Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 14:52 2 121 5

Бедствена ситуация в Анталия

  • анталия-
  • валежи-
  • турция-
  • бедствено положение-
  • наводнение

Властите съобщиха, че въздушният трафик се осъществява по график

Бедствена ситуация в Анталия - 1
Снимка: Shutterstock

Един човек е загинал при бедствена ситуация в южния турски средиземноморски окръг Анталия в резултат на започналите снощи проливните дъждове. Заради обилните валежи учебните занятия в пет района на окръга са преустановени, предаде турската държавна агенция ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

Поради неблагоприятните метеорологични условия Общинската администрация в региона е обявила официален почивен ден за служителите, които са инвалиди, бременни или хронично болни. Пороят е започнал вчера вечерта, като интензивността му е нараснала през нощта. Заради валежи е затруднено движението по пътищата, много превозни средства са отнесени от наводнението, а градският транспорт се движи с големи закъснения. Наводнени са и много жилища, предава още ТРТ.

Окръжната пожарна дирекция в Анталия е започнала работа по отводняване и евакуиране на пострадали граждани, които са били блокирани в превозните си средства. Спасителните операции в региона продължават, съобщава Мюнир Каралоглу, заместник министър на вътрешните работи на Турция.

Властите съобщават, че на летището в Анталия няма извънредна ситуация и въздушният трафик се осъществява по график. Обучението в областите Аксу, Дьошемеалтъ, Кепез, Коняалтъ, Муратпаша е преустановено за срок от един ден. Валежи от 304,9 л/кв.м. са паднали в Кепез, един от централните райони на Анталия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атеш айдар марийка джамбаз

    10 3 Отговор
    марийке що не публикуваш удара на руснацити по селидово където демилитизираха минимум 1000 фашисткиурки, не ти ли стиска?

    Коментиран от #2

  • 2 Не е

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "атеш айдар марийка джамбаз":

    политически коректно. Работим в мисирника. Шиши ще се ядоса. А тази работа ми е сигурна,за сега. После ще се нагодя, към новия ред. Много е лесно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Асен

    4 2 Отговор
    Спряхте коментара ми 3 !! Защото писах за коварната игра на турците!! Построиха им руснаците Южен поток ,строят АЕЦ Акую , а те строят на укритие завод за оръжие - дронове !! Ако е лъжа опровергайте ме!!
  • 5 Брат Румен Ралчев - циганьора

    1 0 Отговор
    Ние бугарите, че засереме и анталията...
Новини по държави: