Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 04:36 778 0

Египет има отговор от "Хамас" за примирие в Газа

  • египет-
  • израел-
  • хамас

Предстои обсъждане на всички детайли на предложената рамка със заинтересованите страни

Египет има отговор от "Хамас" за примирие в Газа - 1
Снимка: Фейсбук

Египетски официални представители снощи заявиха, че са получили отговора на "Хамас" на рамково споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа, се казва в изявление на египетската Държавната информационна служба, цитирано от Ройтерс и БТА.

"Ще обсъдим всички детайли на предложената рамка със заинтересованите страни, за да постигнем споразумение за окончателната формула колкото се може по-скоро" заяви ръководителят на Държавната информационна служба Диа Рашуан.

Египетски източници от сферата на сигурността снощи заявиха пред Ройтерс, че отговорът на "Хамас" е демонстрирал гъвкавост и в него е било включено искане за конкретна времева рамка за прекратяване на огъня след мюсюлманския празник Курбан Байрам в началото на април.

"Египет ще продължи да полага максимални усилия за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в опустошената от войната ивица Газа", заяви Рашуан.

Междувременно високопоставеният представител на "Хамас" Гази Хамад снощи заяви пред Ройтерс, че групировката възнамерява да освободи възможно най-голям брой палестинци, които се намират в израелски затвори.

"Нетаняху се опитва да накара всички да повярват, че е постигнал или ще постигне победа, за да запази коалиционното си правителство", каза Хамад. Той добави, че на групировката "Хамас" ѝ е отнело известно време, за да даде своя отговор на предложението за прекратяване на огъня, защото много от въпросите в споразумението са били "неясни и двусмислени".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА