Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Януари, 2024 15:05 8 067 112

Sky News: Западът може да подари Украйна на Путин

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • оръжия-
  • владимир путин-
  • боеприпаси-
  • нато

И двете страни изчерпват боеприпасите, посочват авторите на статията

Sky News: Западът може да подари Украйна на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Войната в Украйна разкри някои критични недостатъци на представите на Запада за военно време. Освен ако не се ангажира с координирана дългосрочна стратегия за генериране на оръжията, от които Украйна се нуждае – и то спешно – тя ще даде на Путин победата, която жадува, пише Sky News в статия със заглавие „И Русия, и Украйна изпитват недостиг на боеприпаси – но едната има значително предимство“.

Въпреки че Украйна не беше член на НАТО, Западът отговори на призива на президента Володимир Зеленски за помощ с маса високотехнологични оръжия и боеприпаси. Въпреки това, след близо две години на война с висока интензивност, и двете страни изчерпват боеприпасите.

Никоя нация не разполага с достатъчни военни запаси от боеприпаси, за да отговори на нуждите на такава бърза война на изтощение. Русия започна войната с няколко милиона артилерийски снаряда, но дори тези запаси вече са на изчерпване.

Украйна не може да достигне оръжейните запаси на Русия, но подкрепата на Запада се фокусира върху високотехнологични оръжия, които осигуряваха на Украйна способност за прецизен удар. Но тези западни оръжия идват от съществуващи запаси и никоя държава няма лукса да държи повече оръжия, отколкото има нужда. Поради това всяко оръжие, дарено на Украйна, увеличава риска за националната сигурност на страната-донор.

За да се справи с недостига на огнева мощ, Русия се обърна към Северна Корея за доставка на балистични ракети и един милион артилерийски снаряда и могат да се очакват повторни поръчки. Иран е щастлив да доставя безпилотни самолети и ракети, които може да не са толкова ефективни като техните западни еквиваленти, но най-важното е, че те са налични сега. А Русия има огромна отбранителна промишлена база, която премина на бойна основа, финансирана от огромни приходи от петрол. Русия се превъоръжава и то бързо.

Като контраст, Украйна е с новосъздадена индустриална база, която е много уязвима от руски ракетни атаки - необходими са месеци, за да се изгради производствен капацитет. БВП на Украйна също е малка част от размера на руския - 157 милиарда паунда срещу почти 1,6 трилиона паунда - така че не може да се конкурира с глобалната покупателна способност на Русия или националния отбранителен индустриален капацитет.

Ако Путин победи в Украйна, това ще има дългосрочни последици. И не само за Европа. Какво би направил Китай спрямо Тайван, ако види как Украйна губи?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 софийски къртач

    39 7 Отговор
    аве верно ли оная свиня ог. стефанов пукнал
  • 2 мдаааа

    23 5 Отговор
    А може и да не може ...
  • 3 стоян георгиев

    76 8 Отговор
    конфликтът избухна и продължава поради грешните изчисления на всички страни без изключение. Съединените щати смятат заплахите на Русия да започне военни действия заради неутралитета на Украйна като блъф, който може да бъде сдържан чрез излагане на руските планове точка по точка и тяхното очерняне по всякакъв възможен начин. Русия предположи, че Съединените щати биха предпочели преговорите пред откритите военни действия и не биха искали да доведат до разцепването на Европа на враждебни блокове. Украинците очакваха Западът да защити страната им. Когато военното представяне на Русия в първите месеци на конфликта се оказа откровено невпечатляващо, Западът заключи, че Украйна може да я победи. Нито едно от тези изчисления не се сбъдна.

    Коментиран от #32

  • 4 Умирам от смях

    108 6 Отговор
    Той си я взе. Няма нужда да му подаряват това което е негово. Ние продължаваме да бъдем добри гои и да ни подритват разни посолства.

    Коментиран от #67

  • 5 Мара бандерчук

    92 6 Отговор
    Да подари той ще си я вземе без да ви пита
  • 6 В РФ освен яйца,

    13 76 Отговор
    вече няма и пилешко. За останалите неща няма.да.повдигам.темата.

    Коментиран от #15, #19, #20, #104

  • 7 Ами те

    60 4 Отговор
    вече я подариха отдавна.
  • 8 Стратега

    61 4 Отговор
    Нещо не пасва!?
    „И Русия, и Украйна изпитват недостиг на боеприпаси – но едната има значително предимство“. Коя има това?
  • 9 Пич

    97 8 Отговор
    Ашколсун , машалла , както казват германците ! Путин ги направи жалки , а те - щели да му подаряват !!!??? Демек , не защото ядоха боя , а сами се били сетили !!!
  • 10 ЗАПАДА НЕ МОЖЕ

    86 5 Отговор
    ДА ПОДАРЯВА НЕЩО КОЕТО НЕ ПРИТЕЖАВА
    АЛООО УКРОФИЛСКИ ОБЛОГЛАВИЯ АСПИРИНИ
    ЧУЖДОТО МОЖЕ САМО ДА ГО ОТКРАДНЕШ ИЛИ КАКТО В СЛУЧАЯ ДА ОПИТАШ НО БЕЗУСПЕШНО
  • 11 Какъв

    76 4 Отговор
    подарък, бе ами то Окраина е Русия !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вашето Мнение

    75 7 Отговор
    Запада няма друг избор, Путин ги разби на всички фронтове.
  • 14 КОТарАК

    12 62 Отговор
    ами да я подари-тва изключително много ще ме зарадва!! да видя как се издържа и храни 40млн. народ , който те мрази в червата , и ще избива окупатори с терактове и партизанска война всеки ден!-нали тва иска джуджа?

    Коментиран от #53

  • 15 Китайската лада,

    8 49 Отговор

    До коментар #6 от "В РФ освен яйца,":

    освен че няма серво, АBS, Airbag, климатик, шумоизолация, ел стъкла, тапицерия, осветление на арматурното.табло, купето и багажника, вече щяла да.се.продава и без двигател. Можеш да си сложиш какъвто намериш "БУ"

    Коментиран от #22

  • 16 Информиран

    30 10 Отговор
    Спекулативно заглавие поставено или не нарочно от редакцията на Факти върху една не лоша оригинална статия на скай
  • 17 сащисан кравар

    58 3 Отговор
    Айде да му я дава и хайрлия да е и да се приключва с тая драма, че много народ умря за либералната демокрация на господарите кравари!
  • 18 Всъщност

    54 4 Отговор
    Западът Трябва да Върне Украйна на Русия !
  • 19 9999

    36 7 Отговор

    До коментар #6 от "В РФ освен яйца,":

    Спокойно де,още преди седмица Лукашенко им прати и яйца и пилешко.Вече имат.
  • 20 НО ИМА

    34 4 Отговор

    До коментар #6 от "В РФ освен яйца,":

    СНАРЯДИ И РАКЕТИ
    ДА СЕ ДОСТАВЯТ БРОЙЛЕРИ НА УКРАЙНА ДА СИ ЗАРЕЖДА ГАУБИЦИТЕ

    Коментиран от #103

  • 21 Вашето Мнение

    61 4 Отговор
    Какъв кеф, един по един козяшките парцали започнаха да признават поражението на господаря си.
  • 22 ЗА НЕДОВОЛНИТЕ

    20 3 Отговор

    До коментар #15 от "Китайската лада,":

    ИМА Т 60 НА ЛИЗИНГ
    МОЖЕ ДА СЕ КАРА В УКРАЙНА
    ГОРИВОТО Е С ОТСТЪПКА

    Коментиран от #36

  • 23 Коментарр

    8 30 Отговор
    Отлична новина. Ниският зарови до устата в ла й на руснаците!
  • 24 Соваж бейби

    40 4 Отговор
    Те не само ще я подари ами Европа ще се моли на Русия да си върне фабриките и бизнесите там!Руската клиентела на вино и ром също им липсва на тукашните ,да не пиша за други неща.Апък който иска нека си плюе че нямали кенефи и пияни били те май от украинска територия .Видяхме и две какво става и най ироничното как се препродава от Дубай в Европа скъпа руска газ ,има още много ама няма да е удобно и политикоконкретно да пиша
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 стоян георгиев

    23 4 Отговор
    конфликтът избухна и продължава поради грешните изчисления на всички страни без изключение. Съединените щати смятат заплахите на Русия да започне военни действия заради неутралитета на Украйна като блъф, който може да бъде сдържан чрез излагане на руските планове точка по точка и тяхното очерняне по всякакъв възможен начин. Русия предположи, че Съединените щати биха предпочели преговорите пред откритите военни действия и не биха искали да доведат до разцепването на Европа на враждебни блокове. Украинците очакваха Западът да защити страната им. Когато военното представяне на Русия в първите месеци на конфликта се оказа откровено невпечатляващо, Западът заключи, че Украйна може да я победи. Нито едно от тези изчисления не се сбъдна.

    Коментиран от #51

  • 27 "Западът можеЛ да

    58 5 Отговор
    подари Украйна на Путин"?
    Тези пък се взеха нещо много на сериозно? Това изобщо НЕ зависи от тях! Рече ли Путин, цяла Украйна ще стане субект на РФ, а тези само ще гледат и ще мигат на парцали...
  • 28 Старец

    49 3 Отговор
    От всичко написано е видно, че запада е гола вода и за нищо не става. Как може да подариш нещо, на човека, който вече си го е взел.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Айде сега

    42 3 Отговор
    Запада така надменно се присмиваше на Северна Корея за малките ресурси и слабите технологии, ся кво стана? Русия свършваше боеприпасите преди година и половина, путин умираше в бункера, нещо а,у?
  • 31 стоян георгиев

    39 2 Отговор
    Официалната пропаганда, подсилена от услужлива преса и сервилни социални мрежи, убеди повечето на Запад, че отхвърлянето на мирните преговори и насърчаването на Киев да предприеме военни действия срещу Русия е „проукраинска“ позиция. Съчувствието към военната кампания на Украйна е разбираемо, но както трябваше да ни научи войната във Виетнам, демокрациите губят, когато обективното отразяване е заменено от раболепна преценка и когато правителствата избират собствената си пропаганда пред истината за това, което се случва на бойното поле. Какво се случва на бойното поле? и на бойното поле Украйна губи, първоначално беше ясно, че Украйна губи..

    Коментиран от #48

  • 32 мдаааа

    6 26 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Като казваш А , кажи и Б ... Нещо за руските "изчисления" - Киев - за три дня , сбъднаха ли се ?!

    Коментиран от #73

  • 33 Няма ако!

    32 3 Отговор
    Ако то вече им замириса непоносимо на западняците!Никой не може да се е.ава с Русия! Никой!!!
  • 34 Потрошенко

    31 1 Отговор
    аха, значи ако Русия победи, това ще е защото западът и е позволил. Доооооооообре
  • 35 стоян георгиев

    34 3 Отговор
    От 2014 до 2022 г. гражданската война в Донбас взе почти 15 хиляди жертви. Колко хора са загинали в битки от началото на прокси войната на САЩ и НАТО с Русия през февруари 2022 г. не е известно, но броят им със сигурност е в стотици хиляди. Истинският брой на жертвите се прикрива от информационна война с безпрецедентна сила. Единственият източник на информация за Запада за убитите и ранените е киевската пропаганда. И тя, по очевидни причини, тръби за руските загуби, отчаяно ги преувеличава, но мълчи за своите

    Коментиран от #40, #49

  • 36 Украинците имат от всичките "Т"

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "ЗА НЕДОВОЛНИТЕ":

    с хиляди. Малко са отворени като консервни кутии, но сигурно би могъл да си реставрираш един.

    Коментиран от #37

  • 37 Само до киев има към 40 км колона

    6 21 Отговор

    До коментар #36 от "Украинците имат от всичките "Т"":

    от взривени руски танкове.

    Коментиран от #105

  • 38 стоян георгиев

    30 4 Отговор
    Когато конфликтът започна, населението на Украйна беше около 31 милиона. Оттогава страната е загубила поне една трета от населението си. Повече от шест милиона са намерили убежище на Запад. Други три милиона заминават за Русия. Други осем милиона са прогонени от домовете си, но остават в страната. Инфраструктурата, промишлеността и градовете на Украйна са опустошени, а икономиката унищожена. Както често се случва при конфликти, корупцията е широко разпространена, неизбежна характеристика на украинската политика. Прохождащата демокрация в страната също е изчезнала: опозиционните партии, неконтролираните медии и всяко несъгласие са забранени

    Коментиран от #52

  • 39 Войната я започна Русия.

    6 30 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.

    Коментиран от #41

  • 40 стоян георгиев

    4 12 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Запада има топна представа за украинските загуби на ниво военни.без подобни информации запада не би могъл да планира действията си.той знае и точните руски загуби .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Механик

    41 6 Отговор
    Много шикалкавене, много нещо!
    Русия изчерпвала боеприпасите, ама инак се превъоръжавала с бързи темпове?!??!
    Кажете си направо, че Русия с помощта на Украйна, разоръжиха "колективния запад" и той не е в състояние да наваксва, защото НЕМА ПАРЕ.
    Русия не я мислете! Тя ще произведе всичко от което има нужда, защото е страна с огромни ресурси. Нали заради това искате да я разпадате? Че да и вземете ресурсите, които вие вече нямате.
  • 43 Циник

    22 2 Отговор
    Не става ясно от статията как и кога Западът ще подари Украйна на Путин, но няма да споря с тях. Май точно така и ще стане
  • 44 стоян георгиев

    26 5 Отговор
    Като се има предвид провала на украинската „контранастъпление“, е изключително малко вероятно Донбас или Крим някога да се върнат под украинския суверенитет. И докато конфликтът продължава, Украйна може да загуби още повече територия - и дори да загуби черноморското си крайбрежие. Загубеното на бойното поле и в сърцата на хората не може да бъде върнато на масата за преговори. Украйна ще излезе от конфликта осакатена, наранена и значително съкратена – и като територия, и като население. Руснаците няма да простят на Украйна убийството на цивилни през 2014 г. в Донбас

    Коментиран от #50

  • 45 СЛЕД КАТО Я ОГЛОЗГА ДО КОКАЛ

    21 5 Отговор
    ще я остави Русия да я възстановява. БГ то да си прави изводи. Нашите дупедавци на Посолството да ги озаптим преди това
  • 46 Жмуц

    25 4 Отговор
    Войната в Крайна е на бивша руска територия между руски руснаци и украински руснаци провокирана, разпалена и поддържана от англосаксонския "запад". Предстоят полувоенни полутерористични акции с участието на Полша, Румъния, България и балтийските пинчери.
  • 47 Ицо

    23 4 Отговор
    Марче,заблудена си , руските военни предприятия работят на три смени ,произвеждат оръжия ,дронове ,самолети, кораби и всички видове модерни оръжия!! Да се замислят американските,европейските и сглобката за къде са тръгнали !! Край на НАТО !!!
  • 48 стоян георгиев

    4 25 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Никой не приема мира с путин на сериозно.това е причината за недоверие и в украйна и на запад.путин не е надежден партньор.той лъга през цялото време на конфликта за всичко.при един мирен договор путин ще го наруши в момента в който е възстановил силите си за това и никой няма сериозен интерес да се разправя с него подобно на времето с хитлер.
  • 49 мдаааа

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    Сега за 2 години , при 30 пъти повече жертви , сигурно се чувстваш по-спокойно , нали ?!
  • 50 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    И кво е решението?
  • 51 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Руската страна добре ли бе с изчисленията?
  • 52 Жоро Бекъма

    14 2 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    А гнусният трафик на органи от ранени, деца за секс услуги и също за органи?

    Коментиран от #54

  • 53 Най напред

    32 3 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    не са 40 милиона,а са 20(вече)! После на Русия не и трябва цяла Украйна,а само половината!От другата половина Унгария ще си вземе своето(защото знаят каква политика да водят),и Украйна остава малка непревлекателна бедна държавица,задлъжняла за стотици години напред!Честита да им е дружбата със сащ! Отнася се и за България!
  • 54 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #52 от "Жоро Бекъма":

    Името ти отговаря и на въпроса ти.
  • 55 Бесен-_ Язовец

    21 6 Отговор
    Западните фашисти много искаха за задържат окупирани от киевски фашизоиди руски земи обаче при руснаците този номер не минава.

    Коментиран от #61

  • 56 Реалист

    18 5 Отговор
    Запада е абс скръб с техния фашиски съюз НАТО съставен от остатъците от Вермахта в Германия и бившите съюзници на Хитлер.
  • 57 Свободен

    7 23 Отговор
    Спасението е просто - притискане на Китай със санкции.
    Той в момента е нестабилен и бързо ще избере доларите и еврото пред Русия.
    Така ще изчезнат от играта и Северна Корея и Иран, а Русия сама е гола вода.
    Въпрос на няколко документа и войната ще свърши бързо!

    Коментиран от #78

  • 58 стоян георгиев

    20 6 Отговор
    Сега няма реална перспектива за членство на Украйна в НАТО. Както каза съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, всеки ще трябва „твърдо да разбере“ факта, че влизането на Украйна в НАТО на този етап би означавало „война с Русия“. На свой ред генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нарече мирния договор с Русия предпоставка за членството на Украйна в НАТО. Но това все още не се очаква. Твърдейки, че след края на военните действия Украйна ще се присъедини към НАТО, Западът извратено насърчава Русия да ги продължи. Рано или късно Украйна ще трябва да сключи мир с Русия и почти сигурно при руски условия. Западът за пореден път измами Украйна!
  • 59 бай Иван

    19 7 Отговор
    "Западът може да подари Украйна на Путин" .Така ли им викате вече на загубите .Подаръци!)

    Путин не чака подаръци, а си ги взима сам.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ха ха хааа

    18 5 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен-_ Язовец":

    Сетила се Мара , да се побара .. А Аляска - коги ?!🤭😁

    Коментиран от #90

  • 62 стоян георгиев

    16 7 Отговор
    Все известен факт е, че соросите не могат да губят с достойнство защото такова им липсва по рождени.

    Коментиран от #70

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 стоян георгиев

    19 6 Отговор
    Без значение какви други резултати е постигнал този конфликт, той очевидно не е от полза за Украйна; Зарад не възнамеряваше да решава проблемите на Украйна, те искаха преди всичко да решат собствените си интереси. Украйна беше просто пешка. Нейната преговорна позиция по отношение на Русия значително отслабна. От друга страна, съдбата на Киев винаги е била второстепенна за политическите кръгове на САЩ. Вместо това Вашингтон се опита да се възползва от издръжливостта и смелостта на украинците, за да победи Русия, да съживи НАТО и да укрепи надмощието на САЩ в Европа. Той дори не мислеше как да възстанови мира в Европа. но те много се объркаха, Русия се оказа много по-силна и по-мощна, никакви санкции не я сломиха. жалко за Запада...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Стоене ,

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    Все известен ли бе ?🤭

    Коментиран от #75

  • 71 Ветеран

    16 6 Отговор
    Изтощението ,което Запада мислеше да нанесе на Русия не се случи, точно обратното .Оръжията които подариха на Зелен ски са на привършване ,и сега надменният запад ,може да бере голями ядове ако Путин рече да ги нападне.Русия излезе по подготвена от колективния запад,който няма да може да се защити при нападение.
  • 72 оригня

    0 2 Отговор
    оригня
  • 73 еми като си го проспал

    11 4 Отговор

    До коментар #32 от "мдаааа":

    никой не ти е виновен ! бяха си там на третия ден и се оттеглиха после да си спазват уговорените терени за военни действия със сащ…!
  • 74 стоян георгиев

    15 6 Отговор
    Конфликтът в Украйна не беше от полза за САЩ. Само през 2022 г. САЩ са одобрили 113 милиарда долара помощ за Украйна. По онова време руският бюджет за отбрана беше около половината от тази сума и оттогава се е удвоил приблизително. Руската отбранителна индустрия се съживи, което помогна на страната наскоро да изпревари Германия и да стане петата по големина икономика в света и най-голямата в Европа по паритет на покупателната способност. Въпреки многократните уверения от Запада, че Русия уж изчерпва боеприпасите и губи „война на изтощение“ в Украйна, това не е така. но виждаме обратното, складове за военна техника в Европа са опустошени, санкции удариха европейците, недоволни хора сменят нежелани правителства...
  • 75 стоян георгиев

    2 14 Отговор

    До коментар #70 от "Стоене ,":

    Нали си наясно пе пейснатите от руски пропаганден канал опорки не са мое дел а на човек ползващ името ми умишлено.явномдоста съм се развил сред вас ...ххаахаха
  • 76 стоян георгиев

    19 6 Отговор
    За да отслабят Русия, Съединените щати активно блокират търговията между страни, които нямат нищо общо с Украйна или нейния конфликт, просто заради отказ да застанат на страната на Вашингтон. Такъв политически и икономически натиск за привеждане на други страни към техните антируски и антикитайски политики очевидно има обратен ефект. Питам ви: що за демокрация е това?
  • 77 стоян георгиев

    18 6 Отговор
    Накратко, изводът е следният: политиката на САЩ доведе до големи страдания в Украйна и ескалиране на бюджетите за отбрана (както у дома, така и в Европа), но не успя да отслаби или изолира Русия. По-нататъшните действия няма да постигнат нито една от тези често заявени цели на САЩ. Междувременно Русия се научи да се бори с американските оръжейни системи и разработи ефективни противодействия. Във военно отношение тя не само не отслабна, но дори се засили.

    Коментиран от #79

  • 78 Тапа Нар

    7 2 Отговор

    До коментар #57 от "Свободен":

    айде почвай да притискаш, какво чакаш още??
  • 79 мдаааа

    4 5 Отговор

    До коментар #77 от "стоян георгиев":

    Още по-накратко - Соловьов , ти ли си бе ?! Как е вилата на Комо ?

    Коментиран от #81, #82, #85

  • 80 стоян георгиев

    14 5 Отговор
    Залогът на Запада да се бори с Русия до последния украинец винаги е бил възмутителен. Но когато НАТО наистина е на път да остане без украинци, това е не просто цинично, но по принцип не е жизнеспособно. Въпросът е дали украинците първоначално вярваха сляпо, че Западът ще им помогне? наивен! има толкова много държави, лежащи в руини, където западът им е помогнал...
  • 81 стоян георгиев

    4 3 Отговор

    До коментар #79 от "мдаааа":

    Зомби!
  • 82 стоян георгиев

    11 3 Отговор

    До коментар #79 от "мдаааа":

    Вие, разбира се, няма да можете да представите фактите, да анализирате и да мислите независимо без шаблони, кой сте вие? зомби! Имате един отговор на всичко: Путин, Соловьов и т.н., но освен това имате ли някакви мисли в главата си? Или не си свикнал да мислиш?
  • 83 стоян георгиев

    17 6 Отговор
    Ако САЩ се бяха съгласили да преговарят с Москва, въпреки че все още отхвърляха много от нейните искания, Русия нямаше да изпрати войски. Ако Западът не се беше намесил и не беше попречил на Киев да сключи споразумение с Русия с посредничеството на други страни в самото начало на конфликта, Украйна щеше да живее в мир и сигурност. Този конфликт по принцип можеше и трябваше да бъде избегнат. И всяка страна загуби много повече в него, отколкото спечели.
  • 84 Българин

    4 3 Отговор
    Ами добре.
  • 85 Тони

    11 3 Отговор

    До коментар #79 от "мдаааа":

    и питайте Зеленски колко дворци е купил в Египет и Лондон? слаб? Страхуваш ли се? зомби

    Коментиран от #89

  • 86 Роза

    10 5 Отговор
    Разбира се, още 500 милиарда долара и Украйна със сигурност ще спечели. Бизнес! дайте пари на черната дупка...
  • 87 Швейк

    18 6 Отговор
    Половин милион украинци вече са дали живота си за победата на съюзниците от НАТО. Колко още Зеленски е готов да пожертва, преди НАТО да се предаде?
  • 88 Тони

    16 5 Отговор
    Русия има предимство във всички аспекти на кинетичния конфликт в Украйна – в разузнаването, безпилотните самолети, радиоелектронната борба, артилерията, авиацията, танковете. Освен това нейните войници са по-добре обучени и по-мотивирани. Доказателствата са ясни: Украйна претърпя съкрушително поражение в контранастъплението през 2023 г. и в същото време украинците не искат да воюват, те бягат от страната по всякакъв начин
  • 89 И що като е купил

    2 2 Отговор

    До коментар #85 от "Тони":

    Сащо могат да направат така че да нема нищо
  • 90 Бесен-_ Язовец

    11 6 Отговор

    До коментар #61 от "ха ха хааа":

    На руснаците защо им е Аляска като Арктика ги очаква цялата за тех. Нали се сещаш още 24 милиона кв км богати на залежи към Русия.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ПУТИН ЩЕ СИ ПОДАРИ И ЗАПАДА ,

    10 6 Отговор
    ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е !
  • 93 Украински депутат:

    9 7 Отговор
    Украински депутат: Зеленски е мъртъв политически
    Украински депутат: Зеленски е мъртъв политически !
  • 94 !!!?

    8 14 Отговор
    Россия боксува в Украйна ! Затънала е до шия и ни напред, ни назад, без да е постигнала нито една от целите си. Затова кремълската пропаганда носи от девет "западни" кладинци, менчета с "анализатори" за да реанимира путинофилската диаспора !!!?

    Коментиран от #100

  • 95 Путин

    11 8 Отговор
    Той сам си я взе , а колективния запад ще е на колене пред великия Путин.
    Слава на Русия.
  • 96 читател

    8 0 Отговор
    Като начало: Не можеш да подариш нещо което не е твое. До тук с "мъдростите" на Sky News.
  • 97 777777

    6 7 Отговор
    Какво би направил Китай ли ? Би помел САЩ от лицето на земята с всичките им бази по света ...,и не питайте много защото скоро ще ви покаже как ще стане това.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Тити

    5 7 Отговор
    Заради алчните западняци това се случва още в 2014 трябва да му начукат канчето на Путлер.
  • 100 Смешки

    6 6 Отговор

    До коментар #94 от "!!!?":

    Русия е затънала,ама само в циментовите мозъчета на заразените с пропаганда. Всъщност е затънала Англия, която започна тази мръсна игра преди много години. Жалко за стотиците хиляди загинали
  • 101 777777

    7 5 Отговор
    Русия искаше две области,Донбас и Луганск,а сега маже да вземе или четири,или цяла Украйна,която си е тяхна,и така няма да има проблеми с нея,а американците да не се опитват да продават /подаряват/ нещо което не е тяхно,за да не останат и без ,,тяхното ",което също не е тяхно,а откраднато от индианците,впрочем то и Аляска е на Русия,договора за продажбата вече изтече преди няколко години и Русия ще си вземе територията и ще попритисне малко алчните хамериканци,ама така става ,който много иска ДРИСКА !
  • 102 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    Да започнем с факта, че хората знаят малко за революцията на Майдана и конфликта в Донбас. Ако знаеха повече, никога нямаше да кажат, че демократична Украйна се противопоставя на недемократична Русия. Това, което е малко известно в Япония, е, че причината за операцията на Русия в крайна сметка е, че сегашното украинско правителство не е избрано демократично, а е „революционно“ и нелегитимно. Създадена е, след като бившият президент беше свален с стрелба. В Украйна имаше много хора, които се съпротивляваха на този преврат, който доведе до трагичния конфликт в Донбас. Повече от 900 000 жители на Източна Украйна избягаха в Русия по време на конфликта.
  • 103 стоян

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "НО ИМА":

    До 20 ком - а знаеш ли защо няма пилешко в русия - защото пилешкото било най евтиното месо за бедните руснаци и те само него можели да си позволят и го изкупуват от магазините
  • 104 Брат Пит

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "В РФ освен яйца,":

    Верваш ли си?
  • 105 Брат Пит

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Само до киев има към 40 км колона":

    Ти видя ли я бе?
  • 106 БРАВО

    6 6 Отговор
    Поклонниците на комунизма са щастливи. Излезте на улицата и започнете да играете казачок. Само където не знаете какво ви чака.Глад , мизерия и преследване на инакомислещите. До дупка. Всеки петък т.в.7/8.ще предава руска телевизия , а копейкин сигурно ще стане придворен ШУТ на путин. Щастие и рози!!!
  • 107 Хахаха

    5 5 Отговор
    С други думи, Западът ще позволи на Русия да продължи да съществува като единна държава
  • 108 Миле

    3 5 Отговор
    И двете страни изпитват недостиг на боеприпаси , но едната има повече хахахаха. Чичя Путин не чака подаръци от кекавия запад , просто го кефи да гледа как се гърчат в агония
  • 109 Луд

    3 4 Отговор
    бърза война на изтощение. Нещо като въздушн шенген или полу бременна
  • 110 балкански

    2 5 Отговор
    запада и нас ще ни подари... стига да има изгода!
  • 111 Иван

    3 2 Отговор
    Ами това са жалките миражи на путьото - някой нещо да му подари, ха ха ха !
    Да, ама не !
  • 112 ХО ХО ХО

    0 0 Отговор
    ТА ТЯ ВИНАГИ Е БИЛА РУСКА.ЧУРКИ.
Новини по държави: