Last news in Fakti

22 Януари, 2024 14:37 944 14

Йордания: Израел предизвиква света с отказа си да приеме решението на принципа "две държави"

  • йордания-
  • израел-
  • две държави-
  • международната общност

"Те предизвикват цялата международна общност и е крайно време светът да вземе отношение"

Йордания: Израел предизвиква света с отказа си да приеме решението на принципа "две държави" - 1
Снимкa: Shutterstock

Министърът на външните работи на Йордания, Айман ас-Сафади, обвини израелското правителство, квалифицирайки го като провеждащо "радикален расистки дневен ред" и заяви, че с отказа си да приеме решение на конфликта с палестинците чрез подкрепа на идеята за съвместно съществуване на две независими държави - израелска и палестинска - Израел предизвиква международната общност, предаде Ройтерс и БТА.

"Единственият изход от това нещастие е решението на принципа "две държави", каза Сафади пред репортери в Брюксел, където е на посещение за участие в срещата на европейските външни министри в белгийската столица. "Те предизвикват цялата международна общност и е крайно време светът да вземе отношение."


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 💠🔆♻️

    1 0 Отговор
    Андрю Наполитано, Полковник Лорънс Уилкерсън: Блинкен в Давос,

  • 2 ОЙМАНЕ ,

    4 2 Отговор
    Този принцип важи ли за - русия Украйна или там е по друго ?!🤔
  • 3 Израел НЕ предизвиква света

    8 6 Отговор
    Израел НЕ Е част въобще от света ! Там не важат законите и правилата като в другите страни.
  • 4 Израел провежда

    8 2 Отговор
    "радикален расистки дневен ред" от 1967 поне. Точното понятие е Нацизъм или Ционизъм . Още през далечната 1975 г. Генералната асамблея на ООН приема резолюция, която определя ционизма като „форма на расизъм и расова дискриминация”..... Това вече е остаряло ! Нацизъм, геноцид и етническо прочистване е..
  • 5 БРИКС

    0 3 Отговор
    Рубли ?
  • 6 българина

    3 0 Отговор
    йорданците не гледаха ли Натанаху с новата карта на региона? там йордания и палестина няма, липсват част от СА и суеца е вътре. Арабите да не си правят илюзии, да почват да въоръжават палестинците, рано или късно израел ще се разшири значително и за тяхна сметка. Сега е ред на палестинците, после ливан и.т.н.
  • 7 Интересен факт,

    5 0 Отговор
    който научих наскоро и го проверих, е, че Израел никога не е имал и продължава да няма конституция, а само някакви си "основни закони". Всички виждат какво твори израелската армия в Газа, но това не било геноцид, а пък Китай провеждал геноцид над уйгурите. То бива, бива лицемерие, ама пък чак толкова. И аз искам геноцид като върху уйгурите, като гледам как се е променила цялата провинция за няколко години.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 8 българина

    2 1 Отговор
    светът няма да ви свърши работата. Хващайте пушките по арабски и ги приключвайте
  • 9 мдаааа

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Интересен факт,":

    Още по-интересен факт ... Щом Израел провежда СВО , това не е геноцид ... Справка - русия ..

    Коментиран от #14

  • 10 Така е ....

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Интересен факт,":

    Израел няма конституция и претенциите му да бъде "еврейска и демократична държава" се основават само на 12 основни расистки и нацистки закона, приети от 1958 г. насам, представени като основа на "бъдеща конституция" на държавата Израел.
  • 11 Дааааааа, за тва иде реч!

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Интересен факт,":

    ===Фашистката идеология на държавата Израел и геноцида в Газа====
    Тази лекция беше изнесена от Дейвид Норт, не другаде а в Хумболтовия университет в Берлин, Германия на 20 декември 2023 г
  • 12 плевен

    0 0 Отговор
    Йордания е с на 70% палестинско население. Но дори и тя не иска наблизо Хамас или Хизбула. Само който не е общувал с палестинците ще плаче за тях. Защо мислите не ги искат нито Египет, нито Сирия или пък Ливан и Йордания? Никои.
  • 13 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Израелските терористи няма защо да бъдат питани. Палестина да обяви създаването на своя държава която веднага да бъде призната от ООН, а Израел да бъдат заклеймени като агресор, който да плати репарации.
  • 14 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "мдаааа":

    по стара справка сащ в ирак и то по фалшив повод,блеър само се извини,не наглей,тва центавосите в сащ ли сте раждани