Last news in Fakti

25 Януари, 2024 16:33 1 795 22

Израел: Катар носи отговорност за нападението от 7 октомври

  • израел-
  • 7 октомври-
  • отговорност-
  • катар-
  • нападение

Катар, Египет и САЩ се опитват да играят ролята на посредници, които да договорят ново спиране на огъня в ивицата Газа

Израел: Катар носи отговорност за нападението от 7 октомври  - 1
Снимка: БГНЕС

Израелският министър на финансите и представител на крайната десница Бецалел Смотрич заяви днес, че Катар носи отговорност за нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, съобщиха агенциите Франс прес и БТА.

Според АФП, Катар изпълнява ключова роля като посредник в опитите за провеждане на преговори между Израел и "Хамас".

"Катар е страна, която подкрепя и финансира тероризма". Емирството "е покровител на "Хамас" и до голяма степен носи отговорност за кланетата на "Хамас", жертва на които станаха израелски граждани", заяви Смотрич в социалната мрежа "Екс".

"Едно нещо е ясно: Катар по никакъв начин няма да участва в това, което ще се случва в Газа след войната", изтъкна израелският министър.

В Израел се води дебат за най-добрия начин, по който да бъде гарантирано освобождаването на хората, взети за заложници от "Хамас" при атака на 7 октомври, отбелязва АФП.

Катар, Египет и САЩ се опитват да играят ролята на посредници, които да договорят ново спиране на огъня в ивицата Газа.

Вчера израелската телевизия "Канал 12" излъчи аудиозапис от разговор на израелския премиер Бенямин Нетаняху със семейства на заложници. В този разговор Нетаняху казва, че ролята на Доха е "проблематична". "Нямам никакви илюзии за тях. Катарците имат лостове за влияние върху "Хамас". И защо? Защото ги финансират", изтъква израелския лидер в аудиозаписа.

Катар заяви, че тези изявления са "безотговорни и вредят на опитите за спасяването на невинни хора".

Политическото ръководство на "Хамас" се намира в катарската столица Доха. През последните години Катар отпусна стотици милиони долари помощи за населението на ивицата Газа, която се намира под контрола на "Хамас" от 2007 г.

Израел предприе военната си операция в Газа, след като на 7 октомври миналата година бойци на "Хамас" извършиха безпрецедентна атака срещу еврейската държава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 7 Отговор
    Хазарите съвсем полудяха.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румен Димитров

    13 6 Отговор
    Бецалел Смотрич,егати и името!Аз ако се казвам така ще ми се преиска да изчезна безкрайно.Нищо чудно да е хазарче с укро корени.
  • 6 Ака ДенКофф

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бей хазаров.
  • 7 ШИЗОФРЕНИЯ ДО ШИЯ

    20 10 Отговор
    Значи, евреите от алчност завземат все повече територии на палестинци или съседни държави, прогонват и убиват местните, нарочно не позволяват на палестинците да имат държава, щото трябва да им дадат и крайбрежната зона с приходите от газ... Обаче катарците са им виновни. Че даже и предлагат ЕССР да приеме палестиците за да им освободят земите. Няма друга такава наглост!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Свързочник

    4 0 Отговор
    Няма съмнение, че този знае повече от мен по въпроса. Само искам да добавя, че е възможно нещо да им убягва от вниманието. Не подценявам никого.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бен Гурион

    9 12 Отговор
    Шейховете решиха, че само защото имат петрол,могат да спонсорират тероризма, но забравиха какво се случи на Саддам.

    Да не се наложи да им се припомня.
  • 13 на крива ракета космоса и пречи

    16 8 Отговор
    На еврейте все някой друг им е крив .
  • 14 Дааа

    4 5 Отговор
    Пипаш ли Катар ще усетиш гнева на Ердоган
  • 15 Неее

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Израел е в Палестина,а не Палестина в Израел
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ФАКТ

    3 4 Отговор
    ВИНОВЕНИ СА САЩ И АНГЛИЯ ЧЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ..ЗАЩОТО ИЗРАЕЛ СТЕ ЕВРЕИ А И САЩ И АНГЛИЯ СЪЩО...ИЛИ ПОНЕ СЕ ОПРАВЛЯВАТ ОТ ЕВРЕИ...КОЕТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА РУСИЯ..ЗНАМ ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ТЕМА НО МНОГО ХОРА НЕ ЗНАЯТ ЧЕ РУСИЯ САЩ И АНГЛИЯ СА ДЪРЖАВИ КОИТО СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ САЩ...И ПРЕЗ ИСТОРИЯТА ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА ТЕ ВИНАГИ СА СИ ПОМАГАЛИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН...ТАКА ЧЕ АКО НЯКОИ ХОРА СИ МИСЛЯТ ЧЕ НЯКОГА МОЖЕ ДА ИМА ВОЙНА МЕЖДУ ТЕЗИ ТРИ ДЪРЖАВИ ЗНАЧИ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ..ВСЕ ЕДНО ЕВРЕИН ДА ВАДИ НОЖ НА ДРУГ ТАКЪВ..РАЗБИРА СЕ ПРЕД СВЕТЪТ ТЕ ПОСТОЯНО УЖ СА В КОНФРОНТАЦИЯ..И ТАКА СЪСИПАХА СУМАТИ ДЪРЖАВИ..В МОМЕНТА СЕ СЛУЧВА СЪЩОТО СЪС УКРАЙНА КОЕТО СЕ СЛУЧИ СЪС АФГАНИСТАН СИРИЯ И Т.Н...РАЗБИРАТ СЕ ТРИТЕ ЕВРЕЙСКИ ДЪРЖАВИ КОЯТО ДЪРЖАВА ДА СИ ПОДЕЛЯТ..ЕДНИТЕ КАЗВАТ НИЕ СМЕ НА СТРАНАТА НА ДОБРИТЕ..ДРУГИТЕ СЪЩО КАЗВАТ ЧЕ СА НА СТРАНАТА НА ДОБРИТЕ..И ТАКА СЛЕД ГОДИНА ДВЕ ИЛИ ТРИ..СИ РАЗДЕЛЯТ КОЯТО ДЪРЖАВА СА СИ РЕШИЛИ...ОСВЕН ТОВА УКРАЙНА БЕПЕ ИДЕАЛНАТА ЦЕЛ ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ТЯ ХЕМ НЕ БЕШЕ В НАТО ХЕМ ТЯ ПРОИЗВЕЖДА ДОСТА НЕЩА...ТАКА ЧЕ Е ДОБРЕ ДОШЛО И ЗА САЩ И ЗА РУСИЯ ДА СИ Я ПОДЕЛЯТ И ДА СИ ВЗЕМАТ ТАМ КАКВОТО ИМ ТРЯБВА...А ГОРКИТЕ УКРАИНЦИ ЕДНИ ОТ ТЯХ СИ МИСЛЯТ ЧЕ РУСИЯ И ПОМАГА..ДРУГИ ПЪК МИСЛЯТ ЧЕ САЩ ИМ ПОМАГА..И ВЪОБШЕ НЕ ОСЪЗНАВАТ..ЧЕ РЕАЛНО НИКОЙ НЕ И ПОМАГА..ИСТИНАТА Е ТАКАВА ЧЕ РЕАЛНО РУСИЯ И САЩ СИ ПОМАГАТ ВЗАИМНО ЗА ДА СЪСИПЯТ ЕДНА МНОГО ХУБАВА ДЪРЖАВА ЗАЩОТО ТЯ НАИСТИНА БЕШЕ МНОГО ПОДРЕДЕНА И ХУБАВА ДЪРЖАВА...АМА БЕШЕ....ЗАЩОТО В МОМЕНТА СИ Я ПОДЕЛЯТ..ТОВА Е ЖЕСТОКАТ

    Коментиран от #20

  • 19 ФАКТ

    4 4 Отговор
    А НА ИЗРАЕЛ МОГА ДА ИМ КАЖА САМО СЛЕДНОТО..АКО ТЯ НЕ БЕШЕ ЕВРЕЙСКА ДЪРЖАВА..ПОДКРЕПЯНА ОТ САЩ АНГЛИЯ И РУСИЯ С НАЙ РАЗЛИЧНИ ОРЪЖИЯ....ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТДАААВНА ДА Е ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА НА ЗЕМЯТА..КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ ОКОЛО НЕЯ СА ВСЕ ДЪРЖАВИ КОИТО СА 10-12 ПЪТИ КОЛКО ИЗРАЕЛ..И МОГАТ ДА Я ЗАТРИЯТ ТОЧНО ЗА ЕДИН ДЕН...РАЗБИРА СЕ В МОМЕНТА ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО ТЯ Е ПОД ОПЕКАТА НА ТЕХНИТЕ БРАТЯ ЕВРЕИ ОТ САЩ РУСИЯ И АНГЛИЯ...И НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА Я ЗАКАЧА...А ТОВА ЧЕ ВОЮВАТ СРЕЩУ НЯКАКЪВ ХАМАС...СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЗАЩОТО ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ ХАМАС Е БИЛА ПАРТИЯ В ПАЛЕСТИНА СПОНСОРИРАНА ИМЕННО ОТ ИЗРАЕЛ..ТАКА ЧЕ В МОМЕНТА СЕ РАЗИГРАВА ЕДИН ЦИРК МЕЖДУ ИЗРАЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИИ ПРОСТО ДА ПРЕВЗЕМАТ ПАЛЕСТИНА..ДРУГОТО СА СИ ГЛУПОСТИ КОИТО НИ РАЗКАЗВАТ ПО РАЗНИ МЕДИИ..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ник.а

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ТаУмВзе":

    Ко каза,ко?😂🤣
  • 22 Анонимен

    3 0 Отговор
    Правилно! Катар изцяло поддържа ХАМАЗ и да не се правят на ощипани. Катар е основно виновна за хунското нападение на главорезите от ХАМАЗ над мирното израелско население. Катар трябва също да бъде наказан за подкрепата на ХАМАЗките убийци и стотиците изнасилвания на израелските жени и момичета. Тези чаршафи подкрепят мигрантската вълна насочена към Европа вместо да я приемат в собствената си държава. Правят се на хитри.