Last news in Fakti

22 Януари, 2024 04:25 1 326 7

Рон Десантис прекрати кампанията си за президентските избори, ще подкрепя Тръмп ВИДЕО

  • рон десантис-
  • сащ-
  • избори-
  • доналд тръмп

Бившият американски президент приветства решението му

Рон Десантис прекрати кампанията си за президентските избори, ще подкрепя Тръмп ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Губернаторът на Флорида Рон Десантис сложи край на президентската си кампания и заяви подкрепата си за бившия президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това затвърждава статута на предишния президент на САЩ на суперфаворит в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в страната през ноември.

"За мен е ясно, че мнозинството от избирателите на първичните избори на републиканците искат да дадат още един шанс на Доналд Тръмп", каза Десантис на видеозапис, публикуван днес в платформата "Екс", преди първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшър във вторник.

По едно време губернаторът на Флорида бе смятан за основен съперник на Тръмп в надпреварата, залагайки на консервативните си позиции по редица обществени въпроси. След това обаче той изостана и изпитваше проблеми с набирането на средства за кампанията си.

Надпреварата за номинацията на републиканците започна в понеделник, когато Тръмп спечели убедително първичните избори в щата Айова, които бяха произведени под формата на партийни събрания. Десантис остана втори, но далеч назад.

В своето изявление, в което обяви, че се оттегля, губернаторът на Флорида отправи нападки срещу класиралата се на трето място в Айова Ники Хейли, която е бивш постоянен представител на САЩ при ООН. Републиканците "не могат да се върнат към старата републиканска гвардия от миналото - преопакована форма на притоплен корпоративизъм, който Ники Хейли представлява".

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп изрази задоволство, че е получил поддръжката на Десантис

"За мен е голяма чест да имам неговата подкрепа", каза Тръмп за телевизия Фокс нюз. "Очаквам с нетърпение да работя заедно с него, за да победим Джо Байдън, който е най-лошият и корумпиран президент в историята на страната ни", добави той.

Вчера следобед Десантис обяви в социалната мрежа "Екс", че се оттегля от надпреварата и застава зад Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как праят евалла на

    5 30 Отговор
    един престъпник. Ако го направят пак президент, все едно гледам русия. Един доказан престъпник, лъжец, извратеняк и ненормалник,начело на ядрена държава.

    Коментиран от #3, #5, #7

  • 2 Артилерист

    16 1 Отговор
    Който и друг да смени Байдън и милитаристите зад него, ще е по-добре за САЩ и човечеството от целия свят!
  • 3 Ще му правят евала!

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Как праят евалла на":

    А ти как .
    Реши че е престъпник? Този е по-добър от всеки демократичен ястреб!
  • 4 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    10 0 Отговор
    Джо Деменцията вече тръгва към старческия дом...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Демократ

    1 1 Отговор
    Тръмп е единствения необразован президент на САЩ, мошеник,престъпник с 100 обвинения от различни щати в различни обвинения, наглец,психопат,който за 4 години обърна наопаки страната и света и предпостави войните в Украйна и Газа. Започна с битката срещу Зеленски, извади САЩ от толкова трудно постигната световна сделка за контрол и ограничаване на ядреното оръжие с Иран, с което им развърза ръцете, премести посолството на САЩ в Израел в Йерусалим, който не е столица,но е със специален статут и там никоя държава няма посолство, намали драстично хуманитарната помощ в Газа, с което помогна на Хамас да тероризира палестинците и да строи тунели под земята, за да нападне Израел. Нали е ясно, че всичко това не зависи само от един човек, че той е кукла на конци на Републиканската партия,която ще се окаже про-руска ,защото сега пак пречи на Украйна да се спаси от Путин. Американците обаче няма да оставят държавата си в ръцете на психопатите екстремисти.
  • 7 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Как праят евалла на":

    Явно има много какво да губиш, сладур.Страх за НПО-хранилка например? И ще трябва да се работи честно за препитАни ето, а ненагледен ? Накрая и гьостерица ще има.