Last news in Fakti

24 Януари, 2024 05:12 2 020 32

В Германия: Не можем сами да помагаме на Украйна

  • кристиан ринднер-
  • германия-
  • украйна-
  • помощ

Няма да издържим, ако допуснем това, заяви финансовият министър Линднер

В Германия: Не можем сами да помагаме на Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия няма да може сама да помага на Украйна, заяви германският министър на финансите Кристиан Линднер, предаде Die Zeit.

„Няма как да влагаме повече средства в това, за да могат другите да дават по-малко“, каза той на събитие на Източния комитет на германската икономика.

Линднер предупреди за възможно финансово претоварване, ако Германия трябва да поеме сама "финансовата тежест на конфликта в Украйна" и призова останалите членки на ЕС да засилят подкрепата си за Киев.

На среща на върха в Брюксел в средата на декември Унгария наложи вето върху увеличаването на многогодишния бюджет на ЕС за 2024-2027 г., включително 50 милиарда евро макрофинансова помощ за Киев. Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел каза пред репортери след срещата на върха, че очаква лидерите на ЕС да могат единодушно да одобрят финансова помощ за Украйна в началото на 2024 г.

От своя страна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕК подготвя алтернативни варианти за предоставяне на финансова помощ на Украйна от ЕС в случай на провал на преговорите за отпускане на такива средства от общоевропейския бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    58 4 Отговор
    Ми спрете да и помагате бе клоуни немски или спрете да пълните руската гуша като им купувяте газа.Просто е

    Коментиран от #3

  • 2 Зельонски

    70 2 Отговор
    Укрите пазим цялата галактика и млечния път от злия Путин
    Дайте пари и оръжия
    И бЕло.
    Бе дайте, няма значение какво
  • 3 Мъжа на урсула

    70 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Опитаха с второто.
    Отвъдокеанските им ,,партньори,, даже им гръмнаха тръбите. Не стана. Русия не ще да фалира.
    Но германистан отиде на дъното.
  • 4 да де

    56 2 Отговор
    Ами не могат локомотива на Европа още лани след като брюкселските лентяи наложиха санкциите свърши въглищата.
  • 5 Шопо

    65 3 Отговор
    Наемниците които се бият за Украйна не са украинци, парите с които им се плаща не са от Украйна, с кого воюва Русия? Украйна не е държава а територия.
  • 6 ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !!!НЕ ПОМАГАТЕ А ВОЮВАТЕ !!

    49 2 Отговор
    ЗАБЛУДЕНИ ОфЦИ ,,НЕ ПОМАГАТЕ НА УК . ПОМАЧГАТЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ С/У Р. А УК Е НАЙ-ПОТЪРПЕВШИЯ ПОМАГАЧ. ЗА ТОВА ВИ СЕ ПОЛАГА РУСИЯ ДА ВИ СТРОШИ ГЛАВИТЕ. С ВАС Р НЯМА НИЩО ОБЩО , НО ВИЕ ЗАПЛОЧНАХТЕ ДА ВОЮВАТЕ С/У НЕЯ, НЕ ТЯ С/У ВАС . ЗА ТОВА ЩЕ СИ НОСИТЕ КРЪСТА . МЕРКЕЛ И ОЛАНД ,КАТО ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ ЯСНО ВИ КАЗАХА КОИ СА ПОДПАЛВАЧИТЕ НА ВОЙНАТА . НАПРАВИХТЕ СЕ ЧЕ НЕ ГИ ЧУВАТЕ . НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ , ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИТЕ.
  • 7 Свободен

    54 0 Отговор
    Новина от свободните медии:Украинка зак ла немец в Мюнхен.Човекът я помолил да напусне апартамента му,в който е живеела 1 година.Б л а г о д а р н о с т. по у к р а и н с к и.

    Коментиран от #15

  • 8 Джон

    56 1 Отговор
    Кви глупаци....
    Съсипаха си икономиката и благоденствието . Всичко се крепеше на евтиния газ,дузе,бензин и други суровини от лошите руснаци!
    Сега почупиха милиарди да пълнят бездънната яма на зеления запъртък в една обречена война!
  • 9 Дайте да дадем!

    55 0 Отговор
    Като не издържате къде се врете между шамарите? Чий го дирите в покрайна? Каква ви е на вас?
  • 10 ХАХАХА

    51 0 Отговор
    Никаква помощ за дзеления пигмей и кликата му ! Да вдигат белия байряк и да се приключва ! ФАЩ му биха шута ,време е и Европа да го направи ! Всички се увериха ,че Русия не може да бъде победена !
  • 11 Тото

    41 0 Отговор
    Швабите не са си научили урока от втората световна война !!!!! Този път може много бързо да приключи за тях!!
  • 12 Абе шушумиги

    43 0 Отговор
    Кой пък вас ви кара, да участвате в тази война ?
    Вашият окупатор, фащ. НО, фащ се оттеглят сами вече. Еми тогава и вие направете същото. Ако продължите да "помагате" ще станете пак окупирани от Русия.
  • 13 Нещата загрубяват

    31 0 Отговор
    Сега вече или цяла Европа ще стане "руска" или фащ ще участва заедно с тях ще унищожат руската цивилизация!!!
    Русия НЕ иска да умре и ще отиде до край! Сащ са във вътрешна "война" за президент. Нещата за сега изглеждат, че Европа ще стане "руска"? Ама кой ги караше тези безаналогови празноглавци да участват във война с много по-силна военно страна?
  • 14 Иванушка 🇷🇺

    39 0 Отговор
    Ъъъъ....в чий устав и закон е записано че трябва да се помага на Украйна ? Защо не помагаме на Етиопия, Еритрея и Йеменските Хуси, те не са ли хора ?

    Коментиран от #17

  • 15 Билд

    26 0 Отговор

    До коментар #7 от "Свободен":

    имат "новината" в сайта си "Той й помогна да избяга от войната, след което украинката намушка домакина си" (Jakob Mell,22.01.2024 - 13:00 Uhr ). Интересното е, че събитието е още от 05.02.2023г. Защо чак сега се пише за това..?
    ..
    "От тази седмица Олена К. (52) стои пред Окръжен съд Мюнхен II за непредумишлено убийство, защото се твърди, че е убила Юрген Ф. с 16-сантиметров дълъг кухненски нож. Двамата се запознали преди 15 години чрез онлайн портал за запознанства и първоначално имали сексуална връзка. Според обвинението от 2013 г. Юрген Ф. се дистанцирал от Олена, К., но те останали приятелски.
    Когато войната започна през февруари 2022 г., IT специалистът Юрген Ф. прибра украинката. Първоначално тя избягала в къщата на сестра си в Шварцвалд, но внезапно се появила в къщата на Юрген Ф. в Дахау с пълни куфари.
    Услужливият IT експерт прибра украинката в апартамента си, но само временно. Но Олена отказа да напусне и остана почти година. Според прокуратурата тя доминирала над домакина си, действала като стопанка на къщата и подложила 54-годишния на масиран натиск да я регистрира в апартамента си.
    Конфликтите ескалираха, когато Юрген Ф. влезе в нова връзка през август 2022 г. Въпреки няколкото опита Олена К. да се изнесе, тя остана упорита. От страх от насилственото им поведение Юрген Ф. спал на дивана с децата си.
    На 5 февруари 2023 г. Олена К. грабва кухненски нож при спор в присъствието на семейството на Юрген Ф. и наранява смъртоносно мъжа от Дахау в

    Коментиран от #16, #19, #21

  • 16 Билд2

    22 0 Отговор

    До коментар #15 от "Билд":

    ...
    На 5 февруари 2023 г. Олена К. грабва кухненски нож при спор в присъствието на семейството на Юрген Ф. и наранява смъртоносно мъжа от Дахау в кухнята. Домакинът е намушкан няколко пъти в горната част на тялото. Помощта идва твърде късно. Той умира на място.
    Прокуратурата повдигна обвинение за непредумишлено убийство. Но в началото на процеса в четвъртък съдия Томас Бот посочи, че Олена К. също може да бъде осъдена за убийство с умисъл. Делото продължава следващия петък.

    Коментиран от #20

  • 17 Да, защо нищо не

    32 0 Отговор

    До коментар #14 от "Иванушка 🇷🇺":

    "помагаха" на Ирак, когато безумците британци и фашистанци унищожиха военно тази страна? Когато кажеш на немците това, те казват:
    "Ама там беше друго"? Ха-ха-ха! Какво беше "другото"?
    Ирак вече не е същата страна. И ти по вина на "демократичните"! Сега се сетили за някаква "справедливост"? Еми късно е! Щом тогава с Ирак не се обадихте, тука вече нещата за "справедливост" вече са много по-сложни ...
  • 18 А бе аланкоолу

    27 0 Отговор
    Вашата комсомолка, дали не беше от самото начало наясно, че като се е обърнала с лице към Украйна, всъщност, задницата й остава обърната към ФАЩ? Какво се правите на ощипани? Сега се опомнили -видиш ли! Зеления гущер, под команда на тартора си, беше подпукал руснаците, както Адолфчо -евреите, пък вие, наследниците на последния, му ръкопляскахте. Сега -"опа-а що така стана?". Ами, защото така трябва. Съдбата на новия Адолф не бива да се различава от тая -на умрелия. Нацизмът е световно зло и трябва да се изкоренява.
  • 19 Абе тази шундра

    26 0 Отговор

    До коментар #15 от "Билд":

    Му се навряла е жилището сама и го тормозела да й препише половината от имота си на нея?
    Нагли нагли, нагли укра до невъзможност.
    Абе тези ако не върнат смъртната присъда, няма да оцелеят сега с всичките НЕевропейски "съжители" и укра.

    Коментиран от #22

  • 20 непредумишлено убийство?

    20 0 Отговор

    До коментар #16 от "Билд2":

    Абе тази трябва да се съди за напълно съзнателно, зверско убийство пред децата на човека. Какво търси тя в неговото жилище? Човека се опитвал нормално да я изгони, но тя нагла... И на края и го убила зверски? Само доживотен затвор за тази психипатка.
    Немците, наивници не знаят, с какви "хора" си имат работа вече... Меркел им стреля наистина в слепоочието... Не трябваше да пускат никого тука.
  • 21 " масиран натиск...

    20 0 Отговор

    До коментар #15 от "Билд":

    да я регистрира в апартамента си"
    Това е свързано с правото в Германия. Ако запишеш някого адресно, че живее в твоето жилище, като част от твоето семейство, то той има право на част от имота ти. При напускане (раздяла) с него/нея съдът решава, че нарастването на цената на имота е и негова/нейна собственост. Немеца е трябвало да й плати някакви пари, ако я е записал в жилището си. За това НЕ е искал. А тази офца е абсолютно нагла, по "зельовски"!
  • 22 Билд

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "Абе тази шундра":

    Още по-интересна е статията в Меркур . де , където има резюме от първото съдебно заседание. Изслушването трае 5 часа, украинката говори небивалици за някакви котки, кучета, резервни ключове. Накрая съдията прекъсва тези словоизлияния и след още няколко въпроса, на които получава подобни безсмислени отговори, завършва с: „Просто се чудя дали не ми говорите някакви глупости тук“.
    В сайта abendzeitung-muenchen, коментиращи споделят и за други подобни случаи с украински бежанци.
    С плюшени мечета ги посрещат, а те им се качват на главите.
  • 23 Жоро

    19 1 Отговор
    Скоро германската икономика ще рухне без ефтини ресурси тогава немците сами ще из/бесят некъдърните си политици и няма да има нужда Путин да стига отново до Берлин
  • 24 Тити

    4 4 Отговор
    Ами да бяхте пратили НАТО и намсле да има толкова дълга война
  • 25 Ха, Ха

    14 0 Отговор
    Можете, можете. Не хленчи. Русия как може, въпреки незаконните едностранни санкции. Тагаренко, разбира се, ще помага с всичко възможно от България
  • 26 ПЪЛНИ

    13 0 Отговор
    И Д И О Т И И И И
  • 27 БгТопИдиот🇧🇬

    10 0 Отговор
    В Германия: Не можем сами да помагаме на Украйна

    Да се чете:

    "Покрайна ке фалира европа ( с малки букви)
    ПодпиЗ:
    байПън
  • 28 Последния Софиянец

    2 11 Отговор
    Руснаците за два дни ще победят Украйна......Днес е първият ден......утре ще повторят - днес е първият ден.....и така години 😂, както в Афганистан ,отидоха да им дадат урок за един ден и се върнаха след десет години победени
  • 29 Порно

    9 0 Отговор
    То и ние не можем и не искаме, ама ни принуждавате.
  • 30 Защо им е помощ на Украйна,

    4 0 Отговор
    те си имат "факрика за новини", с това воюват!? Ето факти-" Фабрика новин
    @novynyua

    3,63 млн. абонати

    36 хил. видеоклипа
    "Фабрика новин" - частина проекту “Платформа”, створеного Ростиславом Буняком та його командою." много клипове бълват, Мара има материал за 100 години!?
  • 31 онгомбо

    4 0 Отговор
    покрай войната се навъдиха няколко милиардери и доста милионери пък другите да го дух-- особено в бг
  • 32 Ххххххххххх

    0 0 Отговор
    Това си е ваш проблем. Не се правете на деца и решете проблема като възрастни.
Новини по държави: