Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Януари, 2024 10:06 5 470 83

Белгород след украинския удар: траур и призиви за възмездие

  • украйна-
  • русия-
  • белгород-
  • война-
  • владимир путин-
  • руснаци-
  • евакуация

В града загинаха 25 души след обстрел от Украйна. Разнасят се и призиви за възмездие.

Белгород след украинския удар: траур и призиви за възмездие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белгород, който има над 300 000 жители, на 30 декември стана обект на изключително силен обстрел от страна на Украйна. По руски данни ракетният удар по центъра на града е взел 25 жертви, сред които и четири деца. Над 100 души са били ранени.

В Москва определиха този удар като най-тежък от началото на войната с Украйна и подчертаха, че в центъра на Белгород няма никакви военни обекти. С други думи - ставало дума за целенасочена атака срещу гражданската инфраструктура.

Още новини от Украйна

Хората не са били подготвени

Украинските военни съобщиха неофициално, че ударът е бил насочен към военни обекти, но отхвърлиха обвиненията за вина. Според тях парчета от свалените ракети са паднали в центъра на Белгород в резултат на „фатална грешка“ от страна на руската противовъздушна отбрана.

Ударът срещу центъра на Белгород се оказа неочакван за много от жителите на града, който е на границата с Украйна. От началото на руската агресия срещу Украйна снаряди са стигали до Белгород, но само до покрайнините му, казва пред ДВ 24-годишната местна жителка Кристина. Нейният апартамент е в самия център, който е бил обект на удара от 30 декември. Къщата на Кристина не е пострадала – за разлика от съседната, поразена от ракетните отломки.

Оттогава градът е бил обстрелван шест пъти. Тези дни руските власти дори предложиха на жителите на града да бъдат евакуирани. „Чувам взривовете добре“, споделя Кристина пред ДВ и разказва, че се криела заедно с майка си и по-малката си сестра в банята, няколко пъти всичките ѝ роднини, освен нея самата, слизали в мазето. „Не искам да ходя там – по-добре да умреш веднага, отколкото да се окажеш затиснат от развалините на блока“, обяснява жената.

Кристина разказва, че много често няма достатъчно време да се стигне до мазето – сирените по правило започвали да вият твърде късно. Освен това се оказало, че градът има проблеми с убежищата – някои от тях са останали заключени и след обстрела от 30 декември. Властите в Белгород още през 2022 година заявиха, че са подготвили 1700 убежища за населението и за целта били изразходвани над 60 милиона рубли. Но явно не всички са достъпни.

Някои от жителите напускат града

В момента властите се занимават с издирването на невзривили се боеприпаси, като призовават местните жители да не докосват подозрителни предмети. Заради един такъв недетонирал снаряд на една от улиците било решено да бъдат евакуирани жителите на стотици къщи – общо около 600 души.

Градът е потънал в траурна тишина, описва ситуацията Кристина. Улиците не са оживени – трите големи търговски центъра не работят, градският транспорт е разреден, всички забавни мероприятия са отменени. Особено много са участниците в публичните занимания по оказване на първа помощ – за тях се записват десетки хора, които искат да бъдат сред бъдещите доброволци.

Един от доброволците – 20-годишният студент Роман Ефимов, разказва пред ДВ, че помага при сортирането и откарването на помощ за пострадалите от обстрелите. В останалото време, както споделя, е по-добре да не се излиза навън. Не възнамерява да напусне града, защото няма къде да отиде. И семейството на Кристина не смята да напуска града - трябва да останат, за да се грижат за възрастна баба.

Някои от жителите на града обаче обмислят да заминат другаде – в първите дни на януари билетите за влака до Москва свършили бързо. „Въпросът е в това колко обстрели ще има още“, казва местен жител пред ДВ. И той, както и много други, се въздържа да замине заради работата си, както и заради трудностите при прехвърлянето на децата от училищата и от детските градини.

В Белгород се разнасят призиви за мъст

В социалните мрежи жителите на Белгород водят ожесточени спорове за това защо градът е бил обстрелван от страна на Украйна. Някои отправят призиви да се сложи край на военните действия, а руските войски да бъдат изведени от съседната държава, други критикуват Кремъл за това, че не е бил обявен траур в страната. Най-често обаче се срещат призиви за „възмездие“ - за „взимане на Харков“ и за ответен обстрел на украински градове.

Един от познатите на Кристина ѝ изпратил снимка от фронта: руските войници подписват снарядите с лозунги като „За децата на Белгород“ и „Бой по Киев заради жертвите от Белгород“. Ожесточението и от двете страни се вижда особено ясно в социалните мрежи, отбелязва младата жена: украинците пишат ненавистни коментари, но със същата монета им отговарят „военните патриоти“ от руските градове.

„Имах добри и либерално настроени приятели. Но вече и сред тях има хора, които казват - бомбардирайте ги най-сетне, за да не ни атакуват. Това е много болезнено, горчиво и обидно“, споделя Кристина.

Автор: Алексей Стрелников


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    71 70 Отговор
    свършвайте е тая усрайна че омръзнахте на хората

    Коментиран от #14, #30

  • 2 ами срещу една руска глава

    70 65 Отговор
    ще паднат 100 украински тикви,конкретно киевски.

    Коментиран от #22, #80

  • 3 Българин

    77 53 Отговор
    Нека видят крепостните какво е!

    Коментиран от #73

  • 4 Швейк

    75 18 Отговор
    На война като на война.
  • 5 Гощо

    63 49 Отговор
    Що лъжат бе! Нали руското ПВО сваля всичко бе! Бееее....беееее..... На кого ще отмъщават беееее.... На Путин ли беееее5792

    Коментиран от #50

  • 6 Мда.

    62 44 Отговор
    Киев за три дни.Нда.

    Коментиран от #61

  • 7 Българин

    54 51 Отговор
    С такова безаналогово ПВО, а пък украинците правят каквото си искат с Рассия... 😂
  • 8 Факт

    50 45 Отговор
    Няма "ракетният удар по центъра на града"

    Има руско ПВО, ракетите на които дефектират над центъра на голям населен град.

    В нета има видеа в които се вижда как стрелят с ПВО от единия край на града и по средата на полета си променят траекторията и падат в центъра на града.

    Пораженията от "ударите" също не съответстват на руските лъжи, че това са "касетъчни боеприпаси". Пораженията са локални на няколко места, което е съвсем различно от касетъчни боеприпаси.

    Коментиран от #17, #29

  • 9 Пич

    50 43 Отговор
    Зеления е като осъден на смърт , който чака датата на изпълнението !!! Но дотогава милион украинци ще завлече със себе си !!!

    Коментиран от #83

  • 10 Пешко

    55 33 Отговор
    Ма те не знаят ли че са във война с Украйна или вярват на Путин че няма война!
  • 11 Сандо

    53 42 Отговор
    Украината засили терористичните си действия,активно подтиквана и подпомагана от западните си Господари.И това е нормално,когато нямаш успехи на военния фронт,преминаваш към тероризъм.

    Коментиран от #13

  • 12 Дойче Зеле 🚦🚥🚦

    44 34 Отговор
    Руснаците няма да оставят укротерористите ненаказан.
    Дойче ЗеллеТ0 да кажат как днес 8-ми Януари Германия ще бъде окончателно запушена от хилядите трактори и камиони с платени тролове на Путин, които вече втора седмица нарушават обществения ред.....иэнито думичка за това из медиите ❗
  • 13 Пешо

    38 24 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Като нямат успехи , руснаците се радват на украинските неуспехи! Нормално!

    Коментиран от #36

  • 14 Иркутск

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Ако се включи Китай може би ако мечтаеш азиатските степни племена да направят това сбогом мечти
  • 15 КОТарАК

    22 19 Отговор
    нещо санкций на окрайна дето бомби цивилини ще има ли?

    или пак двойни стандарти ще прилагаме

    Коментиран от #24, #27

  • 16 Историк

    33 29 Отговор
    "Но вече и сред тях има хора, които казват - бомбардирайте ги най-сетне"

    Руските фашисти правят това от ден 1ви на "специалната операция", тъй че няма как повече. Ако можеха щяха да са го направили досега, но взеха да им се притъпяват зъбките. Затова се засилва лаенето.

    Руснаците ТЕПЪРВА ще разбират кой ги управлява.
  • 17 Ако са били касетъчни

    28 20 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Хиляди орки да са при Кобзон.

    Коментиран от #42

  • 18 БСП за България и Радев

    27 35 Отговор
    Мерзавци!!! Укро-нацистите извършиха безчовечно нападение. Отнеха живота на десетки малко деца. Другарят Путин ще ги накаже сурово. От сега доброто изчезва и идва лицето на отмъщението. Всички нациски градове в Украйна ще бъдат подложени на безпощадни атаки.

    Коментиран от #23, #35

  • 19 Транзистор

    26 14 Отговор
    В крайна сметка Путин май ще се окаже прав че, това не е война. Това е по-скоро гражданска война, от двете страни говорят на руски :)
  • 20 Гощо

    29 25 Отговор
    Новата китайска провинция Ру Сиян загуби срещу Украйна! Хахаха.... Нали беше избита армията и се биеха деца и старци! Хихихи...
  • 21 Мочаначакъл

    20 19 Отговор
    Както е тръгнало скоро пияния дима медведев ще обяви че здава Белгород на бандеронацистити щот е загрижен за хората
  • 22 По стара

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "ами срещу една руска глава":

    Руска традиция е обратното.
  • 23 Нептун

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "БСП за България и Радев":

    Не знам какво имаш в предвид с тази басня но настръхнах от гордост
  • 24 Кълъмбъс Хотела

    19 7 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    Не ,няма да има, който първи започне боя , има законното право да отнесе кютека:)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 руззззНаци

    28 9 Отговор
    Така и в Дрезден и в Хамбург били "изненадани", когато разбрали, че райха е във война.....ама истинска война, не сво. Мррете гнидди!
  • 27 Ихтамнет

    8 14 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    Ще има ами Иран Северна Корея Еритрея Сирия вече обявиха че ще ги санкционират от приключилия ес и фалиралото фащ няма санкции щот тях ги няма на картата
  • 28 Факт

    19 15 Отговор
    Заглавието, което отразява РЕАЛНОСТТА на това, кеото се случи в Белогород би трябвало да е:

    "В Белогород КГБ използва свои марионетки за да настройват руснаците срещу "външния враг" като за повод служат пораженията от падналите дефектирали руски ПВО ракети, убили над 20 и ранили над 100 души".
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Факт

    15 14 Отговор

    До коментар #29 от "БеГемот":

    " от отломки.."

    Какви "отломки", аз ти говоря за паднали ракети, които не са ударили нищо. Ефективно руското ПВО удари центъра на града. Има видеа показващи траекторията им и взривовете в центъра на Белгород.

    Коментиран от #51

  • 32 Този

    12 9 Отговор

    До коментар #29 от "БеГемот":

    път руските гауллайтери се самоубиват. Тъпотията в москва взима решително предимство. Не, че винаги там не е било така.
  • 33 НИЯ

    16 13 Отговор
    Възмездие ще има,и то ще бъде страшно,Но какво му дреме на дементния боклук от САЩ.Ще загиват невинни млади мъже заради неговата алчност.Нвмс ли кой да го спре този изрод.

    Коментиран от #34, #48

  • 34 Прогноза

    17 13 Отговор

    До коментар #33 от "НИЯ":

    "Възмездие ще има,и то ще бъде страшно"

    Тепърва руснаците ще започнат да живеят като в 18 век. Още нищо не са видели.

    Коментиран от #37

  • 35 БСП и радев

    17 14 Отговор

    До коментар #18 от "БСП за България и Радев":

    са руски агенти и трябва да си понесат последствията. Да служиш на варвари е безумие.
  • 36 Абе

    13 12 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Едно е ясно,първите предложения на руснаците са най добри:)Сега вече Минските споразумения, които наркоманът се подведе да наруши, само могат да ги мечтаят украинците:) ,нормално,той Бисмарк отдавна е предупредил как се играе с руснаците:)

    Коментиран от #38, #49

  • 37 Те не

    13 11 Отговор

    До коментар #34 от "Прогноза":

    са излизали от 18 век и нямат намерение да излезнат от там.

    Коментиран от #40, #47

  • 38 към

    13 11 Отговор

    До коментар #36 от "Абе":

    руснаците трябва да иам само едно предложение - да се измитат в москава и да не излизат от 300 км зона около това сатанинско място.

    Коментиран от #52

  • 39 Преди войната си мислехме, че

    14 12 Отговор
    Русия е сила.
  • 40 Прогноза

    15 12 Отговор

    До коментар #37 от "Те не":

    Така е, но поне на места имаха ток, а и някакво ядене. Скоро и това ще е проблем, и то не само заради украинските действия.

    Путлер искаше да направи СССР 2, но вместо това ще направи Северна Корея 2.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ами

    9 8 Отговор

    До коментар #17 от "Ако са били касетъчни":

    По добре при Кабзон в рая, отколкото при Бандера в ада.
  • 43 Артилерист

    15 14 Отговор
    Ударът по центъра на Белгород е чист тероризъм от страна на укронацистите. Целта е да се накара Русия да отговори по същия начин, за да бъде обвинена в тероризъм. С материала си DW потвърждава тази постановка. Вече споделих, че Президентът Путин е посетил ранени войници в една болница и в разговора с тях един го попитал защо не бомбардират украинските градове, както укронацистите са го направили с Белгород. Путин му казал,че там има деца и майки с детски колички и го попитал: "ти би ли искал да стреляш по тях"...

    Коментиран от #45, #53

  • 44 добре де

    3 4 Отговор
    вие току що получихте възмездието
  • 45 Оне

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "Артилерист":

    Какъв "артилерист" си, като не можеш да различиш с какво е ударен Белгород?
  • 46 Честита Коледа руски фашисти

    12 9 Отговор
    Как е в Белгород получават ли прильоти..Добрее..няма само кримските фашисти да се забавляват..бомби има за всички
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Р.К.И.

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "НИЯ":

    Възмездие ? Именно ! Досега в Украйна са убити 10 000 цивилни украинци, от които 500 деца. В Русия колко са убитите руснаци?
  • 49 Историк

    10 9 Отговор

    До коментар #36 от "Абе":

    Русия не спазва Минските споразумения от ден 1ви.

    Коментиран от #55

  • 50 Гошо

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гощо":

    Не руското, а украинското и то благодарение на щатските " Патриот" е и тая нощ всичко са свалили само дето отломките са паднали върху целите Иначе всичко е свалено
  • 51 БеГемот

    9 11 Отговор

    До коментар #31 от "Факт":

    Аз пък те питам каква е тая радост в малките ви душички и тоя стремеж да заемате позиция в конфликт който не ни засяга и е продиктуван от геополитическите интереси на американците...щото трябва да си много елементарен за да решиш че една сутрин злият Путин е решил да нападне Украйна...просто като те обградят отвсякъде или чакаш задушаването или нападаш ...
  • 52 Ку-ку

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "към":

    Тук ли си. Хахаха
  • 53 добре де

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Артилерист":

    досега, нямаше ли за какво да обвинят Расия в държавен тероризъм?
  • 54 Браво

    10 7 Отговор
    Малко им е. Трябва все повече руски градове да бъдат бомбени за да разберат облъчените нещастници, че са във война и да питат кремълската измет за какво воюва.

    Коментиран от #58, #77

  • 55 Абе

    11 7 Отговор

    До коментар #49 от "Историк":

    Те Меркел и Оланд си признаха кой не ги спазва,ние ма тях ли да вярваме или на теб :)

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Историк

    4 3 Отговор

    До коментар #55 от "Абе":

    Я цитирай "Меркел и Оланд".

    Коментиран от #60

  • 57 Абе

    7 2 Отговор

    До коментар #55 от "Абе":

    Той тоя не е никакъв историк, а обикновен трол.

    Коментиран от #63

  • 58 Ами

    12 6 Отговор

    До коментар #54 от "Браво":

    За своите в подарените земи воюва,Русия за нас воюва,а своите да остави:)Минските споразумения както си признаха Меркел и Оланд са били заблуда за Путин.За Крим воюва,за него Русия е воювала и го е отвоювала още при Екатерина велика и ако не беше станал руски още тогава,Русия нямаше да има сили и нас да освободи и въобще всички христянски държави на балканите, защото на всички помага срещу османците.
  • 59 Подложници

    6 8 Отговор
    Стига разпростанявахте руска пропаганда. Като започнеш война, те очаква война. Като избираш комплексирано джудже за вожд, после си му сърбаш попарата.
  • 60 Айде,бе

    9 1 Отговор

    До коментар #56 от "Историк":

    В нета ще им намериш иказванията:),аз който и да ти цитирам няма да повярваш,най малкото пак в нета ще го провериш:)

    Коментиран от #62

  • 61 Фалит на Москва за три дни

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Мда.":

    Мдааа
  • 62 Историк

    9 7 Отговор

    До коментар #60 от "Айде,бе":

    Всички руски опорки биват разбити от реалността, затова и руските мегафони бягат при първия признак, че трябва да дават доказателства за нещата, които пишат. Нищо ново.

    Коментиран от #64

  • 63 Абе

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Абе":

    Така е,но са забавни с бездарието си:))И като се напънат да спорят:)),лъсват с цялата си глупост:))
  • 64 Абе

    7 5 Отговор

    До коментар #62 от "Историк":

    Доказателствата всеки може да ги прочете в нета,интервютата с Меркел и Оланд са там.Минските споразумения са дали време на Украйна да се подготви ,това обясняват,а какво става като не се играе честно с руснаците е казал Бисмарк и това го има в нета:))

    Коментиран от #66

  • 65 Ейййй

    11 6 Отговор
    Възмездие? А какво правите в Украйна? Що народ избихте, изнасилихте и унищожихте. Касапите от Русия искат възмездие за геноцида си в Украйна. Ще го получите рано или късно. Бог забава, но не забравя!
  • 66 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #64 от "Абе":

    Опорката ти се провали в момента в който беше изобличена.
  • 67 Възмездие ли.

    9 4 Отговор
    Да - възмездие.... за рашистите-империалисти !
  • 68 Мнения разни

    9 5 Отговор
    Но нима когато обсипваш една съседна и братска страна с бомби и ракети очакваш при тебе да долетят гълъби на мира? Съвсем резонно е да дочакаш това, което и ти си изпратил отсреща! А е въпрос на време и техника и други Руски градове да усетят какво значи истинска война! Каквото посееш, това ще жънеш!
  • 69 каквото повикало...

    8 5 Отговор
    Украинските градове са подложени на това 2 години, но за руснаците това не е проблем, а? Като ти върнат със същото вече е проблем, нали.
  • 70 стоян георгиев

    7 2 Отговор
    Интересна работа уж украинците са фашисти а руснаците в белгород не очаквали удар?след като брусиш украйна всеки ден с квото имаш десет години не очакваш удар????сега щели да отмъщават!!! И как по различно от до сега?и накрая да е ясно че удара го нанесоха руските служби.украйна не би могла с тези оръжия да удари белград,щото ги няма на въоръжение.
  • 71 Коя е тя ?

    1 4 Отговор
    Да ви кажа и аз я познавам тази Кристина. Продавачка е на Женския пазар в София. На DW всичките им "новини" са от там !!!
  • 72 смях в залата

    9 3 Отговор
    Вече две години техните военни обстрелват мирните жители на украйна, а те "Хората не са били подготвени". Как въобще е възможно да си мислят че ще участват в такота престъпление и украинците няма да отговорят. И как ще им отмъстят? Като ги обстрелват и тази година?
    Очевидно украинците трябва да ги обстрелват по-често за да се подготвят.

    Коментиран от #78

  • 73 Хмхмхмхмхм

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    И тук се проявява най- гадното руско ЛИЦЕМЕРИЕ- хем искат украйнанаша и кримнаш, хем когато РЕАЛНО осъзнаят, че русия НАПАДНА УКРАЙНА и затова има ракетен обстрел на градът им, реват- ама унищожете Харков...Руснаците запитали ли са се поне ВЕДНЪЖ как става тази работа- Украйна е отделна суверенна държава, с нейна си армия, държавни територии и нейно население, как така изведнъж, по руско желание, БЕЗ ВОЙНА, хайде хоп- чуждата държава изведнъж станала част от русия, а... Нагли, цинични , види///отени крепостни ро//би без елементарен понятиен апарат, който да им позволи нормално човешко критично мислене...
  • 74 Никой

    4 1 Отговор
    Много здраве на рашистите от Антонина Макаровна Парфьонова - Тонка картечарката.
  • 75 БайБоцимир

    8 3 Отговор
    Вместо призив за мъст, да поискат техните да се приберат у дома и да се спре тази лудост. Русия е агресорът и не би трябвало да има изненадани ако нападнатият отвърне.
  • 76 Р.К.И.

    3 0 Отговор
    Москва е легитимна цел. По време на война, столицата на врага е легитимна цел. Някой да не знае?
  • 77 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 4 Отговор

    До коментар #54 от "Браво":

    Б00КЛУК ВОЮВА ЗА ДА НЕ МУ НАЗНАЧАТ МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО КАТО В БЪЛГАРИЯ , ДА НЕ ГО ОКУПИРАТ КАТО В БЪЛГАРИЯ 3000 АМЕРИКАНСКИ КРАВАРИ И ДА МУ ОГРАБЯТ БОГАТСТВАТА КАТО В БЪЛГАРИЯ ...СЕГА РАЗБРА ЛИ ТЪЪПУНГЕР СМ00ТАН .ДАЖЕ АФРИКАНЦИТЕ ГО РАЗБРАХА АМА НАЛИ СИ Т@П
  • 78 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 5 Отговор

    До коментар #72 от "смях в залата":

    АБЕ Б00КЛУК 11 ГОДИНИ ЗЕЛЕНСКИ УБИВАШЕ В ДОНБАС СОБСТВЕНИТЕ СИ МИРНИ ЖИТЕЛИ .. А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ПУТИН БИЛ АГРЕСОР ???АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ ...И БЪЛГАРСКОТО МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО МОЖЕ ДА ИЗБИЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЖИТЕЛИ АКО КРАВАРИТЕ ПОИСКАТ ТОВА Б00КЛУК

    Коментиран от #81

  • 79 Казуар

    3 1 Отговор
    А пък руснаците как внимават да не разрушават украински жилищни блокове. Украинците да се учат от тях.
  • 80 Бостанджия

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ами срещу една руска глава":

    Ами на ли напредват руските кауни Пък сега евакуация За три дни ще превземат Киев Лошото е че много млади хора загиват за изкукуригалия « човек които се мисли за Хитлер»
  • 81 Навални

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Ами този»олеговренист старец « колко руснака изби Тои собственик си народ унищожава та ще мисли за другите
  • 82 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    конфликтът избухна и продължава поради грешните изчисления на всички страни без изключение. Съединените щати смятат заплахите на Русия да започне военни действия заради неутралитета на Украйна като блъф, който може да бъде сдържан чрез излагане на руските планове точка по точка и тяхното очерняне по всякакъв възможен начин. Русия предположи, че Съединените щати биха предпочели преговорите пред откритите военни действия и не биха искали да доведат до разцепването на Европа на враждебни блокове. Украинците очакваха Западът да защити страната им. Когато военното представяне на Русия в първите месеци на конфликта се оказа откровено невпечатляващо, Западът заключи, че Украйна може да я победи. Нито едно от тези изчисления не се сбъдна.
  • 83 Явно

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Нито единруснак не е загинал в Украина Както в България Руснацитеизтрапаха хиляди българите и Ние памятник им направихме/Еднитезагиват за родината си другите за Путин и КПСС
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания