Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 04:37 2 619 0

Полковник от бразилската армия бе арестуван по разследването за военен преврат ВИДЕО

  • бразилия-
  • арест-
  • полковник-
  • преврат

Бернардо Кореа Нето е задържан при завръщането му от САЩ

Полковник от бразилската армия бе арестуван по разследването за военен преврат ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Полковник от бразилската армия, издирван от полицията в рамките на разследване на опит за преврат от страна на сътрудници на бившия крайнодесен президент на Бразилия, бе арестуван снощи на връщане от САЩ, предаде Ройтерс.

Полковник Бернардо Кореа Нето бе арестуван на летището в Бразилия, след което бе прехвърлен в армейски гарнизон след изслушване за налагане на мярка за неотклонение.

Той е бил изпратен в САЩ от армията на мисия в Междуамериканския колеж по отбрана във Вашингтон през декември 2022 г., когато бившият президент Жаир Болсонаро замина за Флорида дни преди полагането на клетва от страна на президента Луиз Инасио Лула да Силва.

Болсонаро така и не призна поражението си от Лула на изборите през октомври 2022 година. Срещу него бе наложена забрана да заема изборна длъжност до 2030 г. заради злоупотреба с президентските правомощия и нападки срещу бразилската системата за гласуване, както и заради необосновани твърдения, че тя е уязвима за измами, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: