Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Февруари, 2024 07:55 8 120 109

ISW: Руската федерация се бори с оръжеен недостиг и лъже за новата продукция

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • оръжие-
  • дронове-
  • ракети-
  • владимир путин

Текущият ограничен капацитет на Русия не е гаранция, че ще се бори да произведе достатъчно материал, за да поддържа военните си усилия със сегашното темпо или в дългосрочен план

ISW: Руската федерация се бори с оръжеен недостиг и лъже за новата продукция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 11 февруари украинският президент Володимир Зеленски назначи генерал-лейтенант Александър Павлюк за командир на украинските сухопътни сили, с което замени сегашния украински главнокомандващ генерал-полковник Александър Сирски.

Държавният глава направи и няколко други назначения на ръководители на службите през същия ден - генерал-лейтенант Юрий Содол за командир на Съвместните сили на мястото на генерал-лейтенант Сергей Наев; бригаден генерал Игор Скибюк за командир на десантните сили на мястото на генерал-майор Максим Миргородски; генерал-майор Игор Плахута за командващ Силите за териториална отбрана на мястото на генерал-майор Анатолий Бархилевич, който беше назначен за началник на украинския генерален щаб на 10 февруари.

Още новини от Украйна

Руските сили изглежда са построили 30-километрова бариера в окупираната Донецка област, вероятно за да служи като отбранителна линия срещу бъдещи украински нападения. Сателитни изображения от 10 май 2023 г. и 6 и 10 февруари 2024 г. показват, че руските сили са построили дълга линия от вагони, простираща се от окупирания Оленовка (южно от град Донецк) до Волноваха (югоизточно от Въгледар и северно от Мариупол) през изминалите девет месеца.

Украински източник съобщи на 11 февруари, че руските сили са събрали повече от 2100 товарни вагона във влак с дължина 30 километра. Източникът съобщи, че са започнали да сглобяват влака през юли 2023 г. и предполага, че възнамеряват да използват влака като отбранителна линия срещу бъдещи украински нападения.

Железопътната линия между Оленовка и Волноваха е приблизително на шест километра от текущата оценена фронтова линия на ISW югоизточно от Новомихайловка в най-близката ѝ точка и е в зона на фронта, която е била относително неактивна, когато според съобщенията руските сили са започнали строителството. Руските сили наскоро направиха незначителни териториални придобивки в тази област. Руснаците можеха да сглобят влака и за други цели.

Това се посочва в дневния анализ на "Института за изследване на войната" (ISW).

Украински военни наблюдатели посочиха, че руската отбранителна индустриална база не е толкова продуктивна, колкото властите я представят, но все още е в състояние да поддържа военните усилия. Украинският военен наблюдател Константин Машовец съобщи на 11 февруари, че собствените производствени данни на Съвета за сигурност на Русия за 2023 г. показват, че е достигната пикова продукция през септември 2023 г., с 38,9 процента по-висока от средната месечна продукция за 2022 г. Тя непрекъснато намалява през следващите месеци.

Машовец заяви, че се бори да компенсира недостига на средно- и висококвалифицирана работна ръка и неспособността на Русия да получи необходимото индустриално производствено оборудване, резервни части и обслужване, за да поддържа темпото на производствените усилия.

Китайските компании са по-малко склонни да предоставят на Русия оборудване и резервни части, както ISW съобщи по-рано, и че Русия е закупила много индустриални производствени системи от западните държави преди войната. Западните компании сега не желаят да доставят части за тези машини поради санкции.

Украинският военен анализатор Александър Коваленко заяви, че отчетените от Русия данни през последните години по-скоро се отнасят за ремонтирани и модернизирани танкове, взети от складовете, а не ново производство.

"Уралвагонзавод", основният производител на танкове в Русия, може да произвежда приблизително 60-70 танка Т-90 годишно при идеални условия, но вероятно става въпрос само за между три и шест на месец.

Коваленко отбеляза, че производителите на танкове "Уралвагонзавод", "Омсктрансмаш" и 103-ти бронетанков ремонтен завод в Чита, Забайкалски край са фокусирани основно върху възстановяването, ремонта и модернизацията на руски танкове. "Уралвагонзавод" е единственият производител, произвеждащ нови танкове.

Русия модернизира само танкове Т-54/55 и Т-62 и прецени, че може да са основните бойни танкове на Русия в бъдеще. Производителите много рядко модернизират танкове Т-72 и Т-80. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев по-рано заяви, че руските сили са получили 1600 танка през 2023 г. Коваленко приписва този брой предимно на модернизирани, а не на серийно произведени танкове.

Текущият ограничен капацитет на Русия не е гаранция, че ще се бори да произведе достатъчно материал, за да поддържа военните си усилия със сегашното темпо или в дългосрочен план. Способността на Русия да модернизира танкове все още дава предимство на бойното поле. Машовец отбеляза, че някои новопроизведени танкове като Т-14 Армада са лошо произведени, докато по-старите танкове като Т-72 (които Русия активно ремонтира) са по-надеждни.

Русия последователно се опитва да се адаптира към ограниченията, произтичащи от западните санкции. Може да изпитва затруднения в краткосрочен план от увеличаването на мерките за избягване на санкции. Партньорствата с държави като Китай и Северна Корея може да помогнат за компенсиране на съществуващите недостатъци в средносрочен до дългосрочен план.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой

    155 32 Отговор
    Дълго и напоително измисленият институт се опитва да ни промива мозъците. Няма как да стане. Наслушали сме се на нискокачествена пропаганда и я разпознаваме..

    Коментиран от #22, #24, #25, #28, #37

  • 3 Някой

    136 20 Отговор
    Ама, разбирасе, че е така. Или поне така трябва да вярват гражданите на западните нации.

    Коментиран от #78

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Има ли лопати бе

    120 16 Отговор
    Абе до сега каквото чухме от руснаците излезе че е истина...-ама такива"експерти" само локуми растягат...

    Коментиран от #55

  • 6 ЯСНО!

    109 16 Отговор
    Много сте писали,пък сте искали да кажете само едно...!
    Руснаците ще продължат и занапред да се бият с...лопати...!
  • 7 Упссссс

    88 11 Отговор
    Нали точно тия ни убеждаваха за руските лопати-сега що па да ви вярваме.?.?.?
  • 8 В.В.П.

    85 17 Отговор
    Окропите не искат да се бият ..Дават Крим ,Донбас ,и всичко което трябва ..

    Коментиран от #101

  • 9 Фау2

    86 15 Отговор
    Чудесен анализ на моментното съотношение на силите, обаче се отнася за НАТО, не за РФ.

    Коментиран от #106

  • 10 Некой си

    74 14 Отговор
    Всички еврейски кучета говорят "истината",само руснаците лъжат от сутрин до вечер.Боклуци.
  • 11 Ъъъъъ

    75 10 Отговор
    Ай стига е???
    Ама пак ли им свършиха ракетите????
    Добре, че не са като урките - да ореват поливината свят че трябва да им се дава…
  • 12 Механик

    81 11 Отговор
    Айдааааа! Руските пак ли свършиха ракетите? Дали са им раздали нови лопати или още карат със старите?
    А, спрете се с тия едни и същи алабализми, бе! Как не ви омръзна? А барем малко творчество и разнообразие вложете от себе си де!
  • 13 КАСАПИН

    69 9 Отговор
    САМАТА ЖП ЛИНИЯ Е ОТБРАНИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ ЩОТО Е НАСИП
    НЯМА СМИСЪЛ ДА СЛАГАГАШ ВАГОНИ ВЪРХУ НЕЯ САМО ПРЕЧАТ
    ДА МОДЕРНИЗИРАШ СТАРИ ТАНКОВЕ Е ПО ЕВТИНО ОТ КОЛКОТО ДА ПРАВИШ НОВИ
    НО ИМА НЕЩО ДРУГО
    ДА СЕ ОПИТАШ ДА ВКАРАШ АКЪЛ В ЗОМБИУКРОКРАТУНА Е МНОО ТРУДНО
    СТАВА САМО С ЧУК

    Коментиран от #64, #73, #79

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Знаем, знаем

    59 9 Отговор
    Руснаците поне от една година се бият само със сапьорски лопатки.
  • 16 Мдааааааа

    83 6 Отговор
    "ISW: Руската федерация се бори с оръжеен недостиг и лъже за новата продукция"...Така е, нямат оръжия. Отдавна се знае, че с един автомат Калашников А чиповеса трима на фронта. Другите двама са с лопатки. Един стреля с автомата. Втория копае дупка с лопатата, а третия понеже няма какво да прави, зарива с неговата лопатка дупката която копае втория. После се сменят. И чипове нямат. Правят си сами чипове като ги дялкат с джобно ножче от върбови клонки. Нямат и храна, затова садят картофи в дупките от украинските снаряди. Заводите им нямат стомана за танковете, затова ги правят от пластмаса като за целта карат населението да събира капачки от шишета.

    Коментиран от #53, #60

  • 17 ТаУмВзе

    58 10 Отговор
    А бай Деменция се бори със памперса! Тия след Интервюто превъртеха още повече.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Все по жалка и смешна

    47 8 Отговор
    Им става пропагандата с всеки изминал ден.
  • 21 Виждаме

    52 8 Отговор
    Зеления реве ежедневно за пари и оръжия, за него не сте ли загрижени?
  • 22 Евроатлантик

    27 47 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Трагикомедията руска е без световен аналог. 😂😂😂

    Коментиран от #51

  • 23 9099

    50 14 Отговор
    От сутринта с простотии козяшки, нова седмица -нова заработка трябва.Атанасова и Джамбаза са пак нахъсани да борят цялата Руска Федерация.
  • 24 Ъхъ

    42 15 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Руснаците са на път да се предадат, поради липса на оръжие!!!😂😂🤣🤣 В НАТОто е в излишък, но са стиснати и не дават на укрина!!!😂😂😂😂😂
  • 25 Русофилите по

    16 42 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    рождение са с гладки мозъци.

    Коментиран от #30

  • 26 Зомбайо

    39 6 Отговор
    ISW преди 10 дни: зеленски няма намерение да уволнява залужни. Това е руска пропаганда.


    Точка!
  • 27 Има си име

    14 27 Отговор
    Колкото в статията пише, че руснаците са свършили танковете, толкова и някога е писало, че са свършили ракетите.

    Това е нивото на "интерпретация" на руската пета колона, която сама си измисля фантасмагории, за да може след това сама да си ги опровергава.

    Как се нарича това?

    Коментиран от #32, #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Карай, братле

    40 5 Отговор

    До коментар #28 от "какво разпознаваш":

    Важното е че контраступа върви успешно, а руснаците се бият със сапьорски лопатки и нямат ракети.
  • 30 Контранаступа се оказа

    29 4 Отговор

    До коментар #25 от "Русофилите по":

    Тотален провал и жалко фиаско.
  • 31 Абе, докъде стигна

    35 4 Отговор
    Контранаступа? Леопардите влязоха ли в Крим?Хаймарсите събориха ли керченския мост?
  • 32 Може би

    25 4 Отговор

    До коментар #27 от "Има си име":

    Успешен контранаступ?
  • 33 Бият се

    25 4 Отговор

    До коментар #27 от "Има си име":

    Със сапьорски лопатки.
  • 34 Украйна

    26 3 Отговор
    Се разпада!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бандеровците

    27 3 Отговор
    Се самоизяждат!
  • 37 Самият факт, че си русофил

    23 31 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    означава автоматично, че ще лъжеш и отричаш всяка една обективна информация...

    Коментиран от #43, #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Зеленски

    19 16 Отговор
    Е в паника!
  • 40 САЩ и НАТО

    26 17 Отговор
    Объркаха страната.
  • 41 бавно се прави продукцията ,

    7 15 Отговор
    и в бг е така . нали завземат западната продукция на украйна . без пушки няма да останат . и хора имат .
  • 42 САЩ

    28 16 Отговор
    Са управлявани от старец в деменция който заспива в ефир, пада както ходи, здрависва се с невидими, говори с умрели и се губи.
  • 43 Украйна унищожава 2 пъти повече

    16 41 Отговор

    До коментар #37 от "Самият факт, че си русофил":

    руски консерви на вериги, отколкото мужиците могат да произведат...
    Това е истината.

    Коментиран от #45, #56

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Супер

    28 6 Отговор

    До коментар #43 от "Украйна унищожава 2 пъти повече":

    А контранаступа докъде стигна?
  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    27 9 Отговор
    Мечтите са заплащат със смъртта на хиляди украински войници, цивилни и деца .....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Тацо Диев

    5 36 Отговор
    Джуджето иска да изглежда като великан ,но войната в Украйна разкри колко е зле Русия.Колос на глинени крака .

    Коментиран от #50

  • 50 Супер

    22 4 Отговор

    До коментар #49 от "Тацо Диев":

    Кога ще превземете Крим?Или поне Бахмут?

    Коментиран от #61, #63

  • 51 АХА

    23 3 Отговор

    До коментар #22 от "Евроатлантик":

    Тролче, знаем, че можеш да манипулираш одобренията. И такива центажиии трябват на господарите ви.
  • 52 Абе, важното е

    18 5 Отговор
    Че в Украйна е в излишък и Сичко е 6!

    Коментиран от #74

  • 53 маршал Жуков

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Мдааааааа":

    Лошо другари и другарки политработници!
  • 54 Мисля

    12 2 Отговор
    Този път ракетите им ще свършат по-хубаво от колкото предния път.
  • 55 Така ли

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "Има ли лопати бе":

    И какво чу?Че украинските джендъри бият руските богатири като маче у дирек? Верно е!!
  • 56 С 2-3 дрона камикадзе

    6 22 Отговор

    До коментар #43 от "Украйна унищожава 2 пъти повече":

    за 5 минути един руски таралясник ( с вериги и оръдие) за 3-4 милиона долара става на парчета.

    Могат ли руснаците за 5 минути да направят нов танк?
    Да не споменавам и Джавелините.
  • 57 Базирания от кръста надолу на Нюланд

    15 6 Отговор
    мозъчен тръст, пак е питал украинците какво да "докладва":)
    По метода на британското разузнаване.

    А тук "доклада" им е тропосан с ободрително заглавийце, за тия дето не четат статиите

    Коментиран от #59

  • 58 Ужаст

    5 18 Отговор
    Че руснята лъжат просто няма как да е новина

    Коментиран от #67

  • 59 Пак, че опряха отново

    10 4 Отговор

    До коментар #57 от "Базирания от кръста надолу на Нюланд":

    до новината с лопатите в доклада си.
  • 60 А бе

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мдааааааа":

    Има и четвърти,извън фронта.Една мммдакаща,която само говори ,но и тя не знае какво!
  • 61 Зеленски

    6 13 Отговор

    До коментар #50 от "Супер":

    Нека да си вземем шестте области от руската територия,Бахмут и Крим са лесни!!
  • 62 Ъхъ

    15 4 Отговор
    Затуй зелю риве за бело, фронта им се разпада, а Ким достави 1 млн снаряда, пък ЕС ги обеща миналата година ама зируу
  • 63 Като му дойде времето

    7 9 Отговор

    До коментар #50 от "Супер":

    ще превземат всичко което им принадлежи по право .

    Херсон как си го върнаха? Ами Изюм и Лиман?

    Коментиран от #70

  • 64 Ехаааа

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "КАСАПИН":

    КОГА ЩЕ СЕ ПОДЛОЖИШ НА ЧУКОТЕРАПИЯТА? А ДАНО ???!
  • 65 Циник

    23 3 Отговор
    Да, а също така Путин е на смъртно легло, а тоя дето си говореше с Тъкър Карлсон беше или двойника или тройника. А Тъкър беше холограма. И в чашите имаше горилка, а не вода.
  • 66 Е ОВО Е ФЕНОМЕН

    20 2 Отговор
    ОРУЙИЕ НЕМАТ РУСИТЕ ПА НАПРЕДВАТ , КВО ЛИ ЩЕШЕ ДА Е АКО ИМАА ..........

    Коментиран от #69

  • 67 Да ама

    6 10 Отговор

    До коментар #58 от "Ужаст":

    украинците са умни и не се хващат на тия лъжи и веднага ги разобличават. А Мозъчния Тръст потвърждава независимо, че руснаците лъжат, след като пита украинците. А истинските медии ни информират за доклада им.
  • 68 Свободен

    7 21 Отговор
    Пациентът Русия е неизлечимо болен.
    Засега има в изобилие само злоба и агресия.
    Ще се опита да завлече и други в отвъдното.
    Трябва да сме предпазливи и да го изолираме добре, докато дочака края си - без да пострадат невинни нации!

    Коментиран от #76

  • 69 Поправка

    2 13 Отговор

    До коментар #66 от "Е ОВО Е ФЕНОМЕН":

    В статията не пише, че руските фашисти нямат оръжие, а че имат оръжие главно то съветско време.
  • 70 Времето когато тези територии

    13 1 Отговор

    До коментар #63 от "Като му дойде времето":

    се браниха само от местни милиции безвъзвратно отмина.
    А и Зеленски вече успя да прати мъжете на украйна годни за служба, при Бандера.

    Съжалявам че те лиших от последните ти надежди.

    Коментиран от #71

  • 71 Мне

    4 11 Отговор

    До коментар #70 от "Времето когато тези територии":

    Никога не е имало "местни милиции".

    Гиркин и Пригожин вече признаха, че това са били редовни руски военни, с премахнати отличителни знаци, които са налагали на местните "руския мир".

    Затова единния "падна" от небето, а другия е в затвора.
  • 72 Лопаткин

    13 2 Отговор
    Лопата млати леопард.
  • 73 Браво!

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "КАСАПИН":

    Ти си повече от Айнщайн.Направил си велико откритие.Дано касапската чукотерапия излекува тези от вашите.
  • 74 А бе

    3 14 Отговор

    До коментар #52 от "Абе, важното е":

    ВАЖНОТО Е ,ЧЕ УКРАЙНА ЩЕ ИМА ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕ!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Клати Курти

    10 2 Отговор

    До коментар #68 от "Свободен":

    Ами ходи го изоларай никой не те е спрял,и много поздрави да носиш на Светльо Ултраса.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Историк

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "КАСАПИН":

    Хохолът само от т.епане разбира,козината си мени нравът не.Не напразно точно тях германците са ги наричали Унтерменшени.За информацията ще ми благодарите по късно.

    Коментиран от #98

  • 80 ами

    22 1 Отговор
    нищо ново в новините - оръжието на руснаците свършва, войската им изтрепана, путинумрял.....чудя се с кой воюват украинците
  • 81 Ком

    15 2 Отговор
    Само факти :
    1.В село Космач украйнските жени са изгони. ли мобилизационните служби.
    2.Полски фермери са поставили "шипове" пред украйнски камиони и са изсипали зърното им на пътя.
    3.В Германия са убили украйнец за това, че като бежанец е живеел в лукс, за разлика от арабските бежанци????
  • 82 Червена топлина

    11 0 Отговор
    Тва трябва да си болно ковеле да вярваш на тия глупости.
  • 83 Краватар 🐄

    13 1 Отговор
    абе знаем бе, те от година карат с музейни танкове и картонени ракети. Цяло чудо как разказаха играта на колективния с тези бутафорни оръжия

    Коментиран от #85

  • 84 Човек с очи

    10 1 Отговор
    ISW съществува само с една цел: да сее лъжи.
  • 85 Смех в блатото

    0 10 Отговор

    До коментар #83 от "Краватар 🐄":

    С 20 Хаймарса, 40 Леопарда и 100 Брадлита Запада накара руските наколенки да рииват какви големи победи са постигнали блатниците :))))

    А само Хаймарсите са 1300 произведени. :))))
  • 86 пак ли РУСИЯ Е СВЪРШИЛА ОРЪЖИЯТА

    11 0 Отговор
    ПАК ЛИ СЕ БИЯТ С ЛОПАТИ ?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Естет

    11 0 Отговор
    Явно има категория, по-нефелна от "ДЕБИЛ" . Това са бодрите евро американо лъжци !
    Слава на Русия!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Грито

    5 0 Отговор
    Това с недостига на оръжия на Русия го слушаме от 2 години. А те дори увеличават ударната си мощ. А и с такъв съюзник като С.Корея, няма как да загубят!

    Коментиран от #97

  • 91 Харон

    2 3 Отговор
    "Украински източник съобщи на 11 февруари, че руските сили са събрали повече от 2100 товарни вагона във влак с дължина 30 километра." Какво подвижна Мажино линия? И защо не е разбомбена с Хаймарсите? Ако почнат укрите да водят ПСВ количествена война на артилерия и 1 000 000 снаряди, 200х, 300х с Русия, ще загубят. Навремето затова се насахраха защото американците не влязоха в надпреварата на тонове танка и парче ракети....Ами дигнаха значително технологическото ниво на разработка нова генерация оръжия....Тогава клекнаха руснаците....

    Коментиран от #100

  • 92 Васил

    0 5 Отговор
    На рашист Китаец и Турчин доверие не може да се има!
  • 93 да ама

    4 0 Отговор
    Със снаряди и ракети помага не само Ким, няколко африкански държави усилено произвеждат и доставят оръжие и боеприпаси на Русия, освен това Ким е обещал на Путин 500 Хил. бойци, 15000 непалски шерпи участвуват в руските щурмови групи, хиляди африкански щурмоваци са готови веднага да се включат в армията на РФ...и те така.
    Ставам за "достоверн източник" или поне за кореспондент на "свободна медия", нали...ама не искам да вземам хляба на отчаяни мисирки.

    Коментиран от #96

  • 94 Тодев

    2 0 Отговор
    Ето пак недоглеждаме като пишем нещо ,Назначен е Сирски ,а не заменен ,Заслужни бе освободен ,нъли го хока Цялата Россия е Сирски бил Руснак уж предател ,но другият голям предател ,Ленин както и Путин го нарече подписал позорна капитулация с Германия в Брест Литовският договор,продължава да лежи в мавзолея

    Коментиран от #95

  • 95 Задунаец

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Тодев":

    А къде са предателите които според масковските историчари са създали Украйна, която преди това я нямало. Да ги извадят от мавзолеите да ги обесят на красния плошчадь!
  • 96 Задунаец

    0 2 Отговор

    До коментар #93 от "да ама":

    Всички до един от изброените помагачи на п @т лер са ревностни православни, обединени от праваславната аура на гундяев и ревностният шпионин/христиенин тавариш Пу!
  • 97 Задунаец

    1 2 Отговор

    До коментар #90 от "Грито":

    Е ти па! Две години! Толкова ли минаха от началото на тридневната специальная абасрация??? Вай вай вай...то паради щеше да има, то маршалски пагони щяха да се раздаяат! Какво прави императора? Мотка се като един мотльо!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Р.К.И.

    2 0 Отговор
    Ще имат проблем с работниците. Увеличават военно производство,но то не се яде. В индустрията и селското стопанство ще има недостиг на работна ръка. Като дойде новата реколта, ще се разбере по обемите какви са щетите. Дефицити ще има..
  • 100 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Харон":

    Руснаците мобилизират ли цивилна техника за войната (трактори, камиони)? На снимка видях такъв камион. Тази техника на фронта става на вторични суровини, с какво ще прибират реколта? Сигурно досаждам с такива прогнози, но то си има стандарти - колко конски сили на декар площ. Слезеш ли под нормата идва глад.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Митко

    1 0 Отговор
    Пак ли се бият с лопати и тоалетни чиниш?
  • 104 осъзнал се

    1 0 Отговор
    ами ви преди писахте че и гориво нямат.Редакторите тия лъжливи статии са ПОМИАРИ
  • 105 мамаша

    1 0 Отговор
    явно ще ядем некачествени танкове
  • 106 фау 1

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фау2":

    разбира се един джавелин един танк

    Коментиран от #107

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Появи се инфо

    0 0 Отговор
    Русия е разположила 270 (двеста и седемдесет) полеви ремонтни завода.
    ЗАВОДИ.
    През ВСВ положението е било същото. Всеки танк е бил рмонтиран 6-10 пъти!!!!!
    Да допуснем, че един завод ремонтира един танк за 2 дена. 15 танка на месец. Всичките заводи над 4000 танка.
    Даже и четвърт от заводите да са за танкове пак са 1000 танка.
    Колкото и да се пънат бандеровците ремонтираните ще са много повече от "унищожените" от тях.
    Между другото, третия райх е имал същия проблем - уж унищожават а съветските танкове не свършват.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания