Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 04:22 890 0

МВФ преразглежда програмата си за Аржентина

  • мвф-
  • аржентина

Фондът отпусна 4,7 милиарда долара

МВФ преразглежда програмата си за Аржентина - 1
Снимка: Фейсбук

Международният валутен фонд одобри в сряда най-скорошното преразглеждане на програмата си за Аржентина, която е на стойност 44 милиарда долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Одобряването на преразглеждането ще позволи отпускането на 4,7 милиарда долара.

МВФ заяви, че макар ключови цели от програмата да не са били изпълнени миналата година, освобождава Аржентина от отговорност за неизпълнението им.

"Целите на програмата бяха модифицирани, в съответствие с първоначалните действия на властите и с амбициозните планове за завръщане към предначертаното в програмата", се казва в изявление на фонда.

Освен това МВФ одобри удължаване на срока на програмата до 31 декември тази година.

Това е седмото преразглеждане на споразумение за преструктуриране на дълга от 44 милиарда долара, който Аржентина има към МВФ, отбелязва АФП.

"Новото правителство предприема дръзки действия за възстановяване на макроикономическата стабилност и започва да се бори с дългогодишните пречки пред растежа", се казва в изявление на ръководителката на МВФ Кристалина Георгиева.

Георгиева отбелязва, че "непоследователните политики на предишното правителство" са оставили "тежко наследство".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: