Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2024 05:57 1 664 15

Global Times: Падането на Авдеевка е най-съществената промяна във войната от май 2023 г.

  • украйна-
  • сащ-
  • нато-
  • русия

Подкрепата на Запада за управляващите в Киев вече е ненадеждна, пише изданието

Global Times: Падането на Авдеевка е най-съществената промяна във войната от май 2023 г. - 1
Снимка: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Отстъплението на украинските въоръжени сили от Авдеевка е най-съществената промяна в обстановката по време на бойните действия в Украйна от май миналата година.

Това заяви за Global Times, бившият главен редактор на изданието Ху Сидзин.

"Случи се важно събитие. Украинският главнокомандващ Александър Сирски обяви в събота решението да изтегли украинските части от Авдеевка, се казва в статия на китайски политолог. „Това е най-значимата промяна на украинското бойно поле от миналия май и най-новата тенденция в полза на руския президент Владимир Путин.“

Сидзин отбелязва, че изтеглянето на украинските въоръжени сили от Авдеевка е настъпило в момент, когато републиканците са блокирали законопроект в Конгреса на САЩ, който ще предостави помощ на Украйна. „САЩ винаги са били най-големият външен спонсор на Киев“, припомни той.

Наблюдателят също така посочи, че размерът на финансиране на украинските управляващи от страните от ЕС е много по-малък от този на САЩ. „И въпреки че е възможно законопроектът за подкрепа на Украйна на президента на САЩ Джо Байдън в крайна сметка да бъде приет, западната подкрепа стана ненадеждна. Това впечатление постепенно се отразява в цялостната ситуация на украинската война, отслабвайки увереността и дългосрочните очаквания на Киев, както и укрепвайки морала на Русия“, подчерта той.

Според китайски експерт конфликтът в Украйна се е превърнал в „типична война на изтощение, когато всички ресурси и решителност на Запада са насочени срещу Руската федерация“. Той отбеляза, че американският журналист Тъкър Карлсън, който наскоро посети Москва, "каза директно пред камерата, че западните санкции не работят."


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хаха

    40 5 Отговор
    Украйнското контранастъпление напредва към Киев .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 С две думи

    41 5 Отговор
    Най-добре укрепеният район на укро нацистите...И най-големият логистичен възел по цялата линия на фронта.А в Коксовият Завод пак в подземията мишкуват поредните"укро герои" -чакащи милостта на руснаците да останат живи както в Мариопол.
  • 9 Хаха

    4 37 Отговор
    С тази Авдеевка дето е една изорана нива ставате и лягате, а за потопения руски огромен десантен кораб нищо и нищо нали 😂
  • 10 Е как бе

    24 1 Отговор
    Министъра на войната - Магаренко друго каза: нямала стратегическо и военно значение!
    И тоя м@л0умник ни е министър.
  • 11 Даже

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Асдф":

    Мозъка ти е окупирал и не можеш да мислиш .
  • 12 Струва си

    1 17 Отговор

    До коментар #3 от "Асдф":

    Струва си отбраната на Андреевка.

    16 000 убити и осакатени руслямисти.

    Загуби на рашистите - 224 загубени танка, от които 128 унищожени, 88 изоставени и 8 сериозно повредени. 359 загубени бронирани машини, от които 252 унищожени, 98 изоставени и 9 сериозно повредени. Това е само част от цената на руските загуби във военна техника, платена за превземането на Авдеевка: Сирски обяви, че изтегля украинската армия от Авдеевка. Шестима украинци удържат 100 руснаци...
    Данните са на публичната разузнавателна платформа Oryx, която води статистика за руските и украинските загуби...

    От украинска страна, основните загуби във военна техника в Авдеевка са следните – 21 танка, от които 13 унищожени, 6 изоставени и 2 сериозно повредени. Освен това – 20 бронирани машини, от които 14 унищожени, 3 изоставени, 2 сериозно повредени и 1 пленена.

    Загубите на жива сила са около 16 000 убити и ранени руснаци и около 3 400 убити и ранени украинци.

    Коментиран от #15

  • 13 Мурджо

    7 0 Отговор
    Закъсаха го украинските несретници. В Европа- избори, в Щатите - избори... Наближават и избори в Украйна. Ако чичо Дони победи на изборите, зеления потник отива градинар в имението на Фон дер Лайнен.
  • 14 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    3 0 Отговор
    Никой вече не иска да е на страната на ГУБЕЩИТЕ...
  • 15 Да знаеш

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Струва си":

    Човек ще си помисли, че всяка сутрин Зеления потник ти докладва!
Новини по държави: