Last news in Fakti

13 Януари, 2024 06:29 1 268 22

Израел: Защитаваме се законно, за цивилните жертви са виновни терористите от Хамас

  • хага-
  • дело-
  • геноцид-
  • израел-
  • хамас-
  • газа

Започна делото в Хага за извършване на геноцид в Газа

Израел: Защитаваме се законно, за цивилните жертви са виновни терористите от Хамас - 1
Снимка: ЕПА

Обвиненият в извършване на геноцид срещу палестинци Израел настоя, че неговата война в Газа е законна защита на народа и че бойците на Хамас са виновни за жертвите, предаде Асошиейтед прес..

Израел определи обвиненията, повдигнати от Южна Африка, като лицемерни и каза, че делото в Международния съд в Хагга представя свят, преобърнат с главата надолу.

Израелските лидери защитават своята въздушна и наземна офанзива в Газа като законен отговор на Хамас.

Израелският правен съветник Тал Бекер каза пред препълнена зала в богато украсения Дворец на мира в Хага, че страната води „война, която не е започнала и не е искала”

“При тези обстоятелства едва ли може да има по-фалшиво и по-злонамерено обвинение от обвинението срещу Израел в геноцид”, добави той.

В петък следобед Германия заяви, че иска да се намеси в процеса от името на Израел, заявявайки, че „няма никакво основание“ за обвинение в геноцид срещу Израел.

“Терористите на Хамас брутално нападнаха, изтезаваха, убиха и отвлякоха невинни хора в Израел”, каза говорителят на германското правителство Щефен Хебестрейт. “Оттогава Израел се защитава от нечовешката атака на Хамас.”

Съгласно правилата на съда, ако Германия подаде декларация за намеса по делото, тя ще може да представи правни аргументи от името на Израел.

Подкрепата на Германия за Израел има символично значение предвид неговата .

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху приветства изявлението, като каза, че жестът „трогва всички граждани на Израел“.

Южноафрикански адвокати помолиха съда в четвъртък да нареди незабавно спиране на израелските военни операции в обсадената крайбрежна територия, която е дом на 2,3 милиона палестинци. Решението по това искане вероятно ще отнеме седмици, а пълният случай вероятно ще продължи години и не е ясно дали Израел ще изпълни съдебни разпореждания.

В петък Израел се съсредоточи върху бруталността на атаките от 7 октомври, представяйки смразяващо видео и аудио на притихналата публика.

“Те измъчваха деца пред родители и родители пред деца, изгаряха хора, включително живи бебета, и систематично изнасилваха и осакатяваха десетки жени, мъже и деца”, каза Бекер.

Искането на Южна Африка за незабавно спиране на боевете в Газа, каза той, е равно на опит да се попречи на Израел да се защити срещу това нападение.

Дори когато действат при самозащита, държавите са задължени по международното право да спазват правилата на войната и съдиите трябва да решат дали Израел го е спазвал.

С приключването на двудневните изслушвания в петък, президентът на Международния съд Джоан Е. Донохю каза, че съдът ще се произнесе по искането за спешни мерки “възможно най-скоро”.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма таква наглост

    62 8 Отговор
    значи израел избиват невинни хора наред и това е законно а русия избива само военни генералчета от нато и това е тероризъм?!?!? аз ли нещо не схващам или това си е чисто лицемерие???

    Коментиран от #4

  • 2 да де

    49 4 Отговор
    Мошетата правят същото което някога оня с мустачките правеше с тях.
  • 3 КОЙ НАПАДНА ИЗРАЕЛ НА 9.10.2023г.

    7 45 Отговор
    Сега джагалите да не плачат

    Коментиран от #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Калпазанин

    49 3 Отговор
    Вие сте визша раса,а ние трябва да ви вярваме и безприкосносвенно и безусловно да ви се подчинява е, затова ли е законно.???? И само да ви питам бе наглеци. Законна ли ви е изобщо "държавата". Само няма да ми ревете след време и да се иплаквате
  • 6 Калпазанин

    41 5 Отговор
    Коя Германия искала да се намеси? Оная на малката уста бербок шнолата и урсула ли или тази която в момента я е блокирала и казва, стига вече. Богато украсената зала в Хага 🤔🤔това беше мноооооого важна вметка в пропагандната "статия"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дядото

    35 2 Отговор
    на този свят е все така.всички силни,нападайки по-слабите се отбраняват.само русията не попада сред тях-те агресорите нея обявяват за агресор
  • 9 Да им е честито

    38 3 Отговор
    Вече когато евреин заговори за геноцид, хората по света ще се сещат единствено за това, което Израел извърши в Газа
  • 10 Израел върши Геноцид в ГАЗА!!

    37 2 Отговор
    За 2 месеца жертвите са към 24 000 човека, предимно цивилни,! Тоя Геноцид си има Покровители!!
  • 11 Все

    26 1 Отговор
    другите им виновни , а те направо "ангели"....
  • 12 говедари

    33 2 Отговор
    И руснаците се защитават законно но при тях цивилни жертви няма или ако има са сведени до минимум. Израел са по големи терористи и от Хамас.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гордостта на Тара

    16 1 Отговор
    Израел много добре че имаше решение.. Палестина независимост срещу заложниците ето дипломатически път .. и сагата приключи
  • 15 Урюрвкос

    10 2 Отговор
    Газа също е исторически обект едва ли не люлката на човешката цивилизация
  • 16 Долен и много мизерен давидов син

    17 2 Отговор
    Палестинците ни нападнаха на тяхна земя, която откраднахме, и ние се защитаваме ...
  • 17 Фарисей

    14 2 Отговор
    Важното е, че светът разбра мотивите на Хитлер и никога повече, няма да повярва в измисленият холокост ...
  • 18 Адолф

    10 2 Отговор
    Мислех, да ви отърва от тези бактерии ... сега, ви чакат болести ...
  • 19 Мисля

    8 1 Отговор
    Предлагам да преименуваме Газа на Киев.
    И да обвиним за всичко Русия .
  • 20 Гост

    7 1 Отговор
    Не искали войната ,а от както са там непрекъснато изселват и избиват арабите. Интересно какво е това според техните разбирания?!
  • 21 отдавна се разкриха

    4 1 Отговор
    С много голямо съжаление за израелците казвам, че :% години не се решават въпросите с деление на територията и живота там. НЯМА начин и ВСИЧКИ ВИЖДАТ, че Израел подтиква към всичко това. И Така правят след Холокоста, за който непрекъснато споменават. НЯМА начин тази влиятелна държава с етнически представители в най-високите кръгове в света да не може да повлияе върху МИРНОТО и СПРАВЕДЛИВО уреждане на въпроса. Каквито и да са, палестинците също са ХОРА. Задават ли си въпроса евреите тях пък ВСИЧКИ ли ги харесват.
  • 22 БРЦК

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОЙ НАПАДНА ИЗРАЕЛ НА 9.10.2023г.":

    Нямаше нападение от Палестина . Това бе инсценировка за предтекст на евреите