Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 04:40 708 1

ООН: Опасната ескалация в Ливан трябва да спре

  • ливан-
  • оон-
  • хизбула-
  • сащ

САЩ призоваха за намиране на "дипломатически пътища" за намаляване на напрежението

ООН: Опасната ескалация в Ливан трябва да спре - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ескалацията" на насилието в Ливан между израелската армия и ливанското ислямистко движение "Хизбула" "е опасна и трябва да спре", заяви говорителят на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, Стефан Дюжарик, цитиран от Франс прес и БТА.

"Неотдавнашната ескалация наистина е опасна и трябва да спре", каза Дюжарик. Той отбеляза, че миротворците от мисията на ООН в Ливан са забелязали "промяна в размяната на удари между израелските сили и въоръжените групировки в Ливан, включително насочване към райони, които са далеч от Синята линия", която разделя Израел и Ливан.

САЩ призоваха за намиране на "дипломатически пътища" за намаляване на напрежението в Близкия изток след смъртоносните израелски удари по Южен Ливан.

"Продължаваме да смятаме, че съществуват дипломатически пътища и продължаваме да призоваваме за решаване на проблемите по дипломатически път", каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.