Last news in Fakti

12 Януари, 2024 05:22 1 238 11

Еврейски студенти съдят "Харвард" за антисемитизъм

  • сащ-
  • харвард-
  • съд-
  • студенти-
  • антисемитизъм-
  • евреи

Те обвиняват висшето училище, че позволява кампусът му да се превърне в "бастион" на яростни антиеврейски настроения

Еврейски студенти съдят "Харвард" за антисемитизъм - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Университетът "Харвард" е даден на съд от еврейски студенти, които обвиняват висшето училище, че позволява кампусът му да се превърне в "бастион" на яростен анитсемитизъм, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В обвинителен акт, внесен снощи във федерален съд в Бостън, студенти обвиняват Харвардския университет, че "избирателно" прилага политиките си, за да не защитава еврейските студенти от тормоз, пренебрегва жалбите им и наема преподаватели, които подкрепят антиеврейското насилие и разпространяват антисемитска пропаганда.

Студентите внесоха иск, след като миналата седмица президентът на университета Клодин Гей /на снимката/ се оттегли от поста си, подложена на остри критики заради начина, по който е реагирала на антисемитизма в кампуса след атаките на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври 2023 година. В исковата молба се настоява за средства за правна защита, включително съдебно разпореждане, с което да се забрани на "Харвард" да нарушава федералния закон за гражданските права, който забранява дискриминацията.

Срещу други учебни заведения, сред които Нюйоркският университет и Калифорнийският университет – Бъркли, също се водят подобни дела.

Академични институции по целия свят са заливани от оплаквания, свързани със свободата на словото и правото на протест, откакто преди три месеца започна войната между Израел и "Хамас" в Газа.

За момента ръководството на "Харвард" не е коментирало случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде днеска са

    20 1 Отговор
    Тия семити бе? Хазарите днеска са банкери и уседнали в големите градове в най-богатите квартали. Смешно е да ги мислят още за семити. Те от 1913 г печатят масово доларите. Нали така чичко Ротшилд?
  • 2 да де

    25 0 Отговор
    Народа го е казал "никой не може да ти направи това което сам си направиш". Мошетата да не ревът сами настройват хората срещу себе си.

    Коментиран от #3

  • 3 Абе тези са

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Уж много хитри, ама правят и много тъпи издънки. По това ги хващат във всички страни. И винаги са "гонените"!
  • 4 Гост

    21 0 Отговор
    Еврейчетата правят същото което навремето Хитлер правеше с тях.

    Коментиран от #9

  • 5 Някой

    19 0 Отговор
    На евреите все някой за нещо им е виновен. Противно са с това.
  • 6 Евгени

    7 6 Отговор
    На туй негро от снимката няма ли кой да му даде една мотика да ходи да кОпа, белким свърши нещо полезно, вместо да ми се прави на много учена?
  • 7 Симеон Хасан Банкянски

    9 0 Отговор
    Ситуацията напомня на борбата с "враговете на народа" по времето на Сталин в СССР. Липсва само ГУЛАГ и концлагерите, но е очевидно, че този пропуск скоро ще бъде отстранен.
    За афроамериканската на снимката. Това е политкоректният ректор на Харвард - чернокожа жена, лесбийка. Но и това не можа да я спаси. Защото освен горните расово-сексуални критерии, очевидно, има и едно определящо условия - трябва да си беззаветно предан на Партията, пардон - на Израел. Медийте заявиха, че жената, макар и лесбийка и чернокожа не е достатъчно категорична в подкрепата си за Израел и тя беше принудена да подаде оставка.
    Та така с Харвард и автономните университети....
  • 8 Адолф Хитлер

    3 0 Отговор
    Киро от Харвард как го чувства?
  • 9 Смърфиета

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    По-лошо, защото го правят именно те. Хитлер беше фундаментално добър по отношение на еврейският въпрос.
  • 10 Иван

    3 0 Отговор
    Тези еврейски студенти не са семити, а са хазари.
  • 11 Многото знание носи тъга

    3 1 Отговор
    Хазарите са прабългарско племе, което номадства заедно с други прабългарски племена на една обща територия. Персийските равини по някое време решават да ги приемат в своята вяра, защото по това време много езически племена приемат християнството, а по-късно - исляма. И евреите искат да имат народи, приели тяхната монотеистична вяра. И така хазарите стават евреи. Всеки човек може да стане еврей. Не е необходимо да се родиш такъв. За целта се прави една процедура, наречена "гиур". Тя включва изучаване на иврит, на еврейските празници, започваш да палиш свещи на шабад, да ядеш позволената кашерна храна и така нататък. Хазарите възприемат юдаизма и благодарение на равините се научават на много тънкости във воденето на паричните дела, във воденето на войни, в манипулиране на масовото съзнание. Така успяват да изгонят от общата територия нашите предци прабългарите, които идват там, където сме сега ние самите и се сливат с местните траки и славяни.
    Джон Коулмън твърди, че в световното управление участват хазари, а също (ще паднете!) и потомци на древните богомили, които от своя страна са получили тайни знания от вавилонските манихеи. Излиза, че световното управление е в ръцете на прабългари. Но ние от това нямаме никаква полза. Абсолютно никаква!