Last news in Fakti

8 Януари, 2024 05:49 1 214 6

Жертвите на земетресението в Япония достигнаха 161 ВИДЕО

  • япония-
  • земетресение-
  • жертви

Най-малко 560 души са получили наранявания с различна тежест в резултат на бедствието

Броят на жертвите на поредицата от земетресения, които продължават в Япония от 1 януари, достигна 161. Това показват данни, публикувани от японските регионални власти, предаде ТАСС.

По последни данни най-малко 560 души са получили наранявания с различна тежест в резултат на бедствието. Броят на жертвите на земетресението в Япония надхвърли 100 за първи път от 2016 г., когато 273 души бяха убити в резултат на бедствието в префектура Кумамото в югозападната част на страната.

Спешните служби все още не могат да намерят 195 жители. Най-тежките щети са нанесени в префектура Ишикава, където най-малко 1 370 къщи са напълно или частично унищожени, а пожарите са унищожили около 300 сгради. В засегнатия регион продължават да има прекъсвания в доставките на електричество и вода, има и недостиг на гориво.

Продължава издирвателно-спасителната операция в района на бедствието, включително от части на японските сили за самоотбрана. Последният път, когато спасителите успяха да намерят и извадят жив човек от развалините беше на 6 януари - 90-годишна местна жителка, която прекара повече от пет дни под развалините на собствения си дом, разрушен от трусове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 деменцията us

    4 4 Отговор
    Още един посейдон и да потъват тия .
  • 2 Ратимор

    8 1 Отговор
    На кой му д р е м е за д ж а п а н к и т е.Дори и на японските управници.Вчера японската министерка Йоко ме знам коя си беше в Киев,загрижила се, м и л а т а,за у к р а и нч е т а та.А кой ще спасява д ж а п н к и те,никой не знае
  • 3 Ахахааха

    5 0 Отговор
    Нали в Япония такива неща не ставали
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    8 0 Отговор
    ПО АМЕРИКАНСКИТЕ ТВ КАНАЛИ ДАВАХА
    БАРАКИТЕ НА ЯПОНЦИТЕ.ЖИВЕЯТ В ГОЛЯМА МИЗЕРИЯ СЕЛЯНИТЕ ИМ
  • 6 факуса

    3 0 Отговор
    подкрепата на фашагите се плаща
Новини по държави: