Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Януари, 2024 08:28 24 804 113

Китай се готви за голяма война

  • китай-
  • руслан осипенко-
  • русия-
  • северна корея-
  • сащ-
  • украйна-
  • война

Светът е разделен на два лагера и сега войната е многополюсна, протича на много нива

Китай се готви за голяма война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия играе многостранна роля за Пекин. Това включва тилова база, база за суровини, сухопътни доставки на стоки в случай на война и енергийни ресурси. Това каза дипломатът и експерт по международни въпроси Руслан Осипенко в ефира на телевизия FREEДОМ.

„Ако има война, проливите, през които сега минава 80% от вноса, ще бъдат блокирани, например, от американския или съюзническия флот. Затова Китай се готви за голяма война. Вижте подписаните договори. Пекин подписа споразумения за доставка на петрол, например по суша, от Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Русия, тоест диверсифицира доставките по суша, за да има доставки от повече от една държава в тила. Защото е много лесно да прекъснеш доставките от едната страна, но ако имаш 5-7 източника на доставки, е много трудно да ги прекъснеш едновременно“, каза експертът.

Още новини от Украйна

А Русия, уточни дипломатът, която няма да стане прозападна, играе ролята на надежден доставчик. Москва също така намалява потенциала на Запада, отклонявайки вниманието на западните страни от самия Китай. Следователно в този момент Китай има възможност да възстанови своите икономически ресурси, да реши вътрешни политически проблеми и т.н.

Светът е разделен на два лагера и сега войната е многополюсна, протича на много нива: икономическа, политическа, информационна, на бойното поле. Коментирайки доставките на оръжия от Северна Корея за Руската федерация, Осипенко обясни, че Пхенян не взема такива решения сам, страната е прокси на Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    97 11 Отговор
    Северната корея къде я забравихте? Те ще участват с оръжие и жива сила

    Коментиран от #11

  • 2 Курд Околянов

    147 30 Отговор
    Укрите продължават пропагандата за въвличане на света във война.

    Коментиран от #23, #31

  • 3 ИВАНЧО

    154 12 Отговор
    МАРО АКО И КИТАЙ СЕ НАМЕСИ И СВЕТА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗАЕДНО С ТЕБ И ТВОИТЕ Г ЛУПО С ТИИ

    Коментиран от #71, #106

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миро

    144 19 Отговор
    Войната е нейзбежна , но ние какво правим и защо допуснахме чужди интереси и подс. лица да превърнат България в локва кал...
  • 6 Хохо Бохо

    36 97 Отговор
    Да прав си, що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...

    Коментиран от #12, #14, #15, #16, #51, #108

  • 7 Точка.

    78 11 Отговор
    Дърпайте още дракона за опашката и после до мало0. мие ще повтаряте" непредизвикана и пълномащабна". СМИ също имат лепта за всичко това.
  • 8 Верно ли

    84 14 Отговор
    Хайдеее, на укропа много му се иска, ама китайците са друга опера - не са прости като укрите, дето цял живот дърпат на запад и като видят голямото дърво, тичкат обратно при руснаците!
  • 9 ...

    47 2 Отговор
    Не съм чувал обаче някой да види война срещу основните си клиенти от които получава над 80% от приходите си. Виж.. война за ресурси е всяка втора. Така че не виждам кво толкова се подготвят като им знаят вече възможностите
  • 10 Курд Околянов

    77 15 Отговор
    Значи украинците пазели Европа във войната си с Русия, само че Русия ще използва ядрено оръжие, ако почне да губи и край на живота в Европа.

    Коментиран от #96

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сам

    35 4 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Ли си говориш,бе крадец на Никове Нещо не можа да де закачиш за предния си пост 4, Г[email protected]
  • 13 Неграмотник,

    39 2 Отговор

    До коментар #4 от "Курд Околянов":

    Ходил ли си на училище ? Това ли измисли недоразвитото ти мозъче?
  • 14 Косово

    69 10 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Кой те издържа теб и още 2-3 които плюете срещу Русия ? От сутрин до вечер сте тук,странно как преживявате ,мама и тате ли ви издържат само?

    Коментиран от #24, #39, #78, #81

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Милена

    16 30 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Поздравявам Ви за хубавия коментар, защото е написан по всички правила за жанра и упорки, но в историята на всяка държава има такива моменти и за да съществува един народ и да има бъдеще за децата му , се изисква да се излезе от зоната на комфорт и да направи необходимто за да защити своето право на съществуване...

    Коментиран от #20

  • 17 Факт

    9 24 Отговор
    Абсолютно точен анализ.

    Коментиран от #53

  • 18 Гост

    12 48 Отговор
    Точно жълтите комунистически кьопеци подхлъзнаха комплексираното джудже да нападне. Спомнете си къде му беше последното посещение. Тогава му казаха да изчака да минат олимпийските игри и после да си върши каквито простотии си реши, а те няма да го удрят в гърба. Идеално им е - западът пилее парите и оръжията си, Русия им дава суровини за без пари и накрая всички конкуренти ще са гроги.
    Преди това пуснаха вируса.
    Те си играят играта за завладяване на света, бавно и методично, и само това ги интересува.

    Коментиран от #97

  • 19 Иванушка 🇷🇺

    47 1 Отговор
    "....това каза Руслан Осипенко..."

    Арменски поп казва съвсем други неща.
    За пръв път чувам за такъв "дипломат и експерД".
    Съдейки по името ми мяза на украинския Остап Бендер

    Коментиран от #32

  • 20 Кресна

    65 11 Отговор

    До коментар #16 от "Милена":

    Това ли наричаш грамотен и изчерпателен коментар ? Вие в кой свят живеете ? Ти като него била ли си в Русия някога? Празни били магазините ,разрушавала се Русия и дрън дрън .Излезте от гетата си и вижте света с очите си бре млади хора.Човек да се чуди на младоста ви и глупостта ви.

    Коментиран от #26, #27, #40, #49, #101

  • 21 асака

    38 1 Отговор
    Какъв екскр..мент е този осиПенко?Някъква укро тва..р ли,щото там са се разбирачи.
  • 22 нелепо е

    48 3 Отговор
    да се пробутва тезата, че Русия го играе прокси на Китай. Подобна наивност не изненадва, защото хората имаме този лош навик да търсим в другите това, което всъщност сме ние и така да оправдаваме собственото си падение.
    Отношенията по оста Русия - Китай, винаги са били наситени, акто с противоречия, така и със сътрудничество, когато им се налага. Да погледнем ние какво сме! Или нашия слугинаж е нещо почтенно и достойно!

    Коментиран от #30

  • 23 Даа бе

    9 45 Отговор

    До коментар #2 от "Курд Околянов":

    Укрите се бият за родината си, блатниците искат да подпалят света,но не са познали! Докога ще бълвате малоумщини?

    Коментиран от #83

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пенчо

    41 4 Отговор
    Европа няма никакви ресурси. Европа няма собствено производство - частите за всичко внася от... Питейната вода приключва до години, защото замърсяванията са безбожни по една или др. причина. Същото важи и за големи части от обработваемата земя. Налице е население от което корпорацийте нямат нужда и открито не желаят да подържат! За цикличните промени в климата маскирани и рекламирани като затопляне( в следствие корпоративната индустриализация продължаваща десетилетия ) сега прехвърлени в/у стадата ползватели на смартфони няма да коментирам дори. Сблъсъка е неизбежен за оцеляването на новия ред и преформатирането на властта. Както каза един представител на същите "прозорец от една до три години" . Всеки сам да си прави изводите...
  • 26 681

    39 3 Отговор

    До коментар #20 от "Кресна":

    Те не са виновни, толкова им е капацитета. Искам някой да ми обясни защо западните нации тотално разсипаха социалните си системи и съответно започнаха да произвеждат нискокапацитетни зомбита, лишени от мозък и отговорност хора?
  • 27 Шиз0фр@Ник е

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кресна":

    Милена е същия тоз. Пише си сам, отговаря си и се хвали сам. Абе шантава работа. Пази боже.
  • 28 хихи

    33 3 Отговор
    А България е от страната на Булката
  • 29 нннн

    48 6 Отговор
    Разходите за военни цели на САЩ са колкото на целия останал свят. Е, кой най се готви за война?

    Коментиран от #34

  • 30 Въпроси

    8 38 Отговор

    До коментар #22 от "нелепо е":

    Я да кажеш,на кого слугуваме и как?Искаш да слугуваме на Русия? Не си познала!Това време безвъзвратно отмина!

    Коментиран от #44

  • 31 украинците

    46 7 Отговор

    До коментар #2 от "Курд Околянов":

    нямат друг полезен ход.
    Всички видяха, че Украйна вече загуби и то безвъзвратно. Това не подлежи на съмнение, дори да има някакви случайни временни успехи на едно или друго направляение. Тази държава се превърна в подмандатна на САЩ и ЕС, т.е. вече я няма.
    Единственният шанс да не се набива на очи позора на украинците е войната да се разрасне.
    Това би спасило наркоманчето и неговата хайка за известно време, но би гарантирало края на света, такъв какъвто го познаваме. Стигне ли се до ТСВ, не давам никакъв шанс на Европа. Виж какво би могло да остане от Русия, Китай и САЩ - не мисля, че и компютърните симулации са в състояние обективно да дадат някъкъв отговор. Май Айнщайн ще се окаже прав, че ЧСВ ще се води с пражки.

    Коментиран от #65, #69

  • 32 Мара

    29 3 Отговор

    До коментар #19 от "Иванушка 🇷🇺":

    Те въвFREEDIM и Бесарабския всичките такива куку ..ви. ци. Марините източници, дето никой друг сайт на ги цитира защото са фалш.

    Коментиран от #50

  • 33 Брътвежи

    32 4 Отговор
    На някакъв си усръински малоумни.

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Даа

    13 3 Отговор

    До коментар #29 от "нннн":

    Няма друга алтернатива, империята на злото най много хапе ,когато умира!
  • 35 Констатирал

    4 18 Отговор

    До коментар #33 от "Брътвежи":

    Тези на бг залупените и руснаците са много.много по яки!!

    Коментиран от #45

  • 36 Търновец

    6 20 Отговор
    Малко история която важи за сега - днешните Японци в далечно минало са мигрирали на островите от Корея и Манчжурия, Будизма и ориза също дойдоха от там. А Йосиф Сталин въпреки Пакта за ненападение с Япония прати около милион и половина войници и пет хиляди оръдия срещу половин милион Японци в Манчжурия. Японците гладуваха и имаха малко запаси от снаряди и медикаменти и дадоха много убити и след капитулацията на Япония Сталин даде Манчжурия на Китайците и ги спонсорира за постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. След това Китайците се намесиха в гражданската война в Корея.
  • 37 Къде се намира

    14 4 Отговор

    До коментар #33 от "Брътвежи":

    Това усраинско,под кръста ти ли?
  • 38 Българка станала Курд Околянов

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Курд Околянов":

    Ама то с тия многополовите центаджии никога не знаеш, докато не ги стиснеш за то пките
  • 39 Янко Виа

    24 2 Отговор

    До коментар #14 от "Косово":

    Маман Галя от посоля ги издържа,пуска по 5ст на пост,смятай колко по мия трябва да излеят за 14 часа за да изкарат някой лев.Хак да им са,кармата е ку ч каа .Сигурно са 5-6 нещастника с по 4-5 устройства и създават чувството за масовост.
  • 40 Старшинка

    5 22 Отговор

    До коментар #20 от "Кресна":

    Ти се хвалеше че си бил офицер от БНА. В друг коментар беше казал,че живееш в Москва. Стягай се за изненади! Скоро там ще ви стане много тясно и горещо!
  • 41 Тити

    15 1 Отговор
    Тоа пък някъфф си хохохоль Доко Ленко сигурно е някъфф международен експерт от най високо ниво. Да се чудиш да ревеш ли,да се смееш ли.Аз избирам второто.
  • 42 Боруна Лом

    16 1 Отговор
    ЕДНИ ТРУПАТ, ДРУГИ КАТО НАС РАЗТОВАРВАТ! НЕСРЕТНИЦИ

    Коментиран от #80

  • 43 ..........

    15 2 Отговор
    Аз викам да шибне един астероид от космоса и няма да има повече проблеми.
  • 44 нелепо е

    23 1 Отговор

    До коментар #30 от "Въпроси":

    да коментираш бъдещето, след като собственото ти битие е "божа работа".
    Като ти гледам коментара, то е ясно,че ще ти е трудно да направиш и едно логическо заключение, камо ли да проследиш някакви причинно-следствени връзки. Ако смяташ, че демокрацията е слугинаж, то бъди уверен, че през 1989, никой нямаше да иска да смени един цар с друг. Други бяха очакванията.
    Ама, за твоята мисъл, това са непосилни усилия. Когато си роб, едва ли има някакво значение, че са те облекли с по-нови дрехи, дали са ти по-добър и са те били по-малко. Ти пак си роб - дори собственият ти живот не зависи от теб, а от феодала
  • 45 ДеффеQиралл

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Констатирал":

    И моите са яки,да ти изпратя безплатна мостра?
  • 46 Госあ

    31 4 Отговор
    Предотвратяването на глобален конфликт не може за бъде дело само на една страна, пък била тя и Китай. Евроатлантическите хиени са се нахъсали като за последно. К’ва, ше цепят територията на Китай и ще въоръжават сепаратисти, а китайците ще гледат безучастно … а тия укри са отвратителни наистина ! Много нагли и безочливи
  • 47 Чума

    22 2 Отговор
    За никаква война не се готви Кита! Просто иска да съществува нормално и сигурно, а не да се разпадне под евроатлантически диктат и мониторинг! Което ще е зло и за Европа! Защото сегашният строй ги дисциплинира и държи в Азия, но представете си демокрацията там да бе надделяла на площад Тян Нан Мън, както по източно европеските площади! Щеше да има отваряне на границите и 1% от 2 милиарда китаци да се заселят в София!
  • 48 нека си воюват ,

    22 0 Отговор
    третата почна с гражданска война, стачки, преврати , нападения с ракетки , разстрели на влиятелни босове . ако една държава си даде парите за войни , а не я е еня за стачкуващи, гладуващи, болни, ограбени и изъгани , то ще загуби . даже и в съюз с още 40 държави определящи се като богопомазани . всички са в рецесия и нфлация . обаче войни та войни . хахахаха
  • 49 Милена

    34 5 Отговор

    До коментар #20 от "Кресна":

    Мога да Ви кажа, че магазините в Русия не са празни, цените са близки до българските за някой продукти но можете да си купите всичко. Масов рев ще започне скоро защото много хора не са си преценили възможноостите взимайки тежки заеми за десетилетия, но същата картина я виждаме и тук. Разликите са, че когато говорим за хай-тек център във всеки град вие като стартъп можете да отидете и да използвате на символични цени напреднало оборудване и качествени консултанти. Държавата Ви освобождава от някой данъци за пет години и можете да използвате редица предимства и структори. Този формат тук е само в заглавието вижда се че фирми рекламиращи се безполезно за обществото просто придобиват собственост. На месец във федерацията се отварят по около 30 нови производства което води до много ниска безработица. Социалните програми работят ввъв всички републики (което не ги прави идеални) но не позволява да останат необхванати и хора. Което не гарантира, че няма изкл. Успоредно с това върви и борба с голямата корупция повсеместно, но съдебната система работи . Заплащането в големите градове на федерацията е по добро . Хората си живеят живота и всеки води ежедневните си сражения в битието и няма време да се занимава с глупости. Има и републики с по нисък стандарт, но и това се променя. Градовете са чисти и за разлика от тук полицията си върши работата. Масово това което се пише тук е пропаганда.
  • 50 Доротея

    26 5 Отговор

    До коментар #32 от "Мара":

    Споко скоро 00крайна ще отиде на мичка си пайна и поне ще ни оттърват и от Униан и от Фрийдъм,че и от Бесарапците окончателно.
  • 51 Али Турчинът

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Илианчо газ вземи само ,ако имаш интимни буби,но маста е задължителна за ди не ми ривеш после,въпреки че не ти е сефте.

    Коментиран от #86

  • 52 Механик

    26 3 Отговор
    Най-много си падам по анализите на FREEDOM, Фронта без Араби и ISW.
    Не се доближавайте до дракона, че само бълхите му да ви полазят и сте приключили.
    На укрите много има се иска да забъркат световна война, ми се струва.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Харон

    1 15 Отговор
    Кои са на власт там? КОМУНИСТИТЕ! Всичко е ясно нали?:-)))))

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Че всичко е ясно

    8 0 Отговор

    До коментар #54 от "Харон":

    Така е. Но не и за теб.
  • 57 ха ха

    4 18 Отговор
    Руслямистите от петата колона пак са се възпалили... Абе, не разбрахте ли, че тази година Русия носи под 1.5% от световния БВП. Стана без значение. Джуджето иска да се прави на велик с оръжие, което се оказа безполезно. Изтрезнейте най-после. Китай просто ще си вземе Сибир. През последните 200 години Руслямска Държава нито веднъж не е направила крачка напред без да е в коалиция със Запада. Отворете ги тези очи!

    Коментиран от #66, #84

  • 58 Тц тц тц

    13 2 Отговор
    Дано няма никакви войни.Сащисаните с пропаганда разпалват вражди между братски народи,за да си продават оръжията.
  • 59 Чума

    4 10 Отговор
    За Китай ще бъде най добре Зпада това лято да разпадне Русия, да завладее Сибир и тайгата и да ги предостави на Китай! Безвъзмездно!Разпадне ли Запада Русия, ще разпадне и Китай, а не да ги остави да завладеят руските ресурси!
  • 60 мpaзя pycките roвeдa

    4 10 Отговор

    До коментар #55 от "вседрфтгъхуи":

    Въпроса е nce като теб какво ще яде и къде ще се скрие като дойде момента вас продажниците да ви съдят !!

    Коментиран от #63

  • 61 Китай няма....

    17 4 Отговор
    ...да влязат във война! Не са прости! Но Китай ще си МОДЕРНИЗИРА така армията, че на фалиралите щати свят ще им се завие!

    Коментиран от #79

  • 62 Уса

    19 1 Отговор
    Страните с ресурси,които не са западни нямат намерение да унищожават запада а да правят бизнес.Запада е тозо,който постоянно си търси белята.Соросоида се храни от собствените си лъжи и пропаганда,като по вр ъща лъжите и отново ги изяжда,защото има забавено храносмилане заради лошия си характер
  • 63 Отец Дионисий

    13 1 Отговор

    До коментар #60 от "мpaзя pycките roвeдa":

    Споко чадо,скоро няма да мразиш ,там има само светлина и любов.Амин.
  • 64 пиночет

    3 14 Отговор
    Палячовската Русия става Москалия!

    Коментиран от #67

  • 65 Хохохо

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "украинците":

    А ти какво печелиш от това ?
  • 66 Мунзафер ага

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "ха ха":

    Ние пък си искаме Източна Румелия обратно.Султан Ердуан на запад е вперил поглед.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Димитров

    9 0 Отговор
    "Новина" на автор със слънчеви очила, с нито един конкретен факт в нея, но по традиция - с подвеждащо заглавие, с цел привличане на цъканици и насъскване на дежурните клакьори в коментарите по - долу.
  • 69 ДРУГАРЮ

    2 11 Отговор

    До коментар #31 от "украинците":

    МОЧА.прехласнат,ако си въобразяваш,че Китай ще воюва с Европа и САЩ,ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕШ!! Китайците не носят шарки на раменете си, за за разлика от тебе! Загубиха част от пазарите си Европа, но не и в САЩ! От там идват новите технологии!Много скоро ще разбереш,че Европа и САЩ не са са отказали от Украйна!""СВО" се пренася на руска територия в дълбочина!Ако можеш и се постараеш да видиш по далече от пръстите на краката си, ще разбереш защо!

    Коментиран от #77

  • 70 Далавера

    8 0 Отговор
    Китай ще си вземе Тайван,колкото и давият.
  • 71 КУХ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАНЧО":

    ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО БЕ?
  • 72 незнайко

    8 1 Отговор
    А защо е това ГРЪМКО заглавие след като в статията няма нищо по този въпрос ?
  • 73 Отряд1

    12 4 Отговор
    Добре, де... България като диверсифицира газта си, означаваше ли, че се готвим за война?

    Ако да, излиза така, че войната се е подготвяла дълго дълго време т.е. знаело се е, че Русия ще реагира по начинът по който реагира, което пък внася допълнителна обосновка на всеки да си мисли, че това е било единственият възможен вариант пред Русия, с цел да избегне конфронтация с НАТО.

    В заключение:
    Войната в Украйна е война на НАТО срещу Русия.

    Извод:
    Русия е предприела предизвикани военни действия с цел да запази суверенитета си и световният мир.

    Коментиран от #89, #90, #105

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Правоверен Евроатлантик

    10 2 Отговор
    Китайците за разлика от западняците не са прости. Доказва го това, че са най-старата оцеляла империя. Между другото и Персия е древна страна. Нито една от тях не проявява агресия към други държави. Но знаят как да се пазят.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Запознат

    4 6 Отговор

    До коментар #61 от "Китай няма....":

    Фалиралите щати така ще тресат блатната кочина, ще ще подскачаш и на сън! Какво става,сега Китай ли ще чакате"щастлвици" армията да модернизира, та да извади от фекалиите блатната джамахирия,затънала до гуша?
  • 80 Прагматичен

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Боруна Лом":

    ТИ СИ НАЙ ЛЕСЕН,ДИРЕКТНО В ДУНАВ.
  • 81 А ти и другите...

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "Косово":

    Оли г. ени които плюете денонощно против България и обслужвате руските интереси... На вас кой ви плаща?
  • 82 граф Монте Кристо

    8 2 Отговор
    А тия американци само за война мислят,голяма,световна война,все едно е неизбежна.Мирния вариант те просто го отхвърлят,защото така губят своето господство над света,с военна сила и с вездесъщия си долар.Военната им сила не е вече толкова застрашителна и непреодолима,а кухия долар все повече се избягва.Западна Европа няма да им се подчини и да тръгне на война срещу Русия,значи трябва да се спасяват отвъд океана,особено като стане президент отново Тръмп,и всъщност проблемите в самите щати са толкова въпиющи,че фашингтон ще бъде принуден да си свие бойните байраци.
  • 83 Какво... Да бе...?

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Даа бе":

    Точно че в момента украинците се сражават за родината си, за семействата си и за свободата си, ти пишеш малоумщини.

    Коментиран от #92

  • 84 Констатираща

    8 6 Отговор

    До коментар #57 от "ха ха":

    Много малко са тези, които разсъждават по този начин. Русия не е пострадала от санкциите, а се подобри икономиката й, въпреки всички трудности, които се опитаха да й направят, защото нейните ресурси са неизчерпаеми, народът - издържлив и разумен, закален от вековете в изпитания и трудности и убеден в справедливата кауза за вечна борба за мир, а и страните, които й сътрудничат и са с нея, са в подобно положение. Така се оформя един богат, силен и независим лагер, който все повече ще просперира и печели съюзници и заради което, противниците им се тресат от страх и завист, защото санкциите, които наложиха, удариха самите тях, както дръжката на мотиката, когато се настъпе. Сега единственото, което могат да направят е да се чудят какви интриги и размирици да предизвикват, по подобаващия за тях начин, на принципа "Разделй и владей", за да попречат на този силен съюз, който все повече ще се разраства и укрепва. В края на краищата, ако не предизвикат ужасни войни и катаклизми, ще започнат да се опитват да се присъединят с добро и лакейничене към тях и тогава ще настъпи желания МИР на света.
    ДАНО ВСИЧКИ ГО ДОЧАКАТ!🙏🙏🙏

    Коментиран от #88, #95, #104

  • 85 Мария Атанасова Мисиркова!?

    4 2 Отговор
    FEEDOM, Бесарабски Фронт) Украински жълти Медий и Наша Мара пишат за Китай!? Мара Преписва от Укро медиите??!!
  • 86 Ти бе....

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Али Турчинът":

    М@..N...г@л кога стана турчин?
  • 87 Китаеца в Давос не обърна внимание

    9 1 Отговор
    На Зельо от Украйна!?
  • 88 😅😂😆.....

    0 4 Отговор

    До коментар #84 от "Констатираща":

    Кога те изписаха😂🙉
  • 89 Констатираща

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "Отряд1":

    АБСОЛЮТНО ТОЧНО!
  • 90 Хи хи хи хи

    2 3 Отговор

    До коментар #73 от "Отряд1":

    Кои сте вие,Отряд 1?Да не сте партизани?,Мандри обирате ли? Убивате ли пъдари?Нападате ли общини?
  • 91 Уса

    7 2 Отговор
    Да питам онези,които си сложиха пари в IRA,колко спечелиха по времето на Байдн и колко изгубиха по време на байдновата война?В чие зелено чекмедже им потънаха париците?Колко печелят в момента?Какво печеля и какво губя ли?За 5 години върху 5000$ съм спечелил 287$ на днешна дата.Добре,че не вкарах 100 хилки сега щях да съм като укра на фронта.Само богатите печелят от войни а ние сме публика и всеки губи от мястото на гледката за която плаща докато не му свършат парите и пратят насилствено на фронта.Там воюват хора,които нямат пари да,си откупят свободата и живота,които можа го направиха

    Коментиран от #99

  • 92 Даа бе

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "Какво... Да бе...?":

    Аз какво съм написал? Същото което и ти!Защо си се наежил?

    Коментиран от #93

  • 93 Оффф...

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Даа бе":

    Извинявай, объркал съм се👍🇺🇦🇧🇬🇪🇺🇺🇲✌️
  • 94 СИБИР Е КИТАЙСКИ

    2 6 Отговор
    А МАСКАЛ Е ПРОВИНЦИЯ КИТАЙСКА
  • 95 А бе

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "Констатираща":

    Да не са ти изгубили амбулаторния картон с диагнозата?Май и в комютъра са забравили да го вкарат.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Констатираща

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Те не са си пуснали вируса, ако изобщо вирусът е пуснат, той им е пуснат, както и много грипни вируси, които започват от там, защото те са "заплаха" за НЯКОГО, трябва да се досетим за кого, за да разберем кой пуска.

    Коментиран от #100, #102

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Експерт от Русия

    3 2 Отговор

    До коментар #91 от "Уса":

    Като не умееш да работиш с пари,изобщо не ти трябват!
  • 100 Констататация

    3 2 Отговор

    До коментар #97 от "Констатираща":

    Не се опитвай да констатираш каквото и да било,ставаш за смях!
  • 101 Неееееее

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Кресна":

    Другарю, Българите са направили своя геополитически избор и са избрали съответната посока НЯМА ДА Я ПРОМЕНИТЕ!!НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ,АКО ЩЕ И ДА СЕ ОДЕРЕТЕ!! БЪЛАГРИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ЕС И САЩ ПРЕД РУСИЯ!! РУСИЯ Е ТОТАЛНО КОМРПРОМЕТИРАНА!!
  • 102 Константинращ

    2 3 Отговор

    До коментар #97 от "Констатираща":

    Как ще пусне някой нещо у китай, там птиче немож да прелети без да го засекат, камо ли някой американец. Там всичко се наблюдава и се знай
  • 103 геноцид

    6 2 Отговор
    Марче , с тия преводи от "телевизия FREEДОМ" можеш спокойно да кандидатстваш за Окраински паШАпорт !

    Коментиран от #110

  • 104 Гостенин

    4 4 Отговор

    До коментар #84 от "Констатираща":

    С дигиталната рубла дето Путя я въведе ли ше има просперитет ма како? Това е баш цифровия кауш на новия световен ред. Ай честит просперитет

    Коментиран от #112

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Петканчо

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАНЧО":

    Другари, учете китайски за да посрещате новите си партийни секретари.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 МИТ

    2 1 Отговор
    Войната не е многополясна а двуполюсна и на лагери в единия лагер пак е Британия и САЩ и техните съюзници по света а другия е пак или Китай или Русия начело и пак техните съюзници и опорки, тоест никога не е имало и няма да има многополюсен свят, това е все едно всички страни да са развити и да няма бедност по света и да има моного полюсност
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ДРЕВНА ИЗТОЧНА ПОГОВОРКА

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Гостенин":

    ПРАВИ ТОВА КОЕТО ПРАВИ ВРАГЪТ ТИ И ПАЗИ В ТАЙНА ОТ НЕГО КАКВО ПРАВИШ ТИ......
  • 113 такъв е живота

    1 0 Отговор
    Русия е една малка бавноразвиваша се държава с голяма територия. Естествено е да си я менкат заради минералите. Русия като леко момиче ще отиде там където и предложат повече.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания