Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 15:25 2 328 25

Глас народен: Войната на Израел в Газа стига твърде далеч

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • палестина-
  • бенямин нетаняху-
  • джо байдън

Като цяло анкетата показва, че подкрепата за Тел Авив и за справянето със ситуацията от страна на администрацията на Джо Байдън намалява леко

Глас народен: Войната на Израел в Газа стига твърде далеч - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Половината пълнолетни американци казват, че 15-седмичната военна кампания на Израел в Газа е "стигала твърде далеч", констатация, продиктувана главно от нарастващото неодобрение сред републиканците и политически независими, показва ново проучване на Associated Press-NORC Център за изследване на обществените въпроси.

Като цяло анкетата показва, че подкрепата за Израел и за справянето със ситуацията от страна на администрацията на Байдън намалява леко. Тя показва, че 31% от пълнолетните в САЩ одобряват начина, по който Байдън се справя с конфликта, включително само 46% от демократите.

Мелиса Моралес, 36-годишна, независим политик в Рънемид, Ню Джърси, казва, че гледа всеки ден видеоклипове и новини от Газа. Снимките на палестински деца, ранени, осиротели или оставени без дом от боевете в Газа, я карат да се върне към собственото ѝ 3-годишно момче.

"Просто не мога дори да си представя, че синът ми броди по улиците и иска да бъде в безопасност. Да иска майка си. Или просто искам някой да го вземе", каза тя.

Офанзивата на Израел е отишла твърде далеч, казва Моралес, както и подкрепата на администрацията на Байдън за нея. Байдън подкрепя Израел военно и дипломатически от първите часове след атаките на въоръжените групи Хамас на 7 октомври, при които според Израел са загинали 1200 души.

САЩ стават все по-изолирани в подкрепата си за Израел, тъй като броят на жертвите на палестинците надхвърля 27 000, като две трети от жертвите са жени и деца. Администрацията на Байдън казва, че оказва натиск върху Израел да намали убийствата на цивилни и да позволи повече хуманитарна помощ.

Джон Милор, експерт по киберсигурност в Кловис, Калифорния, който описва себе си като независим републиканец, казва, че остава "на 100%" зад Израел.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    Хазарите бяха осъдени в Хага.

    Коментиран от #7

  • 2 Сила

    5 22 Отговор
    ДО КРАЙ...... НИКВО СТИГА..... НИКВА МИЛОСТ ЗА ПЛАСТЕЛИНЦИТЕ !!!
  • 3 Факт

    26 6 Отговор
    Цял Свят мрази евреите ! Защото са най-гнусното племе.

    Коментиран от #23

  • 4 провинциалист

    23 3 Отговор
    "броят на жертвите на палестинците надхвърля 27 000, като две трети от жертвите са жени и деца" - ех, ако имаше само 2-ма френски хуманитарни служители сред жертвите, Бени Нети щеше да е обвинен за варварин и палестинците щяха да си щъкат живи и здрави. Вместо като сега атлантутите да ни обясняват, че от 2-милионно население, 40% от което е под 14-годишна възраст, нямало цивилни и всички били терористи от Хамас. Не, не симпатизирам на Путин. Представяте ли си?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Що за

    2 3 Отговор
    Глупава стагия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Написаното е вярно

    10 1 Отговор
    САЩ стават все по-изолирани в подкрепата си за Израел, .....
  • 9 Факт е....

    10 1 Отговор
    Израел, с подкрепата на САЩ, извършва все по-фрапиращи военни престъпления.
  • 10 Газа за 3 дни

    13 1 Отговор
    Еврейските нацисти убийци на жени и деца, осъдени за геноцид в Хага, сринаха целия мит за холокоста който градиха 70 години!

    Коментиран от #19

  • 11 Израел всеки ден доказват че са терорист

    10 1 Отговор
    Нарастващото участие на САЩ във войната в Близкия изток идва, когато Израел, с подкрепата на САЩ, извършва все по-фрапиращи военни престъпления.
    Във вторник войници от израелската армия, преоблечени като медицински персонал, проникнаха в болницата Ибн Сина в северната част на Западния бряг и екзекутираха трима души от близко разстояние, включително един, който лежеше на леглото си.Доктор Наджи Назал, директор на болницата, каза пред Ройтерс, че войниците „екзекутирали тримата мъже, докато спяха в стаята. Те ги екзекутираха хладнокръвно, като ги застреляха директно в главата, в стаята, където ги лекуваха.Това е крещящо военно престъпление на много нива, включително екзекуцията на невъоръжени хора и нападението над болница.....
  • 12 Израелските зверове

    10 1 Отговор
    Трябва да бъдат съдени. Това клане трябва да спре и всички отговорни за престъпленията, извършени срещу населението на Газа и срещу целия палестински народ, живеещ под окупация, трябва да бъдат подведени под отговорност в съответствие с принципите, установени на Нюрнбергския процес през 1945-46 г. И ако има морал и справедливост, щяха да бъдат приложени същите санкции.
  • 13 Глас народен:

    11 1 Отговор
    """ Израел са гнусни терористи, садисти и военнопрестъпници извършващи геноцид.

    Коментиран от #22

  • 14 Гост

    4 4 Отговор
    За съжаление братския израелски народ не се поучи от грешките си. Всеки народ рано или късно плаща кармата си. Евреите много страдаха през ВСВ но после получиха собствена държава след дълго скитане. Не случайно Господ ги постави заобиколени от врагове. Те са древен народ и като такъв трябва да се справят с по-сложни задачи. Ако не се справят със задачата си пак ще бъдат разпръснати да се скитат.

    Коментиран от #24

  • 15 ЦАДАЛ

    1 0 Отговор
    дермократи 😚
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Не е много актуална анкетата

    1 0 Отговор
    проучването на AP-NORC е от ноември .....

    Коментиран от #18

  • 18 от ноември, сега са значително повече

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Не е много актуална анкетата":

    Цитат: =====Освен това 44% от демократите подкрепят създаването на независима палестинска държава, която включва Западния бряг, Ивицата Газа и Източен Йерусалим, а 41% смятат, че е изключително или много важно САЩ да преговарят за нейното създаване. Това е повече от 31% от демократите, подкрепящи независима палестинска държава в анкетата на AP-NORC през август, проведена преди атаката......====
  • 19 НЕ са осъдени за геноцид още в Хага

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Газа за 3 дни":

    Тепърва ги чака. Второто изслушване ще е след 24 дена. За сега само жълт картон им дадоха...
  • 20 Атмаджа

    4 1 Отговор
    А какво е мнението на народа за това,че Америка си пъха носа навсякъде:в Украйна,в Тайван и къде ли не?Американците оправиха ли своята държавица,решиха ли проблема с расизма,с бедността,с бездомниците и т.н.,та тръгнаха да дестабилизират останалия свят?
  • 21 Анонимен

    3 2 Отговор
    Време е да бъдат пуснати помпите в тунелите в ГАЗА и един път завинаги да се приключва със зловещата терористична групировка ХАМАС. Сбирщина от изнасилвачи и убийци.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сък Май Диk

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Aми американците, много ли ги любят по света?
  • 24 Путинофил

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    А на палестинците не им ли се полага земя като на евреите на които им я подариха французи,британци и американци?
  • 25 Лумпен

    1 0 Отговор
    Газ газ за Израел!