Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Януари, 2024 11:44 9 723 169

"Войната в Украйна не може да се реши на фронта"

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • фронт-
  • самюъл чарап-
  • сащ-
  • нато-
  • преговори

За да настъпи край на войната, Украйна трябва да се подготви за преговори с Русия

"Войната в Украйна не може да се реши на фронта" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Западните правителства и най-вече Германия и САЩ настояват, че все още не е дошъл моментът за преговори между Русия и Украйна с цел прекратяване на войната. Чуват се обаче и други гласове, които подкрепят такъв сценарий. Пред германската обществено-правна медия ZDF американският политолог Самюъл Чарап изразява позицията си, че войната не може да се реши на фронта и затова трябва да се мисли за дипломатическо решение.

Няма изгледи за "абсолютна военна победа"

Политологът е категоричен, че трябва да се мисли за дипломатически стъпки, когато се вижда ясно, че нито един от участниците в конфликта не може да постигне "абсолютна военна победа". Чарап коментира пред ZDF, че според него войната несъмнено ще приключи с дипломатическо решение. Не е ясно обаче кога ще се случи това и при какви условия. Експертът обяснява, че повечето конфликти в историята са се разрешавали, когато двете страни са водели дипломатически преговори паралелно със сраженията, а не при ситуация, в която военните действия спират, за да започнат преговори. По думите му във войната в Украйна вероятно ще се случи същото.

Преговорите имат нужда от пълната подкрепа на Украйна

Макар да е привърженик на дипломатическото решение, политологът отбелязва, че то не предполага на Русия да не се гледа като на агресор, какъвто е тя в тази нападателна война. Именно по тази причина обаче, ако се търси край на войната, до него трябва да се стигне с участието на Русия.

Важно условие за постигането на дипломатическо решение е украинският народ да подкрепя напълно потенциалния консенсус в преговорите. Ако украинците не са обединени около едно такова решение, то няма да бъде възможно, смята Самюъл Чарап. Разбира се, и в случай, че Русия постави нереалистични искания, Украйна трябва да има право по всяко време да се откаже от преговорите. "Капитулацията, която Владимир Путин постави сред целите си във войната, изобщо не трябва да бъде на масата", казва политологът пред ZDF. Но дори Русия да няма намерение да води сериозни преговори, опитът да се стигне до тях няма да е безполезен, смята експертът.

Каква би могла да е ролята на Запада

Според Самюъл Чарап западните партньори на Украйна в момента са в добра позиция да обсъждат с Киев потенциални преговори. "Не би било добре украинската страна да започне дипломатическия процес без съответната подготовка", обяснява експертът пред германската обществено-правна медия. По думите му е ясно, че сега не е моментът за започване на преговори, но пък ситуацията предразполага към начало на подготовка за такъв процес. "Трябва да започнем да водим тези разговори сега, дори процесът да не може да започне в следващата половин или една година, колкото и дълго време да отнеме", смята Чарап.

Как може да се предотврати ново нападение

Политологът признава - досега руският президент Владимир Путин неколкократно е демонстрирал, че нищо не го спира да нарушава споразумения, когато пожелае. Въпреки това такъв сценарий би могъл да се избегне чрез включването на определени клаузи в потенциалното споразумение за прекратяване на огъня, коментира експертът пред ZDF. "Може например да се поставят условия, че ще се наложат допълнителни санкции, ако споразумението бъде нарушено", посочва Чарап.

Украйна и партньорите ѝ от Запада вече се стараят войната да излезе достатъчно скъпо на Русия. По думите на политолога за Русия е особено важно продължаването на военните действия да става все по-неизгодно. Така един бъдещ лидер на Русия няма да може да погледне назад и да си каже, че инвазията е била добра идея, която му се иска да повтори.

Рискът Русия да нападне отново обаче съществува при всички положения, признава Чарап. Москва ще остане потенциална заплаха за Украйна и останалите си съседи без значение как ще приключи войната. "Това е факт, с който ще трябва да свикваме в дългосрочен план", казва политологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    111 30 Отговор
    Ходът на целия конфликт би бил много различен, ако Русия НЕ водеше СВО , а бе започнала ТОТАЛНА война по американски срещу УСрайна !!!

    Коментиран от #10, #13, #51, #116, #117

  • 2 Пророк

    30 11 Отговор
    Може би така ще стане .....
  • 3 Сами Чорапа

    99 13 Отговор
    Ние с колегата Чарли Кекса смятаме че войната ще се реши по някакъв начин рано или късно.
    Кат свършат укрите.

    Коментиран от #154

  • 4 ВИДЕО

    97 19 Отговор
    В Киев вчера поздравиха Зеленски за рождения му ден с флашмоб „Убиец“, "З днем нарождення, душегуб!
    65 героiв"
    Украинците "оцениха действията" на властите-Владимир Зеленски на рождения си ден получи послание от украинците в специална акция с горящи хартиени самолети и надпис ,
    Така народа на Украйна реагира на престъплението на Киевския , който на 24 януари свали руския самолет Ил-76 превозващ украиски военнопленни за обмен. На борда се намираха 65 украински войници, 6 члена екипаж и 3 съпровождаващи. Всички загиват.
    Първоначално украински медии публикуват радостно информация, че това е спецоперация на украинските служби, но по-късно я изтриват. Преследваната цел е да се обвини Русия, въпреки че много бързо става ясно, че самолетът е свален с американски  Patriot.
    Гражданите на Украйна обвиняват директно Зеленски за сваления самолет.

    Коментиран от #8, #24

  • 5 Сами Чорапа

    59 9 Отговор
    "Капитулацията, която Владимир Путин постави сред целите си във войната, изобщо не трябва да бъде на масата"

    Говорим си и аз колко да не заспим.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОТарАК

    19 84 Отговор
    Матушката вече изгуби . могилизирайте ги , докато се разпадне

    Коментиран от #11, #16, #20, #155

  • 8 Хехе, кокаинисимусът изтрепа

    68 9 Отговор

    До коментар #4 от "ВИДЕО":

    сигурно половин милион мъже, те за 65 се загрижили.
  • 9 Дякон Унуфрий Араллампиев

    83 6 Отговор
    Каквото и да се говори и пише нито Европа нито сащ вече са същите Чакат ни интересни събития

    Коментиран от #169

  • 10 КОТарАК

    11 52 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    с танкове , мобилизация на ЗЕКИ ,самолети и ракети ,кораби ли имаш предвид? и дронове?и 40% от БВП за военния комплекс и армията?

    Коментиран от #21

  • 11 Това сам ли го измисли

    57 5 Отговор

    До коментар #7 от "КОТарАК":

    Или някое тригодишно дете ти помогна?
    Щото с тая липса на оборудване между ушите никъф те няма.

    Коментиран от #59

  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    80 11 Отговор
    Тази война можеше ДА НЕ ЗАПОЧНЕ, ако Чичо С(р)ам си бе стоял на NASRANIA ZADNIK ❗
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вижте

    10 33 Отговор
    Русия 21 век...Без думи

    Коментиран от #55, #57

  • 15 Не може защото

    60 6 Отговор
    25 американски щата се противопоставиха на федералното правителство и пращат до..подкрепления на Тексас. Националната гвардия на Тексас се мобилизира, защото вече ими 1 убит и един ранен военен.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Порно

    57 9 Отговор
    Паре нема, действайте. То нема и будали, готови да мрат за интересите на семейство бай дрън
  • 18 ОМБРЕ

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен-_ Язовец":

    МОЖЕ И НА КЛИЗ ----МИ ДА Е МА КВО ГО БРИГА
  • 19 Националист

    14 75 Отговор
    Москва не спира да плаща на западни медии да публикуват глупави статии да оправдаят агресията си ,ситуацията с Крим, приднестровието и Абхазия им хареса много. Само военен разгром ще ги приземи и постави на мястото им

    Коментиран от #64, #146, #158

  • 20 Хохо Бохо

    68 7 Отговор

    До коментар #7 от "КОТарАК":

    Видях колони на националната гвардия да пълзят към Тексас. Съседните щати пращат помощ към Тексас, федералните са в пълен ступор, изолирани са без достъп. Искаш ли видео?

    Коментиран от #23, #126

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Няма проблеми

    13 47 Отговор
    Преговори с ушанките след 10 година като огладнеят достатъчно
  • 23 Знаем бе

    15 40 Отговор

    До коментар #20 от "Хохо Бохо":

    Киев за два дня.Тексас за три дни.

    Коментиран от #30

  • 24 Хохо Бохо

    37 5 Отговор

    До коментар #4 от "ВИДЕО":

    А как го хранеха по соц мрежите а? Направо му прегря алката на зе
  • 25 ОМБРЕ

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "Котьо":

    ТОИ Е ПРОФЕШЪНЪЛ ----ЧУПИ ВСИЧКО ДЕ Е УАПНАЛ
  • 26 горски

    61 11 Отговор
    Преговори...айде бе...
    Стенограмите от Истанбул стоят...Украйна даже получаваше територии в Донбас от 2014г...с условие за автономия на Донбас,но в пределите на Украйна
    Трябваше да признае Крим,руския език и да не влиза в военни съюзи против Русия...После пристигна Джонсън,да се прави на Чърчил,ама с украйнски жертви...
    След кръвопролитията обаче,не виждам как Русия ще се изтегли и как ще обясни ,че няколкостотин загинали и ранени са профукани на вятъра...
    Ако не беше Запада,руснаците и украинците щяха да се разберат.....сега вече е късно...Раните са дълбоки,а някои вече гноясват...
  • 27 Русия започна войната.

    13 54 Отговор
    Ще свърши когато САЩ решат.

    Коментиран от #41, #72, #115

  • 28 Иво

    54 13 Отговор
    Ха,ха, Украина я въоръжават нелегално ,Но сега е момента руснаците да приключат украинската фашистка сган !!

    Коментиран от #32

  • 29 Националист

    17 42 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен-_ Язовец":

    Те не останаха боклуруски танкове, а Киев маже само да го сънуват ,освен ако отново не стане столица на Киевска Русия

    Коментиран от #69

  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 9 Отговор

    До коментар #23 от "Знаем бе":

    БЕЗниково, БЕЗумно, ама знаещо 😀😀😀
    Кой каза "Киев за три дни !" 🤔🤔🤔
    Кой открадна Тексас за три дни🤔🤔🤔
  • 31 980 хиляди Груз-200 орки

    12 48 Отговор
    Раша на колене ...каква победа?

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Отговора е в складоветеее

    7 45 Отговор
    Иам изгледи за пълна военна победа. :))))

    Как е, колко са пълни складовете с оръжието трупано с десетилетия от СССР на които изключително разчитат руските фашисти?

    Пълни ли са, пълни ли са?

    Коментиран от #163

  • 34 ФАКТ

    13 31 Отговор
    Джендърите да не философстват много. Ами да произвеждат снаряди. Че много бърже може да излетят. Заради тия мекотели Украйна страда. Ако европа и щатите имаха твърди лидери а не джендъри. До сега Украйна щеше да е получива оръжието дето и трябва. Но това са джендъри те не са мекотели. Те не разбират концепцията държава и отстояването и.

    Коментиран от #103

  • 35 Войната ще свърши....

    11 49 Отговор
    Когато Путин опъне петалата !
    Това ще бъде разплата !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Тиква

    33 2 Отговор
    Всеки ден празни приказки и нагла простотия! Скоро ще свърши
  • 38 хихи

    28 3 Отговор
    |DW oбърнаха резбата или изправиха обърната...
  • 39 Ха ха ха ха

    45 7 Отговор
    Нямало начин за абсолютна победа...ха ха ха ха, напротив има. Руска победа, неугодна за угодническа Европа и Америка. Г-н Чорап и неговите съмишленици да си сложат студен компрес на главите, защото г-н Путин решава кога и колко да вземе от Окрайна. Ясно?

    Коментиран от #43

  • 40 От страни

    35 6 Отговор
    Айдииииии. Кво стана та не ядохме? Та нали укрите са подгонили русняците и е голема перемога (победа) а зелето кво ги радава си е жива зрада (загуба). Абе, пологи, бързо измислете що трябва да преговарят победоносните укри.
  • 41 Пръц

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Русия започна войната.":

    Бе те тия напоследък бягат от всякъде
  • 42 Тъпанари

    42 6 Отговор
    Първо отговорете какво стана с Минските споразумения.После питайте какво предлага Русия.

    Коментиран от #47

  • 43 Смех в блатото

    7 24 Отговор

    До коментар #39 от "Ха ха ха ха":

    2 години и още сте пред селото :)))

    Каи честно! :)))

    Коментиран от #66

  • 44 Хитлер колко го търпяха ?!

    9 21 Отговор
    А Путин колко ?!
    Въпрос от един матрос.
    Град Варна.
  • 45 Някой

    41 6 Отговор
    А, може. Що да не може? До сега настоявах да се реши на фронта, но взехте да виждате, че укрите подгъват капачки. И взехте да квичите,че трябвало да се реши с преговори.
    Долни лицемери. Дано Русия не се подлъже за пореден път по лицемерното ви поведение. Трябва да заличи Украйна. И ако се наложи, да заличи и западната "демокрация" по вашите страни.
  • 46 Иво

    29 7 Отговор
    На номер 32 , ти си украински фашист,пишеш на развален руски език!! Заминавай на фронта ,не живей на гърба на българите ,безсрамник !!!

    Коментиран от #60

  • 47 Смех в блатото

    8 30 Отговор

    До коментар #42 от "Тъпанари":

    Русия не ги спазва от ден 1ви. Това "стана" и никога не е имала на мерение да ги спазва.

    Що, на теб Муторфанова какво ти написа да казваш? :)))

    Коментиран от #73

  • 48 инфо

    22 2 Отговор
    Поредното словоблудство от поредния анонимник. ДВ и Факти задължително трябва да го "отразят", за да "запълнят" с поредното безмислие информационното пространство.
  • 49 Войната вече

    33 8 Отговор
    е решена.
    И отдавна ви помолих да не ме занимавате с полуразложеният труп Украйна.
  • 50 Вълк

    10 32 Отговор
    Какви преговори с военнопрестъпник, за Путин всичко е приключило да се радва да иде в Хага защото в Киев съдбата му ще е бърза и болезнена

    Коментиран от #164, #167

  • 51 Така ли е

    5 24 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    Присъщо за пропуските тролове е да се отнасят с пренебрежение ,сарказъм и злоба към противниците на руското робство. Сякаш те са призвани за съдят,да дават оценка в собственият им примитивен стил.Писалият проруски трол ТААС е типичен пример за тъпотия .

    Коментиран от #75

  • 52 Факт

    7 24 Отговор
    Войната отдавна е решена Рушкия има Крим ама няма Одеса Харкив Киев

    Коментиран от #165

  • 53 Слава на Русия

    8 27 Отговор
    Не ви ли стана ясно. Че Путин ще воюва с Украйна до последния руснак :D :D :D
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Калорифер, това

    23 3 Отговор

    До коментар #14 от "Вижте":

    го видях оня ден във клип за Великобритания.
    И да знаеш, че Галя няма да ти даде пари за това.

    Коментиран от #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мишел

    9 31 Отговор

    До коментар #14 от "Вижте":

    Това е един от големите градове в братска гладна русия! Братята руси вече гладуват защото държавата е вече на военен режим! Няма средства за почистване на шахтите и канализацията! Няма вече и яйца ,пилешко месо ,консерви...Най трогателни са кадрите в които възрастни женици едвам вървят хванали се за парапета...Е свободния свят успя с тази война да докара братска Русия отново до купони и глад

    Коментиран от #159, #166

  • 58 Механик

    31 6 Отговор
    "Може например да се поставят условия, че ще се наложат допълнителни санкции, ако споразумението бъде нарушено"
    Кое споразумение да бъде нарушено? Минското ли? Онова, дето западняците официално си признаха, че не са имали изобщо намерение да го спазват, а са го подписали колкото да могат да дадат време Украйна да бъде въоръжена и подготвена за война с Русия.
    Гиди фурнаджийски лопати вие! Мислехте да насъскате Украйна която да разпарчетоса Русия, за да можете да я ограбите, ама не стана. Сега преговори сънувате, но ще е каквото и когато Путин нареди.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ха ха ха

    4 22 Отговор

    До коментар #46 от "Иво":

    По добре такъв от колкото рашистки българин,
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Само когато реши Путин

    30 3 Отговор
    Не разбрахте ли, че с ракети, самолети и танкове няма да стане? Ако искате мир, седнете на масата и говорете. Няма война, която да не е завършила с преговори (капитулацията също е преговор), а колкото по рано се проведат толкова по малко жертви и разрушения ще има!!!
    За спиране на войната е нужен незабавен МИР и има две решения:
    1. БЪРЗО решение ... Зеленчука вдига белия байряк и се моли за мирни преговори с ограничени и малки последствия.
    2. БАВНО решение... варене на жива жаба на бавен огън т.е. наливане на масло в огъня(джепанета), изчакване последния 0краинец да се яви при Спасителя бай Св Пешко и се отива на безусловна капитулация с всички последствия за Укрия или там каквото ще е останало от нея...

    И последно.... „войната“ ще спре в най добрия случай когато реши Путин и то при решение на два основни въпроса със запада... щото де факто войната е между запада НАТЮ и Русия...
    ПЪРВО... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката и ВТОРО... Укрия, или каквото е останало от нея, да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ!!!
    А въпроса с руското население и населяваните от тях територии ще подлежи на уточнение с референдум!!!


    И ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.

    Коментиран от #67, #112

  • 64 Айде, давай, теб

    17 1 Отговор

    До коментар #19 от "Националист":

    те чакат в Авдеевка.
    Оппааа, за Авдеевка е вече късно.
    Жалко че не си се бил там, досега да бяхте превзели Воронеж.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хихихи

    21 1 Отговор

    До коментар #43 от "Смех в блатото":

    За къде бързсш, жабуняк?
    Бавно, методично и безкомпромисно.....до последният украинец.
  • 67 Смех в блатото

    4 20 Отговор

    До коментар #63 от "Само когато реши Путин":

    Ми като "няма да стане" с ракети и танкове, руските фашисти що се опитват с ракети и танкове? :)))

    Коментиран от #74

  • 68 Прометей Огнянов

    4 25 Отговор
    Сигурен съм, че ЗАПАДЪТ ще победи РУСИЯ!
    Бавно, но сигурно ще я доведе до ПРОСИЯ!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 хихихихи

    18 7 Отговор
    Американосите решиха,че ще накарат Русия да я боли. А на руснаците си им е супер. Пищят от кеф.

    Коментиран от #81

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 инфо

    27 1 Отговор

    До коментар #27 от "Русия започна войната.":

    Абе "умник", ако зависеше от САЩ, защо още продължава това клане!? Нали САЩ са "приятели" на Украйна, защо САЩ унищожават приятелите си вече втора година? Как ви намират такива посредственяци...
  • 73 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 2 Отговор

    До коментар #47 от "Смех в блатото":

    Стой си в блатото❗
    Не Мутрофснова, МЕРКЕЛ заяви ,
    че ЗАПАДНалИЯ свят не е мислел да се спазват Минските споразумения , а само е искал време да напълни Украйна с още оръжия срещу Русия ❗
    Ама за това в блатото не ви казват ‼️

    Коментиран от #80

  • 74 Споко

    15 0 Отговор

    До коментар #67 от "Смех в блатото":

    Дават възможност на гейовете да клекнат сами....

    Коментиран от #79

  • 75 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Така ли е":

    То да напиша че и твоето е тъпотия но ти даже име не си взел. Или не загряваш как става...
  • 76 Може да се реши

    13 0 Отговор
    И на фронта и на масата.Ако искат на фронта тотална доставка на техника, при втория и спират доставките и те сами ще клекнат. В момента е нещо по средата.
  • 77 Радвайте се

    5 13 Отговор
    Руснаците са същите мизерници като нас. Ама ние поне не мрем на война в комшиите
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Смех в блатото

    3 21 Отговор

    До коментар #73 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "МЕРКЕЛ заяви ,
    че ЗАПАДНалИЯ свят не е мислел да се спазват Минските споразумения

    Тва е абсолютна лъжа :)))

    Не те ли е срам така долно да преиначаваш думите на хората? :)))

    Коментиран от #108, #131

  • 81 Голям кеф

    6 15 Отговор

    До коментар #70 от "хихихихи":

    Едно време рускините пускаха за бутилка водка а сега за едно яйце.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Кой направи таз война необходима

    25 3 Отговор

    До коментар #71 от "ТаУмВзе":

    Ей БЕЗБОЖНИЦИ абе няма ли да престанете да ни облъчване с лъжи... кажете най накрая КАКВА Е ПРИЧИНАТА за тоя военен конфликт... престанете да ни тикате версията, че Путин е лош, агресор и т.н. и че една сутрин се събудил и нападнал Укрия за да отиде да закусва малки деца... ей изтрещяхте вече и никой не ви вярва!!!
    „Истинският автор на войната не е този, който я обявява, а този, който я прави необходима“.
    Това го казва прз 1824 г. Франсоа Огюст Мари Минье, френски историк, журналист и член на Френската академия.
    И така господа натовци кажете... КОЙ НАПРАВИ ТАЗИ ВОЙНА НЕОБХОДИМА!!!
  • 84 хахаха

    7 17 Отговор
    Украйнците воюват за държавата си. Руснаците воюват за държавата си. А тука путлерастините ни. Воюват за дивотията си.

    Коментиран от #87

  • 85 Захари Марийкин

    4 19 Отговор
    99.9 % , че Русия ще загуби войната!
    Хващам се на бас! Даже и Донбас!
    Също тези от Хамас!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Това което съм видял и знам

    4 13 Отговор
    Ако се замислите. Ще разберете,че приятелчето ви дето се е оказало путинофилче. Не е откачило сега. То винаги си е било леко откачено. Путинофилията е следствие не е причина. Путинофилията е влошаване на състоянието му просто.

    Коментиран от #107

  • 90 Драгичево

    9 0 Отговор
    Е кога ще е време за преговори. Колко още трябва да изчезнат. До каква бройка трябва да се стигне, за да спре това избиване на един народ. /Те са един народ/
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ВЛИЗАЙ РЕЗКО

    13 3 Отговор
    Мачкай окраинските и българските фашаги.

    Коментиран от #98

  • 93 ДА ПОПИТАМ

    9 1 Отговор

    До коментар #91 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Загубихте ли и Авдеевка.

    Коментиран от #97

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Дойче веле 🚾

    15 3 Отговор
    Трябва да бъде забранено и изгонено от България
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Путлерастина не е българин

    3 14 Отговор

    До коментар #92 от "ВЛИЗАЙ РЕЗКО":

    Гадните българи винаги са били фашаги. Те искат да отделят путлерастина от обществото си. И да го спукат като гнида на въшка. Искат да се самопочистят и да го изплюят като мушичка влязва в устата им.

    Коментиран от #160

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Спокойно бе

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "ФАКТ":

    Само нашите заводи от 2 години работят денонощно на 3 смени.
  • 104 Сор Рус

    6 0 Отговор
    Абе баш там си се реши, ама по начин, който не изнася на колективния
  • 105 Ами да

    6 7 Отговор
    Ако руснаците някога изтрезнеят! Което е малко вероятно!
  • 106 🇧🇬 Б А Й Х @ Й 😝😝😝

    4 0 Отговор

    До коментар #82 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Нали твоят НИК беше с трите бели удивителни бе GAZOLIZECO ‼️
  • 107 Смех в блатото

    1 7 Отговор

    До коментар #89 от "Това което съм видял и знам":

    Прав си. Те стават такива като следствие от факта, че се чувстват "различни" от останалите.

    Иначе драскат срещу "джендарите" де :))))
  • 108 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор

    До коментар #80 от "Смех в блатото":

    Явно в блатото не ви дават да четете‼️

    "Минските споразумения бяха подписани с цел "да се даде време на Украйна", което да позволи страната да стане по-силна. Това заяви бившият канцлер на Германия Ангела Меркел в интервю за националния ежедневник Die Zeit.

    "Минските споразумения от 2014 г. бяха опит да се даде време на Украйна. Тя също използва това време, за да стане по-силна, както виждате днес. Украйна от 2014-2015 г. не е като съвременна Украйна", отбеляза Меркел."

    Интервюто все още е в мрежата ‼️

    КОЙ ЛЪЖЕ ВИКАШ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #109

  • 109 Смех в блатото

    2 9 Отговор

    До коментар #108 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ""Минските споразумения бяха подписани с цел "да се даде време на Украйна", което да позволи страната да стане по-силна."

    Никъде в това изказване не се говори, че Украйна няма намерение да не ги спазва :))))

    Говори се за това, че се очаква Русия да не ги спазва и така и стана :)))

    Коментиран от #113

  • 110 Тъй ли

    2 8 Отговор
    И що не може да се реши на фронта? Защотото под Авдеевка загубите са 20 към 1 ли? Или защото вече рашките се задъхват и внасят калпави снаряди от Корея ли? Или защото руските танкове горят като дървени? Или може би това е методичката на кремъл спусната на техните агенти по света.

    Коментиран от #111

  • 111 Смех в блатото

    2 7 Отговор

    До коментар #110 от "Тъй ли":

    Прави са, нема да се реши на фронта.

    Ще се реши ЗАД фронта, като свърши оръжието от съветско време :)))))
  • 112 Айде

    2 10 Отговор

    До коментар #63 от "Само когато реши Путин":

    Талпа си и ти! Няма как путин да го оставят да диктува как да се управлява друга държава, особено в Европа! Ще го изринат заедно с всички пияници около него! За сега, все още санкциите са само предупредителни!
  • 113 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #109 от "Смех в блатото":

    Дори НЕ СИ ГИ ЧЕЛ явно ‼️
    Иначе щеше да знаеш какво пише в тях и кой не ги спазва от деня на подписването им ‼️
    Смей се , те и шутовете се смеят,но това не означава че са умни ‼️

    Коментиран от #114

  • 114 Смех в блатото

    2 5 Отговор

    До коментар #113 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Чел съм ги, и ти си ги постнал:

    И в тях НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ това, което твърдиш.

    С червени удивителни и други украси за разсеяни няма да отклониш вниманието от факта, че се опитваш да пробутваш лъжи.
  • 115 Чърчилкрейзи

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Русия започна войната.":

    Кво ще решават Смеаш? В момента имат по- голяма грижа с латино мигранти и с Тексас. Шрекчо в момента е изоставен, дори и от Шмолц. Пък Льовер, Шмеевски, Р и Копринките с ББ, КиК и посолството си въртят схемите и далаверките. Пък ти вервай, че комунаизма ти е виновен.
  • 116 Евроатлантик

    14 15 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    Никакви преговори не трябва да има с патологични лъжци и пoдлеци като фашистите в Кремъл...
    Ще измислят друг повод за да нападнат Украйна на по-късен етап ... Позволиш ли на един престъпник да избяга без да бъде наказан или елиминиран след време той ще се върне да направи същото, че и по-лошо дори ....

    Коментиран от #120, #128

  • 117 Изобщо не си наясно

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТАСС":

    с материята... Как са кръстили тази война руските фашисти е без значение.
  • 118 бай онзи

    7 12 Отговор
    Защо трябва да загиват още хора Това ли искат НАТО и САЩ Кога е моментът за преговори когато свършат украинците ли
  • 119 Цензура

    14 11 Отговор
    Путин ли нарушава споразумения ???? Я пак ????
    Путин ли обгради НАТО с военни бази, или НАТО се залепи като хрaчка на границата на Русия?
    Путин ли наруши Минските споразумения и дори се похвали с това, или Германия и Франция?
    Путин ли се отметна от вече подписаните споразумения за мир през пролетта на 22-ра година - или зеленски по заповед на рошавият и чучулото?
    Путин ли си зъбеше че ще разпарчетоса САЩ или някоя друга западна страна - или западът се зъбеше, че ще разпарчетоса Русия?
    Путин ли каза: "Щом НАТО не иска Русия, ще получи повече Русия"... или столтенберг каза, че "Щом Русия не иска НАТО, ще получи повече НАТО"?
    Путин ли забрани преговори с украйна, или зеленски забрани преговорите с Русия?

    Въпросът е всъщност - какви гаранции ще дадат 404 и кукловодите и на Русия, така че руснаците да повярват, след като те - зеленски и кукловодите му - вече нарушиха всички споразумения?

    Абе, нали борел се зъбеше, че войната щяла да се реши на бойното поле - какви са тия приказки сега? Нали войната била в патова ситуация, защо хленчите? Май Русия побеждава?

    Коментиран от #121, #125, #135

  • 120 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 9 Отговор

    До коментар #116 от "Евроатлантик":

    Що не ни припомниш Кремълските лъжци ли размахваха епруветка в ООН с доказателство за опасния Садам❗
    Що не ни припомниш в Карибската криза Кремъл ли излъга , че ще изтегли ракетите си от Турция ❗

    Коментиран от #122, #133

  • 121 Това е факт

    14 3 Отговор

    До коментар #119 от "Цензура":

    "Путин ли нарушава споразумения ???? Я пак ????"

    Абсолютно.
  • 122 Историк

    9 9 Отговор

    До коментар #120 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Садам нападна Кувейт - два пъти.

    Няма нужда от никакви други доказателства, че беше "опасен".

    Коментиран от #130

  • 123 Очевидец храбър

    8 10 Отговор
    Ходът на целия конфликт би бил много различен, ако Русия НЕ водеше СВО , а бе започнала ТОТАЛНА война по американски срещу УСрайна !!!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Цензура

    11 8 Отговор

    До коментар #20 от "Хохо Бохо":

    Само дето 25% от военните във федералната армия са тексасци. Хич не ми се вярва да насочат оръжие срещу своите. Май ще се сбъдне мечтата ми - да видя как чучулото-узурпатор байдън виси на въжето. Около Белият дом има достатъчно дървета за целта. В момента Тексас спасява цяла Америка... и не е сам в борбата.
  • 127 Ян Чернигурски, екс.пррмиер на Словакия

    12 9 Отговор
    "Никой не може да победи Русия. Който се опита, ще бъде унищожен. НАТО и ЕС ще се разпаднат, а американските войски ще бъдат изритани от Европа".

    Руснаците се опитваха да играят джентълменски със страните от СССР и сателитите от ВД докато не им стана ясно, че НАТО ги прави на глупаци и съвсем методично се възползва от наивността им.
    Е, сега този розов период за отношенията НАТО/Русия е вече в миналото. Като искат война, имат я. Засега в прокси формат: от НАТО оръжията, от Украйна пушечното месо.
    Не е нужно Путин да напада нато.Той ги разби финансово и военно.Те сами ще се самоунищожат.
  • 128 Ами

    8 6 Отговор

    До коментар #116 от "Евроатлантик":

    Така мислиш,защото чужди за теб хора умират или са осакатени на фронта.Путин никога няма да се откаже от целите си.Защо иначе е започнал.Алтернативата е,да няма победители,при ядрена намеса.Така ,че колкото по-рано се включат дипломацията и преговорите,толкова по-добре за украинците.Пък другите разсъждения за ИМАГЕНЕРНО бъдеще са БОШ ЛАФ.Аз пък може да кажа,ако утре падне метеорит и удари земята....
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 6 Отговор

    До коментар #122 от "Историк":

    Не бягай по тъча с "Ама що бият негрите" ❗
    Ставаше дума
    КОЙ ИЗМАМИ ЦЕЛИЯ СВЯТ В ЛИЦЕТО НА ООН
    с фалшиви доказателства ‼️
    Истинският историк , ще каже истината ‼️

    Коментиран от #134

  • 131 Голям даже

    7 4 Отговор

    До коментар #80 от "Смех в блатото":

    на 22 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обявява, че Минските споразумения „вече не съществуват“. И след два дена познай какво стана.

    Коментиран от #132, #152

  • 132 Смех в блатото

    8 5 Отговор

    До коментар #131 от "Голям даже":

    Как няма да обяви, като доотогава не ги спазваше от първия ден.

    Реши, че е завършил подготовката за да унищожи Украйна, и го "обяви".

    Па план.

    Жалко (за тях), че "плана" се оказа като всичко останало на рашистите. :))
  • 133 Кремълските лъжци

    10 7 Отговор

    До коментар #120 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Показваха бойни комари и заразени и обучени гугутки да цвъкат само над руснаци.
  • 134 Историк

    11 8 Отговор

    До коментар #130 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Никой не е измамил ООН. ООН се оказа неспособен да се справи със Саддам и както виждаме в момента, се е превърнал в параван зад който диктатурите си правят каквото си искат.

    Твърдението ти беше, че това е трябвало на Запада за да докаже, че Саддам е опасен.

    Аз посочих, че няма нужда от това, и че има реални причини да бъде отстранен.

    Коментиран от #144

  • 135 Абе умнико...

    9 9 Отговор

    До коментар #119 от "Цензура":

    колко километра стана границата на Русия с НАТО след влизането на Финландия в Алианса...?
    Коя армия в момента има 10 пъти повече оръжия отколкото преди 2 години...?
    Нито една от целите на "СВО" не е изпълнена, а точно обратното...
    Няма как да има преговори с руските варвари и терористи без да бъдат напълно прогонени от Украйна.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Смех в блатото

    5 1 Отговор

    До коментар #136 от "Сипиро":

    Тексас иска незабавно присъединяване към Руската федерация.

    Само така ще се гарантират ценностите към които винаги са се стремяли тексаните :)))

    Коментиран от #139

  • 138 1302

    8 1 Отговор
    Напротив. Всички войни се решават точно на фронта.
  • 139 като нищо даже

    5 4 Отговор

    До коментар #137 от "Смех в блатото":

    Няма се учудя ако от кремъл кажат че коренните жители там са руснаци.

    Коментиран от #140

  • 140 Смех в блатото

    7 5 Отговор

    До коментар #139 от "като нищо даже":

    Ми, то доста руснаци избягаха в "прогнилия" САЩ, а американците, понеже са глупави, не искат да ходят в руския рай :)))

    Жалко, че САЩ са толкова силни военно, иначе и там щяха да ги "асвабадят" :))))
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #134 от "Историк":

    На 05.02.2003.г. на заседанието на СС ООН генералният секретар Пауъл обвини Ирак в производство на оръжие за масово поражение, предявявайки в качеството на доказателство епруветка с „бяло вещество“!

    По-късно Пауъл призна: сцената с епруветката е била измама.

    Но отговорност за това Вашингтон не е понесъл.

    По-късно Пауъл призна: сцената с епруветката е била измама.
    По-късно Пауъл призна: сцената с епруветката е била измама.
    По-късно Пауъл призна: сцената с епруветката е била измама.

    Историята , историко, историята ‼️

    Коментиран от #148

  • 145 конкурс на лъжите

    9 5 Отговор
    Сами си говорят , дзже не ги интересува дали някой им вярва ...Русия ги е отсвирила и си действа по задачите , а “партньорите“ си приказват за преговори , които те самите направиха невъзможни след “уникалната формула на мира“ на Зеления , в която по незнайни причини, Зеления изисква Русия сама да се капитулира , защото окраинците не могат да победят руската армия , а пък не можело Русия да победи тези “герои“....е как може такива небивалици .
  • 146 факуса

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Националист":

    с какво плаща кат са фалирали бе центавосче

    Коментиран от #147

  • 147 Фалирала ти е

    3 2 Отговор

    До коментар #146 от "факуса":

    празната, крива кратуна.
  • 148 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 3 Отговор

    До коментар #144 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    минОсите, които мИносите , не променят ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ ‼️

    Коментиран от #149

  • 149 Ами ти ли ще

    2 3 Отговор

    До коментар #148 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    я пишеш "историята"?
    Хората са достатъчно интелигентни за да не се хващат на нелепите ви лъжи и опорки.

    Коментиран от #150

  • 150 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор

    До коментар #149 от "Ами ти ли ще":

    Историята е такава каквато е ❗
    А кой как я чете и пише е друга тема ❗
    Четете я , като дявола Евангелието❗
    После се чудите защо хората не ви вярват❕
    Сега може да напишеш , че е нямало епруветка с БЯЛО в-во в залата на ООН или дори, че генералът от САЩ е бил БЯЛ ❕
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 ДрьжКа

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "Костадин Костадинов":

    Едни и сьщи опорки на няколко места,няма ли да ги смениш?Станали досадни.
  • 154 Съдба

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сами Чорапа":

    Какво да очаквам СССР се разпадна от Русия се отделят някои държави и това е Никои не иска добровольно да е с Русия Освен Китай че я използва за евтина бензиностанция /НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА

    Коментиран от #161, #162

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 КовидманЯк

    2 1 Отговор
    Тоя е кремълски четирихилядник и пропагандатор, контранаступа върви яко, ВСУ превзе Крим и Донбас и сега напредват към Москва.🤣😂🤣😂
  • 158 КовидманЯк

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Националист":

    Е, как бе, нали контранаступа е успешен, Крим е оосвобиден, керченския мост е разрушен, Русия няма ракети, долара стана 200 рубли, Путин няколко пъти се спомина, а руснаците се бият със сапьорски лопатки,не помниш ли?
  • 159 КовидманЯк

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Мишел":

    Здравата си предозирал пак.
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 КовидманЯк

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "Съдба":

    А замислял ли си се да спреш наркотиците и да потърсиш психиатрична помощ?
  • 162 Орисия

    1 0 Отговор

    До коментар #154 от "Съдба":

    Абе ти само бТВ и нова ли гледаш.
  • 163 Тянката

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Отговора е в складоветеее":

    Не се притеснявай, ще запазят една и за тебе.
  • 164 Тянката

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Вълк":

    Само можеш да си мечтаеш.
  • 165 Тянката

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Факт":

    Засега.
  • 166 Тянката

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Мишел":

    По добре труден живот ,от колкото робство.
  • 167 Чичо Манчо

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Вълк":

    Горям се комедианг,няма спор!
  • 168 111222333

    0 0 Отговор
    "Войната в Украйна не може да се реши на фронта"

    Къде остана "стратегическото поражение" на Русия ?
  • 169 1111112222333

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Дано не слагаме йод във водата, след интересните събития.
Новини по държави: