Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 14:49 1 232 4

Пожар избухна в огромен увеселителен парк

  • пожар-
  • увеселителен парк-
  • швеция-
  • гьотеборг

Хората в намиращите се наблизо хотел и административни сгради са били евакуирани

Пожар избухна в огромен увеселителен парк - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Голям пожар се разрази днес в увеселителен парк в западния шведски град Гьотеборг, предаде Ройтерс, като допълни, че огромни стълбове от гъст черен дим са се издигнали над втория по-големина град в страната. Асошиейтед прес отбелязва, че комплексът е един от най-големите от този вид в северноевропейските страни, предаде БТА.

Пожарът се е разпространил в района на няколко водни пързалки в лунапарка "Лизеберг", които още не са отворени за посетители. Пристигналите на мястото полицаи и пожарникари не са могли да кажат веднага дали има пострадали, както и какви са щетите.

Хората в намиращи се наблизо хотел и административни сгради са били евакуирани, съобщи шведската новинарска агенция ТТ. "Не е постъпвала информация за пострадали. В момента проучваме дали наистина е така", каза шефът на пресслужбата на "Лизеберг" Мартен Вестлунд за шведския в. "Афтонбладет".

Водният парк "Осеана", на територията на който е избухнал пожарът, трябва да бъде открит това лято, пояснява ТТ, добавяйки, че в изграждането му са били вложени 1,2 милиарда шведски крони (106 милиона долара). Вестлунд каза още, че огънят е тръгнал от комплекса с "четирите големи пързалки". "Лизеберг" е цял квартал в центъра на Гьотеборг, който е популярно място за туристите в Швеция, допълва АП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    Вносните швеци са създали този фоерверк .
  • 2 Гошо

    2 2 Отговор
    Да се търсят останките от руският дрон !!!! Ако шведите не могат да се справят с намирането на отломките да викнат украински специалисти Путин е бесен на Швеция за влизането и в НАТО Той и само той е виновен за пожара
  • 3 Геобразен СороСоиД

    2 1 Отговор
    Путин е виновен.
  • 4 Чудна работа

    1 0 Отговор
    Такъв огромен пожар с многобройни взривове и пушек, съм виждал да се разразява в Украйна само след удар по цивилна инфраструктура с руска ракета или дрон ...!!!
    Шведите дълги години си живяха в неутралитет, мир и благоденствие и не мислеха за война, като вместо да се въоръжават и да строят казарми, строяха скъпи развлекателни и увеселителни паркове за милиони, Но с нахлуването и агресията на Путин в Украйна се стреснаха и събудиха от сладкия си сън в който бяха изпаднали и потърсиха за защита членство в НАТО, което ужасно раздразни и разяри Путин и им заяви че ще има нетрадиционен и асиметрично хибриден отговор...!!!
Новини по държави: