Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 05:36 1 019 13

Израелската армия освободи двама заложници, държани от Хамас

  • израел-
  • заложници-
  • хамас

Мъжете са в добро здравословно състояние

Израелската армия освободи двама заложници, държани от Хамас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия освободиха двама заложници, държани от бойци на радикалното палестинско движение Хамас в ивицата Газа. Това се съобщава в съвместно изявление на армията, Общата служба за сигурност и израелската полиция, разпространено от пресслужбата на армията.

"В съвместна операция на Израелските отбранителни сили, Службата за обща сигурност и израелската полиция в Рафах двама израелски заложници, Фернандо Симон Марман, на 60 години, и Луис Хар, на 70 години, бяха спасени от терористичната организация Хамас, след като бяха отвлечени на 7 октомври от кибуца Нир Ицхак.“, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че заложниците са в добро здравословно състояние, но все пак са изпратени за медицински преглед в медицинския център Шеба. Болница Тел Хашомер.

На 7 октомври 2023 г. бойци на Хамас навлязоха на израелска територия от ивицата Газа и взеха повече от 240 заложници. Оттогава пълномащабните военни действия в анклава продължават. В края на ноември беше постигнато споразумение за хуманитарна пауза, която продължи една седмица. По време на операцията, според израелските власти, бяха освободени 110 заложници, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 4 Отговор
    Ето къде де крият терористите сред цивилните.
  • 2 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    10 5 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателният пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Демек

    3 5 Отговор
    Не са успели да ги разстрелят. Сещем се за трима други дето израелците си ги гръмнаха, щото шубето е голем страх
  • 7 Ъхъ!!!

    1 3 Отговор
    Освободили вятър. Ако арабите са искали, щели са да ги убият и тогава ще освободят на босия цървулите. Въпреки че на хазари никога не може да се вярва. Лъжат и като дишат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А ако така

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    някой реши да постъпи по този начин с тебе? Какво би рекнала по въпроса? Или ти си на "правилната" страна и си полит. коректна?

    Коментиран от #11

  • 10 Браво браво

    2 0 Отговор
    Дано освободят и останалите
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.