Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Февруари, 2024 13:25 4 024 110

В Украйна все по-рядко говорят за победа. Какво се случва?

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • донбас

Наскоро и президентът Володимир Зеленски в свое видеообръщение констатира, че неуспешната лятна офанзива на украинската армия се е отразила отрицателно на настроението в страната

В Украйна все по-рядко говорят за победа. Какво се случва? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Уморени войници, липса на муниции: настроението сред украинците е все по-мрачно, все по-рядко се говори за победа. Оптимистите смятат, че Украйна просто трябва да оцелее до края на годината. Но как? Има ли Западът план?

Украинците вече не говорят толкова често за военна победа. Това наскоро установи и президентът Володимир Зеленски - в свое видеообръщение той констатира, че неуспешната лятна офанзива на украинската армия се е отразила отрицателно на настроението в страната.

С този аргумент Зеленски обясни и смяната на главнокомандващия украинските въоръжени сили Валери Залужни: новото военно ръководство ще трябва да решава многостранните проблеми на армията. Но с най-големите трудности Украйна не може да се справи сама - те са в Брюксел и Вашингтон и се казват "Доналд Тръмп" и "155-милиметрови снаряди", коментира германската обществена медия ARD.

Защо няма муниции за Украйна?

Доставките на артилерийски боеприпаси за Украйна вече се обсъждат поне от една година. Експертите открай време твърдят, че производството трябва да се увеличи, но затова липсва политическа воля. През последната година европейците обещаха един милион снаряди, но така и не ги доставиха. А американската военна помощ буксува вече от месеци, защото подкрепата за Украйна се превърна във вътрешнополитически спор. Преди година Украйна беше главен фокус на последната Мюнхенска конференция за сигурност, докато сега страната е принудена да се бори за внимание, пари и оръжия. На фронта украинците страдат от опустошителен недостиг на боеприпаси.

В Европа поддръжници на Украйна предлагат да се спрат доставките на боеприпаси за трети страни и да се изкупят муниции от други партньорски държави, за бъде готов ЕС да помага допълнително на Украйна, ако занапред САЩ се оттеглят.

Но дори и всички обещани доставки да пристигнат в Украйна, военният експерт Густав Гресел и анализаторът на данни Маркус Велш смятат, че през първите месеци на 2024 украинците няма да имат боеприпаси дори за "минимална отбрана", цитирани от ФАЦ. Сега Украйна се опитва да компенсира липсата на муниции чрез атаки с дронове, но специалистите спорят дали малките, евтини дронове наистина могат да заместят масирания артилерийски огън. В същото време по фронтовете в Източна Украйна отбраната на украинците се опитва да се справи с руското превъзходство. В Украйна вече липсват не само оръжия и боеприпаси, но и човешка сила. Хората на фронта са изтощени и от месеци молят за смяна.

В Киев вече от месеци обсъждат нов закон за мобилизация, който вероятно ще влезе в сила през април. Много мъже естествено се опасяват, че ще получат повиквателни. Доброволческият ентусиазъм се е изпарил, сега на дневен ред са изтощението и безперспективността. Едно допитване от декември 2023 показва, че 19% от хората са съгласни Украйна да се откаже от територии, ако получи реални шансове за мир. Но такива засега сякаш няма. Русия иска само прекратяване на огъня, за да може да консолидира ресурсите си, смята Ихор Жовква, заместник-ръководител на президентската администрация в Киев. "И след това ще продължат агресията си срещу Украйна", убеден е той.

В същото време шефът на Мюнхенската конференция за сигурност Кристоф Хойсген, който дълги години беше съветник на бившата канцлерка Ангела Меркел, разсъждава по германската телевизия за необходимостта да се сложи край на войната и казва, че вероятно накрая ще се стигне до споразумение като онези две, които бяха подписани в Минск през 2014 и 2015 година. Те обаче така и не се осъществиха и многократно бяха нарушавани, най-вече от Русия. Дали Западът ще повтори грешките от миналото, пита в тази връзка кореспондентката на ARD в Киев Ребека Барт.

"Минск-3 няма да има. Никога", категоричен е Жовква. Той припомня, че за сключването на първите две споразумения от Минск са се провели цели 189 срещи, а резултатът е този: днешната ситуация. Нека не забравяме обаче, че тези споразумения дадоха на Украйна време, за да укрепи силите си, казва бившият посланик на страната в Берлин и бивш заместник-министър на външните работи Андрий Мелник. "Никой в Украйна не желае тази война да продължи докато загубим и последния войник", каза Мелник пред новинарския канал n-tv в началото на февруари.

ARD припомня, че Украйна преговаря за гаранции за сигурност с Франция и Германия. Подобно споразумение Киев вече подписа с Великобритания - по негов адрес обаче се чуват доста критични гласове. Същинска закрила и сигурност Украйна може да получи само при евентуално приемане в НАТО, смятат много наблюдатели.

"Западът няма план"

В Киев явно се опасяват, че евентуален масивен международен натиск може да принуди Украйна да седне край масата за преговори при неприемливи изходни условия. Ето защо украинското ръководство залага на срещата на високо равнище, която ще се проведе скоро в Швейцария - първоначално без участието на Русия. "Русия отхвърля всяка точка от мирния план на украинския президент", казва Жовква. Според него Западът и страните от "глобалния Юг" трябва да упражнят натиск върху Русия. В същото време Русия изобщо не се намира в пълна международна изолация, припомня кореспондентката на ARD в Киев.

Даря Калейнюк, която лобира за повече западна помощ за Украйна, се опасява, че страната ѝ губи войната и предупреждава за нарастващото напрежение сред украинското население. Тя упреква западните държави в липса на план. Но оптимистите в Киев и в западните столици смятат, че Украйна просто трябва някак да оцелее до края на годината. Никой обаче не знае как. А руският президент Владимир Путин съвсем открито казва, че военните му цели в Украйна още не са постигнати, пише в края на кореспонденцията си Ребека Барт.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирни договори

    99 3 Отговор
    Случва се Това, което ви казваме още Преди две години

    Коментиран от #21, #32

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАН ЮВИГИ

    7 88 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #5, #83

  • 4 Последния Софиянец

    86 5 Отговор
    Познавам много украинци.Всички искат мир а не победа.Даже почнаха да се включват в Походите за мир и неутралитет.

    Коментиран от #34, #79

  • 5 Ханко Брат

    34 10 Отговор

    До коментар #3 от "ХАН ЮВИГИ":

    Украйна е част от Велика България.
  • 6 Да ви кажа какво става

    83 5 Отговор
    Какво се случва ли-лобут...як лобут за укро нацистите ...И двете задачи руснаците изпълняват бавно и методично--денац...и демили... вървят с пълна сила...
  • 7 гост

    80 2 Отговор
    "трябва да оцелеят до края на годината",а след края на годината кво ша стане?

    Коментиран от #16

  • 8 КОТарАК

    9 72 Отговор
    ми кво да се случва-чакат развала на РФ, като цяло! още няколко години и Матушката ще остане и без флот в ЧМ..

    Коментиран от #18, #38, #42

  • 9 Не може да бъде!

    85 2 Отговор
    Доживяхме и Дойче-Зеле да прави...- ПроКремълска Пропаганда...!
    Ай спрете се де!Не ви е срам!
  • 10 Хохо Бохо

    82 2 Отговор
    Пропагандата леко взима завоя. Следва търсене на виновен и обявяване причините за провала. Колко тривиално и плоско
  • 11 горски

    74 3 Отговор
    Горе главата...В езотеричните книги на древна Украйна/8000г преди Христа/ пише за рая на Бандера...Отивате на едно по добро място....иначе трябва да си спомните ,че сте родени руснаци....
  • 12 Ами

    44 3 Отговор
    Остана ли някой вече който да говори?
  • 13 Мдаа

    48 3 Отговор
    Ееее...Украйна....мичка и пайна!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 горски

    43 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    След края на годината,тези които оцелеят,ще чакат да оцелеят до края на следващата....
  • 17 имаше проучване 60 процента били за мир

    35 5 Отговор
    може да е фалшиво . украйна се бие да превземе РФ и да победи . Не са видели война . пуснат им 5 ракетки и 10 дрона , свалят ги и на другата нощ пак . на фронта рядко се атакуват . правят отряди по 5-6 човека . от окопите изкача разузнавач и повежда група и докъдето стигне . Правят удъри по своите - от азов . истерията обаче е с лъжи и изопъчаване внушава как РФ е пред софия . как неостанали украинци . Не са виждали война . Зелиски си е най-добре . Абе тоя нотариуса е украинец .
  • 18 Историк

    42 3 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Няма вариант-президент Путин обяви за приоритет номер едно анексиране на украинското крайбрежие и лишаването и от достъп до морето!

    Коментиран от #22, #30, #35

  • 19 Малчо

    54 3 Отговор
    Долна лъжа. Всички украинци са съгласни да умрат за Европейския съюз и САЩ. Аз продължавам да вярвам в тях и да ги подкрепям с позитивни мисли.
  • 20 БСТ

    49 2 Отговор
    Още малко и украинците сами ще вдигнат бялото знаме Путин добре ги изигра !
  • 21 Ами да

    5 30 Отговор

    До коментар #1 от "Мирни договори":

    Същото говорят и в Русия.Вече открито!
  • 22 КОТарАК

    2 18 Отговор

    До коментар #18 от "Историк":

    чакай , че много приоритети станаха..
  • 23 Човек с очи

    62 4 Отговор
    Украйна обстреля супермаркет и стадион в Белгород, уби 5 пазаруващи (от тях едно е бебе) и рани 18, от тях 5 деца. Това е всичко, което има нужда да знете за Украйна.
    А Факти мълчи, трудно се прави журналистика с пълна уста.
  • 24 До сега не знаех

    58 2 Отговор
    че минските споразумния били нарушавани от Русия! Безсрамни лъжци,кого лъжете бе,себе си лъжете!Ако не се спрете, Европа ще се превърне в пепел,неща стни ци д@лни!Пропагандисти невежи!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Голямият,ватнишки рев е,

    2 39 Отговор
    Заради 50 милиарда евро от ЕС за Украйна.И още 60 милиарда долара от САЩ.Затова се пускат такива статии.До месец пристигат и първите Ф 16.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Постулат за напреднали:

    33 4 Отговор
    Хохлите започнаха и от фантастика да разбират, УСрайна и индустрия, засега единствено върви износа жени с ниска социална отговорност, както казват руснаците за шлюхите !!!

    Коментиран от #91, #108

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бл.134 в Zап. парк

    21 7 Отговор
    Свършиха слугите на Запада ! Изпратете българската армия тя ще донесе победа

    Коментиран от #43

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Какво море??

    1 18 Отговор

    До коментар #18 от "Историк":

    Не им останаха кораби.

    Коментиран от #62

  • 36 Иванушка 🇷🇺

    37 1 Отговор
    "..накрая ще се стигне до споразумение като онези две, в Минск през 2014 и 2015 година..."

    Москва на сълзи и менте споразумения не вярва.
    Кютека ще е до края ))
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 факуса

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    нема да си жив да го видиш проскубляк

    Коментиран от #48

  • 39 ДБил

    13 1 Отговор
    Проглеждат, Велчо...
  • 40 мдам

    12 1 Отговор

    До коментар #34 от "хихихи":

    аз ги писах такива в 3ти клас ... Родителите ти знаят ли какво правиш??
  • 41 Правоверен Евроатлантик

    26 1 Отговор
    Е, какво да става - изтрезняват от евроатлантическия махмурлук и главоболието все повече се усилва...
  • 42 Пуси

    3 18 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Русия никога не се е славила с военен флот ... за това моретата и са вътрешни

    Коментиран от #49, #52

  • 43 Роко

    2 18 Отговор

    До коментар #31 от "бл.134 в Zап. парк":

    Приятелю може би не знаеш но българската и руската армия са воювали само веднъж и войната завършва с безусловната капитулация на Русия. А за бойните действия руснаците казват че българите са ги клали както и татарин не ги е клал.

    Коментиран от #77

  • 44 ДБил

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факти":

    Няма-точно те ги финансират. Как си обясняваш рядкото щастие да четеш ДВ!
  • 45 ИНЖ1

    4 25 Отговор
    Не трябва да се забравя, че войната ни бе натрапена от путлер и РФ.

    Коментиран от #70

  • 46 Пълен Провал

    28 4 Отговор
    Самоубиха се зеленчовците....
  • 47 Ха,ха,ха

    27 2 Отговор
    Каква победа,какви 5 лв. Въпроса е ще има ли Украйна или не?

    Коментиран от #50, #54

  • 48 КОТарАК

    2 7 Отговор

    До коментар #38 от "факуса":

    аааа , туй ще го доживея! за 2 години 1/5 , още десет тр. да изкарам , макар че ред и за там няма де..
  • 49 Роко

    11 4 Отговор

    До коментар #42 от "Пуси":

    И кои са тези вътрешни морета? Освен ако Байкал не го обявиш за море други няма

    Коментиран от #51

  • 50 ДБил

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ха,ха,ха":

    Преговарят колко ще е тази нова Ивица....
  • 51 А пък Балтийско море

    2 13 Отговор

    До коментар #49 от "Роко":

    Стана натовско.
  • 52 КОТарАК

    2 12 Отговор

    До коментар #42 от "Пуси":

    мойто женско коти...!славила се е с адмирал Ушаков поне-дето му разнасяха мумията из половин РФ ,славила се е , когато начело не са били джуджета , а западняци с визия-Лисянски и Кузернщерн са отсрамили Русия по моретата също

    Коментиран от #56

  • 53 Фермер

    17 1 Отговор
    Гледайте последните две интервюта На Николай Марков в Делници.
  • 54 Роко

    2 22 Отговор

    До коментар #47 от "Ха,ха,ха":

    Не приятелю въпроса е колко руснаци ще умрат още заради глупостта путинска? Иначе войната Россия я загуби още на 25 февруари 2022 година
  • 55 гост

    21 2 Отговор
    "Минск-3 няма да има. Никога" - бай Боре Джонсън и памперса са против.
  • 56 Роко

    1 16 Отговор

    До коментар #52 от "КОТарАК":

    Ха ха егати вица руска морска слава. Котенце Рассия никога не е имала флот (кораби е имала но не и флот). Цялата история на россиския флот е позорна едва ли в света има държава с по позорна история на военноморските си сили

    Коментиран от #61

  • 57 Дънди

    12 0 Отговор
    Байракът дае бел.Толкоз.
  • 58 НИЩО БЕ ША СА УПРАЙТЕ !!!

    16 1 Отговор
    Тук пък напротив , факти , Мара, Помака......постоянно говорят за победи на укрофашистите !!!!!!! Дори унищожиха цялата Руска войска , със пехота, танкове , самолети , ракети .......!!!!!!!!
  • 59 славянин

    20 0 Отговор
    Победа ще има, но не за окрайна!
  • 60 Дебил

    11 3 Отговор
    Аз си мислих,че вече са превзели Москва !
  • 61 КОТарАК

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "Роко":

    абе тука от ЗАМУНДА май сте наистина всичките-не виждаш ли че се опитвам да обясня , че е имало проблясъци с флота там
  • 62 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Какво море??":

    Ще направят нови кораби - в момента "обучават" азовският завод - там са 20-30 000.Ще чукат камъни и ще вадят руда 10-15 години безплатно и ще изплатят новите кораби.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Истината:

    21 1 Отговор
    Укрия Приключи!
    Путин победи НАТО, ЕС и Хамерика.
  • 65 САЩ

    15 1 Отговор
    Украинци! Вие сте лъвове! ДРъжте се, всеки момент Русия ще колабира. Всеки момент ще избухне гражданска война там! Това е инфо от ЦРУ. А вие знаете - те НИКОГА не лъжат, НИКОГА не грешат, НИКОГА не подвеждат. Китай се приготвя да погълне голямо парче от руснаците. Те ще ви окажат страхотна помощ. Ние също ще ви подкрепяме. Колкото трябва. Или колкото можем. Планираме да изпратим още хаймърси. Поне 2. До края на май месец. Дръжте се. Минете през градовете, съберете малко мъже да попълните липсите. И пак - на абразурата. Ние сме зад вас. Плътно.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Какво се случва?

    14 3 Отговор
    Руснаците ги дерат здраво.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ХА ХА ХА

    15 1 Отговор
    АБЕ ТАЯ ДАРЯ КОЛЕЙНЮК ЗАЩО ОБВИНЯВА ЗАПАДА , ЧЕ НЯМА ПЛАН ЗА ВОЙНАТА ? ДА ПИТА ШЕФА СИ НАРКОМАН ......ТОЙ ИМАЛ ГОЛЯМ ПЛАН .......В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ВДИГА БЕЛИЯ БАЙРАК И ЩЕ ГО ВЕСЯТ ЗА ЗДРАВЕ !
  • 70 Айде,бе

    17 1 Отговор

    До коментар #45 от "ИНЖ1":

    Те Меркел и Оланд с признанието си за Минските споразумения си признаха и кой ни докара войната,а какво става като не се играе честно с руснаците е казал още Бисмарк и това не трябва да се забравя:)
  • 71 до 26 от славянин

    18 0 Отговор
    От тези 50 милиарда от ес и 60 милиарда от сащ половината ще ги окраде бандата на Белия нос, другата половина ще се трансформира във скрап както досегашните над 200 милиарда!
  • 72 Дедо ви...

    17 0 Отговор
    Как какво се случва!?!? По-добре в плен при руснаците, отколкото в гроба със Сирски: При Часови Яр се предаде батальонът "OPFOR" на ВСУ. „На 11 февруари руските войски напреднаха в района на Бахмут на фона на продължаващи позиционни битки... Руските войски се намират на около 2,3 км от източните покрайнини на Часов Яр.“ Приличен „джоб“ между Хромово и Часов Яр попадна под руски контрол. Това събитие е забележително и с това, че по време на щурма са пленени голям брой украински войници от 214-ти отделен батальон „OPFOR“ на украинските въоръжени сили, който между другото играе ролята на „условен противник“ при Яворов полигон по време на тренировки и учения има “руска част”. Колкото и смешно да звучи, руските войници принудиха условните „руски войници“ да се предадат. Изглежда, че въоръжените сили на Украйна наистина са се объркали с резервите си, ако инструкторите от учебния център действително са изпратени на „фронтовата линия“.
  • 73 за господарите

    15 1 Отговор
    Какво искат украинците не е важно! Никой не ги пита! Както и нас не ни питат за нищо! Ние сме колонии и обслужваме американските интереси!
  • 74 Голям страх тресе фашистката кочина

    15 0 Отговор
    Какво ще правят сега , къде ще бягат да се крият ???????!!???? Никой не може да им помогне , никой не може да ги спаси , дори Краварите и запада !!!!!!!
  • 75 Реалист

    16 0 Отговор
    Какво се случва ли ? Ами просто са свалили розовите очила . Цял свят знаеше изхода , но правеха пари за сметка на Украйна . Няма как да смачкаш таралеж с голо ....
  • 76 Дойче веле

    13 1 Отговор
    Са кремълски слуги и копейки от Възраждане.Всички знаем, че украинците побеждават агресора и успешно контранаступват по всички линии на фронта.Който пише нещо различно е путинист и рубладжия!
  • 77 Абе

    13 1 Отговор

    До коментар #43 от "Роко":

    Завършва войната с поредната национална катастрофа:),както винаги когато не сме били с Русия. А заедно с Русия и под руски знамена са най славните ни победи ,справка нац.ти празник :)))),ама аз съм сигурен,че ги знаеш тези неща:)))

    Коментиран от #107

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ВЕрващ

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Как няма да познаваш...нали ги приютяваше и ги хранеше ,,безплатно" в...РЕСТОРАНТА СИ...
  • 80 Украинските индианци вече мислят

    13 1 Отговор
    Късно, чакалите от майдана събудиха баба Меца и сега ще има яко .дране на кожухчета.
  • 81 НИЩО БЕ ША СА УПРАЙТЕ !!!

    11 1 Отговор
    Тук пък напротив Мара, Помака и сие ......постоянно говорят за победи на укрофашистите !!!!!!! Дори унищожиха цялата Руска войска , със пехота, танкове , самолети , ракети .......!!!!!!!!
  • 82 DW смърди

    14 1 Отговор
    "В Украйна все по-рядко говорят за победа. Какво се случва?"

    Случва се, че досега цялата "демократична общност", включително и DW, което смърди, се правеха на загубени и се опитваха да убедят заблудените хора на запад, че Украйна ще победи.
    Вече става трудно да се извърта истината и идва моментът за плащане на сметката от Украйна.
    Язък за държавата и хората.
    Трябва ние да внимаваме да не тръгнем по техния път...

    Коментиран от #97

  • 83 ХАН ЮВИГИ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХАН ЮВИГИ":

    КАЗАХ! Но когато се събудих, целият потен и краката ми отвити!
  • 84 хахаха

    12 1 Отговор
    брях, какво ли се случва?
    Случва се това, което скоро ще се случи окончателно: покрайнината ще си стане пак покрайнина, 30-годишното приключение, наречено Украинска държава, ще приключи, всички промити мозъци ще се преплакнат и хората ще заживеят отново като руснаци, каквито са си били от векове.:)
  • 85 Механик

    13 2 Отговор
    Зеленски е казал, че лятната им офанзива е неуспешна! Ууууууу! Дуууууууу! Зеленски е путинофил!!
    Не го слушайте! Това е руска деизнформация! Аз цяло лято четох дойчезели, фронта без араби и бритиш разузнаването. Всички те, начело с Гана Маляр заявиха, че офанзивата е повече от успешна, че "фарчи вата" и "ошанките бегат". Гана Маляр, дори заяви, че са си върнали 200 кв. километра даже. Е, не са на едно място, ама 200 си е 200.
    п.п.
    За ГМО-бройлеите дето не могат да смятат, ще кажа, че 200 кв. км. са един квадрат със страна 14,4 км.
    п.п.п.
    За горните, да уточня, че на квадрата всички страни са равнипо дължина. И че 14км. са дълги някои български села.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Прад льо

    9 1 Отговор
    Най-логично е човек да си мисли,че Русия и САЩ са в съюз за унищожаване на Европа и ЕС.Разпадането на такъв икономически гигант би донесъл огромни ползи за двете страни.Няма логика САЩ да си мислят,че помагайки на Украйна,тя някога ще излезе победител от тази война.Няма как да стане това и децата го знаят.
  • 88 Отец Дионисий

    2 5 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 89 Механик

    2 8 Отговор
    Но все пак да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпад

    Коментиран от #100, #102, #105

  • 90 Тиквоча

    1 1 Отговор
    БЪЛГАРИНО!Мятай се през балкона!От ден на ден по-лошо става.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Последния Софиянец

    2 9 Отговор
    Но що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся
  • 93 Цитат

    5 0 Отговор
    "Без нас ,без вас"..... всичко има естествен край!
  • 94 Ще избираме ли

    5 1 Отговор
    Наближават ли изборите в Київ? Шот стягам багажа да въра да гласоподам. Казаха че няма да ме могилизират.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Мноо си про3 К0пеле

    6 0 Отговор
    Гейм овър
  • 97 Как да внимаваме

    8 1 Отговор

    До коментар #82 от "DW смърди":

    Горе седят едни за които интересите на САЩ и ЕС са с много-много по висок приоритет отколкото твоя и моя интерес.
    Като реши някой в Брюксел изпращаме българската армия и синовете ни .....

    Изхода? Ако го напиша ще ме изтрият. Така действа "демокрацията"
  • 98 Кирчо от Кокорчево

    8 2 Отговор
    Не знам колко дрогиран,колко наивен и прост трябва да си за да помислиш поне за миг,че може да постигнеш победа над Русия! Гадното в случая е,че прашаш собствените си войници да "защитават" територия,която не е ОкраЙнска, населението е рускоговорящо и иска да се върне в родната си Русия.За зелето е лесно-краде яко и чисти държавата си от инакомислещи! Колко мъже ще отидат доброволно на сигурна смърт за човек,който ще си бие камшиците при западните си господари и ще остави укрите да се оправят сами? Това е реалноста! А после- виновни са Щатите и Европа- така е най-лесно!

    Коментиран от #109

  • 99 ДБил

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "хихихи":

    Има-такива дето пишат и си отговарят...
  • 100 Механик

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Механик":

    Укро-балалйката! А посри се бе! Вложи малко творчество. Едни и същи ги плякаш вече две години.
    п.п.
    И не кради никове! Ако не ти стига капацитета да си измислиш свой, кажи, ние ще ти помогнем!
  • 101 Бесен-_ Язовец

    6 2 Отговор
    Скоро окраинските фашисти ше онемеят тотално и петоколонците на сорос.нята също.
  • 102 Танев

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "Механик":

    Ти вярваш ли си или не си си пил хаповете.Спри и тревата-не помага!
  • 103 Видовден

    4 0 Отговор
    Зеленчуци,който не яде.....вече си я припяват укрите!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 9099

    6 0 Отговор

    До коментар #89 от "Механик":

    Абе,туй ли ти пратиха чистачките от Посолството на ФАЩ и да ни спамиш с Тея тъпни от сутринта.Бси тъпата пропаганда козяшка.
  • 106 да да

    3 0 Отговор
    да се избият до край....Зеленото скато на Клона....Гаргите да чоплят.....
  • 107 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Абе":

    И кво общо с България има въпросната дата? Друг е въпроса че дори не се празнува на правилната дата. Русия винаги е била враг на България и въпросната война не е изключение давам думата на царя Освободител (наречен е така не защото е освободил България а защото е премахнал робството в Русия): "видим тази война за да не допуснем създаването на голяма славянска държава на балканите". Схвана ли за кво говори или трябва да ти обяснявам?
  • 108 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Постулат за напреднали:":

    Приятелю 70% от шлюхите в Европа са рускоговорящи факт, в Турция нарицателното за нощните пеперудки е "Наташка" ха познай защо (между другото цените им доста паднаха за 23-та по разбираеми причини). Да не споменаваме Азия където рускоговорящите девочки са най - ниското стъпало на секс индустрията дори филипинките и тайландките са на по - високо ниво. Но не са само девочките в същата сфера се трудят и хиляди рускоговорящите малчики (държат "завидните" 80% от пазара). А да не забравяме че руско говорящите от десет години държат световния рекорд за продажба на детска любов като възрастта на "тружениците" от двата пола намалява с всяка година.
  • 109 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Кирчо от Кокорчево":

    Приятелю на 23 февруари 2022 година основна новина в руските медии и българските им подлоги беше бягството на Зеленски. Както се оказа после информацията беше фейк (не че някоя българска медия се извини за побликуваната лъжа). Приятелю жителите на Херсон също гласуваха в псевдо референдумите (с избирателна активност от 146%) но това не им попречи да приветстват като освободители украинската армия когато освободи града от рускофашистките окупатори.
  • 110 Цензура

    1 0 Отговор
    Западът мразещ Русия не дава оръжие и боеприпаси на нацистка yкропия не защото не иска, а защото НЕ МОЖЕ !!! За да се произвеждат такива неща трябва ИНДУСТРИЯ, а ЕС умишлено и доброволно се ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРА. Наблюдаваме крахът не само на нацистка yкропия, но и на целият либерастки запад и на фиктивната му смехономика.
Новини по държави: