Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 09:56 1 647 7

Вучич: Време е за създаването на голямо Движение за народа и държавата

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • движение за народа и държавата

Сръбският президент обяви създаването на такова движение няколко пъти през 2023 г.

Вучич: Време е за създаването на голямо Движение за народа и държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Снощи президентът на Сърбия Александър Вучич оцени, че е дошло времето да бъде създадено "голямо Движение за народа и държавата", чието сформиране той обяви няколко пъти миналата година, съобщи сръбската новинарска агенция Бета и БТА.

„Време е за основаване на голямо Движение за народа и държавата, което ще има силата да ускори икономическия растеж на Сърбия и да защити нашите национални и държавни интереси“, написа снощи в профила си в Инстаграм Вучич. Текстът е изобразен върху снимка на сръбския трибагреник.

Сръбският президент обяви създаването на такова движение няколко пъти през 2023 г., но то бе отлагано, въпреки че Вучич подаде оставка от председателския пост на управляващата Сръбска прогресивна партия през май.

Както по-рано бе обяснил Вучич, движението би трябвало да обединява няколко партии и да включва Сръбската прогресивна партия, Социалистическата партия на Сърбия, както и движения, асоциации и известни личности.

Първоначално идеята беше движението да бъде основано на Видовден миналата година (28 юни). Новото съобщение на Вучич идва в навечерието на Сретение Господне –15 февруари (по Юлиански календар), когато Сърбия чества националния си празник Деня на държавността, отбелязва Бета.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На врбе

    9 5 Отговор
    Време е Сърбия да влезе в историческите си граници - Белградския санджак и това е.
  • 2 жалка картинка

    12 3 Отговор
    Отчаяните другари навсякъде една и съща песен пеят.
  • 3 Иванушка 🇷🇺

    5 4 Отговор
    Единствения начин Сърбия и Украйна да влезнат в Европа, ЕС и НАТО е като станат Провинции на България.
    Толкова е лесно 😄
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хахахаха

    3 0 Отговор
    Жалка картина е сърбия даже руските имигранти които избягаха там от путиновата държава Се оплакват в нета че се натъкнаха на същото насред европа в държавата на вучич.
  • 6 Петър Петров

    3 0 Отговор
    Сърбия не трябва никога да стане пълноправен член на ЕС! Това е в интерес на България и ако имаме отговорни политици, трябва с всички сили да не ги допуснем, разбира се, каквото зависи от нас!
  • 7 На върбе

    4 0 Отговор
    Време е да изядете тоягата тъпи чалгари
Новини по държави: