Last news in Fakti

27 Януари, 2024 04:53 1 319 0

Похитител взе заложници в германски магазин, раниха го

  • германия-
  • заложници-
  • похитител

Мъжът е в болница

Похитител взе заложници в германски магазин, раниха го - 1
Снимка: YouTube

Полицията в южния германски град Улм сложи край с изстрели на заложническа криза на централния катедрален площад в града, предаде ДПА.

Мъж взе снощи няколко души за заложници в магазин в оживения търговски район "Мюнстерплац", потвърди на местопроизшествието представител на прокуратурата.

Когато лицето се опитало да напусне магазина заедно със заложник и да избяга, полицаите произвели няколко изстрела по него. Мъжът е ранен и е настанен за лечение в болница, заяви прокурорът.

Подбудите му засега са неизяснени. Всички заложници са невредими.

Според официално съобщение кризата възникнала към 18:45 ч. вчера.

Органите на реда затвориха централния площад "Мюнстерплац" и отцепиха периметъра около него заради операцията. Евакуирано беше кметството, а полицаите връщаха минувачите, които искаха да преминат през района.

"Избягвайте тази зона и стойте колкото се може по-далеч от нея", написа полицията в социалната мрежа "Екс".

Към 20:20 ч. въоръженият заподозрян напуснал сградата със заложник и се опитал да избяга.

Според разследващи само полицията е стреляла.

"Преценихме, че извършителят е въоръжен и че представлява сериозна опасност", заяви прокуратурата след края на кризата.

Говорител на органите на реда каза, че повече няма заплаха за обществеността.

По сведения на ДПА похитителят е тежко ранен. Предполага се, че той е военнослужещ от германските въоръжени сили, според източници от областта на сигурността. Носел е със себе си неуточнен брой късо-и дългоцевни оръжия, уточниха събеседниците на ДПА.

Разследването е поето от областното поделение на Федералната криминална полиция на Германия, тъй като такава е стандартната практика, когато има случай на употреба на оръжие от страна на органите на реда, поясни говорител в централата на полицията в Улм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: