Last news in Fakti

27 Януари, 2024 05:39 1 818 16

САЩ отново удари Йемен, унищожи ракета на хусите

  • йемен-
  • хуси-
  • сащ-
  • ракета

Тя е била готова за изстрелване към Червено море

Американските военни съобщиха, че са унищожили противокорабна ракета на хусите в Йемен, насочена към Червено море и готова за изстрелване, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ракетата "представляваше непосредствена заплаха за търговските плавателни съдове и корабите на военноморските сили на САЩ в региона", заяви Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ) в социалната мрежа "Екс".

Ударът е нанесен в 03:45 ч. местно време (00:45 ч. по Гринуич).

Телевизията на хусите "Ал Масира" съобщи, че САЩ и Великобритания са нанесли два въздушни удара по пристанище Рас Иса в йеменската провинция Ходейда, предаде Ройтерс.

Бомбардировките се извършват в момент, когато йеменските бунтовници хуси засилиха нападенията си срещу плавателните съдове, преминаващи през Червено море. Вчера, при поредната тяхна атака, възникна пожар на борда на петролен танкер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туристи / бежанци/

    18 5 Отговор
    В Полша има ръст на престъпността заради притока на украински бежанци. За това пише колумнистът на Rzeczpospolita Гражина Завадка.

    Според нея много украинци се чувстват безнаказани и често нарушават законите, например шофират в нетрезво състояние.

    Коментиран от #7

  • 2 Голям зор

    12 3 Отговор
    Бо.й по канчето
  • 3 Питам си

    24 4 Отговор
    А за потъналият пред дни американски разрушител нещо...?

    Коментиран от #5

  • 4 ха ха

    7 11 Отговор
    Започва да става интересно. Онзи удареният танкер се оказа с руски петрол. Китай се преполага, че натиска Иран да спре хайдусите, щото пречат на морските връзки. Китайците имат сметка американският флот да е ангажиран в Червено море, но нямат сметка някой кораб с тяхна стока да бъде ударен. Западът ускорено променя веригите на доставки след ковид кризата като ги изнася от Китай. На китайците хич не им се иска да падне външното търсене в този труден за икономиката им момент. Индексът Hang Seng е 12% надолу за тази година - най-ниската точка от 19 години. В понеделник се е наложила намеса на правителството. Китай започва и да попълва резерва си от петрол - доскоро го намаляваше.
  • 5 ха ха

    7 13 Отговор

    До коментар #3 от "Питам си":

    Абе, едни питаха за памперси в Черно море. После останаха без флот...
  • 6 Чи то тьй може ли??

    1 11 Отговор
    А на руснаците няма ли кой да каже че ракетите могат да бьдат откривани и унищожавани с кораби???хахахах смятай разлика вьв технологии да видиш

    Коментиран от #14

  • 7 Бело море

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Туристи / бежанци/":

    А тук няма ли? Пред повечето шофьорки от Украйна, Диона изглежда като монахиня.
  • 8 Браво

    17 0 Отговор
    С какво я уцели? Искам снимки! Тая ракета, да не е някой трактор, като оня в Полша? Искам сигурност, че ме защитава мощна армия, а не такава от тролове и драскачи! Все пак съм живял във време, в което една система ме предпази от всякакви войни. И днешната искам да е такава. Но ... не е.
  • 9 Фен

    15 0 Отговор
    Ей, голяма сила, туй, САЩ! Цял самолетоносач пратиха, и ето - една ракета по - малко! Догодина, може и търговски кораб да пробутат от там, без диваците да го треснат!
  • 10 Кравари вие сте международни престъпници

    9 1 Отговор
    Кравари хората не искат вашата бомбена демокрация

    Коментиран от #15

  • 11 Иван С

    8 0 Отговор
    Цялата ракета ли унищожи? Опасна работа са това УС Нейви, с един удар една ракета. Няколко милиарда долара кораб, батълстейшъни, радари, сателити и ракета за милион долара за една ракета на хъските... И ефекта ще е Нулев!! Защото те пак ще ви имат зъб, ще са недоволни и още по ожесточени. Ако бехте похарчили една трета от тези военни разходи за образование и подобряване на условията за живот в райота, напредъка щеше да е очевиден. но уви.......
  • 12 руzcлямски

    0 1 Отговор
    хуэсосити
  • 13 Искате да кажете...

    6 0 Отговор
    Че американска ракета, унищожи друга американска ракета намираща се в хусите...
  • 14 Пешо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чи то тьй може ли??":

    Не така, русия има военно космически сили с технологии невиждани от запада, хиперзвукови ракети и в скоро време хиперзвуков флот. Между другото тази година се очаква пускането на нов модел тоалетна чиния с вградено казанче невиждано нещо от мнозинството
  • 15 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кравари вие сте международни престъпници":

    Троле, превишил си дозата.
  • 16 Тото 1 и Тото 2

    1 0 Отговор
    И тази война на САЩ ли , пак ние ще я плащаме ?