Last news in Fakti

13 Януари, 2024 19:07, обновена 14 Януари, 2024 04:35 1 791 0

Кално свлачище уби поне 34-ма в Колумбия ВИДЕО

  • колумбия-
  • свлачище-
  • загинали

Ранените са десетки

Броят на загиналите при кално свлачище в Западна Колумбия нарасна до 34 души, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Калното свлачище засегна в петък оживен път в планински район, свързващ градовете Кибдо и Меделин. Първоначално Националното звено за управление на риска от бедствия съобщи в изявление, че са загинали най-малко 18 души. Агенцията съобщи също, че най-малко 35 ранени са откарани в болници.

Новият брой на загиналите беше съобщен от канцеларията на губернатора на Чоко, където беше създаден единен команден пункт за координиране на издирвателните и спасителните операции. В изявлението се казва, че са идентифицирани 17 тела, а служителите се опитват да идентифицират още 17. Прокуратурата потвърди броя на загиналите.

По-рано колумбийската вицепрезидентка Франсия Маркес заяви в съобщение, публикувано в социалната мрежа "Екс", че продължава издирването на "хората, които остават затрупани под свлачището". Тя заяви, че сред жертвите има няколко деца, но не посочи цифри.

Звеното за управление на риска не уточни какво може да е причинило свлачището, но Министерството на отбраната съобщи в петък вечерта, че в района е валяло, което е затруднило спасителната операция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА