Last news in Fakti

26 Януари, 2024 04:54 2 676 53

Москва: Германия и САЩ може да са съучастници в свалянето на самолета с войниците

  • дмитрий полянски-
  • русия-
  • украйна-
  • самолет

Този път Зеленски трудно ще прикрие престъплението, заяви първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски

Москва: Германия и САЩ може да са съучастници в свалянето на самолета с войниците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия призовава държавите-членки на Съвета за сигурност на ООН да осъдят катастрофата на руския самолет Ил-76 с украински военнопленници, свален от въоръжените сили на Украйна в района на Белгород. САЩ и Германия ще бъдат съучастници, ако самолетът са били свалени с техните оръжия.

Това заяви първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски, цитиран от ТАСС.

„Призоваваме членовете на Съвета за сигурност и ръководството на ООН категорично да осъдят този и всички други терористични актове на киевската хунта“, каза той на заседание на Съвета за сигурност, свикано от Русия заради Ил- 76 катастрофа.

„Мълчанието в тази ситуация само засилва увереността на корумпирания диктаторски режим на Зеленски в собствената му безнаказаност", подчерта дипломатът. „Но всичко, което виждаме досега, са много примитивни и страхливи опити на представителите на киевските власти противно на очевидни факти, да отхвърлят отговорността за това престъпление. Действайки по този начин, те вече открито лъжат, объркват се и все повече се заравят в тази лъжа“, каза той.

Според дипломата, „киевският режим по някаква причина, необяснима за всеки здравомислещ човек, реши да прекъсне размяната на военнопленници, и то по най-варварския начин.“ „Важно е да се разбере дали говорим за непоследователност в действията на украинските войници и нечия самостоятелна инициатива или за умишлено, добре обмислено престъпление, което не се вписва в никаква морална координатна система“, отбеляза той.

Както припомни заместник-постоянният представител на Руската федерация в ООН, веднага след терористичната атака Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна „по петите му излезе с триумфално изявление, от което следва, че самолетът е умишлено свален именно от „доблестни украински воини“. Новината, според Полянски, „се разпространява със светкавична скорост от украинските медии“. „С постъпването на информация обаче, че на борда има собствени военнопленници, киевският режим изпадна в паника и започна трескаво да прикрива следите си. Споменатите първи признания за участието на украинските въоръжени сили бяха много неумело изчистени в интернет. В същото време се хвърлят нови версии, една от друга по-абсурдни”, подчерта дипломатът.

Полянски отбеляза, че Русия ще направи всичко от своя страна, за да гарантира, че отговорните за тези престъпления „ще понеасат заслуженото наказание“. „Този път ще бъде много по-трудно за киевския лидер да прикрие това престъпление“, заключи той.

Според Полянски, предварителното разследване е показало, че този терористичен акт на украинските въоръжени сили е извършен с помощта на зенитно-ракетен комплекс.

"Ракетите са изстреляни от село Липци, Харковска област. Има много индикации, че това може да са или американски Пейтриът, или произведени в Германия IRIS-T. Ако това се потвърди, западните страни, които ги доставят, ще се окажат преки съучастници в това престъпление, както са съучастници на украинските въоръжени сили при обстрела на мирни квартали на руски градове от западни оръжия“, отбеляза дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунта Мара

    74 11 Отговор
    Да не забравяме ингелизите и макрон.
  • 2 Мдаа

    59 3 Отговор
    Съобщиха, че са открили черните кутии.

    Коментиран от #43

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Р.К.И.

    22 88 Отговор
    Разбирате ли какви абсурдности са това. Американци и германци, щели да ходят някакви си хвърчала да свалят някъде си. САЩ и Германия немедлено да изгонят всички руснаци от страните си. Щом са толкова лоши американци и германци, руснаците какво търсят в държавите им. Отвсякъде от свободния свят руснаците да бъдат изхвърлени,те не са дораснали да живеят в свободни държави.

    Коментиран от #6, #20

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ццц

    52 10 Отговор
    Като вярно куче дрогата изпълнява мисията си, с надежда да му дадат кокалче. Този път стъпи обаче накриво. Вярно е, че в първия половин час дрогата беше готов да обяви рожденния си ден за национален празник, заради сваления самолет. След това се появи версията, че руски военен самолет някак си е прелетял хиляди километри с изключен транспондер и го е включил над Белгород, за да заблуди в доблестните войни да го свалят. Чудя се защо гражданската авиация се съобразява, че не може да лети над вражеска територия заради санкциите. Да вземат по един ИЛ и да си се возят напряко? Жалка история. Оригиналните нацисти бяха далеч по изобретателни, а тези най-обикновени параноични наркомани.
  • 8 Историк

    15 66 Отговор
    Руските фашисти базират коментарите си на фейка, който произведоха, което всъщност беше и целта му.

    За тяхно съжаление, в Хага няма да се гледат фейкове, тъй че им остава само да джафкат докато стигнат до съда там, след което ги чакат доживотни присъди.

    Коментиран от #13

  • 9 Хаха

    12 47 Отговор
    Тези пък нещастници пак правят скандали и манипулация. Видяха ме са гола вода и нещата отиват наникъде !

    Коментиран от #11

  • 10 Зеленски

    12 47 Отговор
    Украйна каза Това е само началото Щи има сваляне до последния сандък и да вземат да откажат цигарите

    Коментиран от #12

  • 11 Кого визираш

    41 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Терористите от Наднационалната Абнормална Терористина Организация, управлявана от ФАЩ ли?
  • 12 На тоя пътник

    46 7 Отговор

    До коментар #10 от "Зеленски":

    Май не му пука за голямата гъба. То и на мен не ми пука. Поживях си достатъчно в мир през "съветската окупация". Жалко за тези, които не са живели в мирни времена. Няма как да научат какво е това.
  • 13 На път са

    43 5 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Да стигнат до там. По суша, вода и въздух. Като фалшивия Шенген. Ха-ха! Да видя как им поднасяш питката със сол, батка -даже на колене, като пред козяшкото посолство.

    Коментиран от #23

  • 14 Някой

    38 9 Отговор
    Те са съучастници о в убийството на десетки хиляди цивилни с руско самосъзнание в Донбас. Но това са съучастници, които нямат морални скрупули. Могат да участват в убийството на още стотици хиляди хора в Украйна. Даже милиони.

    Коментиран от #33

  • 15 Луфтвафе

    34 4 Отговор
    Въздушната война в небето над цяла Европа, ще бъде впечатляваща. Добре, че имаме две ескадрили Ф-ки стелт.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тц тц тц

    29 9 Отговор
    Може да са го свалили с цел да всяват терор на фронта и така укрите да ги е страх да се предават лесно.За тях е било по-важно руснаците да са с минус още един самолет отколкото хората.И без това Зелето разчиства територията за Нов Небесен Йерусалим,а сега тъкмо ще има повод да се оттърве от Залупений.

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Червен кхмер

    7 34 Отговор
    Само, че ООН вас осъжда колкото и да виете като поZ,Zорние тамбовские волки.
    Защо не допускат международно разследване???И къде са труповете .Жалки рашистки лъжци.

    Коментиран от #34

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Историк

    3 24 Отговор

    До коментар #13 от "На път са":

    Има само една реалност, и ще видим кой ще "поднася питка".

    В Хага питки няма.

    За социални аутсайдери няма успокоение.

    Коментиран от #52

  • 24 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    19 4 Отговор
    ПО-СКОРО АНГЛИЯ И ФАЩ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 От страни

    12 4 Отговор
    Не са нито Германия нито САЩ. Краварите не им е изгодно сега да вършат тия неща - избори. Германия смятат заради ракетите? Щото се разбрало че е било с германска ракета Ирис-Т. Но не са те. Тази работа са я свършили англетете и французите. Англетата планирали а французите стреляля и те имат Ириси. Англичаните планират да заместят Залужни с Буданов. Залужни е човек на краварите а Остин тъй не навреме изчезна от политичния живот че англичаните решиха да го заместят с Буданов който е техен човек. А франсетата искат отмъщение за загиналите генерали по рано и за тия наемници сред които генералски син неотдавна.
  • 27 Кравите ръчкат света

    12 5 Отговор
    Сащисаните и немските им васали все повече се навират между шамарите. Това не е на добре. Предния път, когато кравите се изнесоха от Афганистан, малко след това започна конфликта в окрайнътъ. Сега кравите пак по спешност се изнасят от Сирия и Ирак. Кой ли конфликт ни очаква сега? Дали разрастването на този в окрайнътъ в директна война на натю с Русия? Дали война на кравите с персите? Дали ескалация в Палестина?
  • 28 От страни

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Тц тц тц":

    Много цели и то вс тяхна полза:
    1. Отмъщение за френските офицери и наемници.
    2. Показателно сваляне на руска територия.
    3. Заплашване на бъдещите украински предатели.
    4. Премахване на укри които не само се предали но могат и да почнат да воюват на руска страна.
    Замяна човека на САЩ Залужни на човек на Англия Буданов.

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 29 ТТТ

    6 10 Отговор

    До коментар #28 от "От страни":

    Тези глупости митрфанова ли ги спусна.
  • 30 любител

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "От страни":

    прав си пич но според мен има грешка в заглавието не може би а това си е работа на краварите и ингилизите.
  • 31 Историк

    5 11 Отговор

    До коментар #28 от "От страни":

    Факти доказващи фалшификацията, която руската версия представлява

    > самолетът е летял от Иран, през Сирия и Египет за Русия. В Иран няма “украински военопленници” (доказателство от системата за проследяване на полетите)

    > тежък транспортен самолет не се използва за превозване на малка група от уговорени за размяна, която може да се побере в два автобуса и която трябва да се транспортира на много близко разстояние до пункта за размяна

    > самолетът е летял ОТ Белгород не КЪМ (видеодоказателство)

    > в момента на свалянето си самолетът е летял в СЕВЕРОИЗТОЧНА посока към ВЪТРЕШНОСТТА на Русия. Свален е над с. Яблоново. Това директно опровергава лъжата, че на него може да има украински военопленници, които да се извозват за размяна

    > списъка с “пътниците”, представен от руските фашисти включва украински военопленници, които са били разменени на 3ти януари (доказателство - списъка представен от руските власти, и посочените 18 украински военопленици присъстващи в него, които са били разменени на 3ти януари)

    > снимките не показват никакви следи от множество загинали при катастрофата

    > по данни на украинското разузнаване в моргата на Белгород са били докарани пет трупа, което съответства на снимковия материал направен преди ФСБ да “започне дейността” си там

    > на пожарникари, спасители и нормални разследващи органи е ЗАБРАНЕН достъпа до района. Той е ИЗЦЯЛО ОТЦЕПЕН от ФСБ. Класическа подготовка за нови фалшификации и укриване на реални факти

    Коментиран от #38, #46, #49

  • 32 Историк

    5 7 Отговор
    > според руските твърдения тези уж транспортирани са били охранявани от трима! руски представители, което противоречи на всички доказателства налични за други такива размени в тази война досега

    Доказан фейк.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Червен кхмер":

    Любопитно ми е какво разбираш под международно разследване? САЩ, Германия, Австралия, Канада? Или Бразилия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Полша? Кой да води разследването, международно?
    И дали ще е обективно, как мислиш, ако Германия участва хем с ракети, хем с разследване?

    Коментиран от #36

  • 35 Историк

    3 5 Отговор
    фалшификацията на Кемъл има и друго измерение:

    след като от Кремъл е публикуван списъка с загиналите уж в катастрофата украинци, това означава, че ако те не са живи, и не са убити при този инцидент, следователно за убити в плен: в противоречие с Женевската конвенция за военпленниците по които Русия е страна.

    Това ще бъде поредното военно престъпление, с което режима в Кремъл си гарантира, че повече никога и при никакви обстоятелства няма да може да се завърне към нормалния свят на цивилизованост.

    Остава им само да ескалират престъпленията и създаването на "паралелна реалност".
  • 36 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Международно разследване може да има само ако се ръководи от страни, където цивилизоваността и ценностите на демокрацията имат думата.

    Международно разследване провеждано от диктатури и авторитарни режими има нулева стойност, тъй като няма никакви градивни ценности, които да стоят зад установяванвто на фактите, а следователо и мотивацията за установяването на фактите е компрометирана.
  • 37 Може кимчо да е свалил самолета

    0 2 Отговор
    Или китай или конго
  • 38 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Значи летял от северния полюс, обаче решил да мине на 10 километра от фронтовата линия, без прикритие, натоварен с бомби (С300 щото Иран ги произвежда!). Говорим за голям транспортен самолет, не за изтребител, все едно да прекарам тайно трактор с ремарке натоварено с бакър през Христо Ботев махала....
    И най големия тъпа.нар не би направил това, но за теб трябва да измислят нова мярка за кре,те.низъм!

    Коментиран от #39, #50

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 В.В.П.

    4 2 Отговор
    Дааа,както през 2014 ..Окропите са подлоги на фашистките планове на сащ и Англия..Хаос ,пандемии ,страх ,мизерия ,болести..Само от там да чакаш спасение..По заповед на Сащ е свален самолет с Окро свинчета..Закопаха ги в нивата ,без кръст и бели камъчета..
  • 41 Момчил

    0 1 Отговор
    Може,ама може и да не са. Как пък Германия точно ? За САЩ съм съгласен.

    Коментиран от #45

  • 42 В.В.П.

    1 1 Отговор
    Язък за захистниките ..Не дочакаха свободата ..Както един милион ,други...

    Коментиран от #44

  • 43 Сега да очакваме!

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаа":

    След разшифровката ще лъсне истината за Украйна и ще има дружен западен вой до небето,че видите ли -...,,записите са манипулирани"...!
  • 44 Би ли ми превел?!

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "В.В.П.":

    Какво е това-
    ,,захистниките" ?

    Коментиран от #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Има и снимки

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Има и клипове с поле осеяни от трупове. Стига си плюл лъжинтук. Засрами се!
  • 47 Васил

    0 4 Отговор
    Айде бе това е поредната сапунка от Кремъл.

    Коментиран от #48

  • 48 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Васил":

    Сапунка звучи добре......за евреите и ромите.
  • 49 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Още вчера ти казах - не смятай русняците за глупаци да заврат самолет от Иран с оръжия на линията на фронта. Ако е имало нещо от Иран логистиката е друга а не е никак през Белгород. И мани това твое "историк" да не ти се смеят и кучетата щото такива дивотии и раздаваш тук...
  • 50 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    Ти нали знаеш понтията "логика" и "джендър" са несъвместими. Тия по некой път такива глупости пиат че ме ловят съмненията дали изобщо имат мозъци.
  • 51 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Би ли ми превел?!":

    На украински означава "защитник".
  • 52 Хи хи хи

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Абее Истерик Като си толкоз вещ и близък до Хага я кажи какво решение ще вземат днеска за Исраел?
  • 53 Кравите най-после ще плащат репарации

    1 0 Отговор
    Африка също им точи ножа за компенсации за корабите роби…
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания