход се е откъртила. И от къде разбрахте, че кацането е аварийно? И какво всъщност е аварийно кацане ?

    Коментиран от #4

  • 4 Мхм

    8 21 Отговор

    До коментар #3 от "Вили Месершмидт":

    Завиждаш ли бе гомн руски Бойнг летят Ту не.

    Коментиран от #13

  • 5 Зеленский

    8 3 Отговор
    Дайте самолети на Украйна, че иначе ще прати на фронта още хора!
  • 6 защо

    22 2 Отговор
    я докарахме до там в 21 век пътнически самолети от такава мощна марка-БОИНГ да им се откачат вратите по време на полет?
  • 7 Кандидат Милионер

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Някакви къси съединения получаваш между ушите май...На изложението в Дубай,Боинг има сделки за 54 милиарда долара от различни държави...Без Русия и Беларус ,разбира се....
  • 8 Хохо Бохо

    12 15 Отговор
    Скоро Аерофлот ще спре всички полети поради липса на резервни части...
    Самолетите им напоследък взеха да се приземяват кой къде намери - на полето, на шосето, на заледено езеро заради аварии на борда...
    Ако не ги спрат, скоро само ще излитат без да се приземяват...

    Коментиран от #11

  • 9 Почва се 2024

    5 8 Отговор
    Напоследък много проблеми със самолети влакове в цял свят! Властите крият нещо и то е свързано със слънчевото изригване или нещо друго! Като започнат да падат по-често самолети ще се изясни работата какво е! Или се прави с цел да се ограничи пътуването заради въглеродния отпечатък или наистина е някакъв катаклизъм!

    Коментиран от #15

  • 10 ЕТО ЗАЩО НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ

    9 5 Отговор
    КУПУВА САМОЛЕТИ БОИНГ - БРАВО НА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 100% КРАДЦИ И ИЗМЕННИЦИ НА БЪЛГАРИЯ !
  • 11 2024 почва се

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хохо Бохо":

    А ако има нещо друго в тая история и почне да се разпространява от САЩ по целия свят както винаги! Самолети ще падат, но каква ще е причината за това дали ще се разбере?

    Коментиран от #14

  • 12 Механик

    11 3 Отговор
    Баааа, вече се чудя на квода вервам.
    Постоянно ми казвате как само руските "кюнци" падат, па после се оказва, че падат американските такива, ми ти остави това, ами и банките им пукат като пуканки в микровълнова.
    Да се чуди човек .........

    Коментиран от #17

  • 13 Летящия Холандец

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    Ту са 110% копие на Боинг. Но за разлика от Американските Руските са голям боклук. Не се допускат до Всички летища в Света с малки изключения. Ту 154 е пълно копие на Боинг 727. Като всичко руско и те са копирани или крадени от Запада. И после Запада им е виновен и били некадърници.
  • 14 Летящия Холандец

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "2024 почва се":

    Да ще се разбере но след 20 години като изтече давността тогава ще го кажат иначе ще се разбере и то бързо. И всички компании ще отстранят този проблем.
  • 15 Летящия Холандец

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Почва се 2024":

    По вероятно технически проблем или конструктивен недостатък, другото е саботаж. Замърсяване и тъй подобни са глупост на хора с ограничено разбиране и здравословни проблеми. Навремето когато са измислили локомотива се е говорило, че ще дойде края на Света, и че това е Адска машина направена с помощта на Дявола!

    Коментиран от #18

  • 16 ХаХа

    5 2 Отговор
    Поредния Боинг с конструктивни проблеми май
  • 17 Умен по цялата глава

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    По коментара ти разбираме,че няма да си купиш Боинг и банковите ти сметки са в рубли...
  • 18 Почва се 2024

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Летящия Холандец":

    А когато мощна слънчева буря удари електромагнитното поле на Земята, знаеш ли какви ще са последствията??? Объркване в радарите на самолетите и моменталното падане на няколко и в последствие спирането им от движение. Това е само част от глобалния мрак и хаос, който ще последва за човечеството. Такова събитие се е случвало в миналото по времето телекомуникациите. То и ковида беше глупост, но се случи нали. Защо в последната година учените повтарят постоянно за заплахата от слънчевите изригвания и магнитни бури? Или това е някакъв план, който ще бъде осъществен от Давос или наистина ще е някакъв катаклизъм. Да не пренебрегваме и постоянното говорене за извънземни в последните месеци и то от главното командване от висшестоящи хора на САЩ. Нищо не е такова каквото изглежда. Съвет. Бъдете бдителни!
  • 19 Умен по цялата глава

    7 5 Отговор
    -18 тото издание на Dubai Airshow 2023 се провежда от 13 до 17 ноември с участието на около 95 държави и над 1400 изложители, 180 самолета, 300 лектори и 80 стартиращи компании. Очаква се събитието да се превърне в период на големите сделки, подчертавайки възстановяването на сектора след пандемията . Още в първия ден на Dubai Airshow от Boeing обявиха, че са сключили три сделки за продажба на техни самолети с авиопревозвачите Emirates, Flydubai, SunExpress. Общо сделките на Боинг са за 54 милиарда долара.Руската "Ростех" не включи НИТО ЕДНА сделка...
  • 20 ГУМЕН КРАДЕВ

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Абсолютно си прав ! Руски самальот е невъзможно да падне щото първо трябва да излети ! А може да се дигне само чрез Мостов кран !
  • 21 Гориил

    4 3 Отговор
    Американците твърде много бързат да спечелят дял от световния авиационен пазар, на който Русия възнамерява да навлезе тази година. Най-новите руски самолети с мощни и ефективни руски двигатели, модерна авионика и изкуствен интелект привличат потенциални купувачи. Концерните Яковлев и Сухой получиха първите си поръчки от редица чужди страни в Югоизточна и Централна Азия, Близкия изток и дори Латинска Америка.

    Коментиран от #24

  • 22 На снимките на седалките

    1 0 Отговор
    Пише че е Верия 8 мах. Кой лъже? Снимките или текста?
  • 23 Лъжлива статия (сива лъжа)

    3 0 Отговор
    Колко скромно!
    Не можете ли да напишете, че му е отхвръкнала врата на авариен изход?
    Боинг ли ви плаща заплатата?
  • 24 Ще навлезе тя

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гориил":

    Ама кой ти търси вече АН2

    Коментиран от #26

  • 25 Уса

    0 0 Отговор
    Ха ха ха американците натискат целия свят да купуват техните боклуци както натиснаха нас да се откажем от Грипените и да купим Ф16 на картинка - така е и с Боингите но който им се върже губи много. Боинг 737 колкото и добър да е бил на времето е много стар самолет и колкото и да го "модернизират" пак си остава стар а "модернизациите" само влошават положението. Колко катастрофи трябва да станат със серията Макс и колко народ трябва да загине за да ги спрат - въпроса е че американците не могат да измислят нищо ново. Америка не е това което е била до 80-те години на миналия век.
  • 26 Авиатор

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ще навлезе тя":

    Търсят , търсят потърси ARJ21 C919 C929 - те руснаците пробиват чрез китайците - виж броя на поръчките за С919 и го сравни с тези за Боинг.