Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 06:08 1 421 2

Иракски ислямисти атакуваха с дрон пристанището в Хайфа

  • хайфа-
  • израел-
  • дрон-
  • ислямисти

Все още не е ясен ефектът от нападението

Иракската групировка "Ислямска съпротива" направи изявление, че нейни привърженици са атакували пристанището на израелския град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море, предаде телевизионният канал Al Hadath.

Радикалните ислямисти отбелязват, че са атакували с дрон пристанището на Хайфа на 1 февруари. Посочва се, че нападението е извършено "като продължение на подкрепата за населението на ивицата Газа, в отговор на убийствата на цивилни от израелските сили". От движението не съобщават за ефекта на атаката.

Групировката потвърди, че ще продължи атаките срещу "вражески цели“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    6 0 Отговор
    Чакате Мешията да ви каже какви са пораженията.
  • 2 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 2 Отговор
    Ако дронът е бил поголям от 1 м , израелското ПВО щеше да го свали още над морето, в международни води. Вероятно е по малък и се е скрил между летящите играчки по плажовете. А най вероятно е паднал някъде. Сега стигаме за мухата и слона в обучението по журналистика