Last news in Fakti

27 Януари, 2024 06:11 2 984 17

Тексас прати над 102 хиляди нелегални мигранти в други части на САЩ

  • тексас-
  • мигранти-
  • сащ

37 500 от тях са насочени към Ню Йорк

Властите на Тексас са изпратили повече от 102 000 души в други части на Съединените щати като част от програма за преместване на нелегални мигранти от тяхна територия, съобщиха от офиса на регионалния губернатор Грег Абът, предаде РИА Новости.

„Тексас е транспортирал над 12 500 мигранти до Вашингтон от април 2022 г., повече от 37 500 мигранти до Ню Йорк и 31 200 мигранти до Чикаго от август 2022 г.“, се казва в съобщението.

Освен това 16 хиляди нелегални бежанци са транспортирани до Денвър, 3,4 хиляди до Филаделфия и още 1 500 до Лос Анджелис. Общо 102,1 хиляди мигранти са изведени от Тексас.

Като част от операция „Самотна звезда“ са иззети над 454 милиона смъртоносни дози от нелегалния наркотик фентанил и са задържани почти половин милион нелегални мигранти на границата.

Националната гвардия на Тексас издигна ограда от бодлива тел близо до границата с Мексико за борба с нелегалната имиграция.

Администрацията на Джо Байдън се оплака пред Върховния съд, който от своя страна нареди премахването на оградата по-рано тази седмица. Държавните сили за сигурност обаче блокираха достъпа на федералните патрули.

В петък изтече крайният срок, в който властите на САЩ трябваше да изискат от Тексас да разреши на граничния патрул достъп до границата, за да демонтират бариерите. Министерството на вътрешната сигурност на страната уведоми главния прокурор за това с писмо.

Губернаторът Абът от своя страна обяви "нашествие" на мигранти и мерки за защита. Според него Тексас ще води собствена политика, тъй като федералните власти не се справят с охраната на границите.

Държавата предприема свои мерки за борба с нелегалната миграция. Една от тях беше закон, позволяващ арестуването, преследването и лишаването от свобода на заподозрени в незаконно преминаване на границата, както и депортирането им от страната по съдебен ред.

Вашингтон нарича действията на тексаските власти противоконституционни, а методите - прекомерни.

Действията на Абът бяха подкрепени от републиканските губернатори на 25 американски щата, които разпространиха изявление, в което обвиниха Байдън в нежелание да се бори с нелегалната миграция. Ръководителите на Оклахома и Флорида обявиха готовност да изпратят Националната гвардия в Тексас. Тръмп също подкрепи решенията на Абът.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така, така-

    82 0 Отговор
    Мигранти, фентанил, инфлация, бездомници, банди - напред към гражданска война!
  • 2 Запада

    68 1 Отговор
    В САЩ мерките срещу имигрантите не са достатъчо строги.
    Но в България след Шенген ще ги натъпча тук, главно неуки араби и негрмотни африканци. Грамотните и квалифицираните (АКО ИМА ТАКИВА) са избрани предварително в Турция и Запада.
  • 3 М да

    6 42 Отговор
    Триглавата ламя : глобалистки либерасти, руски комунистически националсоциалисти и арабски и други ислямисти се е напънала да глъгне и унищожи целият свят и преди всичко Западната юдео-християнска цивилизация.
  • 4 Аз съм Тексас

    26 5 Отговор
    Пратете и за България.!
  • 5 И там

    24 0 Отговор
    разпределение .
  • 6 Браво на Тексас!

    65 1 Отговор
    САЩ отдавна вече не е това, което е в романтичните представи и розови мечти на някои ЕвроАтлантици.
  • 7 Бонев

    56 0 Отговор
    Нашата територия към кой щат се води. Дано да сме към Тексас белким се освободим и ние.
  • 8 НЕ ЗНАМ ЧАЙНИЦИТЕ ДАЛИ ША

    30 1 Отговор
    ПРЕВЗЕМАТ СИБИР ПРОСТО ШОТ ТАМ НЯМА КУПОН И Е ПУСТОШ НООО ЛАТИНОТО ОТДАААВНА СА ПРЕВЗЕЛИ УСА.СЕКИ КОЙТО Е ХОДИЛ ТАМ ГО ЗНАЕ И ВИЖДА ОООЩЕ ОТ ЛЕТИЩЕТО ДЕТО РАБОТЯТ САААААМО ЛАТИНО БЪРБОРЯТ СИ НА ИСПАНСКИ И НВ ЗНАЯТ БЪЪЪКЕЛ ИНГЛИШ АКО ГИ ПОПИТАШ ЗА НЕЩО....
  • 9 Мишел

    29 1 Отговор
    28 щата са против емиграционната политика на Байдън . Част от тях- Флорида, Небраска, са вдигнали националната си гвардия в готовност да подпомага Тексас срещу армията
  • 10 Путин

    26 1 Отговор
    пак ще им е виновен, хахахах
  • 11 Жириновски

    30 6 Отговор
    Тексас се отделя като бял щат,Република Калифорния и тя се отделя,Флорида става Кубинска губерния,Аляска се връща в Раша.,Край на краварската кочина, Китайската армия поема контрола над Фашинтон..

    Коментиран от #12

  • 12 Дякон Унуфрий Араллампиев

    23 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жириновски":

    Приживе Жириновски го имаха за луд Оказа се че всичко което е казал сега е факт Никой пророк не е на почит в родината си
  • 13 Аз съм Тексас

    27 0 Отговор
    Гледам Б.Н.Т няма нищо за Тексас, чудесни събеседници.!

    Коментиран от #15

  • 14 Мехикано

    12 0 Отговор
    споко, фентанила ще си свърши работата!
    Нужни са само редовни доставки!
  • 15 ха ха

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Аз съм Тексас":

    Ако БНТ, БТВ и Нова заговорят за Тексас, ще означава край на руската и глобалистка пропаганда. В момента България е в лапите на две клики - путинската мафия и Давос. Свободата не е в нито една от тях... Сложна тема.
  • 16 Фон дер Миндер

    11 0 Отговор
    Тагаренко да не се помайва ,а да въри да лъска бтр-те и да ги праща помощ на бай-Дън ,че току виж останал без господари
  • 17 Пурко

    6 0 Отговор
    Я виж ти, и във Америка имало достойни хора.